Synnytys - anestesian kanssa tai ilman. Anestesian edut ja haitat.

Synnytys on luonnollinen prosessi, mutta monille naisille toimituksen lähestymistavasta seuraa mahdollisen kivun pelko. Siksi monet heistä alkavat ajatella synnytyksen anestesiaa, koska se on helppoa ja yksinkertaista synnyttää helposti ja helposti. Mutta onko se todella niin? Onko anestesian laajamittainen käyttö perusteltu?

Onko synnytystä synnytys?

Itse asiassa – syntymäkipu fysiologisesti synnynnäisellä on varsin siedettävää, eikä ole tarpeen turvautua anestesiaan. Kipu on kehon fysikaaliset signaalit häiriöstä, eräänlainen varoitus naiselle ja jos se hukkuu, se merkitsee luontoon kohdistamista.

Siksi kaikki lääkärit yksimielisesti sanovat, että hyvin valmistautunut nainen syntymään, joka tietoisesti ja vastuuntuntoisesti lähestyi raskauden kysymyksiä ja murusien syntyä. menee syntymään puolison kanssa, anestesiaa ei miltei tarvita. Kipu syntyy pelosta ja rungon kiinnityksestä.

Lihakset tulevat kouristukseksi adrenaliinin irtoamisesta ja sattuu. Siksi raskaana oleville naisille tarkoitettujen raskauksien fyysinen ja psyykkinen ehkäisyvalmiste on erittäin tärkeä, joten sinun ei tarvitse anestesiaa.

Anestesia on osoitettu seuraavissa tapauksissa:
• työtapaturmat (mukaan lukien pitkittynyt työ);
• erityistyyppinen kipu (todellinen kipu, joka liittyy patologiseen työvaiheeseen);
• suuren sikiön syntyminen;
• ennenaikainen toimitus;
• gestosi (turvotus, korkea verenpaine, virtsan proteiini);
• kirurgiset toimenpiteet.

Kun et voi tehdä anestesiaa synnytyksen aikana

Tässä tapauksessa on olemassa vasta-aiheita mille tahansa anestesiatyypille. Älä käytä anestesiaa:
• huono kaulan laajeneminen. Anestesian soveltaminen tässä vaiheessa voi heikentää tai jopa lopettaa työnteon;
• arven esiintyminen kohtuun (tämä tarkoittaa luonnollista synnytystä keisarileikkauksen jälkeen). Jos nainen tässä tapauksessa nukutetaan, niin hän ei ehkä huomaa, että kohdun murtuma alkaa hellästi, koska hän ei tunne akuuttia kipua tällä alueella.

Tähän mennessä huumeiden anestesian yleisimpiä menetelmiä ovat promedolin ja epiduraalisen anestesian käyttö.

Promedolin käyttö synnytyksessä synnytyksessä

Promedoli on synteettinen huumausaine. Sen etu on, että lääkkeen vaikutuksen alaisena nainen saa vähän hengähdystä ja voi jopa nukkua (puoli tuntia kahteen). Haitat ovat, että todellisuudessa on melko vaikea ennakoida, miten jokin nainen reagoi tähän lääkkeeseen. Se voi ja ei anestetise, vaan vain pilvi mielen.

Promedolin sivuvaikutukset:

– allerginen reaktio, pahoinvointi, oksentelu, letargia. Lääke voi aiheuttaa työvoiman heikkouksia. Mutta tärkein haittapuoli promedola että se painaa hengityselinten keskus vauvan ja laittaa hänet nukkumaan. Ja syntymähetkellä vauvan on oltava hereillä ensimmäistä hengitystä. Siksi on erittäin tärkeää lääkärin tutkintotodistukseen (synnytyslääkäri ja nukutuslääkäri), joka päättää annoksesta ja annon (Promedolum ei voi käyttää alle kaksi tuntia ennen vauvan syntymän).

Ei-huumausaineet (analgin, baralgin) anestetisoivat naisia ​​tällä hetkellä hyvin harvoin, koska ne ovat tehottomia voimakasta kipua. Vaikka niillä on omat edut: toisin kuin promedola, ne eivät aiheuta tajunnan hämärtymistä äidille ja hengityslamaa lapselle.

Epiduraalinen anestesia (EA) toimitettaessa

Tämä on johtava tai alueellinen anestesia, joka toimii aistien hermojen tasolla. Se estää perifeerisistä kudoksista tulevia kivuliaita impulsseja.

Ensimmäistä kertaa sen analogit käytettiin viimeisen vuosisadan alussa. Sittemmin tekniikkaa jatkuvasti parannetaan ja nykyään menetelmä on laajalti jakautunut synnytykseen, mukaan lukien keisarileikkauksen toiminta.

Miten se toimii? Tämä kysymys koskee kaikkia naisia, voin sanoa itselleni – minulle annettiin tämä manipulaatio synnytyksessä – se todella auttaa. Epiduraalipuudutuksen aikana pienestä lantiosta ja jaloista tulevat tuskalliset tiedot ovat tukossa. Tätä varten käytä erityisiä lääkkeitä – lidokaiini, bupivakaiini, ropivakaiini. Näitä aineita annetaan alle kiinteänä aineena aivo kuori – joten nimi menetelmän – «kovakalvo» (Lat.) Työkalut kovakalvon, etuliite “epi” – viittaa yli vaipan.

Valmistelut ympäröivät selkäydinten hermoja ja estävät kiputiedot. Selkäytimen tällaisessa menettelyssä ei voida loukkaantunut, mistä puhjeta ja ruiskutetaan lääketieteen selkäytimen ole, ja lääke annetaan väliseen tilaan kovan kuoren selkäytimen ja ympäröivien kudosten – vain olemassa hermo rootlets. Tällöin vain herkkyys menetetään – hermojen moottoriosia ei ole kytketty pois päältä. Joten nainen voi liikkua, kaikki hänen lihaksensa ovat aktiivisesti vähentyneet.

Tässä menettelyssä, nainen on tajuissaan, hän voi nähdä ja kuulla kaikki se tapahtuu, mutta eivät tunne kipua vyötärön alapuolella. Jos tarvitset vain kivunlievitykseen – kuten luonnollinen syntymä, sitten lääke annetaan niin, että vain poistaa kipua impulsseja. Jos COP pidetään – sitten viettää koko anestesian – lohkon ja moottorin juuret – tilapäisesti kaikki immobilisoitua vyötäröstä alaspäin ja kipua – mutta pää on mielissä ja ensimmäinen huuto äitisi näkevät murusia!

Menettely suoritetaan ensimmäisessä vaiheessa työvoiman supistukset obezbolivaya erityisesti kovaa jo, joten – ajankohtana kaikki yritykset ovat lääkkeen tehokkuuden lopetetaan, ja syntymän tapahtuu automaattisesti, mutta jos äiti on vakavasti sairas (esimerkiksi on sydänvikaa) – voit anesthetize ja toinen vaihe työvoiman.

Tietenkin, jos olet todella haluavat, lääkäri tekee sinulle kivunlievityksen vaikka haluat, mutta muista, että kun anestesia et aina tuntea oikeita signaaleja ruumiista, ja synnytys voi mennä aivan odotetusti. On parempi kuunnella lääkärin ohjeita – tarvitsetko anestesiaa vai ei? Lopulta äidimme ja isoäidit synnyttivät ilman anestesiaa, ja me kykenemme myös siihen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =