Gránátalma saláta csirkével - a legjobb receptek. Hogyan készítsünk egy gránátalma salátát a csirke megfelelő és ízletes.

Saláták, saláták, saláták … Olyan sokan vannak, hogy amikor eljön az ideje, hogy valami finom ételeket főzzünk az asztalhoz, nehéz azonnal eldönteni. Mondjuk például egy saláta “Olivier”. Ez a saláta mindannyian tudjuk gyermekkorunkból, és nem tudjuk elképzelni az újév asztalát minden saláta királya nélkül, Őfelsége Olivier.

Nem számít, hogyan próbálta a sarkában úszni új konyhai termékeket, eredeti ízlése még mindig pótolhatatlan. Az utóbbi időben a salátakészítés receptjeinek számos értelmezését kitalálták, de mindegyiknek még mindig sok hasonlósága van az eredetinek.

A közelmúltban a “gránátalma saláta” nagyon népszerűvé vált, és gyakrabban nemcsak a párt ünnepélyes asztalán, hanem az elegáns éttermek menüjében is megtalálható. Ebben nincs semmi különös, mert az emberiség mindig eljut az új, és a “gránátalma saláta” érdekes íze és egyedi utóízzel minden alkalommal egyre inkább kedveli. Azok számára, akik még nem próbáltak főzni, vagy valamilyen oknál fogva nem merészkednek ehhez a folyamathoz, ma megpróbáljuk megmagyarázni lépésről lépésre az előkészítés minden szakaszát, és megtanuljuk a készítés titkait a világ legjobb gasztronómiai szakemberei közül.

1. recept: Grillezett saláta csirkével

Szükséges összetevők:

– főtt csirkehús;

– hagyma – 1 darab;

– főtt burgonya – 4 db;

– kemény tojás – 5 db;

– főtt répa – 2-3 db;

– diós kernelek – 2 marék,

– a gránátalma gyümölcse.

Az előkészítés módja:

Tehát megtisztítjuk a főtt zöldségeket és tojásokat. Vágja őket kis kockákra. Öntsünk két marék diót kernelre egy száraz serpenyőbe, és néhány percig szárítsuk meg őket. Ezt teheti a sütőben, csak ne felejtse el követni őket, hogy ne égjenek. Ezután helyezze őket a munkaterületre, és nagydarabokkal vágja fel. Főtt csirkemell is kockákra vágva.

Most megtisztítjuk a hagymát és kockára vágjuk. Forró vízzel ásunk és hideg víz alatt öblítjük. Így a hagymának a különös keserűsége el fog tűnni. Csak a gránátot kell tisztítani és szétszerelni a szemeket.

Most kezdődik a fő folyamat – salátát gyűjtünk! A saláta tetején egy réteg csirkehús volt. Fedjük le egy réteg hagymával és zsírral majonézzel. Általában után zsír majonéz, megáll néhány percre (5 perc), hogy a majonéz volt ideje, hogy megismerje az alsó réteg termékeket. Ezután rakjon le egy réteg burgonyát, és a tetejéről egy réteg apróra vágott tojást fedünk le. És ismét – majonéz. Most ki kell raknod egy rét diót, és rájuk egy réteg dörzsölte a főtt céklát. Folytassuk a fő eljárást – vékony réteg majonézzel és gránátalma maggal fedjük le! A gyülekezés véget ért, és felülről feldíszítheti a salátáját. Küldjük büszkék a hűtőszekrény polcán, ahol jól húzza össze az összes hozzávalókat végül megismerkedhetnek egymással, hogy megjelenik a vendégek előtt egyetlen, érdekes és egyedi illat íz, amely mögött hagyni nem kevésbé különleges utóíz.

2. recept: Gránátalma saláta csirkével

Most burgonya nélkül készítünk gránátalma salátát. Az alkotásuk eredményeképpen egy ízletes, könnyű, alacsony kalóriatartalmú és friss salátát kapunk hihetetlen ízléssel.

Szükséges összetevők:

– főtt répa – 1 darab;

– csirkemell – 1-2 db;

– friss sárgarépa – 2 db;

– diós kernelek – 1-2 marék;

– fokhagyma – ízlés szerint;

– majonéz és gránátalma.

Az előkészítés módja:

Az elkészítéshez azt javaslom, hogy tegyen egy széles adagolólemezt, amelynek közepén egy palackot helyeztek el. A saláta kialakulásának eredményeképpen érdekes formát öltünk.

Szóval, kezdjük el. Megszárítjuk a cukorrépát, és dörzsöljük egy nagy méretben. Eltekintve, majd hagyta, hogy a kis lé, csavarja fel a kezét (ne felejtsük el, hogy viseljen gumikesztyűt a kezét, és miután nem mossa le a kezét). Só ízlés szerint és a piquancy, ha szükséges, akkor adjunk hozzá egy kis koriander. A saláta második rétege csirkehús lesz. Korábban, meg kell vágni kockák csirke főtt mell és finoman feküdt a réteg. Ezután rakja le a finoman apróra vágott diómagot és alkalmazzon egy majonézes réteget. Azt javaslom, hogy a majonézet a fokhagymával vagy a sajtón keresztül átadott egyéb fűszerekkel keverje össze. A saláta íze kicsit pikánsabb lesz. Most egy majonézes réten egy rántott fiatal répát rakunk le. Nem kell forrni. Az elkészített majonézzel zsírozunk, és felülről gránátalma sűrűsödik. Próbálja meg felvenni a gránátalma gyönyörű fényes magokat, hogy a saláta szépen külsőleg nézzen ki.

És most óvatosan forgatjuk, a középen egy palackot választunk, és a salátát a hűtőszekrény polcára helyezzük, hogy minden összetevő jól áztassa egymást és fényes árnyalatot hozzon létre.

3. recept: Gránátalma saláta csirkével és dióval

Most megpróbálunk gránátalma saláta füstölt csirkemellel.

Szükséges összetevők:

– füstölt mell vagy pattanás,

– kemény fajtájú sajt – 150-200 gramm;

– burgonya – 3-4 darab;

– répa – 3-4 darab;

– dió – 2 marék;

– keményen főtt csirke tojás – 3-4 db;

– fokhagyma – 2-3 fog;

– 2 csokor petrezselyem vagy kapor;

– gránátalma – 1 darab;

– majonéz.

Az előkészítés módja:

Ismét készítsen egy szép széles tálaló edényt és egy palackot a víz alatt. Gyűjtsük össze a salátát. A csirkehús diced. Vágjuk le a zöldeket, és adjunk hozzá a majonézet. Keverjük össze és rakjuk ki az üvegréteget körülvevő saláta első rétegét.

A következő rétegben főzött és kockára vágott burgonyát keverünk majonézzel. Most rántott egy rántott főtt sárgarépát, és keverjük össze a majonézzel – helyezzük el a negyedik réteget. Vágjuk a diófélék magját, keverjük össze majonézzel és reszelt répával – ez lesz a saláta ötödik rétege. Ebben a szakaszban óvatosan húzzuk ki a palackot, és gránátalma magokkal bőven megszórjuk a salátát. Most elküldjük a salátát a hűtőben 2 órán át, és már szolgálhatunk az asztalhoz. Az ízlés kombinációja ebben a “gránátkaramellában” egyszerűen csodálatos.

Grillezett saláta csirkével – titkok és hasznos tanácsok a legjobb szakácsoktól

– Ahhoz, hogy a saláta szépnek és étvágygerjesztőnek tűnjön, jobb, ha gránátalma gránátalma világos, sötétvörös és lédús szemekkel történik. Felülről még mindig apró finomra apróra vágott kaporral borítják.

– Salátához nem csak főtt vagy füstölt húst használhat, majd sült.

– A saláta ízeinek csípéséért hazai majonézet ajánlunk, melynek elkészítésénél tetszőleges hozzávalókat is felvehet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 11 =