Hyödy ja vahingoittaa skandinaavista kävelyä tikkuilla. Kuinka tehdä pohjoismaisen kävelyä sauvat voiton ja vahingoittumattomuuden vuoksi

On monia tapoja, joilla voit hoitaa terveytesi ilman kuntosalia.

Jos olet epätoivottava tai liian raskas loitonnut, niin erinomainen vaihtoehto voi toimia skandinaavisena kävelyä tikkuja.

Tämä harjoitus on peräisin 1930-luvulta.

Tätä menetelmää sovellettiin ensin Suomessa. Kesällä hiihtäjät käyttivät tätä harjoitusta pitäen kehonsa kunnossa.

Se on itsessään yksinkertainen, mutta samanaikaisesti tehokasta liikuntaa, jolla voit ladata kaikki kehon lihakset. Skandinavian käveleminen sauvojen avulla on se, että hänen avustuksellaan säilyy koko kehosi sävy.

Skandinaavinen kävely sauvat: perusteet

Aloittaaksesi oikein harjoittaa tällaista toimintaa, sinun on ensin harjoitettava jotain koulutusta. Opi parhaiten tasaisella kentällä. Tämä on välttämätöntä, jotta aloittelija oppii kiinnittimien säätämismahdollisuudet ja hieman tottuneet kävelemään tällaista. käsissä On tarpeen asettaa se samalla tavoin kuin tavalliselle kävelylle – vartaloa pitkin. Niinpä tikut eivät ole tukikelpoisia kävelyyn, vaan vapaasti vetävät maahan.

Vähitellen, kun tottuu tikkuihin, tarvitset lisää vaiheen pituutta. Kävelemisen aikana sinun on nosta kättäsi keppiin melkein rintakehän tasolle ja laske sitten alas maahan kohdistuen. Älä ota kätesi kauas toisistaan ​​- heidän on oltava mahdollisimman lähellä kehoa. Kävelyn aikana sinun on rytmisesti vaihdettava käsien ja jalkojen asentoa samalla, kun se tukeutuu tikkuihin.

Tämän harjoituksen pääpiirre on luonnollisten ihmisten liikkeiden kunnioittaminen. Koko kehon pitäisi liikkua samalla tavalla kuin tavallisissa olosuhteissa, paitsi että se on hieman rytmimpi. Itse asiassa tekniikka on melko yksinkertainen, on tärkeää vain saalis oikeaan tahtiin liikettä.

Vaiheen pituus riippuu käsiasi koosta. Mitä enemmän keinut – sitä pidempi on askel, joten sinun täytyy saada kultainen keskiarvo. Liian suuri vauhti lisää kuormaa paitsi jalkoihin, myös rintaan ja pään takaosaan. Liian lyhyt – sitoo liikkeet hip-alueella. Ammattikouluttajille tarjottiin useita vinkkejä aloittelijoille:

1. Sauvat kannattaa olla tiukasti kiinni käsissä, mutta tämä ei saisi aiheuttaa jännitystä sinussa;

2. Kävelemisen aikana on välttämätöntä lähettää takit takaisin rungon takana. Kyynärpää samanaikaisesti suoristaa;

3. Kun olet jo perehtynyt alkuperäisiin näkökohtiin, sinun ei tarvitse vetää tikkuja takanasi – sinun täytyy työntää heidät maahan jalkojensa taakse;

4. Kallista kevyesti kantta eteenpäin ajaessasi;

5. Askeleessa jalka kääntyy kantapäästä varpaisiin;

6. On suositeltavaa pitää sauvat 45 asteen kulmassa.

Aloita luokat valitsemalla oikeat pituudet. Se riippuu korkeudesta ja kävelyn voimakkuudesta. Pituus voidaan laskea kaava: korkeus on x 0,68.

Skandinaavinen kävely sauvat: mikä on keholle?

Skandinaavinen kävely on melko erilainen sekä käynnissä että yksinkertaiselta vaellukselta. Tikkujen ansiosta painosi vaikuttava osa siirretään käsiisi. Tästä johtuen polvenivelien ja lantion kuormitus pienenee, mutta Kaloreita kulutetaan enemmän. Lisäksi sauvakävelyn etuja terveysvaikutteisissa tusseissa on se, että se käyttää lähes kaikkia lihaksia. Tämän seurauksena juuri tästä harjoituksesta voit tuoda koko kehosi sävyksi.

Skandinaavinen kävely sauvojen kanssa on hyödyllistä keholle myös seuraavasti:

• Hyödyllinen vaikutus sydämen ja keuhkojen toimintaan. Kuten mikä tahansa muu fyysinen kuorma, se tekee sydämestä nopeammin, minkä seurauksena se pumppaa veren nopeammin kehon läpi. Lihaksesi saavat enemmän ravintoaineita ja parantavat verenkiertoa koko kehossa. Tällä on myös erittäin hyvä vaikutus aivotoimintaan.

• Säännölliset kävelyt voivat vähentää selkäkipua ja vahvistaa selkärankaa.

• Koska tämä käveleminen sisältää noin 90% koko kehon lihaksista, jonkin ajan kuluttua huomaat, miten selkäsi, jalat ja aseesi lihakset vahvistuvat.

• Parantaa sydän- ja verisuonijärjestelmän ja hengityselinten toimintaa.

• Parantaa verenpainetta, alentaa haitallisen kolesterolin pitoisuutta veressä.

• Toisin kuin normaalilla kävelyllä, se painostaa vähemmän nivelet ja helpottaa luumassaa.

• auttaa selviytymään tuki- ja liikuntaelinten sairauksista.

• Parantaa kehon yleistä aineenvaihduntaa ja palauttaa kehon nuoruuden ja voiman.

• Parantaa vestibulaarisia laitteita, koordinointia ja helpottaa nousua jyrkille pinnoille.

Tämä on vain yleistietoa skandinaavisen kävelyn eduista. Monissa Euroopan maissa tämä harjoitus otettiin mukaan kuntoutusohjelmaan operaatioiden jälkeen. Se on paras, “säästävä” harjoitus, joka toimii osteoporoosin ennalta ehkäisevänä mittauksena ja on vanhuksille määrätty vaihtoehtona juoksemiselle.

Skandinaavinen kävely sauvat: mikä on haittaa terveydelle?

Jopa tällainen harjoittelu kuin skandinaaviset kävelyttimet saattavat vahingoittaa. Tietenkin se on melko säästävä harjoittelu, mutta jos et noudata alkeellisia sääntöjä, nämä harjoitukset voivat saada sinut sivuttain. Listataan joitain vasta-aiheita:

1. Pitkät tauot harjoitusten välillä. Tämä pätee niille, jotka työskentelevät ammattimaisesti tai ainakin keskimäärin. Häiriöt istuinten välillä voivat johtua vammojen läsnäolosta, ja pian talteenoton jälkeen urheilijat eivät voi odottaa kuorman palauttamista. Ja tässä vaiheessa sinun on oltava varovainen – sinun ei tarvitse ajaa itseäsi heti. On tarpeen lisätä harjoittelun intensiteettiä rutiininomaisesti päivästä toiseen eikä alkaa välittömästi ylittää useita kilometrejä ristejä.

2. Vammat kädet ja olkapäät. Näyttää siltä, ​​että kaikki on selvää – jos se sattuu liikkumaan ja nojata tikkuihin, älä pakota tekemään sitä voimalla. Sama pätee jalkojen ja alavartalon vammoihin.

3. Sydämen vajaatoiminta – loppujen lopuksi tämä käveleminen on sydänkuorma, joten sinun on seurattava tarkkaan hengitystäsi.

4. verenpainetauti.

5. Ensimmäiset viikot leikkauksen jälkeen vatsan alueella.

6. Tuki- ja liikuntaelinten inflammatoriset tai degeneratiiviset prosessit tai nivelten liitokset. Keskity tunteihisi – missään tapauksessa sinun ei pidä jatkaa kipua.

7. Tartuntataudit tai kylmä.

8. Degeneratiiviset prosessit ja muodonmuutokset selkärangassa.

Ilmeisesti jopa tämäntyyppisessä urheilussa on huomattava luettelo vasta-aiheista. Muissa tapauksissa skandinaavinen käveleminen tikkuilla voi kuitenkin vahingoittaa vain, jos aloitat harjoittelun ilman esilämmitystä nivelissä ja nivelsiteissä. Muissa tapauksissa se hyötyy ja tuntuu hyvältä.

Skandinaavinen kävely tikkuilla lapsille: hyödyllinen tai haitallinen

Viimeisessä kappaleessa analysoimme mahdollisia vasta-aiheita tällaiseen liikuntaan.

Jos edellä mainittuja vaivoja ei ole, ei ole mitään syytä kieltää lapsia harjoittamaan tätä urheilua.

Päinvastoin se tuo vain myönteisiä tuloksia.

Puhuu aivan rehellisesti, vaikka kävely on täynnä enemmän vaaraa kuin skandinaavinen kävely sauvat.

Koska osa kuormasta siirretään käsiin, alaraajojen nivelet saavat pienemmän kuorman. Samalla koko keho vahvistuu. Ja se ei ole vain lapsen lihaksikas korsetti vaan myös sydän, luut, alukset ja niin edelleen.

Jos siis vielä luulet, että tämä toiminta on vaarallista lapselle, niin voit olla rauhallinen, hän tuo vain hyvää nuorille.

Skandinaavinen kävely sauvat: hyötyä laihtumiseen

Skandinaavinen käveleminen tikkuilla on erittäin hyödyllinen painon menettämisessä. Kalori on paljon kalliimpaa kuin tavallinen kävely. Se polttaa enemmän kaloreita yksikköä kohti. Säännöllisissä harjoituksissa voit vetää kehosi ja päästä eroon lihasten heikkoudesta. Tietenkin se on vähemmän tehokasta kuin käynnissä, mutta verrattuna siihen, sillä on useita etuja.

ensiksi, se ei ole niin tylsiä. Kaikki eivät voi toimia voimakkaasti 40 minuutin ajan. Samaan skandinaaviseen tyyliin siirtyminen tällä kertaa on paljon helpompaa ja kun sinulla ei ole tunne hengästyneisyyttä ja vähemmän lihasten kouristuksia.

toiseksi, Skandinaavinen kävely on hyödyllistä keholle siinä, että se ei vain pura liitoksia, mutta päinvastoin, se vahvistaa kehon luustoa. Lisäksi, liiallinen paino myös silloin, kun kävely voi kohdistaa huomattavia rasituksia niveliin, ja siksi se ei ole riskin arvoinen, uuvuttaa itsesi raskaalla ajelulla sinulle.

Skandinaavisen kävelyn avulla voit polttaa vain kaloreita, joita käytetään energian tuottamiseen elimistössä, mutta parantavat myös aineenvaihduntaa kehossa. Mitä paremmin aineenvaihdunta toimii, sitä nopeammin voit päästä eroon tarpeettomista kiloista. Ja kaikki tämä tapahtuu yleisen terveyden edistämisen ja kehosi ulkonäön parantamisen taustalla.

Siksi kysymys: “Onko hyötyä pohjoismaisessa kävelyssä laihtuminen?” Voit vastata yksiselitteisesti – se on erittäin hyödyllinen ja auttaa saavuttamaan jopa vaikeimmat tavoitteesi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 61