Päärynäviljelyn ominaisuudet. Kaikki päärynistä istutus ja hoito: hedelmöitys, karsinta, hoito (kuva)

Päärynän kasvattaminen on vaikeampaa kuin omenapuulla, koska puu sietää huonoja huurteita. Monet puutarhurit valittavat, että nuoret puut jäätyvät ja eivät alkaneet tuottaa hedelmää. Saadaksesi runsaan sadon vähän puun kasvattamiseksi, sinun on huolehdittava siitä asiantuntevasti.

Kasvava päärynä kaikkien sääntöjen mukaan

Ennen kuin alat istuttaa erilaisia ​​päärynöitä, sinun on ymmärrettävä, että puu kasvaa hyvin ja tuottaa hedelmää vain vakaaseen, lauhkeaan ilmastoon. Kun se on kuuma kesällä ja kylmä talvella, eli ei ole voimakasta lämpötilan muutosta. Päärynä ei siedä vakavaa pohjoista ilmastoa, sillä tällaisilla olosuhteilla on haitallinen vaikutus puuhun.

Ammattilaiset neuvovat istuttamaan taimia syksyllä, jolloin ensimmäistä pakkasta ei ole vielä tapahtunut. Paras aika on syys-lokakuussa. Voit istuttaa puu keväällä, viimeistään huhtikuussa.

Jokaisella luokalla on oma ilmapiiri

Ehdollisesti kaikenlaiset päärynät jaetaan kolmeen ryhmään:

• Aikainen kypsyminen, kuten päärynät soveltuvat vain mustalle maalle. Nämä ovat lajikkeita: “Keltainen kesä”, “Lada”, “Tonkovetka”.

• Keskitason kypsytyslajit Venäjän keskialueelle: Bergamot-syksy, Bessemyanka.

• Venäjän keskivyöhykkeen myöhäiset lajikkeet, joita pidetään hyvin kevääseen asti: “Severyanka”, “uusi vuosi”, “Venus”.

Ehdottomasti kaikenlaiset päärynät vaativat maaperää, kasvavat hyvin valaistetuilla ja lämpöillä alueilla ilman pohjaveden pysähtymistä.

Päärynäsiementen valinta ja valmistelu istutettaviksi

Laatu taimi on avain hyvään satoon. Istutettavaksi nuoret puut valitaan 1-2 vuodeksi. Tarkasta huolellisesti taimet: sen pitäisi olla kokonainen, ilman halkeamia, juuret – ilman rotua, hyvin kehittynyt.

Ennen istutusta kaikkien taimien on oltava erityisesti valmistettuja:

• Jos oksilla on lehtipuita, se on poistettava;

• Kasvin juuret tulisi hyvin kastella ennen istutusta ja sijoittaa vesipulloon päivässä.

Istuttaminen päärynä puutarhaan (kuva)

Päärynä istutetaan valitsemalla paikka. Muista, että päärynä mieluummin valoa ei siedäsi siirtoa, joten hänen on välittömästi otettava pysyvä paikka.

Päärynäpuutarhassa on parempi ottaa pois eteläpuoli sivustosta. Puiden välinen etäisyys on pitkä, koska jotkut lajikkeet kasvavat leveydeltään ja saavuttavat jopa 25 metriä, keskimääräinen puiden korkeus on 10-15 metriä. Kasvien päärynät erikseen muista hedelmäpuista.

Maaperän pitäisi olla löysä ja ravitseva, on hyvä antaa vettä sisään. Istutettaessa siihen lisää hiekkaa ja savea.

Landing pit

Päärynän oikea lasku alkaa kuopan valmistuksella, jonka on oltava suurempi kuin juuristo. Kaivon syvyys voi olla korkeintaan 80 cm. Purkupaikka on valmistettu etukäteen: syksyllä kevääseen istutetaan reikä ja syksyn kuoppaan kaksi viikkoa.

Kaivettavien kaivojen yhteydessä eri kerroksia oleva maaperä sijoitetaan erikseen. Ylempi maa sekoitetaan orgaaniseen aineeseen, humukseen, mikä lisää sen löysyyttä. Maaperän seokseen lisätään fosforia ja kaliumia, kaikki sekoitetaan hyvin. Kuono nukahtaa täydellisesti ja tiivistää maaperän. Istutuksen jälkeen taimet, pääkannen pitäisi olla maanpinnan yläpuolella 3-5 cm.

Päärynäviljelyn ominaisuudet. Kaikki päärynistä istutus ja hoito: hedelmöitys, karsinta, hoito (kuva)

Vihje! Istutuskuopassa älä lisää tuoretta lantaa, se voi vahingoittaa taimien juuria.

Istutetaan taimi

Kaivon pohjassa istutetaan maaperän kantta, jossa taimi asetetaan ja juuret suoritetaan. Kun olet vetäytynyt nousuputken keskeltä noin 25 cm, sinun on ajettava tappi, jonka korkeus saavuttaa ensimmäisen haaran. Taimet nukkumaan maahan. Istutus katsotaan oikeaksi, jos puuta ei voida vetää ulos.

Nuori taimi on sidottu tukeen, niin että tuulenpuhallus ei voi rikkoa sitä. Rungon ympyrän ympärillä tehdään reikä ja vesi päärynä runsaasti. Maaperän kosteuden säilyttämiseksi on suositeltavaa paksua pientä ympyrää. Tätä varten käytä humusta tai kaltevaa ruohoa. Kauden aikana multaa kerros päivitetään.

Päärynäviljelyn ominaisuudet. Kaikki päärynistä istutus ja hoito: hedelmöitys, karsinta, hoito (kuva)

Tärkeää! Jos sateen jälkeen maaperä laskeutuu, se on lisättävä, muutoin juuristo kuivuu ja taimi kuolee. Liian syvä päärynä istutus johtaa sairauksiin.

Kuinka hoitaa päärynä

Nuori päärynä vaatii enemmän huolellista hoitoa kuin omenapuuta. Sen juuret usein kärsivät pakkasesta, joten sinun on annettava laitokselle hyvä talvi. Tätä varten taimet lämmitetään oljella tai paperilla, joka on ripoteltu lumella.

Nuoret puut tarvitsevat usein rikkakasveja, naapuruston rikkaruohot edistävät erilaisten sairauksien kehittymistä. Kasvin kantta tulee aina pitää puhtaana. Kokeneet puutarhurit kylvävät maaperän puutarhassa lupiinilla. Kun on aika kyntää se maahan, se rikastuttaa sitä tarvittavilla ravintoaineilla.

Kastelu taimet

Päärynöiden kastelua varten käytetään sprinkling-menetelmää, joka ruiskuttaa vettä erityisellä kastelujärjestelmällä. Mutta jos tällaista järjestelmää ei ole, kaada sitten juuren alle ja tee ura piippuympyrän ympärillä.

Kaada päärynä useita kertoja vuodessa: keväällä ja kesällä. Jos sää on liian kuuma, voit vettä useammin. Vedenkulutuksen määrä on enintään 30 litraa puuta kohden. Vedenkäsittelyn jälkeen maaperän täytyy välttämättä löystyä hapen pääsyyn juurille.

Päärynä lannoite

Huolehtiminen päärynä, sinun täytyy kiinnittää paljon huomiota maaperän ravitsemukseen. Jos kasvi hedelmöittää hyvin, se vaatii enemmän lannoitteita. Älä yritä ylittää laitosta. Ravinteeseosten valmistuksessa on otettava huomioon maaperän hedelmällisyys.

On välttämätöntä ottaa lannoitteet taimen alle toisen viljelyvuoden vaiheittain. Ensimmäistä kertaa syödä puuta keväällä, sitten syksyllä. Mutta kesällä on myös mahdollista käyttää ravintoaineseoksia. Yläpinnoitus kuljetetaan kosteaan maaperään. 1 neliöön. m laskut ovat:

• Orgaaninen – 3-4 kg;

• Ammoniumnitraatti – 40 g (urea – 15 g);

• superfosfaatti – 50 g;

• tuhka – 3 lasia.

Typpilannoitteita käytetään keväällä keilan kasvun stimulaattorina.

Kruunun muodostus (kuva)

Leikkaaminen on pakollinen menettely hedelmäpuiden viljelyyn.

1. Maalaus tehdään kahdesti kaudella: keväällä ja syksyllä.

2. Leikkaa kaikki puun sisällä kasvavat oksat.

3. Poista kaaret ja rikkoutuneet versot.

4. Levyt lyhennetään niin, että kaikki haarat ovat samanpituisia.

5. Kaikki luonnonvaraiset versot poistetaan, koska se toimii infektion lähteenä, vähentää saantoa.

6. Leikkaus suoritetaan suorassa kulmassa terävällä kouralla.

7. Leikkauksen sijainti käsitellään puutarhaviljelyllä.

Syksyn taimet leikataan keväällä 50 cm: n tason alapuolella pienen kompaktin kruunun muodostamiseksi. Liialliset luuston haarat leikataan, jättäen vain 4 perusasetusta. Ne on sijoitettava rungon ympärille 45 asteen kulmassa. Keskimmäisen ampumisen pitäisi olla hieman pitempi kuin luuston haarat. Kun leikkaaminen vuosittain, on pyrittävä muodostamaan pyramidin kruunu.

Päärynäviljelyn ominaisuudet. Kaikki päärynistä istutus ja hoito: hedelmöitys, karsinta, hoito (kuva)

Runsaasti hedelmää päärynä tulee 5-7 vuotta, jos hyvän hoidon puu. Jos puu on yli 10 vuotta vanha eikä hedelmää ole tapahtunut, syy on väärässä hoidossa tai istutuksessa. Yksi aikuispuuta pystyy tuottamaan jopa 100 kg hedelmää.

Päärynän sairaudet (kuva)

1. Särmäys – puu on keväällä keväällä, lehdet ovat peitetty ruskealla pinnoitteella ja kuolla.

Päärynäviljelyn ominaisuudet. Kaikki päärynistä istutus ja hoito: hedelmöitys, karsinta, hoito (kuva)

2. Hedelmärotu on sienisairaus, hedelmät peitetään putrefaktiivisilla tahroilla.

3. Musta sieni – muodostaa mustan pinnoitteen nuorille lehdille.

Päärynäviljelyn ominaisuudet. Kaikki päärynistä istutus ja hoito: hedelmöitys, karsinta, hoito (kuva)

4. Kuiva-aine – vaikuttaa kaikkiin kasvinosiin, muodostaen plakkia ja mustia pisteitä.

Ensimmäisten tappion merkkien vuoksi päärynäpuutetta hoidetaan useilla huumeilla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =