8 hyödyllisintä kastiketta ja mausteita

Kastike on miellyttävä lisäravinto. Mausteet paljastavat täysin ruokalajin ainesosien mauttavuuden ja antavat uusia gastronomisia tunteita. Nämä korvaamattomat ruokailijat voivat olla maukkaita, mutta myös hyödyllisiä. Harkitse kahdeksan terveellisintä kastiketta ja mausteita.

sinappi

8 hyödyllisintä kastiketta ja mausteita

Sinappi on yksi terveimmistä mausteista. Klassinen keltainen ja terävä valmistettu käyttämällä etikkaa, vähimmäismäärä suolaa, ei sisällä rasvoja ja sokeria. Viimeiset kaksi osaa ovat ohut hahmo ja ohut vyötärö.

Lisäksi sinappi siemenet ovat runsaasti antioksidantteja. Keltaisessa sinappiin lisätään myös kukurmaa, joka estää syöpää.

salsa

8 hyödyllisintä kastiketta ja mausteita

Valitse oikea salsa ja saat täyden valikoiman ravinteita vihanneksista, jotka sisältyvät kastikkeeseen. Vitamiinit, mineraalit ja hivenaineet varmistavat kehon asianmukainen toiminta.

Salsaa voidaan käyttää terveellisenä vaihtoehtona ketchupille, tankkaamalla vihreää salaattia kalorihapon tai majoneesin sijaan.

hummus

8 hyödyllisintä kastiketta ja mausteita

Hummusin perusaineet: kahviherneet, tahini, valkosipuli, sitruunamehu ja oliiviöljy. Se yhdistyy täydellisesti vihannesten kanssa kastikkeena ja kakkuilla mauton kastikkeena. Jos ostat tämän kastikkeen myymälästä, varmista, että valmistaja käytti oliiviöljyä soijapapuöljyn sijaan.

Alkuperäinen hummus sisältää runsaasti kasviproteiinia, kuitua, hyödyllistä ruoansulatukseen ja tyydyttymättömiä rasvoja.

guacamole

8 hyödyllisintä kastiketta ja mausteita

Guacamole koostuu pääasiassa avokadosta, mikä tarkoittaa, että kastike on runsaasti tyydyttyneitä rasvoja, jotka säätelevät ruokahalua ja ovat täynnä ravintoaineita: kuitua, vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja.

Hot Sauce

8 hyödyllisintä kastiketta ja mausteita

Kuumakastike on erinomainen mauste, joka ei sisällä rasvaa ja sokeria. Toinen mukava bonus on capsaicin, joka sisältyy punahappoon. Se nopeuttaa aineenvaihduntaa, ja kalorit poltetaan nopeammin.

Siksi on syytä sisällyttää ruokavalio kastikkeet “Tabasco” tai “Sirach”. Heitä ei kuitenkaan saa päästä pois. Keho tottuu vähitellen palavaan pippuriin, eikä se enää vaikuta aineenvaihduntaan.

Oliiviöljy

8 hyödyllisintä kastiketta ja mausteita

Oliiviöljy ja vihannesten kasvissalaatit on luotu toisilleen. Ne täyttävät nälän, auttaa hallitsemaan painoa ja ovat erittäin hyödyllisiä.

Pari lusikkaa oliiviöljyä tarjoaa sinulle tarpeellisen määrän tyydyttymättömiä rasvoja sydänterveydelle ja antioksidantteille, jotka pidentävät nuoria.

Balsamiviinietikka

8 hyödyllisintä kastiketta ja mausteita

Tämä on erinomainen vaihtoehto rasvaisista sidoksista ja “kemiallisista” kastikkeista myymälästä. Balsamiviinietikka sisältää runsaasti mikroelementtejä, pektiinit, polyfenolit, orgaaniset hapot ja tianiinit, jotka tekevät ihon sileiksi ja hidastavat ikääntymisprosessia. Lisäksi balsamiviinietikkaa pidetään voimakkaana antiseptisenä aineena.

pesto

8 hyödyllisintä kastiketta ja mausteita

Peston kanonisia ainesosia ovat valkosipuli, silputut pinjansiemenet, basilika, oliiviöljy ja kovaa lajiketta sisältävä juustoraaste. Kastike on erinomainen tyydyttymättömien rasvojen ja antioksidanttien lähde, joka on niin runsaasti sen komponentteja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 34