Az eper keserű - hogyan lehet eltávolítani a keserű utóízust? Miért a vad eper és a vad eper lekvár

Az erdei bogyós gyümölcsből készített eper lekvár egy páratlan finomság.

Sokkal illatosabb, mint a kerti szamóca lekvár, de jellegzetes jellemzője: a vadon élő eper keserű.

Különleges keserűséget érezhetünk friss bogyókban és cukorral főzve. Miért történik ez?

Miért keserű a vadon élő eper?

A szakértők azt mondják, hogy ez a kis csontokról van szó, amelyek skarlátszerű édes bogyókban vannak. És gyakran a szamócát fenyőerdők gyűjtik össze. Van-e összefüggés a fenyők szépségeinek keserű gyantával, nem világos. De a tény továbbra is fennáll.

Ráadásul a keserűség még főzéskor is fennáll. Miért keserű a vad eper és a vad eper lekvár? A dolog ismét kemény kis ecsetcsontokban van. Sajnos a bogyók hőkezelésében nem veszítik el jellegzetes keserű ízüket.

Valaki figyelmen kívül hagyja ezt a funkciót, de valaki komoly gondot fordít. Tapasztalt szerelmesek, szerencsére sokáig használtak trükköket, amelyek lehetővé teszik az eper keserű ízét láthatatlanná, vagy akár megszabadulni.

Azonban meg kell érteni, hogy van egy másik magyarázat az adott ízért. Ha nem a csontokról van szó, miért keserű a vad eper és a vad eper lekvár? Az a dolog az, hogy a cukor nem lehet keserű, hanem cukor, égetett a szakszerűtlen főzés eredményeként. Ha karamellizálás közben elégetik, az elakadtság feltétlenül keserű lesz.

Hogyan takarítsuk el az erdei szamóca lekvárt keserűségét

Többféle módon lehet megszabadulni az erdei keserűségtől, és hagyományos “ízű” normál lekvárral hegeszteni. Bizonyos szempontok furcsának tűnhetnek, de működnek! Annak ellenére, hogy a vadon élő szamóca keserű a csontoktól, így feloldhatja ezt az ízt:

• főzéskor adj hozzá egy marék vörös vagy fekete ribizlit a sziruphoz;

• szamócát kisebb mennyiségben áfonyával vagy áfonyával szakítunk;

• egy ezüst ruhadarabot (kanál, villa) a lekvárosban főzött bogyószirupba közvetlenül a medencébe kell tenni;

• Az elakadást forraljuk nagy, tisztított sárgarépával.

A más bogyókkal való keverésnek köszönhetően az eper lekvár további íz és aroma. De a konkrét keserűség elhagyja.

A legegyszerűbb módja azoknak, akik meg akarják őrizni a természetes eper ízét, hogy a főtt süteményeket a medencébe dobják. A narancssárga gyökér íze nem befolyásolja az utolsó étel ízét. Egy zöldség elegendő, ha a lekvár mérete nem több, mint 2,5 liter. Amikor a bogyók sötétednek a főzés során, és a hab eltűnik, el kell távolítania a sárgarépát, és el kell dobnia. Ez általában fél órával a főzés kezdete után történik.

Fontos, hogy ne emésztessük az elakadást: ebben az esetben megszabadulni a keserűségtől, nem fog sikerülni. Az égetés elkerülése érdekében jobb, ha egyöntetűen megkóstoljuk a szamócát.

Ha az úrnő aggódik a kérdésben, akkor miért keserű a vadon élő eper és a vad eper lekvár, főzés nélkül. A betakarítás csodálatos módja az, hogy egyszerűen öntsük a bogyót cukorral és tisztítsuk meg hidegen.

Meg lehet próbálni, és lekvár-ötperces: hogy a bogyók a cukorral felforraljuk, protomai 5 percig, öntsük sterilizált üvegekbe and roll up. Hűtsük le a szokásos módon, ez fejjel lefelé, és ízlés szerint.

Egy másik szokatlan módja a lekvárnak a szamócairól – Ismételje meg az ötperces főzést néhány napig, amíg a finomság nem válik a szokásos sűrűség minden eper lekvárt. A rendszer a következő:

• Kezdje a főzést reggel, forraljuk fel, főzzük öt percig;

• tegye be a lekvárot a levegőbe a nap sugarai alatt, a tartályt gézzel kösse össze;

• vigye be az estét a szobában;

• Ismételje meg a folyamatot reggel;

• Ismételje meg a főzést, amíg az elakadtság meg nem kapta a kívánt konzisztenciát.

Főzés közben többször keverje fel a medence tartalmát a cukormentesség elkerülése érdekében.

Receptek a lekvár az erdei szamóca nélkül keserűség

A hagyományos jam-pyatiminutku elkészítéséhez a következő összetevőket kell bevinnie:

• három pohár vadon élő eper;

• fél pohár ribizli;

• egy pohár fehér cukrot.

Kombinálja a bogyókat, öblítse le (nagyon óvatosan) hideg vízzel. Öntse a szamócát és a ribizlit cukorral, és hagyja el egy ideig. Amikor a bogyó gyümölcslevet ad, forraljuk fel, finoman kevergetve, hogy megakadályozzuk az égést, és távolítsuk el a habot. Amikor a szirup kezd forrni, főzzük pontosan öt percig, és azonnal öntsük át az edényeket.

A második recept elkerüli a cukrot (ez gyakori probléma, hogy a földesúr találkozik a vadon élő földieper főzésénél). összetevők:

• egy literes eper-jar;

• másfél pohár cukor;

• fél narancssárga.

A bogyók elrendezéséhez töltse meg őket cukorral és hagyja el egy napra. Az epereknek szaftot kell adniuk. Főzzük három darabban. Forraljuk fel a szirupot, forraljuk öt percig, távolítsuk el a hőtől. Ha van hab, távolítsa el.

15 perc múlva ismét kapcsolja be a tüzet, ismételje meg az ötperces főzést, kapcsolja ki a tüzet. Préselj ki a gyümölcslevet a narancsból, öntsd a lekvárba, és forraljuk fel a tömeget harmadszor. Szétterül a tégelyeken, tekerje le és hűtsön egy vastag, régi takaró alatt. Ez a lekvár jobban hideg, ezért nem romlik.

A különleges könnyű keserűség ellenére az erdei epernek fantasztikus szokatlan aromája van. Ráadásul a keserűségtől való megszabadulás nagyon egyszerű, ha bevált módszereket alkalmaz.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 72 =