Hvordan slippe af med lus derhjemme - parasitter til neglen! Læge råd om at slippe af med lus derhjemme: hurtigt og for evigt

Lus er insekter, der føder på humant blod.

Den største fare fra dem er, at parasitter kan blive smittet.

Men hvor hurtigt kan du fjerne lus i hjemmet, hvis sygdommen endnu ikke har lykkedes at gå langt?

Træk lus derhjemme – du kan!

Der er tre typer af lus, der lever og parasiterer på menneskekroppen:

• skam;

• tøj;

• hoved.

Det er svært at opdage insekter, fordi de gemmer sig i folder af ting, i hår, på linnens folder, og så videre. Kun to uger efter infektion bliver de mærkbare.

Pedikulose er en meget almindelig sygdom, som oftest rammer børn. De kan nemt få hovedlus, når de er i børnehave, skole eller andre erhverv. Det er på disse steder, at børn kontakter hinanden, og insekter kan let krybe fra en syg baby til en sund en.

Hvis du ikke finder dem til tiden, så kan situationen blive alvorlig nok, og i skole eller børnehave kan en ægte epidemi begynde.

Det er selvfølgelig bedst at konsultere en læge, før de begynder at vise dem. Mange mødre begynder at få panik, ved ikke hvad de skal gøre. Men på trods af at sygdommen er alvorlig, kan den stadig helbredes ved hjælp af effektive metoder.

Sådan kører du lus i hjemmet: apotek

De mest effektive og hurtige virkende metoder er specielle præparater. De påføres håret, alderen i en vis tid og vaskes af. Efter dette er det nødvendigt at kamme parasitterne og deres æg med en speciel kammusling. Lægemidlet kan både være neurotoksisk og også baseret på sikre olier, mens lus har en kvælningsvirkning. De mest almindelige lægemidler mod pedikulose er:

1. Antibit – denne shampoo, den skal påføres vådt hår og holde i fem minutter.

2. Nyuda – det er fremstillet i form af en spray, er det nødvendigt at påsætte tørt hår og gå med det i 45 minutter, og vask derefter hovedet grundigt.

3. Spregal – Spray, spred over håret og lad i 12 timer.

4. Hycia – shampoo, inden du påfører det, skal du vaske dit hoved, anvende det på vådt hår og holde i 10 minutter.

Ud over lægemidler til behandling kan du også bruge specialværktøjer som forebyggende foranstaltning:

nit lager – Spray, det er nødvendigt at distribuere på tørt hår, egnet til brug ikke kun på hår, men også på tøj;

æterisk bål – fungerer uden eksponering, anvendes på tørt hår, kan også bruges på tøj.

Den største fordel ved apotek betyder, at de handler hurtigt nok og vigtigst sikkert.

Ulemper – mange stoffer er giftige stoffer. Hvis de kommer ind i det menneskelige åndedrætssystem, vil der blive gjort betydelige skader. Mange af disse stoffer er kontraindiceret til børn under tre år, såvel som for gravide kvinder. Midler kræver obligatorisk konsultation med specialister. Desuden kan kun lægemidler ikke altid give den ønskede effekt, så det anbefales, at de bruges sammen med folkemetoder.

Sådan kører du lus i hjemmet: folkemekanismer

Hvis du tænker på, hvordan du får lus derhjemme – så kan du bruge folkemedicin, der er mange af dem. Vælg et bestemt værktøj er baseret på en række parasitter. Nedenfor er de mest effektive måder at bekæmpe lus på.

Eddike og salt.

Selvfølgelig vil enhver være enig i, hvad der er ret ubehageligt, når nogle mærkelige væsner kryber på hovedet. Behandling med folkemæssige retsmidler kan være hurtig og effektiv. Desuden kan du til dette formål bruge de sædvanlige ingredienser til rådighed for hvert hus – salt og eddike. For at forberede et middel skal du tage 43 gram salt og et glas vineddike. Bland alle ingredienserne sammen og tilsæt 5 gram alkohol. Før proceduren tørre håret og tør det godt. Tag gasbind og blød det i den løsning, du har lavet, og fastgør den derefter til de steder, der rammes af bid. Hold lotion på hovedet i løbet af dagen, mens du regelmæssigt skifter gaze til en ny. Takket være dette bliver du ikke kun hurtig af med parasitter, men fjerner også kløen.

petroleum.

Tag petroleum og vegetabilsk olie, og bland derefter i et 1:10 forhold. Med den resulterende blanding skal du omhyggeligt behandle dit hår og derefter pakke hovedet med vokspapir og læg på et lommetørklæde på toppen. Kompressen er færdig inden sengetid og efterlades natten over. Om morgenen fjern det fra hovedet, vask håret grundigt med varmt (helst endda varmt) vand og sæbe. Ved hjælp af en jakobsmusning skal du omhyggeligt kamme lus og nitter fra håret, det anbefales at fugte kammen i bordeddik. Det menes at denne lugt, parasitter ikke kan tolerere.

tranebær.

Du skal bruge en håndfuld bær. Klem ud saften og bland med honning. Herefter skal du tage det tilberedte produkt og gnide det i hovedets hud. Berry juice giver dig mulighed for hurtigt at slippe af med lus og nits.

bur.

For at hjælpe ubehagelige indbyggere på dit hoved vil der komme burdock. Tag et par blade af planten og fyld med kogende vand. I 30 minutter skal agenten brygges og derefter spændes og vaskes med hovedet. Hvis du ikke har burdock, så tag roden til elecampane, skal du forberede det på samme måde.

Geraniumolie.

Denne olie har flere typer, du skal tage hver af dem to dråber og tilsæt 10 gram shampoo. Det viser sig en slags lotion, som du skal gnide i hovedbunden og holde i en time. Efter det skal du tage en kammusling og kam dit hår, vask det godt. Så tag igen to dråber olie og opløs dem i en liter vand, og tilsæt tre skjeer eddike. Med denne løsning skal du vaske håret grundigt, tørre dem uden brug af en hårtørrer og håndklæder.

Sort spidskommen.

Hæld hugget frø af spidskommen grundigt og tag den fra denne ene kop, bland derefter med æblecidereddike (den skal tages i samme mængde). Du får en løsning, som skal filtreres og gnides godt i hårets og hovedbundets rødder. Det er tilrådeligt at gå ud i solen og tilbringe 20 minutter derpå, så vip kun dit hoved og gå så fem timer. Behandlingsforløbet på denne måde er præcis en uge.

Granatæblejuice og mynte.

Tag mynteblade, knus dem grundigt og skilt to spiseskefulde. Du skal også have et glas granatæblejuice. Bland begge ingredienser og kog alt i 10 minutter. Efter at produktet er afkølet, gnid det ind i de mest berørte områder fra bid.

Kviksølv salve.

Dette middel er mere egnet til at slippe af med pubic lice. Men i modsætning til de tidligere metoder, er det første, du skal gøre, helt at slippe af med håret. Vask derefter omhyggeligt bikiniområdet med vaskesæbe. I de berørte områder gnides en kviksølvsalve, 5%. Gør dette to gange om dagen, det generelle behandlingsforløb er to uger.

kvan.

Tag rødderne af Cheremica og Angelica, slip det godt og bland det i lige store mængder. For en del af denne blanding skal du tage fire dele af svinekødsfedtet. Gnid produktet ind i de berørte områder.

Hvordan slippe af med lus derhjemme: en integreret tilgang

Du skal ikke bare vide, hvordan du får lus ud hjemme, men også hvordan du beskytter dig selv og dit barn i fremtiden fra deres genopkomst. Behandling med folkemæssige midler og medicin bør anvendes i forbindelse med forebyggende foranstaltninger.

Hvis du pludselig finder dig selv eller din slægtning et lus, skal du slippe af med dem så hurtigt som muligt. Påfør tre måder at håndtere dem: kemisk, mekanisk, fysisk.

1. Når du registrerer lus, er det nødvendigt at vaske kroppen med varmt vand med en vaskeklud og sæbe. Skift tøj så ofte som muligt.

2. Med en lille eller lidt mindre læsion er det tilrådeligt at starte behandlingen med deres kamme ud. Og også, hvis det er muligt, klippe håret så kort som muligt.

3. Brug særlige præparater til at bekæmpe parasitter.

Prøv også at undgå kontakt med de personer, som du måske har taget sygdommen fra. Pas på, at dit hår altid er rent og ryddeligt.

I din familie skal hver person have individuelle tøj. Brug aldrig andres hårbørster, tøj og hatte. Selvom du er sikker på at du er helt fri for lus, skal du kontrollere dit hoved og krop med jævne mellemrum.

Det anbefales også ikke at lave sådanne frisurer, hvor der er mange fletter.

behandling

Hvis der findes lus i dit hjem fra en person i din familie, betyder det ikke, at du kun behøver at behandle en patient. Siden tilstedeværelsen af ​​endnu et lus involverer behandlingen af ​​hele rummet.

Det første du skal gøre er varmebehandling:

• Vask alt. Og for at vaske sengelinned og tøj er det nødvendigt ved højeste temperatur;

• Hvis det er umuligt at vaske nogle ting, anbefales det at rengøre dem og derefter tørres i lang tid i solen. Dette giver dig mulighed for at dekontaminere ting;

• damp hjælper godt

• I huset er det nødvendigt at vaske alt med desinfektionsmidler og til at vakuum. Alle affaldsposer kaster straks i skraldespanden.

For at desinficere tøj kan du bruge et specielt præparat A-PAR. Påfør det i tilfælde af at vasketøjet ikke kan vaskes og behandles med damp. Efter ham vil der ikke være pletter eller mærker tilbage på tøjet.

Desuden skal du desinficere kamme og jakobsmuslinger, helst efter hver brug.

Endnu en gang er det nødvendigt at sige, at lus er ikke kun ubehageligt, men også ret farligt. Se din livsstil og lad dem ikke komme til syne.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =