Keratoma - hoito kotona. Tehokas resepti perinteisen lääketieteen hoitoon keratoma kotona

Keratoma on ihon hyvänlaatuinen kasvain, joka kehittyy 50 vuoden iän jälkeen. Muutokset tapahtuvat epidermiksessä ja solut tulevat herkempiä ultraviolettisäteilyyn: pigmentaatio ja keratinisaatio (kohoaminen) nopeutuvat. Yksi syy on myös immuunijärjestelmän tilan heikkeneminen tässä iässä. Keratin ulkonäkö voi johtua kehon luonnollisesta vanhenemisprosessista.

Mutta viime vuosina keratomat ovat “nuorentuneet”: niiden ulkonäkö on usein havaittavissa 30-vuotiaiden nuorten keskuudessa. Nykyaikaisessa lääketieteessä on monia tehokkaita tapoja hoitaa näitä kasvaimia. Mutta perinteisten menetelmien lisäksi voit kokeilla keratomakäsittelyä kotona.

Keratomeiden ulkonäön syyt

Auringon säteilyn vaikutuksen lisäksi on olemassa useita muita syitä:

· Heikentynyt aineenvaihdunta;

· Hypovitaminosi A ja E;

• sukupuolihormonien epätasapaino tai voimakas väheneminen;

· Tiettyjen lääkkeiden pitkäaikainen käyttö (diureetit ja antibiootit);

· Kosketus myrkyllisten kasvien kemikaalien tai mehun kanssa.

Vaarana on 50-vuotiaiden lisäksi kuivan ihon omaava ihminen, jolla pigmentoituneet paikat tai pisamia nopeasti muodostuvat. Geneettinen alttius miehen linjalle on myös todistettu.

Keratoosin kompli- kaatiot

Suurin osa keratomoista ei aiheuta uhkaa elämälle ja terveydelle. Mutta tämän koulutuksen ulkoasua ei voida sivuuttaa: sinun on neuvoteltava ihotautilääkäriin ja noudatettava hänen suosituksiaan. Tarvittaessa – aloitettava määrätty hoito tai keratooman varhaisessa vaiheessa – hoito kotona asiantuntijan valvonnassa. Itsenäisesti tämä koulutus ei läpäise.

Kun vika on havaittu, on tarpeen tarkkailla ja tarvittaessa käsitellä sitä välittömästi. Todettiin, että 8 – 35% tapauksista se muuttuu pahanlaatuiseksi tuumorilevyksi – squamous solukarsinoomaksi, basesolukarsinoomaksi. Maligniteettiin vaikuttavat monet tekijät:

Säteily – radioaktiivinen, ultravioletti;

· Pysyvä vaurio vaatetukseen, hihnoihin, hihnoihin;

· Virheellinen hoito.

Lisäksi maligniteetti, tuloksena mekaanisia vaurioita voi tapahtua keratomas tunkeutumista papilloomaviruksen tai patogeenisten mikrobien ja kehitys pyoderma (märkiminen) tai ekseema. Tämän paikan iho on sairas ja vuotanut pitkään. Kotona tapahtuvan kasvaimen hoito tällaisissa tapauksissa on tehotonta.

Mutta jopa yksinkertainen kasvain aiheuttaa esteettistä epämukavuutta, vaikka se olisi ruumiin suljetuilla alueilla. Siksi on tärkeää aloittaa keratooman hoito kotona tai poliklinikassa asiantuntijan valvonnassa.

Perinteisen hoidon menetelmät

Terveydenhuollon laitoksessa tapahtuva hoito koostuu paikallisesti erityisten lääkkeiden käyttöönotosta sekä pakkausten levittämisestä terapeuttisten aineiden kanssa. Nämä menetelmät eivät sovellu keratooman hoitoon kotona, ja lääketieteellinen henkilökunta hoitaa niitä. Syylä poistetaan tietyissä olosuhteissa. Tämä tapahtuu seuraavissa tapauksissa:

Tehoton perinteinen hoito;

Merkittävä esteettinen epämukavuus;

· Koulutuksen suuri koko.

Tätä varten käytetään erilaisia ​​menetelmiä. Valinta säilyy lääkärin kanssa, riippuen keratooman määrästä, sijainnista ja koosta. Koulutus, jonka koko on vähintään 1 cm, on poistettava. Lisäksi keratomeihin kohdistuu poisto, joka vaurioituu jatkuvasti vaatteilla, saumoilla ja taitoksilla. Poistamismenetelmät sisältävät seuraavat:

· Kirurginen – erittäin tehokas, mutta traumaattinen, koska keratooman lisäksi lähikudokset poistetaan. Sitä käytetään valtavasti koulutuksella iholla tai jos keratooma altistetaan jatkuvalle ärsytykselle ja hankaukselle tai jos epäillään syöpäsairautta;

· Laser – keratooman kerrokset kuivataan. Menettely kestää 15 minuuttia, kivuton ja erittäin tehokas. Arpi voi jäädä, mutta se poistetaan laser-pinnoilla.

· Kryptonesteri – polttamalla nestetyppellä.

· Radioaalto – vähän traumaattinen, ei jätä arkoja.

Keratoma – hoito kotona

Kun havaitaan pientä ikään liittyvää keratoomaa, kotihoitoa tehdään folkevalmisteiden avulla. Tätä tarkoitusta varten, yrttejä joka voidaan nauttia muodossa infuusioiden, tinktuurat, teetä, tai ulkoisesti pakkaa, voiteet, voitelu-, hankaa.

mukulaleinikki

Suosituin ja kuuluisin on selain. Kasvien tai sen mehun infuusiota käytetään kotona keratooman hoitoon. Tinktuura on kielletty, koska se voi aiheuttaa palovammoja. Valmista infuusiota ottamalla kuivatun celandin lehdet ja varret suhteessa: 2 rkl kasveista 25 ml: aan vettä. Tuloksena saatua liuosta tai mehua suositellaan säännöllisesti pyyhkimään loukkaantumispaikka tai tekemään voiteita.

Ruokintaan tarkoitettujen kasvien mehut

Tehokas keino keratooman hoidossa kotona on voikukka, calanchoe tai aloe. Ne voiteluavat kasvain kahdesti päivässä tai käyttävät sitä pakkauksiin.

Sitruunamehulla ja valkosipulimelolla on haittavaikutus nieltynä. Tätä varten ne sekoitetaan yhtä suurina määrinä ja otetaan 7 tippaa pienessä määrin vettä 4 kertaa päivässä.

Sitä pidetään myös maidolla sekoitetun valkosipulin jauheen tehokkaana saantina. On suositeltavaa juoda pienissä sipsissä kolme kertaa päivässä ennen aterioita.

pakkaa

Aloea käytetään yöpuristeisiin: kasvin liha levitetään illalla. Aamu keratom pyyhkii salisyylialkoholilla. Tämä hoito kestää kauan – se kestää noin 2 kuukautta. Toinen resepti: pese aloe lehdet kiehuvalla vedellä ja kääri puhtaalla liinalla, laita jääkaappiin 2 viikkoa. Sen jälkeen leikataan nauhoihin ja käytetään yh- destä pakatuksi päivittäin.

Sarveiskalvotulehdus pieni koko, voidaan käsitellä pakkaa propolis tinktuura, raastettu perunat, jättämällä ne tunti on iho, voitelu etikka- tinktuura pajun kuorta.

Uskotaan paranemista pakata etikka- infuusio sipuli kuori: kuori kaada kiehuvaa vettä, kuivataan, ja kaadettiin etikka vaatia 14 päivä, sitten se suodatetaan ja käytetään hauteet.

Balsamia pähkinöistä

Pähkinän hedelmistä kotona balsami on valmis keratooman hoitoon. Pähkinän hedelmät jauhetaan ja sekoitetaan lämpimän kasviöljyn kanssa (1: 6). Seosta infusoidaan 24 tuntia, jäähdytetään jääkaapissa ja suodatetaan. Balsamia hierotaan kahdesti päivässä vaikuttavaan alueeseen 2 viikon ajan.

öljy

Hyvä vaikutus on risiiniöljyn käyttö. Se on esilämmitettävä mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja hyvin voideltu keratoilla 4 kertaa päivässä. Menetelmä on täysin turvallinen, voit voittaa voitelun usein koko päivän. On varovaisuutta: jos keratooman pinta vahingoittuu ja vuotaa, et voi käyttää öljyä. On suositeltavaa käyttää myös kasviöljyä – kuusia tai merikotiloita. Se pehmentää huomattavasti kuorta ja vähentää vaurioiden vaaraa.

Pohjimmiltaan perinteinen lääketiede ei vahingoita. Joka tapauksessa on tarpeen kuulla ihotautilääkäri ennen kuin aloitat keratooman hoidon kotona. Jotkut suositellut työkalut eivät ole vain kategorisesti sopivia, mutta ne voivat vahingoittaa. Esimerkiksi sooda ärsyttää ihoa, ja koska trauma (mekaanisesti tai kemiallisesti) johtaa häiriöihin eheys keratomas ja rappeutumista sen maligniteetti, sooda tässä tapauksessa käytetään on vasta-aiheinen.

Kaikki perinteisen lääketieteen reseptit ovat turvallisia. Niitä voidaan käyttää ilman kotona negatiivisia seurauksia lääkärisi käyntien jälkeen, jos pahanlaatuisen kasvaimen kasvun mahdollisuus on suljettu pois. Erityisen tehokas hoito kasvohoitoihin monimutkaisessa hoidossa, joka on sen erottamaton osa. Mutta sinun ei tarvitse poistaa koulutusta itse. Tämä voidaan tehdä lääketieteellisessä laitoksessa, dermatologi valitsee sopivimman menetelmän tekemällä diagnostisen tutkimuksen ja arvioimalla keratooman tilan. Ilman tätä hoito voi olla paitsi tehottomana, mutta voi aiheuttaa lisääntyvää koulutuksen kasvua ja komplikaatioiden kehittymistä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1