Larynx gør ondt ved indtagelse: symptomer, mulige årsager. Hvorfor gør strubehovedet ondt, når det presses: Hvad skal man gøre og hvordan man skal behandle

Smerter i halsen ved indtagelse kan fremkalde en række sygdomme i strubehovedet, svælg eller mandler.

Desuden kan denne tilstand signalere udviklingen af ​​farlige infektioner, så når det sker, skal du kontakte en specialist hurtigst muligt.

Overvej nærmere, hvad man skal gøre, hvis strubehovedet gør ondt, når det trykkes, og hvilke faktorer der kan forårsage dette symptom.

Larynx er smerte: mulige årsager

Larynxet kan synke under indtagelse af følgende årsager:

1. skade (blå mærke) af strubehovedet, der fremkaldte en vred eller brudt brusk. I dette tilfælde kan en person have oral blødning, hoste, vejrtrækningsbesvær og chok.

Under palpation af huden i strubehovedet vil den brudte brusk blive probet. Denne betingelse kræver øjeblikkelig behandling.

2. Brænding af larynx slimhinden kan også forårsage svær smerte under indtagelse, kraftig spytning og opkastning med blod. Oftest fører dette til utilsigtet brug af syrer og alkalier (ammoniak, vaskevæsker til vask og bad, karbolsyre osv.).

3. halsbetændelse forårsager ofte smerter i strubehovedet. Med denne virussygdom lider folk af tonsiller. Årsagen er patogene bakterier, som formere sig hurtigt.

En tonsillitisvirus overføres gennem luften fra en syg person til en sund person. Behandling af det bør udføres med potente antibiotika.

4. Infektiøs mononukleose forårsager ikke kun smerte ved indtagelse, men også kuldegysninger, feber, feber og hoste. Ifølge forskere har over 90% af alle mennesker på planeten nogensinde haft denne sygdom for en gang.

Mononukleose overføres gennem spyt (under kysse). Normalt påvirker det unge med svækket immunitet. Varigheden af ​​kurset er 2-3 uger.

5. Svineinfluenza. Det adskiller sig noget fra det sædvanlige influenza, da personen med denne sygdom er påvirket af en bestemt H1N1-virus. Hidtil er denne sygdom effektivt behandlet med antivirale lægemidler, så prognosen efter den er gunstig.

6. Kronisk træthedssyndrom. Det udvikler sig i de mennesker, der arbejder meget i et stressende miljø og akkumulerer negative følelser og træthed. Som følge heraf er deres krop udarmet og begynder at udvise forskellige symptomer, blandt hvilke der kan være ondt i halsen, muskelsmerter, migræne, søvnforstyrrelser, øget irritabilitet og svaghed.

Tag i denne tilstand, smertestillende midler eller antivirale lægemidler behøver ikke, for i virkeligheden er en person ikke syg. Hans problem er kun en krænkelse af nervesystemet, så han skal behandles med antidepressiva.

7. Scarlet feber er en akut infektionssygdom, der fremkaldes af streptokokker bakterier. I dette tilfælde vil en person lide af ondt i halsen, feber, svaghed, udslæt på kroppen og feber.

I de fleste tilfælde diagnostiseres skarlagensfeber hos børn i alderen mellem fem og syv år. Behandlingen bør være omfattende og rettet mod både at reducere symptomer og undertrykke infektionsaktiviteten.

8. Kronisk laryngitis. Det forekommer også med infektioner i larynxens slimhinde. I starten er denne sygdom meget lig den normale angina, men så udvikler patienten åndenød, hæthed og vejrtrækningsbesvær.

9. flegmone kan udvikle sig som en komplikation fra influenzaen. Dens symptomer skærer smerter ved indtagelse, feber, kulderystelser og smerter under tale. Desuden kan smerte syndrom undertiden være så udtalt, at det vil være svært for en person at spise.

10. Dysfunktion af strubehovedet. Normalt forekommer det hos børn. I dette tilfælde lider barnet af forfærdelig smerte og forgiftning.

11. Laryngeal tuberkulose. Det kan udvikle sig som en komplikation fra lungetuberkulose. I dette tilfælde vil patienten klage over et ondt i halsen, hæthed af stemme og dysfagi.

12. Udvikling onkologisk patologi I halsen er et af de farligste forhold. Således vil personen klage over en smerte ved at sluge, en oral blødning, delikatesse, en varme og en utilpashed.

13. allergi kan forårsage ondt i halsen ved indtagelse. I dette tilfælde forekommer den allergiske reaktion i kroppen normalt på grund af virkningerne af støv, uld, brugen af ​​allergenproduktet mv.

Der er en allergi i form af stærk forkølelse, smerte ved indtagelse, hoste, hyppig nysen, ansigtet hævelse, rive og røde øjne.

14. Tør indendørs luft kan også forårsage sved og smerte ved indtagelse.

15. Gastroøsofageal tilbagesvaling Er en sygdom, hvor mavesaft stiger gennem spiserøret, hvilket forårsager irritation og en forbrænding af sidstnævnte. Hvis en person har overtrådt processen med at reducere sphincteren, kan mavesaft komme ind i strubehovedet, der irriterer sin slimhinde.

16. HIV infektion Nogle gange kan det manifestere som et ondt i halsen, som ikke ledsages af yderligere symptomer. Af denne grund bør du med dette symptom se en læge og tage prøver.

17. Hit fremmed objekt i strubehovedet kan forårsage akut smerte ved indtagelse, åndedrætsbesvær og endog kvælning. Dette kan være en fiskben, en knap, en mønt, en perle eller et hvilket som helst andet objekt.

Hvis du ikke tager en lille detalje ud af strubehovedet i tide, falder det i luftrøret og får det til at tilstoppe, så det kan være meget svært for en person at trække vejret. Af denne grund må vi under ingen omstændigheder tillade små børn at lege legetøj med små detaljer.

Yderligere årsager til, hvad strubehovedet gør ondt kan være:

• Measles;

• viral influenza

• virus ORZ;

• varicella zoster virus;

• bakteriel infektion med chlamydia

• gonorrévirus;

• mycoplasmens nederlag af bakterien.

Hvad skal man gøre, når strubehovedet gør ondt, når man trykker på: diagnose og behandling

Som det kan forstås af ovenstående, kan årsagerne til, hvad der gør larynxen ondt, være en række sygdomme og faktorer. Som følge heraf skal du efter høring af en læge gennemgå sådanne diagnostiske procedurer:

1. En vatpind fra halsen.

2. Den generelle eller fælles analyse af et blod.

3. Generel analyse af urin.

4. Blodprøve for HIV.

5. Radiografi af nakken.

6. Throat examination.

7. Bryst røntgen.

Narkotikabehandling omfatter følgende grupper af stoffer:

1. Tabletter til resorption (Pharyngosept, Gramicidin).

2. Løsninger til skylning af halsen (furacilin, chlorhexidin).

3. Antibakterielle sprøjter til halsen (Oracept, Bioparox).

4. Anæstesisprayer (Lidocaine).

5. Anti-inflammatoriske lægemidler (Diclofenac, Aspirin, Paracetamol).

6. Antibakterielle tabletter (Hexoral).

Larynx gør ondt: behandling med folkemæssige retsmidler

De mest effektive folkemetoder til behandling af smerter i strubehovedet er:

1. Skyl sår halsen med en opløsning af salt og jod (pr. 1 kop kogende vand 1 l salt og 4 dråber iod). At skylle med et sådant middel har halsen mindst tre gange om dagen.

2. Udfør indånding med kartofler:

• kog flere kartofler;

• Skær dem, når de stadig er varme;

• Overfør kartoflerne til en dyb skål;

• trække vejret i et par minutter over dampen, med et håndklæde på hovedet.

3. Dagligt for at spise hvidløg grundigt at tygge en dentikel i munden. Denne grøntsag har en udpræget antibakteriel virkning, så det fjerner infektionsfokuset i halsen på kortest mulig tid.

4. Kanelhjælp:

• Bland et glas mælk, en skefuld honning og to gram kanel;

• Forvarm blandingen i brand;

• Tag denne medicin tre gange om dagen til et halvt glas.

Stærkt ondt i halsen ved indtagelse: tips

For at reducere smerter i strubehovedet og fremskynde genoprettelsesprocessen bør man overholde sådanne anbefalinger:

1. Prøv at tale mindre, for ikke at irritere larynx slimhinden igen.

2. Spis ikke for fede eller skarpe fødevarer, der kan forårsage smerte og brænding i strubehovedet.

3. Brug særlige lollipops til at reducere smerte (det er vigtigt at vide, at de fleste af dem kun kan lindre smerten, men de påvirker ikke bortskaffelsen af ​​infektionen).

4. I behandlingsperioden er det bedre at holde op med at ryge og drikke alkohol.

5. Det er nødvendigt at forsøge meget at tygge mad, så store stykker af mad ikke skader en allerede ondt hals.

6. Det er meget vigtigt ikke at spise for varm eller kold mad, da det kun øger smerten i strubehovedet.

7. Det anbefales at bruge befugtere til at lette vejrtrækningen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 65 =