Vastasyntyneen napa - miten napanuoran käsittely alkaa ensimmäisten viikkojen aikana vauvan syntymän jälkeen. Mitä tehdä, jos lapsen napa on peitetty tai märkä.
Luotettava tapa, jonka mukaan niin kauan huolehtiva vanhempi läpäisi kaiken, mitä hän tarvitsee vauvakseen, hajoaa murusipuiden ensimmäisinä minuutteina. Tästä lähtien hän itsenäisesti syödä ja päästä eroon tarpeettomista aineista, ja napanuoran sijasta säilyy ikuinen ihmisen symboli – äiti – navan.

Navel vastasyntyneessä

Loistava sinilevä, pituus 40-70 cm, kierteinen spiraalilla ja kiinnitetty toisessa päässä vauvan vatsaan ja toinen istukkaan. Näin napanuoran ulkonäkö on, jonka kautta äidin vatsan käsittelemä vauva on saanut yhdeksän kuukauden ajan vauvan, joka tarvitsee elintärkeitä toimintojaan. Heti syntymän jälkeen vauva voi nähdä, miten se sykkii, jatkaa tärkeiden ja hyödyllisten toimintojensa hoitamista. Kuitenkin lääkäri kirjaimellisesti välittömästi asettaa sille erityisen kiinnike tai kiinnike ja leikkaa tarpeeton “viestintäkanava”. Verenkierron liike ja napanuoran sijaan on “häntä”, noin kaksi senttimetriä pitkä, joka kuivuu jonkin ajan kuluttua ja katoaa. On tärkeätä tietää, että napanuoran varhainen leikkaus on täynnä anemian myöhempi esiintyminen vauvassa, joten lääkäri odottaa noin 5 minuuttia, kunnes aaltoilu päättyy. Joissakin äitiyssairaaloissa käytetään hieman erilaista tekniikkaa. Sen sijaan, että odotettaisiin, että loput napanuorasta katoavat yksinään, se poistetaan toisella päi- vällä toimituksen jälkeen saksilla tai terällä ja haava levitetään haavaan.

On erittäin hyödyllistä tietää ja toteuttaa yksinkertaisia ​​sääntöjä, jotka auttavat navan nopeassa paranemisessa:

– Ilmakylvet eivät ole vain erinomainen työkalu haavojen kuivumiseen, vaan ne myös välttävät vaipan ihottumaa. Aloita 2-3 minuuttia kaksi tai kolme kertaa päivässä, jolloin menettelyn kesto saadaan vähitellen 15-20 minuutiksi.

– ei saa antaa vaipan kitkaa napanuorasta, on parempi kiinnittää kiinnitin hieman alle;

– älä kuuntele naapurin isoäitien neuvoja ja kauniin navan muodon anna sille kolikkoa tai laastaria – lopputulos ei ehkä riitä;

– Vauvojen ihon ihon on kosketettava vain luonnonmateriaaleja;

– hoidettaessa haavaa sinun pitäisi tietää – napa ei sisällä hermopäätteitä, joten äidin toimet eivät aiheuta kipua vauvalle.

Vastasyntyneen navan hoito

Nuoren äidin ollessa vauvassa on sairaalassa, mutta napanuota hoidetaan jatkuvasti antiseptisilla lääkkeillä riippumatta siitä, mitä napanuoran poistamistapaa käytettiin. Useimmiten käytetään mangaania tai vetyperoksidia näihin tarkoituksiin. Yleensä viidennellä kerralla kudoksen kuivattu kärki katoaa, mutta jäljellä olevaa haavaa on käsiteltävä, kunnes se on täysin parantunut. Vähitellen kuivuminen, se peitetään tiheällä kuorella. Peseytymisaikojen keskimääräiset eksponentit ovat seuraavat:

– ensimmäiset viisi päivää – umbiliksen loppuosa kuivataan asteittain;

– neljäs tai viides päivä – pysyvästi kuivunut “hännän” putoaa itsenäisesti;

– 1-3 viikkoa – haava asteittain paranee;

– 4. viikko on lopullinen paraneminen.

Jos yksittäiset ehdot poikkeavat näistä indikaattoreista yli kolme päivää, on suositeltavaa käydä pediatriaa.

Purkauksen jälkeen hoitoa on jatkettava. Yleensä tämä kestää noin 10 päivää, vaikkakin jos kirurginen poisto on suoritettu, on mahdollista parantua nopeammin. On parasta käsitellä napa uimisen jälkeen, kun kuori pehmentyy. Ensimmäinen kuukausi, vaikka haava ei ole vielä parantunut, on suositeltavaa kaataa vain vauvan keitettyä vettä vauvan kylpyammeeseen. Lihan lisääminen siihen ei takaa, että infektio ei pääse haavaan. Jalostusprosessi etenee seuraavasti:

1. Kun olet ottanut kylpyamme, pyyhi varovasti vauvan keho pyyhkeellä. Vauvan napeilla käytä pipetillä vetyperoksidin tippumista ja odota vähän.

Huomio! Vetyperoksidia ostetaan vain apteekissa valmiissa muodossa. Kiinnitä huomiota vanhentumispäivään!

2. Kun liuos on pysähtynyt vaahtoamista ja kuori tuli pehmeä, on välttämätöntä työntää ihon alueelle pupochka ja poista palasia jäljessä kuori varovasti käyttäen vanupuikkoja. Missään tapauksessa ei pitäisi yrittää saada liian syvälle tai liimattu repäistä kappaletta, ne katoavat omasta ajoissa.

3. Kun haava kuivataan haavasiteellä, rasvaa se vihreällä.

Monet pediatria ovat äärimmäisen negatiivisia tämän lääkkeen suhteen, eikä Euroopan maissa edes oleteta, että tällaisia ​​tapauksia voidaan käyttää. Päätös loistavan vihreän ratkaisun käyttämisestä on kyllin äiti, hänen pyynnöstään lääkäri voi määrätä toisen antiseptisen.

Hoidettaessa haavaa on kiinnitettävä huomiota siihen, miten vetyperoksidi käyttäytyy. Jos seuraavan menettelyn aikana äiti ei tarkkaile vaahtoamistaan, haava on parantunut turvallisesti.

Kruunaa vastasyntyneen navan mitä tehdä

Ensimmäisen päivän aikana napanuoran poistamisen jälkeen pieni pistos on mahdollinen. Jos paranemista on hyvin pitkä, se ei pysähdy verenvuotoa ja toisinaan syntyy parantavaa vaiheessa pitäisi näyttää lähemmäs anomalia ja reagoida oikein. Melko usein syyt, joiden vuoksi napanuora voi vuotaa:

1. Ilman puute estää haavan kuivumisen onnistuneesti.

2. Liian laaja napanuora voi aiheuttaa syvän ja leveän haavan, jonka paranemisprosessi vaatii pidemmän aikaa.

3. Jatkuva kitka vaipalla.

4. Väärä leikkaaminen.

5. Vauvan asettaminen vatsaan, (lääkärit suosittelevat harjoittelua vain kolmen kuukauden kuluttua).

6. Äidin liian aktiiviset toimenpiteet navan hoidossa, uusilla kudoksilla ei ole aikaa muodostaa kunnolla.

7. Pieni pieni puuvillavaha, joka on kiinni haavasta, voi aiheuttaa tulehdusta.

8. heikentynyt koskemattomuus.

9. Umbilikaalinen tyrä.

Huomio! Vaikea verenvuoto, epämiellyttävä tuoksu ja ympäröivien kudosten tulehduksen merkkejä – tilaisuus viitata välittömästi lääkäriin!

Jos piilotus liittyy parantavan kuoren tai epäsäännöllisen käsittelyn koskemattomuuteen, riittää, että haava käsitellään huolellisesti yllä kuvatulla tavalla ja että se antaa vapaata ilmaa. Jos läsnäolo ulkomaisen ruumiin haavassa, tyrden muodostuminen tai heikentynyt immuniteetti, lääkäri tarvitsee apua. Jos verta viedään kolmen viikon kuluessa, on kiinnitettävä huomiota lisämerkkien esiintymiseen:

– turvotus navassa ja paikallisen lämpötilan nousu;

– märkivä purkaus ja tuhovoima;

– epätavallinen kohouma, erityisesti jännityksen ja riittämättömän lihasten supistumisen napanuoran alueella;

– kohonnut kehon lämpötila.

Niiden havaitseminen, ilman käyntiä lääkäriin, ei voi tehdä. Hän tarkastelee murusia ja määrittelee tarvittavan hoidon.

Jos navan märkä

Ankanpoikanen tärkeimmät syyt ovat yksinkertaisten hygieniasääntöjen rikkominen. Ei-steriilin materiaalin käyttö haavan käsittelyyn, uimista hiilihapotettuun veteen, ei kunnolla silitystettyjä vaatteita muruista ja riippumatta siitä, kuinka vähäisiä ja likaisia ​​käsiä. Haavan infektio hidastaa paranemista ja aiheuttaa nesteen kertymistä siihen. Kyynärnän kosteuteen liittyy sen ympärillä oleva ihon punoitus, turvotus, keltaisten märkivien kuorien ilmaantuminen, arkuus ja kuuma iho tulehduksen alueella.

Epämiellyttävien oireiden tulisi olla pätevä syy ottaa yhteyttä lääkäriin, joka valitsee sopivimman lääkityksen. Haavan hoitojen päivittäistä määrää on lisättävä, joskus on tarpeen harjoittaa niitä kahden tunnin välein. Itse menettelyä on hyvin erilainen kuin tavanomaiset – kieltäytyy vetyperoksidi on välttämätön, ja sen sijaan käyttää Baneotsin jauheena, streptocid, kaliumpermangaattiliuoksella Ksenoform alkoholiliuoksella, ja muut.

Tehokkain lääke tässä tapauksessa noutaa lääkäri, äitini tarvitsee vain ehdottomasti täyttää tehtävänsä. Ennen suositeltujen lääkkeiden käyttöä haava tulee puhdistaa pussiin ja nesteeseen ja käyttää vasta sitten tarvittavaa lääkettä. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä vapaaseen ilmatilaan, vaipoissa on toivottavaa tehdä hampaat navan päälle. Lääkärin ohjeiden huomiotta jättäminen voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita:

– sepsis – veren infektio;

– omphaliitti – napanuoran tarttuva tulehdus;

– peritoniitti – vatsan ontelon tulehdus ja jotkut muut.

Ei-määrättyjen lääkkeiden itsenäinen käyttö ja ei-perinteisten hoitomenetelmien käyttö ilman hänen suostumustaan ​​on täynnä vakavaa vaivaa pienelle pienelle miehelle.

Huomio! On mahdotonta tiivistää haavaa liima-aineella, se uhkaa nopeasti mikro-organismien lisääntymistä!

Kuinka näyttää näyttävältä vastasyntyneeltä

Ihannetapauksessa kaksi kuukautta (ja usein aikaisemmin) vauva tulee siistin ja kauniin navan omistaja. Se on melko laaja ja tasainen nahkainen helma, joka sijaitsee napanuoran keskellä. Se ei eroa väreistä ympäröivistä kudoksista, se ei loista, sitä ei peitä kosteudella.

Vastasyntyneen napa - miten napanuoran käsittely alkaa ensimmäisten viikkojen aikana vauvan syntymän jälkeen. Mitä tehdä, jos lapsen napa on peitetty tai märkä.

Joskus umbilicuksen alueella voi havaita ulkonäköä, joka nousee itkemään. Älä huoli – tämä on umbilikaalinen tyrä, joka ei vaadi erityistä hoitoa ja kulkee, kun vatsan painon lihakset ovat riittävän voimakkaita.

Joskus muodostuneet ja parantuneet vauvojen nännit työntyvät rungon pinnan yläpuolelle, muistuttaen kantoa. Kaikki syyllisyydestä ryömimään hänen ihollaan lähellä, ja kutsuvat sitä – “iho”. Tätä ei voida pitää epäedullisena, joten napa on saanut vauvan luonteen. Vähitellen, kun se kasvaa, siitä tulee vähäpätöisempi, joten se ei ole huolestuttava.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 63