Phimosis - årsager, symptomer, diagnose, behandling

forhudsforsnævring Er en medfødt eller erhvervet indsnævring af forhuden, dvs. kronbladet dækker hovedet på penis. Phimosis er den mest almindelige misdannelse af den mandlige seksuelle organ. Hovedet på penis på samme tid åbner det med store vanskeligheder, i forsømt form – det kan slet ikke være bar.

Phimosis er årsagen

I nyfødte babyer er phimosis et fysiologisk fænomen, der som regel varer i 3-4 år.

Hos mænd fortsætter sygdommen fra barndommen eller udvikler sig under pubertet. I de fleste tilfælde har phimosis arvelige rødder – patologi kan passere fra far til søn.

sygdomsudvikling i puberteten skyldes, at der i trin excitation penishovedet stigninger i flere gange, huden af ​​forhuden samtidig har lav elasticitet, ikke kan strækkes til de nødvendige parametre, så det er en konstant mikrofraktur hud. Healing, revnerne danner et tæt ar, der ikke kan strække sig, da arvævet ikke er elastisk. Jo flere mikrokaster, jo mere ardannede. Derfor fortykker huden, grove og forhuden smalker.

Udsat traume på penis kan fremkalde dannelsen af ​​arvæv. Syfilis, diabetes, genital herpes og balanoposthitis (betændelse i kronblade i forhuden) kan også bidrage til udseendet af phimosis hos mænd.

Phimosis – symptomer

I medicin er der 4 grader af patologi:

1 grad – penisens hoved er let eksponeret i en rolig tilstand, med erektion er der mindre vanskeligheder.

2 grader – hovedet bar knapt i en stille tilstand under en erektion – næsten ikke åbner.

3 grader – hovedet er ikke udsat fuldstændigt, selv i en rolig tilstand forbliver urinpassagen åben, der er ingen problemer med vandladning.

4 grader – processen med vandladning er vanskelig; Først svømmer den preputiale pose, og urinen løber ud i en tynd strøm; hovedet er helt lukket.

Patienter med phimosis klager over smerte, når de forsøger at udstille hovedet på penis, især i en tilstand af erektion. Phimosis udelukker helt eller delvis hygiejniske foranstaltninger i området af penisens hoved, dette fører uundgåeligt til stagnation i præputialhulen. Akkumulationen af ​​smigma (fedtlignende hemmelighed) i den skaber en gunstig yngleplads for multiplikationen af ​​patogene bakterier. Hævelse og betændelse udvikler sig.

Ved sygdommens 3. og 4. grad, i betragtning af at penisens hoved praktisk talt ikke åbner, kan dets fuldstændige eller delvise fusion med præparatet kronblad forekomme. Ethvert forsøg på at adskille dem ledsages ikke af kraftig blødning og skarp smerte. Denne betingelse kræver øjeblikkelig behandling.

Når du forsøger at eksponere hovedet, for eksempel under onani eller under samleje, kan udvikle alvorlig komplikation – paraphimosis (en klemt hovedet ring af forhuden). Ødemet af væv udvikler sig, hovedet bliver blåt. Man bør forsøge at rette forhuden, hvis det er umuligt at gøre det, skal du straks tilkalde en ambulance, og stedet for hævelse anvende kold.

Phimosis – diagnose

Normalt forårsager ikke problemer. Inspektion og diagnose udføres som regel af en urolog eller kirurg.

Phimosis – behandling og forebyggelse

Der er tre hovedmetoder til eliminering af patologi: kortikosteroidbehandling, strækning af forhuden og kirurgisk behandling (hidtil – den mest effektive og effektive).

Essensen af ​​kortikosteroidbehandling er den konstante og langvarige anvendelse af specielle salver på penisens hud. Det antages, at steroidsalver gør huden mere elastisk, lindrer hævelse og fremskynder helingsprocessen af ​​mikrotraumas. Det kan tage lang tid før der er et skift i den positive side.

Metoden til at strække forhuden er baseret på systematisk og gradvis udvidelse af huden med fingre eller specielle instrumenter. Proceduren skal udføres i 30-60 minutter om dagen i flere måneder. En kompleks kombination med kortikosteroidbehandling er mulig. Ikke alle mennesker har tålmodigheden for så lange manipulationer. Desuden er ovennævnte fremgangsmåder effektive i de to første trin af phimosis. Ved 3 og 4 – uden kirurgisk indgreb kan det ikke.

Omskæring (omskæring) er den hurtigste måde at eliminere phimosis på. Essensen af ​​operationen består i delvis eller fuldstændig fjernelse af det ekstreme mandlige kød, som følge heraf problemet elimineres fuldstændigt. Men hvis en markant betændelse udvikler sig, kan omskæring ikke udføres.

I nødsituationer med svær hævelse eller parafimose laves en langsgående dissektion af forhindringsringen i forhuden for at forhindre nekrose af genitalorganet.

Med svær inflammation kan lægen ordinere antibakteriel terapi i form af salver og tabletter, og kun efter behandlingen anvendes omskæring.

Forebyggelse af phimosis: Næsten ikke udviklet, fordi sygdommen skyldes genetiske faktorer. Det eneste, der er nødvendigt, er at overvåge tilstanden af ​​nyfødte drenges penis: håndtag hovedet og forhuden, udfør regelmæssig rengøring for at forhindre betændelse. Hvis man i en alder af 6 år ikke har en phimosis, skal man konsultere en kirurg eller en urolog med henblik på passende behandling.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3