Hampaat: kuinka poistaa kipu talon olosuhteissa? Tehokkain keino hammassärkyyn: miten auttaa kotona

Hammassärky on hankala asia.

Se voi ohittaa henkilön riippumatta siitä, missä hän on – työssä, koulussa, lomalla.

Melko usein on tilanteita, joissa tällä hetkellä ei ole mahdollista käydä lääkärille, ja kipu on niin voimakasta, ettei sillä ole voimaa kestää sitä.

Mitä minun pitäisi tehdä tässä tapauksessa?

Hammas sattuu: syyt

Ehkä epämiellyttävä tunne, jonka ihmiset joutuvat kärsimään, on hammassärky. Usein kipumatsaukset saavuttavat epätavallisen suuren voiman. Tämän seurauksena et voi syödä kokonaan, vaan myös nukkua ja levätä. Kivun pääasiallinen syy on herkkien reseptorien ärsytys, jotka sijaitsevat hampaassa.

Riippuen vaikutuksen kohteena olevan kudoksen tyypistä, hammassärky voi kehittyä hampaan tuhoutumisen tai kehittyvän pulitulehduksen vuoksi. Ja kipu voi tuntua niillä suu alueilla, joissa täysin terveitä hampaita. Hammas sattuu aina eri tavalla, kipu voi vähitellen muodostua, olla särkynyt tai tylsää. Mutta riippumatta siitä, että henkilö on aina kamala ja vaikea kestää.

Tärkeimmät kivun syyt

Aloita selvittämään syy kipua on syytä käydä hammaslääkäri. Mutta ehdollisesti ne voidaan jakaa kahteen tyyppiin – ei hammashoitoon eikä hammashoitoon. Hammaslääkäri voi auttaa sinua määrittämään kivun syyt, vaikka niillä ei olisi mitään tekemistä hampaiden ja suun kanssa.

Hammaslääkärin syistä ovat seuraavat:

1. Vammojen esiintyminen hampaassa, se voi olla halkeamia, mustelmia.

2. Hampaat kärsivät karieksista.

3. Hampaasi ovat yliherkkiä.

4. Ientulehdus.

5. Pulpiitti.

6. Periodontitis.

Ja nyt on syytä antaa kuvaus kaikista syistä.

Karkeat vauriot – tämä ongelma on geneettistä. Monet ihmiset ajattelevat, että kyseessä on vain makea, kyllä, se vaikuttaa myös liialliseen syömiseen, mutta se on vain toissijainen tekijä. Hammaslääkäri ei tunne sen halkeaman vuoksi, vaan koska se saa kylmää tai kuumaa nestettä. Siksi on tarkempaa sanoa, että se ei vahingoitu hammasta, vaan hermosta.

pulpiitti – hampaan pehmytkudos on tulehdus. Taudin akuutissa vaiheessa voi esiintyä voimakasta kipua, joka muistuttaa hyökkäystä.

parodontiitti – hampaan juuren ympäröivä kudos tulee tulehtuneeksi. Pureskelun aikana hampaan kohdalla on painetta, kipu on paljon vahvempi. Lämpötila voi nousta. Joka päivä kipu voimistuu. Ne kipulääkkeet, jotka otat kipua poistaaksesi, eivät enää ole tehokkaita.

Hampaiden herkkyys. Tuskallinen tunne voi tapahtua jokaisessa hampaassa, kun olet juonut tai syönyt liian kuuma (kylmä ruoka. Usein tapahtuu johtuu ohenemista hammaskiilteen.

Hammaslääkärin on aina käsiteltävä kaikkia näitä syitä.

Hammaslääketieteeseen liittyvät hampaiden aiheuttamat syyt:

1. Migreeni, joka aiheuttaa vakavaa kipua ja annetaan hampaille.

2. Sydänsairaudet, välikorvatulehdus.

3. sinuiitti tai etmoidiitti.

4. Kolmoishermon neuralgia.

Se sattuu hampaaseen: lievittää kipua kotona – huumeita

Jos sinulla on hammassärky, voit lievittää kipua kotona käyttämällä anestesiaa. Tällaisten lääkkeiden valinta on melko laaja. Lähes kaikki niistä perustuvat Nimesulidi (Nise, kun, nemesulid), ibuprofeeni (abalgin, Nurofen, faspik), metamitsoli natrium (baralgin ja analgin), ketorolaakki (adolor, ketanov, ketorol).

Ehkä tiedetään kaikille aspiriinille, vaikka lääkärit sanovatkin, että tämä ei ole paras valinta. Missään tapauksessa tabletta ei saa levittää kumilla, limakalvot voidaan polttaa. Voit ottaa aspiriinia vain sisälle.

Valitettavasti näitä valmisteita ei aina ole käytettävissä käden ulottuvilla. Tai et voi ottaa kipulääkkeitä terveydellisistä syistä, koska heillä on suuri luettelo vasta-aiheista ja haittavaikutusten esiintyminen. Yleisimmät sairaudet, jotka estävät niiden ottamista ovat – verenpaineen nousu, raskaus, haavaumat, munuaisten ja maksan vajaatoiminta.

Siksi ennen kuin otat tämän tai kyseisen lääkkeen, sinun on ehdottomasti neuvoteltava asiantuntijan kanssa, jos tämä ei ole mahdollista, tutustu lääkkeen liitteenä oleviin ohjeisiin. Käytä anestesia-pillereitä on parasta lievittää hammassärkyä jonkin aikaa, ennen kuin menet hammaslääkärille. Lääkkeen pitkittyneen käytön myötä se lakkaa toimimasta, ja sen on aina otettava yhä suurempi annos, ja se on täynnä terveellistä kehoa.

Hammas sattuu: poistaa kipua kotona – folk korjaustoimenpiteitä

Varmasti jokaisella aikuisella oli hammassärky. Ja ensimmäinen asia, jonka jokainen on, on katsoa ensiapupakkaukseen anestesia-lääkkeen ottamiseksi. Mutta entä jos niitä ei ole ja kipu kasvaa edelleen?

Luultavasti mielenkiintoisin tapaus on, että emme edes tiedä perinteisen lääketieteen reseptejä, koska olemme tottuneet lähtemään apteekkiin heti. Mutta on olemassa todella paljon tehokkaita työkaluja, jotka voivat poistaa hammassärkyä kotona. Luonnollisesti monet ainesosat eivät ehkä ole käsillä, joten tulevaisuudessa sinun on suojattava itsesi ja hankittava ne etukäteen.

1. Yksinkertaisin tapa lievittää hammassärky ja ottaa sitä jonkin aikaa – valkosipulinkynsi. Ota yksi viipale ja leikkaa se puoliksi. Sen jälkeen puolet leikata kiinnittää ranteeseen, siihen pisteeseen, jossa koetin pulssin, niin että hän ei nuku, voit korjata sen liimalla. Mutta on yksi vivahde, sinun on valittava käsi vastapäätä sivua, johon hampaat sattuu. Monet ihmiset vieläkään ymmärrä, miten kaikki toimii, mutta tulos tulee todella huomattava jälkeen 10-20 minuuttia, vähitellen kipu laantuu.

2. Toinen vanha tapa rauhoittaa hammassärkyä on hieronta korvatulppaa sivusta, jossa kipu tuntuu. Tartu vain luihin tai kärkeen kahdella sormella ja käynnistä hankaus, venyttely eri suuntiin. Riittää, että tämä kestää 10 minuuttia ja kipu menee pois.

3. Kolmas menetelmä on suuontelon huuhteleminen kaliumpermanganaatin liuoksella. Laimennuksen keskittymistä ei kuitenkaan voida suositella tarkasti, koska kaikki riippuu tuhoutumisasteesta. Sinun täytyy huuhdella jatkuvasti, kunnes kipu menee täysin pois. Ja on käsitys siitä, että mangaani kykenee tappamaan hermoja. Tärkeintä ei ole niellä sitä sisälle, muuten ruokatorven ongelmia ei yksinkertaisesti vältetä.

Mitä muuta voit ottaa hammassärkyä kotona?

1. Kaikki käytettävissä olevat keinot ovat suuontelon huuhtelu kallion tai merisuolan liuos. Yritä ensin liuottaa lasillinen lämpimän veden yksi rkl tuotetta. Jos 5-10 minuutin kuluttua kipu ei vähene, lisää sitten lisää suolaa. Lääkkeen tehokkuuden lisäämiseksi on suositeltavaa lisätä muutama tippa jodia lasille.

2. Jos sinulla on sellainen parantava kasvi kuin kalanchoe, sinulla on vain onnekas. Ripusta yksi lehti ja hienosääte, kääri sitten siteeseen ja liitä kumit, joissa hampaat sattuvat. Hetken kuluttua tulehdus poistuu ja kipu kulkee.

3. Seuraava menetelmä voi tuntua hieman outoa, mutta siitä huolimatta se on tehokas – kiinnitä poskelle magneetti. Kukaan ei kuitenkaan voinut selittää toimintansa periaatetta, mutta on osoitettu, ettei kipua ole 30 minuutissa.

4. Hengen henkenemisen rauhoittaminen voi olla mausteita – mausteneilikka. Ota muutama oksia, jauhaa hyvin ja kaada sairaaksi hampaan kuoppaan.

5. Jos hammassärky ei ole voimakas ja alkaa vain näkyä, voit poistaa sen samassa vaiheessa siivu raakaperunoita ja pureskella. Lisäksi se mahdollistaa pienen tulehduksen poiston kumilla. Luonnollisesti kerran ei riitä, sinun on toistettava menettely useita kertoja päivässä. Ja jos tällä hetkellä, ja niellä mehua perunoista, voit poistaa monia ongelmia vatsaan.

6. Jos kipu on suljettu tiiviste, voit laittaa sen tälle paikalle pieni propolikappale. Siinä on hyvät desinfiointiaineet.

7. Auttaa muumio. Ota yksi tabletti ja laimea lämpimällä vedellä. Sen jälkeen kostuta ohuen sidoksen tai puuvillanvilla nesteeseen, laita se kipeästi ja pidä sitä 15 minuuttia. Kun olet poistanut sen, älä ota mitään suuhusi 30 minuuttia, ei vettä eikä ruokaa.

8. Ota yksi rkl salvia ja keitä kiehuvalla vedellä. Odota, kunnes tinktuuri on jäähtynyt lämpimään tilaan, rasita ja aloita huuhtelemalla suusi, tee se useammin.

Hammas sattuu – poistaa kipu talon olosuhteissa itse asiassa on mahdollista käytännössä kaikki lääkekasvit. Loppujen lopuksi lähes kaikilla on anti-inflammatorisia ja antiseptisiä ominaisuuksia. Tärkeintä on valmistaa oikeaa lääketieteellistä tinktuuria.

Hammas sattuu: poistaa kipu talon olosuhteissa – lämmetä tai jäähdyttää?

Monet, kun ensimmäiset oireet hammassärky, kiire sijoittaa lämpöä tuskallinen paikka, mutta hyvin harvat ihmiset tietävät, että se ei ole millään tavalla mahdotonta. Muutaman tunnin kuluttua se kasvaa suuresti, ja sinun on mentävä lääkäriin, jossa on vääntynyt kasvot. Et voi laittaa kuumaa vesipulloa kasvoillesi, älä kiinnitä lämpimiä huiveja, on parempi huuhdella suusi lämpimällä ratkaisulla. Ja mitä useammin teet sen, sitä paremmin sinulle.

Jos sinulla ei ole tinktuureja käsillä, voit käyttää tavallista lämminvettä tai lämpimän teen.

Kun ongelma on ratkaistu ja hammas pysähtyy, sitä ei pidä unohtaa. Käy hammaslääkärin kanssa mahdollisimman pian.

Kylmän osalta on mahdotonta vastata kysymykseen yksiselitteisesti. Koska hän voi aiheuttaa kipua sen jälkeen, kun se osuu hampaaseen. Mutta jos käytät jotain kylmää otsaan tai korvalehtiin, niin ei tule jälkiä kipua.

Hammas sattuu – poistaa kipu talon olosuhteissa on todella mahdollista, mutta vain milloin tahansa. Se syntyy ja häiritsee sinua, kunnes vierailet hammaslääkäriin ja pääset eroon ongelmasta. Älä siis viivytä aikaa ja niin pian kuin mahdollista, mene lääkärisi puoleen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 89