17. maaliskuuta: mitkä ovat vapaapäivät tänään. Tapahtumat, syntymäpäivät ja syntymäpäivät 17. maaliskuuta.

Lomat 17. maaliskuuta

St. Patrick’s Day Irlannissa

Saint Patrick – suojelijana Irlanti – tarinan mukaan hengittää asukkaiden saarella, usko Jumalaan, saarnaamista kristinuskon ja karkottaa kaikki käärmeet maasta. Joka vuosi juhlalliset paraateja, joissa on tansseja, lauluja ja juhlia, pidetään Pyhän kunniaksi maan päällä. Kuten irlantilaiset sanovat, Patrickin päivänä olut virtaa joen tavoin. Symboli loma on apila, että ihmiset vdevayut napinläpi, koska se käyttää kolmen peitteellä apila Patrick selitti heille käsite Pyhän Kolminaisuuden 17 maaliskuu :. “Koska kolme lehteä kasvanut yhdestä varsi, ja Herramme yksi kolmessa persoonassa”

Pyhän Patrickin päivänä on myös pakanallisia sävyjä. Ja he ovat yhteydessä myytteisiin olentoihin – suutariin – leprechauniin, jotka omistavat kultaa ja suojaavat sitä. Mutta jos joku onnistuu saamaan tämän olennon, sitten leprechaun täytyy kertoa hänelle arvokkaan potin olinpaikasta. Ja välttämätön ominaisuuksia grand illan paraati ovat liioiteltu vaatteita, erilaisia ​​messinki bändejä perinteisiä säkkipilli, ja tietysti hauskaa loma hengessä.

Anteeksianto sunnuntaina (päivämäärä 2013)

Anteeksianto Sunnuntai on päivä, joka lopettaa Shrovetide-viikon juhlatilaisuutensa ja rehevän pannukakkuineen. Sallittuen sunnuntaina on tavallista kysyä toisiltaan anteeksiantoa kaikista pahoista ja synneistä. Monet eivät ymmärrä loman merkitystä eivätkä ymmärrä sen merkitystä. Ja merkitys on se, että viljelijät pystyivät liittymään uskollinen paaston aikana, joka alkaa maanantaina, jossa puhdas sielu, kun olemme sovitetut sukulaisten, ystävien ja muiden rakkaimpansa.

Venäjällä tämä perinne toteutettiin kaikille ja miellyttävällä velvollisuudella. Ennen auringonlaskua, ortodoksinen meni talosta taloon ja kumartui pyytäen anteeksiantoa naapureilta, etenkin niiltä, ​​jotka olivat häirinnässä. Samalla he odottivat anteeksipyynnöillä “syntejä”. Anteeksiannettu rituaali kuului pääsääntöisesti suuhun ja ystävällisiin suukkoihin. Ja lause “Olen pahoillani” vastattiin – “Herra antaa anteeksi ja antaa anteeksi …”. No, miten voit vastustaa?! Myös tänä päivänä talonpojat vierailivat hautausmaalla, jättivät pannukakkuja kuolleiden haudoille ja rukoilivat sielujensa rauhoittamiseksi.

St. Gerasimin päivä

17. maaliskuuta kirkko palauttaa mieleen Jordanin munkki Gerasim. Hän syntyi pyhimykseksi Lycian kaupungissa, nuorena miehenä hän jätti tavallisen elämänsä ja omisti itsensä Jumalalle. Aavikolla Gerasim pystytti temppelin, jossa hän palveli munkina. Veljen puolesta apotti tuli todellinen esimerkki maallisesta luopumisesta, itsetuhoista ja tiukasta pidättymisestä. Myöhemmin Monk perusti kellon. Gerasim liittyi vanhaan legendaan sanomalla, että hän pystyi parantamaan kuolettavasti haavoittuneen leijonan autiomaata. Kiitollisena vanhimmalle, leijona palveli häntä kuolemaansa asti. Siksi pyhän Gerasimuksen kansaa pidetään eläinten suojelijana.

17. maaliskuuta kansallisessa kalenterissa

Gerasim-mustavarisyhdyskunta

Jordanin Gerasimin päivänä, kun maanviljelijät havaitsivat vanhoina aikoina, rooksit palasivat kotimaahansa. Huolellinen vanha ihminen päätti yhden säännöllisyyden: jos rooksit, kun he palaavat, otetaan välittömästi asunnon vahvistamiseen, niin kevään odotetaan olevan lämmin ja tyytyväinen; jos linnut istuvat pitkään pesiin ilman “työtä” – kylmä ei jää periksi pitkään. Gerasimissa hyvät kotiäidit leipivät evästeet ja piirakat rooksiksi ja kohtelivat paikallisten lasten ruoanlaittoa. Lisäksi ihmiset uskoivat, että näillä linnuilla oli kyky karkottaa pihalta paha henki. Tänä päivänä oli myös merkkejä. Esimerkiksi rooksin pelaaminen oli hyvä merkki, joka viittaa perheen hyvinvointiin.

Historialliset tapahtumat 17. maaliskuuta

17. maaliskuuta 1845 – Stephen Peri sai patentin elastiselle siteelle

Elastinen sidos on jokaisen lääketieteellisen sarjan välttämätön osa. Soveltamisen taajuus on hyvin universaali. Sitä käytetään sekä siteinä, että profylaksina tietyille raajojen sairauksille ja kiinnittymisenä monille lääkkeille sekä kosmeettisille tuotteille. 17. maaliskuuta 1845, englantilainen lääkäri Stephen Perry patentoitasi keksinnöstään, ja ihmiset kuulevat häntä ensin. Ensimmäinen joustava side ei eronnut uusista. Nykyään nämä siteet on jaettu kahteen tyyppiin – neulottuihin ja kudottuin. Toiselle on ominaista suurin kestävyys ja käyttöalue. Neulottu siteet kuluvat hyvin nopeasti ja menettävät ominaisuutensa.

17. maaliskuuta 1961 – Aleksanteri II julisti julistuksen karjuuden poistamisesta

Ennen Venäjää vuonna 1961 vallalla olevaa kauhuvaltiota vahvistettiin maanviljelijöiden täydellinen riippuvuus maanviljelijöistä. Riippuvat ihmiset eivät voineet vapaaehtoisesti jättää maatilansa. Ne, jotka yrittivät paeta, palasivat väkivaltaisesti ja rangaistaan. Maaseutualueilta riistettiin kaikki oikeudet maa-alueisiin ja kiinteistöihin. Ja 1961 oli käännekohta heille keisari Aleksanteri II: n manifestin ansiosta (myöhemmin hänet kutsuttiin Liberatoriksi). Tärkein syy, joka kehotti hallitsijaa ottamaan tämän askeleen, oli serf-järjestelmän pitkittynyt kriisi. Crimean War lisäsi tulipaloa, mikä lisäsi maanviljelijöiden levottomuutta. Tapahtuma allekirjoitettiin 3. maaliskuuta ja paljastettiin 17. maaliskuuta. Huolimatta ratkaisevasta lausunnosta päivä siirtyi rauhallisesti sekä maanomistajille että maanviljelijöille.

17. maaliskuuta 1950 – Kalifornian radioaktiivinen elementti

Uusi radioaktiivinen elementti erittyi Berkleyn yliopiston (Kalifornia) yliopiston laboratoriossa keinotekoisesti. Hänelle annettiin atomin numero yhdeksänkymmentäkahdeksan, nykyaikaisessa jaksollisessa järjestelmässä hänet mainitaan symbolina Cf. “Polttoaine” Kalifornian hankinnalle oli Plutonium, jota pitkään säteilytettiin atomireaktorissa. Nykymaailmassa kirjataan kirjaimellisesti useita grammoja radioaktiivista Kaliforniaa, joka on olemassa kahdessa polymorfisessa muunnoksessa. Asiantuntijoiden mukaan yksi gramma tästä aineesta maksaa noin kuusi ja puoli miljoonaa dollaria. Ehkä Kalifornia on kallein elementti maailmassa. Sen tärkein sovellus on herkkien ja erittäin voimakkaiden neutronilähteiden tuottaminen, jota käytetään pääasiassa lääketieteessä.

17. maaliskuuta syntyi

Kurt Russell (s. 1951) on amerikkalainen näyttelijä, tuottaja ja käsikirjoittaja. Hänet muistettiin sankarina monista “viileistä” taistelijoista ja upeista elokuvista. Yksi tunnetuimpia: “Mies Season”, “parasta aikaa”, “Tango ja Cash”, “Big Trouble Little Kiinassa”, “Stargate”, “Sky High” ja muut.

Mikhail Vrubel (s. 1856) on loistava venäläinen taiteilija. Hänen teoksissaan hän paljasti ihmisen olemassaolon, sisäisen hengellisen elämän ongelmat sekä hyvän ja pahan moraaliset ja filosofiset näkökohdat; usein kääntyi keskiajan ja renessanssin romaaniin.

Dmitry Astrakhan (s. 1957) on Neuvostoliiton venäläinen teatteri ja elokuvaohjaaja, joka on venäläisen taiteen aktivisti. Venäjän arvostettu taiteilija. Ohjaajan arsenalissa on useita kymmeniä elokuvia (“Kaikki on kunnossa”, “Odotustila”, “Crossroads” jne.).

Rudolf Nuriev (s. 1938) on brittiläinen ja Neuvostoliiton balettitanssija, erinomainen koreografi, lahjakas tanssija.

Nimipäivät 17. maaliskuuta

Patrick Joseph Alexander, Akaki, George, basilika, Vyacheslav, Gerasim Daniel Gregory, Joseph, Quadratus, Paul, Julia, Juliana Juliana, ja Jacob.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − = 17