Mitä voin kertoa kanojen munien eduista? Milloin on tärkeää lisätä ne valikkoon ja voiko nämä munat olla haitallisia?

Kananmunat eivät ole pahempi kuin kana ja viiriäinen. Ravintoaineiden laadussa ne jopa ylittävät ne, ja ne ovat erittäin suositeltavia ruokavaliota parantaakseen terveyttä ja jopa laihtua.

Miten koostumus ja muut yksityiskohdat vaikuttavat helmikanavien käyttöön

Kotimainen helmikana on noin kana, ja näyttää kalkkuna. Sen eri rodut kasvatetaan koristekasveina sekä lihan (makua muistuttavana), munien ja höyhenten tuotantoina.

Guinea helmikanat munat eivät aina löydä laajassa myydä (mutta jos ei kaupasta, voit hakea joukossa maataloustuotteita), mikä johtuu osittain niiden korkean hinnan, joka on peräisin pieni muninta siipikarja – vain 80-120 munaa vuodessa.

Keittiössä niitä käytetään samalla tavalla kuin kanojen ja viiriäisten munat.

On kuitenkin hyödyllistä ottaa huomioon, että useiden kuivien aineiden, jotka ovat hyvin paahdettuja tai kovia keitettyjä, helmikuun suuri, kirkkaan oranssi munankeltua, osoittautuu hieman ankaraa.

Guinea-suvun munat ovat pienempiä kuin kana – painavat kukin 40-50 g.

Mutta niiden kuori on paljon kiinteämpi, mikä luo useita ominaisuuksia:

• 0 … + 10 ° C: n lämpötilassa raakoja munia voidaan säilyttää korkeintaan kuuden kuukauden ajan (tämän laadun vuoksi olosuhteissa, joissa tuoreiden tuotteiden tarjonta on hankalaa, kalastajien ja polaaristen tutkimusmatkailijoiden arvostamat). Mutta keitetty säilytetään jääkaapissa 3 päivän ajan;

• helmikanaa kypsennetään kanaa pidempään – 3-4 minuuttia keitetyt ja 8-10 minuuttia kovaksi keitetyt munat;

• Tiheä kuorirakenne, jossa on pieni määrä huokosia, suojaa munan sisältöä patogeenisten mikro-organismien tunkeutumiselta.

Lisäksi salmonelloosi-infektio (jonka marsut ovat jopa harvinaisempia kuin viiriäiset) ja muut virukset estävät proteiinin bakterisidiset ominaisuudet.

Kaikki tämä mahdollistaa vapaasti käyttää helmikanat munat raaka, kokki munatoti ja proteiini kerma, jälkiruoat (esimerkiksi Yhdysvalloissa suosittu lyöty sokeria ja jäädytetty munat, jotain, joka muistuttaa jäätelöä).

Plus, raakoja munia tehokkaasti auttaa hangover oireita.

Kuoren väri vaihtelee kellertävän valkoisesta tummaan kermaan, useimmat kiviä kantavat munat, jotka on peitetty tyypillisillä ruskeilla täplillä.

Lehmänmunien energia-arvo on vain 43 kcal / 100 g, mikä tekee niistä 4 kertaa vähemmän kaloreita kuin munat.

Vaikuttavasti vähemmän ne sisältävät ja rasvat – 0,5 g / 100 g (kanaa kohti 10,9 g).

Mutta hiilihydraateille (0,7 g) ja proteiineille (12,8 g) molempien lintujen munat ovat ekvivalentteja.

Guinea kananmunan proteiini voi toimittaa laitokselle joukko välttämättömiä aminohappoja optimaalisessa suhteessa, ja jos syöt munia lämpökäsittelyn jälkeen (mieluiten muodossa vähintään uppomunia ja munakas), aminohapot omaksua kokonaan.

Makuastiat aamiaiselle veloittavat kehon energiaa koko päivän ajan, lisäävät tehokkuutta ja lisäävät kognitiivisia kykyjä.

Edellä mainittu BJU-suhde tekee ruokalajeista kyselevät munat optimaalisen ja yksinkertaisesti pakollisen valikoiman valikoita, jotka on suunniteltu laihtumaan, rakentaa lihasmassaa, tukea kehoa suurilla fyysisillä kuormilla ja urheilukoulutuksella.

Vitamiinit ovat mukana myös luomuharrastajien eduista ja ovat eniten edustettuja:

• Ja kollageenin tuottamiseksi solukalvojen synteesi;

• E sidekudoksen proteiinin – elastiinin, normaalin veren hyytymisen ja A-vitamiinin paremman assimilaation synteesi, joka ei ole yhtä tärkeä kuin kollageeni;

• D kalsium- ja fosfori-aineenvaihduntaa ja siten luukudoksen lujuutta ja uudistumista.

A-vitamiinia löytyy eniten keltuaisesta ja karotenoidit ovat keskittyneet siihen – kaikki yhdessä se mahdollistaa silmäsairauksien, terveyttä ja sileän ihon sävyn ehkäisemistä (ilman pigmenttipisteitä) ja kasvojen kehon kasvua.

Mineraalisarja koostuu pääosin rautaa, kaliumia, fosforia, kalsiumia, molybdeenia, rikkiä, piitä, mangaania, fluoria, sinkkiä ja kuparia.

Missä tapauksissa hyötyvät helmikanat

Helmikana munat suositellaan sisällyttää ruokavalioon jatkuva väsymys ja voimattomuutta, henkistä ja emotionaalista Ylikuormituksen palautumisaikaa jälkeen pitkän sairaudet ja leikkauksia (erityisesti vatsaonteloon, koska tämä tuote, jopa vastoin suolistossa ei aiheuta turvotusta ja ummetus).

Tämä monimuotoinen munasolu ei ole vasta-aiheinen eikä edes hyödyllinen ateroskleroosissa ja sydän- ja verisuonijärjestelmän sairauksissa varsinkin, koska se ei käytännössä sisällä haitallista kolesterolia.

Myös keisarileivojen säännöllinen käyttö on hyödyllistä seuraaville:

• häiriintyneen aineenvaihdunnan palauttaminen ja ihon puhdistus, jos nämä häiriöt liittyvät aknen kanssa;

• lisätä hemoglobiinia ja sen seurauksena – estää raudan puutosanemia;

• keskus- ja ääreishermoston sairauksien hoito;

• Ruoansulatuskanavan täydellinen toiminta.

Kuinka lisätä helmikanavien hyötyä kuorien avulla

Meripihkan muna-kuori on harvinainen orgaanisen kalsiumin lähde, joka, toisin kuin monet apteekkien synteettisistä alkuperää olevat analogit, imeytyy elimistöön lähes 100%.

Ja kalsium on tärkeä paitsi luuston terveydelle (mukaan lukien vanhusten infektioiden ehkäisy ja hoito lapsuudessa ja osteoporoosi), mutta myös:

• hermospulssien välittäminen solujen välillä;

• ääni nukkuu unettomuuden sijasta;

• Lihaskouristukset.

Kalsiumin lisäksi kuoressa on yli 25 mineraalielementtiä, mutta niiden pitoisuus vaihtelee riippuen helmikoirien elinympäristöstä (ja erityisesti ruokavaliosta).

Kuoren valmistukseen käytettäväksi tarvitset:

• keitetä kova keitetty muna epäpuhtaudeltaan veteen;

• puhdista muna;

• Kiehauta kuori 5 minuutin ajan vastakierrätetyssä vedessä, vaihda sitten vettä ja toista keitto;

• Kuiva kuori puhtaalla pyyhkeellä;

• jauhetaan (sopivimmin kahvimyllyssä) jauheeksi.

Lääketieteellisiin tarkoituksiin munankuoria otetaan 1 tl, pestään lämpimällä vedellä joka päivä 3-4 viikon ajan. Jos haluat toistaa kurssin – se erotetaan ensimmäisestä 2-3 viikon tauon aikana, jotta elin ei ylikypsu kalsiumilla.

Voiko merikotka vahingoittaa?

Helmikana munat (muu siipikarja) ei suositella lapsille ensimmäisen 2-3 päivää rokotuksen jälkeen, koska rokottaminen tahansa tällä hetkellä alentaa immuunijärjestelmää, mikä voidaan osoittaa ei aiemmin ollut haittavaikutuksia elintarvikkeisiin, jotka luokitellaan vysokoallergennye.

Tosiasia on, että minkä tahansa linnun syötävät munat viedään periaatteessa tähän luokkaan, se on yksinkertaisesti vähiten todennäköinen vahinko vaarnakankaan munalle tältä osin.

Erittäin munanvalkuainen on hyvä maltillisesti ja varmasti voi korvata kasvis proteiineja lihasta ja maitotuotteista, jotta vältetään vaurioita helmikanat munat muodossa rikkomuksista proteiinin tasapaino kehossa, älä laiminlyödä ruokavalion monipuolisuuteen.

Ruoansulatuskanavan kuormituksen minimoimiseksi raskauden aikana ei ole syytä syödä kaviaarimunia raakamuodossa, ja kuten yllä mainittiin, on tehtävä vähintään vähäinen lämpökäsittely.

Kroonisten ja akuuttien munuaisten ja maksan sairauksien vuoksi helmikanat voivat vahingoittaa munia, jos he vain syövät niitä päivittäin, mutta käyttävät niitä aika ajoin ja päättävät vähitellen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 28 =