12. toukokuuta: mitkä ovat vapaapäivät tänään. Tapahtumat, syntymäpäiväjuhlat ja syntymäpäivät 12. toukokuuta.

Lomat 12. toukokuuta

Kansainvälinen sairaanhoitopäivä

Monet maat juhlivat sitä vuosittain 12. toukokuuta. Tänä päivänä ihmiskunnan edustajat hyväksyvät onnitakseen ja kiitosta kovasta työstään. Juhlapäivänä sairaanhoitajien omistettu syntymäpäivänä kuuluisan englantilaisen Florens Nightingale, joka on perustaja maailman ensimmäinen palvelukseen Sisters of Charity järjestämä Krimin sodan aikana. Se on vaikeaa sotavuosina, vakaa stereotypia muodostui, että hoitaja on vedessä, ja tulen säästämiseksi haavoittuneita taistelukentällä, se tekee niistä huolta, seisoo leikkauspöytä, auttaa lääkäreitä. Huolimatta siitä, että lomat ovat selviytyneet yli 150 vuotta, se hyväksyttiin virallisesti vasta vuonna 1974. Samaan aikaan muodostettiin Kansainvälinen sairaanhoitokokous. Tänään se sisältää edustajia 141 maasta.

Ympäristökasvatuksen päivä

Kaikki tarvitsevat ekologista tietoa. He määrittelevät roolin kaikessa inhimillisen tekijän pernitiivisyydelle planeetalla: sotia, riitaa, huolimatonta suhtautumista maapallon resursseihin, ympäristön saastumista jne. Kaikki nämä tekijät johtavat viime kädessä ympäristökatastrofeihin ja ihmisten sukupuuttoon. Toukokuun 12. päivänä Venäjällä ja useissa muissa entisen IVY-maiden maissa juhlitaan lomaa – ympäristökasvatuksen päivä, joka on tärkein osoitus ympäristötiedon toteutumisesta kaikilla inhimillisen toiminnan aloilla. Vuonna 1991 perustettiin loma Yhdistyneiden Kansakuntien direktiivin aloitteesta, jonka jälkeen se on juhlittu vuosittain 12. toukokuuta.

Tänä päivänä useimmat Venäjän federaation kaupungeista järjestävät erilaisia ​​toimia väestön valaisemiseksi sekä kiinnittäen huomionsa tarkasteltavan ongelman tärkeisiin näkökohtiin. Loman aikana järjestetään myös erilaisia ​​lasten taidenäyttelyitä, konferensseja, kilpailuja ja luentoja esiopetuksen lasten ja oppilaitosten oppilaitoksissa. Nuoret suoriutuvat suoraan luonnonsuojeluohjelmaan: he puhdistavat koulualueita, telakoita, puistoja, jokipankkeja, kasvien puita. Tällaisessa kampanjassa kaikki voivat osallistua.

Tietenkin tiedotusvälineet, erilaiset merkkejä kaupungeissa, kirjastoissa, museoissa ja jopa useissa matkailu- ja urheilujärjestöissä edistävät ympäristötietämyksen levittämistä. Kysymyksiä ympäristökasvatus heijastuu lainsäädännön tasolla: mukaan Venäjän perustuslain mukaan jokaisella kansalaisella on oikeus vauras ympäristölleen, hänellä on myös oikeus saada tietoa kaikista saatavilla tietoa hänen tilastaan.

12. toukokuuta kansallisessa kalenterissa

Martyrsin päivä

Toukokuun 12 päivänä ihmiset kunnioittavat yhdeksän Kizi-marttyyrin muistoa, jotka kärsivät uskostaan ​​kolmanteen vuosisataan. Tämän seurauksena pakanat ottivat heidät kiinni. Pitkän ja tuskallisen kidutuksen jälkeen marttyyrit eivät koskaan luovu Kristuksesta, jota varten heidät teloitettiin. Myöhemmin näiden pyhien kunniaksi kristityt asettivat temppelin, ja hautauspaikalta kuljetetut pyhäinjäännöksistä tuli ihmeellisiä.

Uskon mukaan Kizi-marttyyrit lievittävät kipua ja muita ruumiinvaivoja. Siksi Venäjän päivää pidettiin parantuneena. Parantua sairaita, luki heidän erityispiirteensä. Myös toinen loitsu suojeli kaikkia perheenjäseniä yhdeksästä onnettomuudesta. Oli myös tällainen tapana: ihmiset menivät risteykseen ja seisotivat tuulen suuntaan, niin että hän “vei pois” kaikki ongelmat hänen kanssaan. Unet, jotka haaveilivat 12. toukokuuta, pidettiin profetisina. Ihmiset olivat erityisen kiinnostuneita heistä ja saivat sisällönsä tiettyjä johtopäätöksiä.

Historialliset tapahtumat 12. toukokuuta

12. toukokuuta 996 – Ensimmäisen kymmenisen kiven kirkko Venäjällä

Ensimmäinen, 996 valaistu kivikirkko oli Kiovassa, ja sitä kutsuttiin nimellä Desyatinna. Valaistu rituaali pidettiin Jumalan äidin kunniaksi Vladimir Suuren vallan aikana. Kivi-asuinpaikka oli kuparikivi-temppeli, joka koostui kuudesta tasosta. 1100-luvulla kirkko altistui tulelle, jonka jälkeen se palautettiin nopeasti. Samanaikaisesti sen “sisustus” oli merkittävästi rikastunut. Hänelle lisättiin erilaisia ​​koristeita freskoilla, risteillä, mosaiikoilla ja muilla pyhillä elementeillä, jotka oli tuonut Tauric Chersonesosilta. Ja pääalttarin lähellä oli asennettu kaksi muuta – Pyhän Nikolauksen ja Pyhän Vladimirin. Vuonna 1169 Tithe hävitti Bogolyubskin joukot ja 1240 lopulla kirkko tuhoutui Khan Batyn paineen alla. 1700-luvulla metropoli Pietarin aloitteesta alkoi kaivauksia entisen kirkon paikalle. Tämän seurauksena raunioihin löydettiin monia mielenkiintoisia asioita – muun muassa prinssi Vladimirin ja hänen vaimonsa Anna-sarcophagi.

12. toukokuuta 1945 – Novosibirskin akateemisen oopperan ja balettiteatterin avaaminen

Yksi Venäjän suurimmista kulttuurikohteista on oikeutetusti Siperian symboli. Sen rakentaminen alkoi vuonna 1931, mutta se keskeytettiin pian varojen puutteen takia. Vuonna 1936 pääprojekti teki joitain muutoksia. 1940-luvun alussa maan vaikeimpien vuosien aikana kansankomissaarien neuvosto päätti jakaa tarvittavat varat rakennustöiden suorittamiseen. Kulttuurirakenteen avautuminen tapahtui vuonna 1945, 12. toukokuuta. Avajaispäivänä teatterissa pidettiin M. Glinkan “Ivan Susaninin” menestyksen ensi-ilta teatterissa.

12. toukokuuta 2004 – Verkkopalvelun harjoittajan, joka työskentelee yksinomaan verkossa, virkaa

Päivänä, jota harkitsemme, anglikaaninen kirkko perustettiin webpapiksi. Internetin kirkon leipomiseen uskottiin palvelija Alison Leslie. Anglikaaninen kirkko, joka myöhemmin kokoontui monissa maissa, avautui täysin ja tuki. Huolimatta siitä, että uuden kirkon vierailijat ovat eri maiden edustajia, yhteisö tuli osaksi Oxfordin hiippakuntaa. Nykyään Alison Leslien mukaan yli 800 ihmistä ilmaisi haluavansa osallistua epätavalliseen hankkeeseen.

12. toukokuuta syntyi

Gustav Vasa (1496 – 1560) – Ruotsin kuningas vuodesta 1523. Hän johdatti maata sen jälkeen kun Ruotsi sai itsenäisyytensä Tanskasta hänen järjestämänsä suosituimman kansannousun tuloksena.

Dorothy Crowfoot-Hodgkin (1910 – 1994) – erinomainen englantilainen kemisti, vuonna 1964 sai Nobel-palkinnon biologisen vaikuttavan aineen rakenteen määritelmän ansiosta röntgensäteillä.

Florance Nightingale (1820 – 1910) – sairaanhoitaja-sankaritar, sotaharjoittelun hoitaja. Hänen tärkein saavutus oli, että tyttö perusti sairaanhoitajien kurssit Englannissa. Hänen kunniakseen palkittiin sairaanhoitajien korkein palkinto – Florens Nightingale -mitalali.

William Jioc (1895 – 1982 gg.) – Amerikkalainen kemisti, myönnettiin 1949 Nobelin hänen “merkittävästä panoksestaan ​​kemian termodynamiikan” erityisesti tutkinut käyttäytymistä aineiden erittäin kylmässä.

Nimipäivät 12. toukokuuta

Toukokuuta päivä juhlii 12. toukokuuta: Ivan, Dominik, Vasily, Artem, Anna, Filimon, Fedot, Pankratiy, Isabella, Anastasia, Sergey.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =