Miksi miehillä on virtsarakon tulehdus? Mihin kohdata virtsarakon tulehdus miehillä, miten sitä hoidetaan

Virtsarakon tulehdus lääketieteellisessä käytössä on nimeltään kystiitti. Tämä on yleinen sairaus: tilastojen mukaan joka kolmas ihminen planeetallamme ainakin kerran kokenut, mikä muodostaa virtsarakon tulehduksen.

Monet eivät edes epäile, että he olivat sairaita, koska tämän sairauden kliininen kuva ja ilmentymät voivat olla käytännössä näkymättömiä.

Jostain syystä uskotaan yleisesti, että kystiitti on yksinomaan naisen sairaus.

Totuus on olemassa, naaraspuolisen erittimen järjestelmä on järjestetty hieman eri tavalla, ja tämä tekijä lisää sairauden kehittymisriskiä.

Mutta sinänsä kystiitti ei ole sukupuoli.

Virtsankarkaus miehillä, vaikka se kehittyy harvemmin, mutta se tapahtuu paljon vaikeammin komplikaatioiden kehittymisen myötä. Siksi potilaan urospuolisen osan tulisi olla varuillaan.

Mitä sinun tarvitsee tietää virtsarakon tulehduksesta miehillä?

Virtsarakon tulehdus miehillä: syyt

Kuten jo mainittiin virtsateiden anatomisten piirteiden vuoksi, miehillä virtsarakon tulehdus ilmenee paljon harvemmin. Syynä on pidempi virtsaputki. Tästä johtuen ympäristölle tarttuvat aineet eivät pääse virtsarakon sisään. Ihmisrikollisuuden voimakkaan puoliskon edustajista 90% tapauksista on toissijaista: tämä tarkoittaa, että tauti ei esiinny itsenäisesti vaan reaktiota toiseen tautiin.

Virtsaan tulehduksen välittömät syyt miehillä voivat olla seuraavat:

• Pitkäaikainen kyvyttömyys tyhjentää rakko. Nykyajan elämämme rytmi määrää vaikeita olosuhteita. Joskus henkilöllä ei ole mahdollisuutta mennä vessaan. Samaan aikaan miehiä suositellaan tyhjentämään rakko vähintään kerran kolmessa tunnissa. Virtsan stainaus on täynnä tarttuvan vaurion kehittymistä: loppujen lopuksi tällainen ympäristö on ihanteellinen patogeenisten bakteerien lisääntymiselle.

• Urolithiasis. Virtsarakon tulehdus miesten välittömänä syynä on sama kuin edellisessä tapauksessa. Mutta tässä tapauksessa virtsan pysähtyminen johtuu jo patologisista syistä.

• Protaasadenoma. Syynä on patologinen virtsaumpi.

• Tartunnan lähde virtsarakon lähellä. Virtsankarkailun riski kasvaa joskus, jos miehellä on dysbioosi tai suolistosairaus.

• akuutti tai krooninen pyelonefriitti. Tartunta-aine, joka elää munuaisissa, laskee lopulta ja vaikuttaa virtsarakon. Erityisesti tämä tapahtuu, jos tauti on krooninen, jota ei hoideta.

Harvinaisissa tapauksissa, kystiitti miehillä voi olla ensisijainen. Tämä tapahtuu, kun hypotermia ilmenee, kun immuunijärjestelmä heikkenee.

Virtsarakon tulehdus miehillä: oireet

Yhden ja toisen sukupuolen edustajien oireiden välillä ei ole olennaisia ​​eroja. Virtsarakon tulehdus miehillä liittyy seuraaviin oireisiin:

• Usein vaatia virtsata. Ns. Pollakiuria. Tapahtuu milloin tahansa riippumatta virtsarakon täyteydestä. Tällaiset toiveet ovat vääriä. Itse asiassa virtsa puuttuu. Oire ilmenee ärsytetystä tulehdusseinämästä.

• Rezi virtsaamisen aikana. Jokaisen WC-käyntien jälkeen potilas voi kokea leikkaamista tai polttavaa kipua virtsarakon ja sukupuolielinten alueella. Tämä ei ole erityinen oire, siihen liittyy erilaisia ​​patologioita: pyelonefriitistä uretriittiin.

• jatkuva kipu suprapubisiin alueisiin.

• Muutokset virtsasta. Virtsa ja kystiitti hankkivat hämärtyvän sävyn (sävyinä ja tekstuuri muistuttaa ananasmehua). Merkittävin merkki kystiitti on hematuria – selvä verta virtsassa.

Erityisten oireiden ohella potilas kokee usein yhteisiä ilmenemismuotoja:

• Päänsärky.

• Huimaus.

• Pahoinvointi.

• Kehon lämpötilan nousu. Lämpömittarin lukemat ovat mahdollisia: 37,8 – 40 astetta.

Nämä ovat tyypillisiä myrkytysoireita.

Virtsarakon tulehdus miehillä: diagnoosi

Huolimatta siitä, että kystiitti-oireet ovat tyypillisiä, on mahdotonta tehdä diagnoosi omalla tavalla. Nämä ilmenemismuodot eivät ole spesifisiä eikä niitä tapahdu virtsateiden sairauksien kanssa. Ilman erikoistuneita diagnoosimenetelmiä virtsarakon tulehdus miehillä on mahdotonta määrittää. Ilman erikoistuneiden asiantuntijoiden kuulemista on välttämätöntä. Potilaiden, joilla epäillään kystiittiä, hoidetaan ja tutkitaan kahden profiilin lääkärit: urologit ja nefrologit. Nämä asiantuntijat ovat jokaisessa klinikassa, joten älä siirrä käyntiä lääkäriin.

Virtsarakon tulehduksen diagnosointi miehillä ei ole kovin vaikeaa ja se sisältää:

• Anamnesis. Se on potilaan kyselylomakkeessa. Lääkäri selventää kaiken mielenkiintoisia kohtia: luonne valituksia, kesto olosuhteet johtivat niiden käyttöönottoa jne On tarpeen tehdä karkea kliininen kuva ..

• Palpataatio. Fyysistä tutkimusta käytetään kipureaktioiden arvioimiseen. Palovammat paitsi virtsarakon, myös munuaiset, sulkemaan pois muita sairauksia.

• Toiminnalliset testit.

• Laboratorion veritesti. Yleinen verikokeessa on tällä hetkellä yksi informatiivisimmista tavoista havaita tulehdusprosesseja kehossa. Mutta hän ei salli tulehduksen lähteen määrittämistä.

• Virtsan yleinen analyysi. Sikiöillä on ominaista proteiinin pitoisuuden kasvu virtsassa, leukosytoosissa ja veressä. Määritetään tulehdusprosessin luonne on mahdotonta ilman virtsanviljelyä.

• Virtsa-kulttuuri. Tämän menetelmän ansiosta on mahdollista havaita virtsarakon tarttuva vaurio ja määrittää patogeeni tarkasti.

• munuaisten ultraäänitutkimus. Sitä on määrätty poistamaan munuaispatologia.

• kystoskopia. Nimetty harvoin, koska sitä on vaikea tehdä. Se on verisuonten endoskooppinen tutkimus joustavalla koettimella.

Virtsarutulehduksen diagnosointi miehillä on pääsääntöisesti rajoitettu laboratoriotesteihin. Monimutkainen lääketieteellinen manipulointi, kuten kystoskopia, on määrätty epäiltyyn elinjärjestelmään.

Virtsarakon tulehdus miehillä: hoito

Virtsarakon tulehduksen hoito miehillä on konservatiivinen, lääkkeellinen. Lääkkeiden kulun päätyttyä käytetään fysioterapiaa.

Seuraavat ryhmät on määrätty kystiittihoidon hoitoon:

1) Spasmolyytit. Kipu ja usein urinaatiot johtuvat virtsarakon sileiden lihasten kouristasta. Spasmolyytit lievittävät lihasjännitystä ja helpottavat näitä ilmentymiä.

2) Kipulääkkeet. Nimitetään vakavien kipujen lievittämiseksi.

3) Antibakteeriset lääkkeet. Lähes aina kystiitti johtuu tarttuva tauti. Antibiootit tällaisissa olosuhteissa, ei ole vaihtoehtoja. Ennen lääkkeiden määräämistä lääkäri saa kuitenkin tietoja taudinaiheuttajasta. Muussa tapauksessa ei ole vaikutusta.

4) tulehduskipulääkkeet. Nimitetty antibioottihoidon jälkeen. Auta lievittää kipua ja epämukavuutta.

5) Diureetit (diureetit). On määrätty hoitamaan virtsarakon tulehdusta miehillä virtsan pysähtymisen välttämiseksi. Virtsaan tarttuvat aineet erittyvät myös kehosta.

Näiden lääkkeiden kompleksi riittää tehokkaaseen hoitoon. Fysioterapeuttinen toiminta määritetään erikseen lääkäri-fysioterapeutti.

Oikea ravitsemus on erittäin tärkeä. Kiinnitettävä huomiota ruokaan on välttämätöntä paitsi äkillisen kystiittien aikana myös sen jälkeen kun kuntoutustoimet toteutetaan.

Oikea päätös on kieltäytyä mausteista ruokaa, suolaista, paahdettua. Ei ole hyväksyttävää syödä siemeniä, pähkinöitä, vihreää teetä. Sinun pitäisi kuluttaa mahdollisimman paljon vettä ilman kaasua.

virtsarakon tulehdus – tämä ei ole ollenkaan naisen sairaus. Sekä miehet että naiset kärsivät yhtä. Miehissä virtsateiden anatomisen rakenteen vuoksi tämä tauti on vaikeampi ja sen ominaisuus on siirtyminen krooniseen muotoon, johon liittyy usein toistuvia relapseja. Kystiitin oireetologia ei ole spesifinen, mutta epämukavuuden perimmäinen syy voidaan määrittää vain erikoistuneiden diagnostisten toimenpiteiden jälkeen. Ilman lääketieteellistä apua ei voi tehdä. Onneksi kystiittihoidon hoito ei ole kovin vaikeaa. Tärkeintä ei ole lykätä vierailua erikoislääkärille (nefrologi tai urologisti).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5