A bolygó 10 legfurcsább látványa

Kevés ember nem szeret utazni. Valaki kedveli a napsütéses napsugarak alatt a meleg tengerparti nyaralásukat, míg mások úgy döntenek, hogy eljutnak egy olyan országba, amely gazdag történelemmel és csodálatos látnivalókkal rendelkezik. Az országba utazva a turisták már elképzelik, hogyan fogják megcsodálni az építészet és a művészet egyedi tárgyait, amelyeket sokáig álmodtak. Sajnos gyakran előfordul, hogy a látnivalók nem annyira szépek, mint amelyeket leírtak. Az emberiség hirdetett alkotásait gyakran nem hagyják el a legjobb benyomás után. Ez a cikk megmondja, hogy mely híres látnivalók leggyakrabban kiábrándító turisták.

Manneken Pis Brüsszelben

A bolygó 10 legfurcsább látványa

Egy híres brüsszeli figura, amely a két főutca metszéspontjában található. A fő probléma az, hogy a szám nagyon kicsi, és ebben az esetben a méret fontos.

Mivel a “Manneken Pis” magassága csupán 61 centiméter, nagyon nehéz megfontolni, tekintettel a világ minden tájáról érkező turisták hatalmas tömegére. Ezenkívül ebben a tömegben elegánsan sok zsebtovábbit kezel, így a szobor megtekintésének benyomása még tovább romlik.

Topkapi palota Isztambulban

A bolygó 10 legfurcsább látványa

Törökország az egyik legnépszerűbb üdülőhely a világon. Az ország nevezetességei nem rosszabbak, mint a strandok, ezért azok, akik évente keleti csodákra szeretnének nézni, egyre inkább. A híres török ​​palota, ahol a szultánok éltek, lenyűgöző séta az épület szobáiban, nagyon magas áron. Impresszált turisták, miután hallgatta a tündérmesék, negyven perc után jött ki teljesen csalódott. A palota fő attrakciója egy csodálatos mozaik, amely számos más kastélyban jelen van, bár a bejárat többször olcsóbb.

Stonehenge az Egyesült Királyságban

A bolygó 10 legfurcsább látványa

Az idegen örökség, egy titok Európa szívében – mindenkinek ezt a halom macskaköveseket a maga módján hívják. Annak ellenére, hogy mi úgy néz ki, mint Stonehenge misztikusan és hívogatóan, a turné nagyban csalódott a turisták számára. Először is, az emberek, akik nem érdekelnek a történelem és a régészet, talál egy halom kövek érdektelen. Másodszor, a Stonehenge-i látogatás során tilos a kövek megérintése és megérintése, mivel az adminisztráció fél a lopástól. Harmadszor, egy megengedett idő alatt, hogy egy titokzatos helyre látogasson el, hatalmas számú turistát fog találni, így rendkívül nehéz mindent megvizsgálni.

A Stonehenge fotói az interneten a fotósok nagyszerű munkája a Photoshopban. Valójában nincs ilyen gyönyörű kék ​​ég, zöldes zöld fű, de általában a táj meglehetősen unalmasnak tűnik.

Mona Lisa Párizsban

A bolygó 10 legfurcsább látványa

Valószínűleg nincs olyan személy, aki nem hallott volna a Mona Lisa képéről. Ez a mestermű a Louvre-ben található, ahol szinte minden utazó elsősorban a kép miatt van. A kép, amely egy titokzatos mosollyal ellátott nőt ábrázol, megkérdezi.

A turisták, miután sok időben álltak a múzeumban, csalódottak maradtak. Szerintük a képnek nagyobbnak, de kevesebb embernek kell lennie. Ha így lenne, akkor talán értékelni tudják a képet.

Floating Market Bangkokban

A bolygó 10 legfurcsább látványa

A híres úszó piac Bangkokban egyedülálló és egyedülálló módon. Mindenesetre mondja ki azt a személyt is, aki kirándulást szervez. Azonban senki sem figyelmeztet arra, hogy a piac is nagyon veszélyes. A helyi kereskedők gyakran képzettségük megmutatása érdekében nem veszik figyelembe a más hajókkal való ütközést. Mindez sérülésekhez vezet, nemcsak a versenytársaknál, hanem a turistáknál is.

Emellett érdemes megjegyezni, hogy az ázsiai ételek nagyon különböznek az európai konyhától, így nem minden gyomor képes legyőzni. Néhány turistának a puszta emlékei borzongnak, ezért érdemes megfontolni, mielőtt egy ilyen izgalmas utazásra indulna.

Csillag csillagok Hongkongban

A bolygó 10 legfurcsább látványa

A ragaszkodó kereskedők, apró csalók és Bruce Lee kis alakja – éppen ezért a turisták nem számítanak egy nyilvános helyről. A híres színész, énekes vagy sportoló ábrázolása rendkívül nehéz, bár minden helyi biztosan segít ebben, természetesen nem ingyen. Emellett érdemes megemlíteni, hogy az utcán értékesített ajándéktárgyak, a kínai termelés, és így a kiváló minőség nem számíthat.

Buckingham-palota Londonban

A bolygó 10 legfurcsább látványa

Hallván a “palota” szót, a legtöbb ember elgondolkodik képzeletében fényűző díszítések, csodálatos park és a híres királyok portréi. A valóságban nagyon sok minden más. Tehát, hogy a Buckingham-palota csak a kerítés miatt lehet messziről. A turisták belsejében természetesen nem megengedett, ezért a turistáknak kicsire kell telepednünk. A palota helyett látogasson el a toronyba, gazdag kincsekkel és titkokkal. Ez tényleg izgalmas kirándulás.

Északi angyal a Gatesheadben

A bolygó 10 legfurcsább látványa

A világ legnagyobb angyalának legnagyobb képe egy Anthony Gormley által létrehozott “Angyal az északi” szobor. A brit állítás szerint az angyal nem jelent semmi érdekeset, sőt, szörnyű szörnynek nevezik.

Valójában az egyetlen dolog, amit egy szobrászat büszkélkedhet, annak mérete, de nem képvisel művészi értéket. Mit mondhatunk az üvegszálas szárnyakról, amelyeknek meg kell teremteniük az ölelés érzését?

Koppenhágában a Kis Hableány

A bolygó 10 legfurcsább látványa

A tiszta és őszinte szerelem szimbóluma elveszíti szépségét a szobor helye miatt. Minden gyerek, sőt egy felnőtt, aki a kis hableányról lenyűgözően megrendezett Disney-rajzot nézte, a tengerparton egy gyönyörű sellőt szeretné látni. A koppenhágai kis hableányt messze tiszta és fantasztikus fajok veszik körül, így a szobor láttán a vélemény azonnal romlik. A turisták azt állítják, hogy itt az ideje, hogy áthelyezzük az emlékművet egy másik helyre, hogy a kisgyerekek és a szerelmesek csendben megcsodálhassák.

Medina Marrakech Marokkóban

A bolygó 10 legfurcsább látványa

A szegénység, a mocsok, a zaj és a hiúság a híres Medina Marokkó fő jellemzői. Ez a város régi része teljesen hiányzik a romantikától és a szépségtől.

És mégis van egy hely a medinán, ami érdemes meglátogatni. Ebben az esetben a Djema-el-Fna térségről beszélünk, amely az UNESCO-ba került.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 72