Ureaplasma miehillä - syyt, oireet ja hoito. Ureaplasmoosin suhdetta miehillä ja sen ennaltaehkäisyä

Ureaplasmoosi on sukupuoliteitse tarttuva tauti, joka on yksi yleisimmistä infektioista, jotka vaikuttavat virtsatietulehdukseen.

Vähemmän yleinen miehillä kuin naisilla, ja etenee poistetulla, piilevällä tavalla, useammin – oireettomana.

Siksi mies ei saa epäillä ureaplasmoosin läsnäoloa, vaikka se on infektion lähde.

Naisilla, erityisesti raskauden aikana, ureaplasmoosi etenee, pääasiassa akuutti, ja kirkas kliininen kuva, yli puolet naisista tilastojen mukaan ovat taudinaiheuttajan kantajia.

Ureaplasmat ovat mikro-organismeja, jotka yhdistävät virusten ja bakteerien ominaisuuksia, mutta kuuluvat bakteereihin.

Aikaisemmin ureaplasma oli mikro-organismeja, sukupuoliteitse tarttuvia sairauksia. Mutta niin kauan sitten ureaplasma kuljetettiin ehdollisesti patogeeniseen mikroflooriin, joka ei-kriittisissä määrissä ole haitallinen ihmisille.

Sen elinympäristö on ihmisen urogenitaalisen järjestelmän limakalvot, joissa ureaplasma voi mukavasti esiintyä pitkään.

Terveessä ihmisessä ureaplasma ei ilmene. Mutta tietyin edellytyksin ne aiheuttavat tulehdusta, jota on hoidettava pitkään.

Ureaplasman suvusta on kolme lajia patogeeneja. Ihmisille patogeeniset ovat kaksi niistä: Ureaplasma urealyticum ja Ureaplasma parvum. Niiden kliiniset oireet eivät ole erilaisia. Samankaltaisuus virusten kanssa – mikroskooppisissa kooissa, täysimittaisen solukalvon puuttuminen, vähäinen määrä geneettistä materiaalia, kyky tunkeutua epiteelisoluihin ja kyky solunsisäiseen lisääntymiseen.

Bakteereilla esiintyvät yhteiset manifestaatiot ovat ytimen ja tiettyjen solurakenteiden läsnäolo, kyky reagoida, joskin joskus heikosti, antibioottien toimintaan.

Ureaplasma miehillä – syyt

Ureaplasma miehillä – tulehdussairauksien syitä, jotka useimmissa tapauksissa ovat piilossa. Jotta tauti saataisiin syntymään, tietyt ehdot.

Pohjimmiltaan se on:

– vähentynyt immuniteetti;

– suuri ureaplasman tiitteri;

– heikentää limakalvon epiteelin suojatoimintoja.

Infektio ureaplasman kanssa tapahtuu useilla tavoilla:

– Seksuaalinen – kaikenlaisia ​​seksuaalisia yhteyksiä;

– vertikaalinen: äidistä sikiöön synnytyksen aikana;

– yhteys – kotitalous: tällä lähetysreitillä ei ole tällä hetkellä vankkoja todisteita, joten altaan sisältämien tartuntojen mahdollisuus wc-kulhoon tai henkilökohtaisiin tavaroihin ei ole todennäköistä.

Ureaplasman syyt miehet ovat moninaisia, tärkeimmät ovat:

– useita sukupuoliyhteyksiä,

– suojaamaton sukupuoli,

– antibioottien hallitsematon vastaanotto,

– hormonaalinen hoito, samanaikaiset sairaudet, mukaan lukien sukupuolitaudit.

Myös pysyvät stressit, elämänlaadun heikkeneminen, radioaktiivinen säteily, eli kaikki immuniteettia vähentävät tekijät voivat olla miesten ureaplasman syitä.

Ureaplasma miehillä – oireet

Inkubaation piilevä aika on 2 viikkoa useisiin kuukausiin. Siksi miehillä ureaplasman läsnäollessa oireet eivät välttämättä ole kovin pitkät, huolimatta siitä, että ihminen tämän ajanjakson aikana on potentiaalinen infektion lähde.

Usein jopa inkubointijakson jälkeen miesten ureaplasman kliiniset oireet ovat niin vähäisiä, että potilas ei itse epäillä olevansa sairas.

Taudin tärkeimmät oireet muistuttavat muitakin virtsatietulehduksen tulehdussairauksia miehillä ja ilmenevät:

– läpinäkyvät ja vähäiset eritteet;

– epämukavuutta ja tuskallisia tunteita virtsatessa;

– kutina ja polttelu murtumisen ja virtsaamisen aikana;

– dysuriset ilmiöt (nopean virtsaamisen vaiva)

– varhainen siemensyöksy

Joskus miesten ureaplasman lievä muoto kulkee oireettomasti ja “itsenäisesti” paranee. Tämä ei tarkoita sitä, että tauti menetti ikuisesti: pelkistetyllä immuniteetilla ureaplasmoosi palaa.

Epäpuhtaasti potilas kehittää kroonista tulehdusta virtsaputkessa, virtsarakon, kiveksen, kivesten ja eturauhasen hoidossa.

Vaara on se, että miesten ureaplasma voi vahingoittaa sukupuolen soluja ja häiritä niiden kehittymistä – mikä on yksi hedelmättömyyden syistä.

Ureaplasman oikea-aikaisen hoidon puuttuminen miehessä johtaa vaikeiden komplikaatioiden kehittymiseen. Näitä ovat:

– virtsaputki – ilmenee leikkauksilla ja polttamalla virtsaamisella;

– epididymiitti – epididymis-tulehdus: epididymis-tabletin tiivistyminen ja laajeneminen tapahtuu, epämiellyttävä ilmenee, ei ole kipua;

– eturauhastulehdus – johon liittyy vaikea virtsaaminen, usein virtsatessa, kipu väliaikaisesti, erektiotoiminnan väheneminen;

– siittiöiden laadun heikkeneminen;

– hedelmättömyys;

– virtsaputken supistuminen

– urolithiasis

– pyelonefriitti, kystiitti;

– keuhkokuume;

– tarttuva niveltulehdus;

– aivokalvontulehdus.

Ureaplasma miehillä – hoito

Kun ureaplasman vakavia seurauksia miehillä kehittyy, jos hoitoa ei aloiteta ajoissa, on tarpeen ottaa yhteyttä urologiin mahdollisimman pian. Ureaplasman hoito miehillä suoritetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti:

lääkkeitä määrätään epäonnistumatta samanaikaisesti kaikille seksikumppaneille laadullisen yksityiskohtaisen diagnoosin jälkeen;

  • Hoitohetkellä on välttämätöntä lopettaa läheinen elämä jopa suojavälineillä;
  • Jos samanaikaisia ​​infektioita havaitaan, yksilöllistä hoitoa on määrätty ottaen huomioon havaitun mikrofluorin herkkyys;
  • hoito suoritetaan tiukasti lääkärin määräämän järjestelmän mukaisesti, sen keskeytyminen ennen kuin määräaika on mahdollinen vasta toisen asiantuntijan kuulemisen jälkeen;
  • hoidon päätyttyä suorittamaan laboratoriotutkimus ureaplasmoosin parantamiseksi.

Nykyään miesten ureaplasman hoito suoritetaan niissä tapauksissa, joissa lapsen syntymä on suunniteltu, jos ureaplasma on kohonnut ja jos tulehdus on.

Ureaplasman hoito miehillä alkaa antibioottiterapialla.

Käytetään antibioottien ryhmiä, joihin nämä mikro-organismit ovat herkimpiä:

  • fluorokinolonit (siprofloksasiini, avelox, moksifloksasiini)
  • viimeisen sukupolven makrolideja (klaritromysiini, atsitromysiini)
  • tetrasykliinit (doxycycline, unidox).

Menestyksellisen hoidon kannalta on välttämätöntä eristää ureaplasman herkkyys antibiooteille. Hoitamisen tulee olla monimutkaista, joten yhdessä antibioottien immunomodulaattoreiden, adaptogeenien, multivitamiinien, joilla on suuri askorbiinihapon (Vitrum, Complivit, Alphabet, jne.) Määrä, on määrätty. Elintapojen ja ravitsemuksen normalisointi on suositeltavaa. Hoidon kestoa varten määrätään ruokavalio, lukuun ottamatta voimakkaasti mausteista, suolaista mausteista ruokaa. Näyttää hyvää lepoa ja nukkua kehon puolustuksen ylläpitämiseksi.

Keskimäärin hoito kestää noin kaksi viikkoa. Vaikeissa tapauksissa, samanaikaisten sairauksien läsnä ollessa käsittelyaika kasvaa.

Olisi otettava huomioon, että antibioottihoidon, dysbakterioosin, kandidiaasin ja allergioiden hoito voi kehittyä. Näissä tapauksissa sopivia lääkkeitä määrätään erikseen. Hoidon prosessissa käytetään fysioterapeuttisia tutkimusmenetelmiä.

Ureaplasma miehillä – ehkäisy

Urealasmoosin paras estäminen, samoin kuin muut seksuaalisen transmissio-infektiot, on abstinence.

On suositeltavaa ylläpitää intiimi suhde säännöllisen seksikumppanin kanssa. Käytä joka tapauksessa kondomia – se on tällä hetkellä luotettavin tapa estää sukupuolitaudit.

Paikallisesti voit käyttää kloroheksidiiniä, mirpamistiinia ja muita antisepttejä, jotka sopivat limakalvoille.

Et voi käyttää niitä väärin, koska ne voivat aiheuttaa palovammoja, allergioita. Jos sinulla on pienintäkään epäilystä sairaudesta, sinun on tarkastettava lääkäri ja tutkittava täydellinen hoito.

Älä itse lääkitä välttää prosessin kronisointi ja mahdolliset komplikaatiot.

Koska infektio on pitkäaikainen oireeton, on tarpeen käydä urologissa kerran vuodessa pakollisella laboratorio-diagnoosilla hoidon ajankohdalle, kun kyseessä on positiivinen

Tee kaikki toimenpiteet immuniteetin parantamiseksi. Terveellinen aktiivinen elämäntapa ilman alkoholia ja nikotiinia, lievä fyysinen aktiivisuus, oikea ravitsemus, stressin puute on terveyden takaus ja todellinen tilaisuus olla tarttumatta vakaviin sairauksiin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2