Yöpuvut ovat hyviä ja ainutlaatuisia. Mitä sairauksia voidaan parantaa sen avulla ja mikä on hauras yöhön

Nightshade on epäselvä kasvi. Se on enimmäkseen myrkyllistä, se on myös arvokas raaka-aine kasviperäiselle lääkkeelle ja joissakin tapauksissa voi olla yhtä tehokas kuin nykyaikaisilla synteettisillä huumeilla. Ja yhden lajinsa marjat ovat yönsuojan turvallisin ja maukas keskittyminen.

Kasvin käytön ominaispiirteet ja ylennyksen etujen selitys koostumuksen perusteella

Yönsuojalaisessa suvussa on noin 1000 lajia, mukaan lukien tomaatti ja perunat, ja monet ruohomaiset kasvilajit, jotka yhdistyvät samankaltaisilla biologisilla ominaisuuksilla, kutsuttiin itse asiassa yökerhoon.

Jotkut heistä ovat arvottomia, toiset – koriste (zhasminovidny nightshade, kihara, papillaarinen) on rikkaruohoja ja ne, jotka arvostetaan kansanlääkinnässä, mutta suhteen ravinto on tärkeä vain musta belladonna (tavallinen).

Kesän toisesta puoliskosta myöhään syksyyn alkaen tästä korkeasta ruohomaisesta vuosittain soikeilla, hammastetuilla jagged lehdillä on mahdollista kerätä suuria (jopa 1 cm halkaisijaltaan) mustia ja purppuranmarjoja.

Nightshade hedelmät ovat herkullisia, makea karvas maku, se voi syödä raakana, mutta useimmat niistä valmistaa hilloa (se nightshade hyvin kvitteni, karviaiset, karpalot, sitruunamehu) ja mehua, lisää ne piirakat ja juustoa vuoka.

Parantaa makua ja poistaa hieman erityistä hajua, on suositeltavaa, että ennen ruoanlaittoa jotain peppered with nightshade marjat (kuivauksen tai jäädyttämisen, tämä vaihe on ohitettu).

Ja on tärkeää tehdä aihiot poistamalla marjoja varret – ne sisältävät myrkyllisiä aineita.

Laajalti viljelty saannon hybridi Euroopan Pienirypäleisten creeping nightshade ja Afrikkalainen nightshade – solanum Sunberry, hedelmällinen erityisesti suuret ja marjat, joiden energia-arvo on 220 kcal 100 g

Marjojen lisäksi myös kasvin ruohomaiset osat kerätään – alkoholin infuusioiden, dekoosien ja tinktuurien tekemiseen.

Musta hattuhameen käyttö luo tasapainoinen aineen koostumus:

• C-vitamiini (askorbiinihappo) on tarpeen hyvä immuniteetti (vasta-aineiden tuotantoa), korjaa vahvistus ja raudan imeytymistä myönteisiä vaikutuksia A-vitamiinin (retinoli) ja E (tokoferoli);

• glykosidit ovat käyttökelpoisia sydänsairauden hoidossa, toimivat antiseptiset (esim taudinaiheuttajien tuhoamiseksi GIT) ja verisuonia laajentava, hengitystiesairauksia vastaan ​​- edistää limaneritys;

• Karoteeni on korvattavissa silmien terveydelle ja syövän ehkäisyyn.

• Mangaani osallistuu sidekudoksen muodostumiseen ja edistää hiilihydraattien imeytymistä.

• Orgaaniset hapot hidastavat ateroskleroottisten ilmiöiden kehittymistä, parantavat hematopoieesin prosessia, ovat välttämättömiä happo-emäksen tasapainon ylläpitämiseksi.

• Magnesium yhdessä kalsiumin kanssa lujittaa luita, antaa pehmeän diureettisen diureettisen vaikutuksen yöhaaraan ja vaikuttaa hermostoon, mikä voi johtaa positiivisesti parantuneeseen uneen ja lisääntyneeseen stressin kestävyyteen;

• P-vitamiini (rutiini) estää verenvuotoa, vähentää verisuonisairauksien riskiä, ​​mikä on tärkeätä lisämunuaisten toiminnan kannalta.

• Sokerit nopeiden hiilihydraattien lähteinä muodostavat energiavarat kaikkien kehon järjestelmien ja elinten toiminnalle, antavat aivoille “ruokaa” ja stimuloivat ilon – endorfiinien hormonien tuotantoa;

• tanniinit (tanniinit) aiheuttavat tehtaan taipuisia ja hemostaattisia ominaisuuksia, edistävät märkivien haavojen paranemista, palovammoja ja limakalvojen vaurioita, dermatologisten virusinfektioiden hoitoa.

Millaisia ​​tauteja on julistettu etusijalle

Edistämällä insuliinin tuotantoa ja alentamalla verensokeritasoa, nightshade on hyödyllinen tyypin 2 diabetes mellituksessa.

Flavonoidi quercetin tehokas allergisia reaktioita, kuten estää vapauttaa histamiinia, provosoi stimuloimalla soluja, jotka on kääritty eri oireita allergia (ihottuma, kutina, pahoinvointi, yskä, aivastelu).

Lisäksi kervetiini tarjoaa:

• solujen suojaaminen vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta;

• Nivelreuman kivunlievitys.

Myös mustan hattuhyllyn marjoista valmistettuja valmisteita yrttejä ja hilloa käytetään seuraavien sairauksien hoitoon:

• kihti;

• verenpaine;

• krooninen ummetus.

Maksaentsyymien ehkäisemiseksi yöpuutos on tehokas kolereteettisenä aineena, se pystyy normalisoimaan tämän kehon toimintaa, joka on aiemmin ollut myrkytyksen tai lihavuuden seurauksena.

Berrymarjat kulutetaan virtsateiden sairauksien hoidossa (esimerkiksi kystiitti), vahvistavat ja pidentävät tähän tarkoitukseen valittujen lääkkeiden toimintaa ja häiritsevät myös hiekan ja kivien muodostumista.

Influenssa ja SARS nightshade käyttää kipu- ja diaphoretic, se helpottaa hengittämistä nuha ja krooninen sinuiitti, helpompi niellä aikana tulehdusta ja kurkkukipu.

Monien sairauksien hoitoon on hyödyllistä käyttää yöpuvun voimakasta tulehduksenvastaista ja anesteettista ominaisuutta.

Myös huuliharppu on tehokas sileiden lihasten kouristusten ja kouristusten poistamiseen.

Missä muissa tapauksissa voit hyötyä yöpuvusta

Musta hattuhameet nuorentavat kehoa tukemalla kollageenin synteesiä ja toksiinien ja toksiinien poistamista, luomalla prosessit hiilihydraattien muuntamiseksi käyttökelpoiseksi energiaksi eikä rasvaisiin kerrostumiin.

Hilloa ruokavalion tuotetta ei voida kutsua belladonna koska sokeripitoisuus, mutta jos syöt hitaasti jälkeen kovaa harjoitusta (koulutus), se ei haittaa luku, ja edistää poistamista ylijännite lihaksissa ja palauttaa vahvuus.

Myös yöhävyyden avulla on mahdollista vähentää meteosensitiivisyyttä.

Kuinka myrkkyä voi vahingoittaa yömaata

Ainakin kypsiä marjoja lukuun ottamatta kaikki kasvin osat ovat myrkyllisiä mustalle yölinnalle, joten marjojen kokoelma toteutetaan kaikin varoituksin (esim. Ei ole mahdollista koskettaa varret ja koskettaa silmiä).

Ja se on hyvin tärkeää varoa syöminen raakoja marjoja musta belladonna – aivan täydellinen kypsyminen neutraloi ne sisältävät myrkyllisiä aineita, erityisesti – steroidaalinen alkaloidi solanidin, jonka vuoksi voi aiheuttaa haittaa belladonna vahvin

myrkytys.

Jos marjat kerätään kypsän ja ei fermentoituneena, yöhaarassa ei ole lainkaan haittaa.

Valmistusta ja käyttöä nurmikasvien osaa mustaa belladonna (ja muut sen lajit), jotta valmistaa lääkkeitä, on sallittua vain läsnäolo erityistä tietämystä, laajempi kuin yksinkertainen reseptejä perinteisen lääketieteen, usein peräisin antiikin herbalists, joiden paikkansapitävyyttä monia moderneja tutkijat epäilemään ja lääkärit. Muussa tapauksessa todellisen haitan ylennyshuoneessa lähes varmasti ylittää sen teoreettisen edun.

Häikäisysuojan käyttö missään muodossa on vasta-aiheista seuraavissa tapauksissa:

• hypotensio;

• taipumus ripuliin ja ilmatiivistuksiin usein;

• munuaisten vajaatoiminta;

• akuutti maksasairaus;

• Raskaus ja imetysaika.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 84