Platykodoni: kasvatetaan siemenistä, istutetaan avoimessa maassa. Hoito platikodonin jälkeen istutuksen, kastelun ja päällystyksen jälkeen

Platykodoni on monivuotinen kasvi, jota edustaa vain yksi laji – platikodon grandiflorus. Platycodonin silmukat ovat hyvin samanlaisia ​​kuin pallot, jotka avautuvat, muuttuvat viehättäviksi kelloiksi sinisistä tai sinisistä. Voit kasvattaa platikodon-siemeniä, tärkeintä on nostaa maaperä kunnolla ja hoitaa kasvi ajoissa.

Platycodonin istuttaminen siemenillä

Platykodonia haetaan useimmiten siemenillä. Ne voidaan istuttaa suoraan avomaalle tai kasvattaa taimia.

Siemen siemenet avoimessa maassa

Siemen platycodone korjataan kesällä ja syksyllä he kylvää. Joten siemenet kuuluvat tavalliseen ympäristöön, ja niiden kerrostuminen tapahtuu luonnollisesti.

Sängyssä, jossa kylvö suoritetaan, kaivetaan ja tasoitetaan. Kukkapenkillä tehdään uria ja kaada siemeniä niihin. Aseta sato tasolle ja yritä olla liian pieniä siemeniä. Paksu kerros maaperää siementen yli vaikeuttaa niiden itämistä, platycodone ei voi nousta lainkaan. Riittää istuttaa sänky, jossa on turve, jonka kerros on enintään 3 cm.

Platikodonien siementen istuttaminen avoimella maaperällä on huomattavia haittoja:

• kuvat alkavat alkukesästä;

• siemenet itävyvät hitaasti;

• Taimet jäävät jälkeen kehityksessä;

• Kukinta tapahtuu vasta toisessa tai kolmannessa vuodessa.

Kaikista puutteista huolimatta platikodonin istutus suoritetaan taimiaineissa.

Kylvö taimet

Jotta ihailen platycodonin kukinta kesällä, siemenet istutetaan maaliskuun alussa. Siemenet esikäsitellään etukäteen:

• Aseta siemenet kudospussiin;

• laske säiliöön vedellä ja liota kaksi päivää;

• Poista siemenet jääkaapissa 12 tuntia.

Sen jälkeen siemenet kylvetään valmiissa maaperässä. Siemeniä istutettaessa käytetään löysää ja kosteutta absorboivaa substraattia. Laatikot taimia varten ovat täynnä maaperää ja tasaisesti jakautuneita siemeniä maaperälle. Tämän prosessin helpottamiseksi ne sekoitetaan hiekkaan. Ripottele siemeniä maaperällä ei ole sen arvoista. He tarvitsevat valoa itämään.

Istutuksen jälkeen kostuta maaperä ruiskupistoolista ja peitä säiliö lasilla. Säiliöt siirretään huoneeseen, jossa lämpötila on 22 ° C. Ajoittain lasi poistetaan ja kastellaan. Ensimmäiset versot näkyvät kahden viikon ajan itämisen jälkeen.

Hoidetaan platikodonin taimia kotona

Jos luot mukavat olosuhteet platikodonille, on helppo kasvattaa taimia.

Heti kun taimet näkyvät, lasi poistetaan ja huoneen lämpötila laskee 15 asteeseen. Platycodon itiöt ovat hauras ja herkkä, vaativat huolellista hoitoa.

Ripottele taimia varovasti, yrittämättä kostuttaa maata liikaa, muuten kasvit kuolevat mustasta jalasta. Taimien suojaamiseksi kaliumpermanganaattia lisätään kasteluveteen.

Tärkeää! Nuorten kasvien peittaus tapahtuu kolmannen lehtiparin muodostamisen jälkeen.

Nostoa varten valitaan 10 cm: n halkaisijat, joissa kasvi kasvaa maahan purkautuessa. Voit laskea keräilyä, jos siemenet kylvetään turvepillereissä.

Kasvatamme platikodonia avoimessa maassa

Herkät kasvit istutetaan sängylle vasta toukokuun lopulla tai heinäkuun alussa. Kaikki riippuu sääolosuhteista. Platykodoni heikosti siedettäessä siirtoa, joten kasvin on välittömästi otettava pysyvä paikka.

Sijainti puutarhassa

Kukka mieluummin kasvaa kevyillä ja lämpimillä laastareilla. Ota kaikkein aurinkoinen paikka puutarhassa platycodone. Voit myös istuttaa kasvit penumbra, mutta paksut varjot ovat parhaiten välttää. Platykodoni kehittyy huonosti ja harvoin kukoistaa.

Maaperän, jolla kasvatetaan platycodonia, on oltava löysä, ravitseva ja hyvin valutettu. Kasvi ei siedä kosteuden pysähtymistä juurissa. Liian tiheä maa kaivetaan lisäämällä siihen hiekkaa. Koostumukseltaan heikko, maaperä rikastuu puuhun ja mineraalilannoitteisiin, jotka tuodaan kaivamaan.

Miten Plant Platycodon

Laskureikien syvyyden pitäisi olla hieman suurempi kuin taimen taimen. Sängyn reikien välinen etäisyys on jäljellä enintään 25 cm.

Ennen istutusta kasvi on hyvin kasteltu ja huolellisesti uutettu potista yhdessä maapallon kanssa. Rasvojen pehmentämisen jälkeen elinsiirron jälkeen puutarhakatukka platikodonilla on hyvin juotettu.

Platycodonin hoito puutarhassa

Monivuotinen ei juurikaan juurikaan, joten päivittäin kastellaan ja varjostetaan muutaman ensimmäisen viikon aikana. Tämän jälkeen aseta tavallinen kastelujärjestelmä – yksi aika 3 päivässä.

Naapurusto rikkaruohojen kanssa ei ole hyvä platikodonille. Löysää säännöllisesti maaperä juurien ilmastuksen lisäämiseksi ja rikkakasvien poistamiseksi. Platinodon hoidon helpottamiseksi autetaan leikkaamaan sängyt paksulla humuskerroksella.

Täydelliseen ja kirkkaaseen kukintaan sovelletaan lannoitusta mineraalilannoitteilla. Monivuotista ruokitaan säännöllisesti koko kasvukauden ajan kerran kuukaudessa.

Platykodonia kasvatetaan yhdessä paikassa jopa 10 vuoden ajan, mutta jo kolmannen vuoden aikana kukkapenkki menettää koristekykyä. Kasvi on voimakkaasti venytetty ja vähemmän houkutteleva. Tämän välttämiseksi leikkaa platykodoni, purista kasvupistettä tai suihke lääkkeillä, jotka hidastavat kehitystä.

Platykodonin lisäys

Parhaat tulokset saadaan platikodonin lisääntymisellä siemenillä, mutta voit kokeilla katkaista tai jakaa pensas. Totta, menestystä ei pitäisi laskea etenkään, tällainen kopiointi ei onnistunut.

Platycodon pistokkaat suoritetaan keväällä, leikkaamalla kara prosessit kahdella sisäjohdolla. Juurtuminen ei poikkea tavallisesta. Noudata suurta kosteutta ja lämpötilaa 25 ° C: ssa.

Voit levittää monivuotisia jakamalla pensas. Tätä varten se on huolellisesti kaivettu ja huolellisesti tutkittu. Jos rhizomessa on prosesseja munuaisten kanssa, ne erottavat ne terävällä veitsellä. Tämän jälkeen kappaleet sijoitetaan valmiiksi kaivoihin. Huolehtiminen platycodoneille tavanomaisesti.

Mitä platikodonilla kukinnan jälkeen

Kukinnan jälkeen monivuotiset muodot laatikko siemeniä. Ne kerätään ja käytetään edelleen kasvinviljelyyn. Kerää siemenet syyskuussa, jolloin ne kypsyvät kokonaan.

Platykodoni on monivuotinen kasvi, joten se tarvitsee miellyttävän talvehtimisen. Syksyllä, kun varret ovat kuolleet ja vääntyneet, ne katkaistaan ​​maanpinnalla. Kylmällä säällä alkaa sänkyä humus, turve tai komposti, kuivalla lehdellä.

Taudit ja tuholaiset

Kiistaton etu on platikodonin vastustuskyky sairauksissa. Tuholaiset eivät käytännössä vaikuta kasviin. Kasvisten olosuhteiden rikkomisen vuoksi monivuotinen voi kärsiä harmaahroosista, yleensä tämä tapahtuu sadekausina. Loukkaantuneita kasveja ruiskutetaan fungisideilla, kuparisulfaatin liuoksella. 14 päivän kuluttua hoito toistetaan. Voimakkaasti murskattuja kasveja tuhotaan.

Suurimmat vahingot platykodonille ovat mätit ja jyrsijät, jotka vahingoittavat kasvin juuria. Käytä erilaisia ​​menetelmiä pelotella niitä pois juoni.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 44 =