Inkivääri: miten saada terveellistä juomaa. Runsaat mahdollisuudet ja mahdolliset vaarat - kaikki saavat kuluttaa inkivääriä

Inkivääri – kasvi on hyödyllinen ja lähes yleismaailmallinen, sitä voidaan käyttää mausteena ruokia ja osana perinteisen lääketieteen reseptejä. Kun sitä käytetään lääkkeinä, on otettava huomioon juuren positiiviset ja negatiiviset sivut sekä vasta-aiheet ja oikea annostus. Vain tällä hiljaisuudella inkivääri mehu ei aiheuta vahinkoa, joka usein on täynnä virheellisten ja väärennettyjen hoitojen suositusten noudattamista.

Miksi inkivääri on suosittu

Inkivääri on äärimmäisen aggressiivinen ja sopii erinomaisesti itämaisen keittiön mausteisten ruokien ystäville. Vaan myös lääkettä juuri on erittäin houkutteleva, koska se sisältää vitamiineja ryhmien A, C ja B, monia tärkeitä ihmisen kehon jaksollisen komponenttien – rauta, magnesium ja sinkki, natrium, kalsium ja fosfori. Siinä on sekä aminohappoja, eteerisiä öljyjä, muita korvaamattomia aineita. Harkitse inkivääriä, jonka hyöty ja haitta voivat olla kiistattomia riippuen olosuhteista. Aloitetaan edullisilla ominaisuuksilla, inkiväärijuomalla:

1. Lihaksessa läsnäolon avulla päästään eroon liiallisesta painosta, stimuloimalla ruoansulatuskanavia ja parantamalla suoliston peristaltiikkaa, mikä tuo kehon kykyä itsepuhdistukseen normaaliksi. On mahdollista poistaa kuonat, toksiinit, parantaa aineenvaihduntaprosesseja. Terävän epätavallisen maku merkitsee huomattavasti nälän tuntemusta, mikä auttaa pitämään ruokavaliota.

2. Antioksidantit ja hivenaineet pääsevät kehoon, parantavat ulkonäköä, rauhoittavat soluja ja estävät pahanlaatuisten kasvainten muodostumisen.

3. Auttaa katkeruustaudissa, johon liittyy yskä, vuotava nenä, epämiellyttävät tuntemukset kurkussa.

4. Auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää, joka on erityisen arvokas vitamiinipuutosten aikana, stressaavissa tilanteissa, lisääntynyt fyysinen stressi.

5. Vedä toimivuutta sydämen ja verenkiertoelimistön, parantaa verenkiertoa, vähentää hyytymän muodostumisen ja väsymys, normalisoi rasva-aineenvaihdunnan ja estää kolesterolin kertymistä.

6. Parantaa voimaa ja kestävyyttä.

7. Hammaslääketieteessä mehua käytetään poistamaan hammassärky, stomatiitti.

Kosmetiikkateollisuudessa inkivääri arvostetaan ei vähemmän kuin root hidastaa ikääntymisen prosessia, lisäämällä maskin tai kermaa auttaa poistamaan väsymystä, iho väsymys, ehkäisee juonteita, ravitsee ja vahvistaa hiusten juuria, säätelee talirauhasten.

Miksi inkivääri mehu on hyvää ja huonoa pullossa

Kuten monet aineet, joilla on monia positiivisia ominaisuuksia, inkivääri on myös negatiivisia sivuja. Ja ennen kaikkea voit mainita sen keskittymisen. Näin on silloin, kun hyvä on liikaa, joten juurivalmiste on vähitellen täydennettävä ja laimennettava. Muussa tapauksessa suun ja ruoansulatuskanavan limakalvon vaurioituminen.

Vaikka ruoansulatuskanavasta on hyötyä, tulehdusprosesseissa läsnä on inkiväärijuomaa vasta-aiheista. Inkivääri on vaarallinen verenpaineessa, korkeassa lämpötilassa ja sen suvaitsemattomuudessa. On luettelo sairauksista, joissa tällainen vaarattoman inkivääri voi vain vahingoittaa:

1. Ruoansulatuskanavan haavaumat.

2. Ruoansulatuskanavan patologia.

3. Refluksi ruokatorvi.

4. Kivet muodostettiin sappirakon.

5. divertikuloosin, divertikuliitin esiintyminen.

Kun lapsi on raskaana sikiölle, juuri ei ole haitallista, mutta äidin kehossa se voi toimia negatiivisesti, mehua ei näy viimeisen kolmanneksen aikana, varsinkin jos on gestosi. Se on vaarallista niille naisille, joilla on keskenmenoja anamneesissa.

Inkivääri on hyödyllinen sydän- ja verisuonijärjestelmään, mutta siinä on myös sydänkohtaisia ​​komponentteja – ne lisäävät sydämen lihasten kuormitusta ja nopeuttavat sen rytmiä. Niinpä kun käytät verenpainetta alentavia tai antiarytmisiä lääkkeitä, et voi käyttää inkivääriä.

Huomio! Yliannostus inkivääriin johtaa jakkimen häiriöön, pahoinvointi- ja oksentelu-iskuihin, allergisiin reaktioihin ennen juoman käyttöä, on tarpeen saada neuvontaa lääkäriin.

Miten tehdä inkivääri mehua ja se voidaan antaa lapsille

Ei ole mitään monimutkaista siitä, miten tehdä inkivääri mehu – sen tuotantolaitokset puhdas juureen, koska ihon alle ovat arvokkaita eteerisiä öljyjä, vastaavasti irrotettava kerros on hyvin ohut. Jalostettua inkivääriä jauhetaan jauhetaan, puristetaan tai käytetään juicer. Kun otetaan huomioon tiivistetty mehu, on suositeltavaa ottaa se koostumuksessa muiden luonnollisten mehujen kanssa.

Vanhempia häiritsee kysymys siitä, kuinka paljon hyvää on, jos ne antavat inkivääriä mehua lapsille, koska heillä on epätäydellinen immuniteetti, he usein jäävät kylmiksi ja vatsavaivat aiheuttavat usein ongelmia. On olemassa perussääntöjä, jos noudattamatta jättäminen inkiväärijuoma tekee enemmän haittaa:

1. Inkivääriä missään muodossa ei anneta lapsille, joiden ikä on enintään kaksi vuotta.

2. Nuorempi sukupolvi kuuden tai kymmenen vuoden iässä ei ole toivottavaa ylittää päivittäinen annos, jonka määrä on 2 mg.

Tässä ruokavaliossa inkivääriä lisätään vauvan ruokavalioon suurella varovaisuudella pieninä annoksina vähitellen lisäämällä niiden määrää. Aikuisilla on myös omat normit – annos päivässä ei saa ylittää neljää grammaa. Raskauden aikana inkivääri-mehu voidaan ottaa vain alkupuolella, juomalla enintään yksi gramma juomaa 24 tunnissa.

Parantuvat juomat talvikaudella

Kun otetaan huomioon, että usein inkivääriä hoidetaan kylmänä, puhutaan herkullisista talven resepteistä kasvin mehun avulla:

1. Resepti vaatii neljä appelsiinia, inkiväärijuuren leikkaus, luonnollinen hunaja kahden teelusikallisen määrän ja lasin kiehuvaa nestettä. Purista mehu appelsiinit sen lisätä kuorittuna ja leikkaa keskikokoinen kuutiot inkivääri, lisää vettä ja vaatia, kunnes juoma on jäähtynyt hieman, lisää sitten hunaja.

2. Ginger mehu sitruunalla ja hunaja valmistetaan seuraavasti: – neljästä raastetusta pienestä lusikan juuresta purista nestettä. Se kaadetaan sitruunan ja oranssin mehuihin. Seos kaadetaan 700 ml: aan kiehuvaa nestettä, lisätään aniksen tähti ja juurikakku. Juomaa vaaditaan lämpimään tilaan, lisätään 8 pientä lusikkaa luonnollista hunajaa ja levitetään samalla annoksella koko päivän ajan.

3. Toinen resepti, joka käyttää inkivääriä mehu sitruunalla ja hunajaa, antaa sinulle mahdollisuuden saada parantavaa siirappia, joka lisätään teetä kylmillä. Tuore juuri määränä 130 g taula sekoitetaan 300 grammaa sokeria, 6 pilkkuja mustapippuria, jauhettua kanelia pieni lusikka tai sen kaksi syömäpuikot, puoli muskottipähkinä, neilikka 4 kpl. Seos kaadetaan 270 ml: aan kiehuvaa vettä ja keitetään vielä 20 minuuttia – inkivääri tulee pehmeäksi. Juo jäähdytetään, suodatetaan, lisätään tuoretta sitruunamehua 0,5 suuren lusikan ja luonnollisen hunajan – kaksi suurta lusikkaa.

4. Erinomainen vahvistava vitamiinijuoma, joka voidaan valmistaa talvella ja kesällä – sekoitus inkivääriä, porkkanaa ja omenamehuja. Jokaista 300 ml: n annosta kohti, ota 300 grammaa porkkanoita, kaksi keskikokoista makeaa ja hapan omenaa ja yksi ja puoli senttiä inkivääriä. Kuorittuja inkivääriä, omenoita ja porkkanoita leikataan palasiksi, puristetaan mehu, sekoita sileäksi ja juoda.

Inkivääri mehu hiusten terveys ja laihtuminen

Kotiympäristössä inkivääriä sisältävää mehua voidaan käyttää ulkokäyttöön, tuomme lukijoille useita naamioita, jotka tekevät hiuksista vahvan ja kauniin:

1. Hiusten kasvun kiihdyttämiseksi ja tappion estämiseksi tuorepuristettua inkivääriä sisältävää mehua sekoitetaan parsakaalin, risiinin tai oliiviöljyn kanssa. Seosta hierotaan juurille, levitetään kaistaleisiin pitkin, lämmittävät pään ja pidetään maskin hiuksille tunnin ajan, minkä jälkeen se pestään lievällä shampoolla.

2. Jos hiukset ovat rasvaisia, juuri puristettua mehua hierotaan iholle, on suositeltavaa suorittaa menetelmä toisella tai kolmella päivällä pesun jälkeen 60 minuutin kuluttua.

Nopeaa laihtumista suosittelemme vihannesten, selmentin varsien, inkiväärijuuston 3: 2: 1 suhde. Vastaanotettu juoma, jonka määrä on 200 grammaa, jaetaan kolmeen osaan ja juodaan ennen aterioita, laimennetaan vedellä.

Tärkeää! Tavoitteesta huolimatta inkivääri mehua ei voida pitää tärkeimpänä hoitomuotoa ja se olisi otettava asiantuntijan kehittämän terapeuttisen järjestelmän taustalla. Jokainen resepti edellyttää alustavaa keskustelua hoitavan lääkärin kanssa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =