Päänsärky raskauden aikana - mitä tehdä. Kaikista syistä raskauden aikana on päänsärkyä ja miten päästä eroon niistä ilman sikiöön kohdistuvaa haittaa.
20% miehistä mielenkiintoisesta naisesta, joka asuu planeetallamme, päänsärky raskauden aikana on yleinen ilmiö. Useimmissa tapauksissa se ei ole vaarallista, mutta ärsyttävää tuskallisilla jaloilla. Peläten, että lapsi vahingoittaa kipulääkitystä, muumit ovat rohkeasti kärsivät tuskaa. Joten onko se vaaraton ja miten voit lievittää tilanne – yritetään selvittää se yhdessä.

Päänsärky raskauden aikana on tärkein syy

Asiantuntijat jakavat kipua päähän kahdessa ryhmässä – ensisijaisesti ja toissijaisesti. Ensimmäiseen niistä on tuttuja migreeni- ja jännityshäiriöitä. On olemassa runsaasti syitä sekundaarisen muodon syntymiseen:

– erilaiset pään vammat;

– sydän- ja verisuonitaudit, verenpainetauti;

– infektio;

– hermosärky;

– lisääntynyt painetta kallon sisällä, jotkut muut patologiat.

Joskus päänsäryn esiintyminen raskauden aikana vaikuttaa välittömästi kahteen tai kolmeen eri tekijään, joten asiantuntijan syytä ei ole aina helppoa.

Migreeni – ilmentymisen ja syiden ominaisuudet

Useimmissa tapauksissa raskauden päänsärky johtuu migreenin puhkeamisesta. Tauti välitetään geenipolulla, ja uuden miehen syntymisen odotuksen aikana on ensimmäistä kertaa mahdollista tuntea itsensä “hurmoksiin” itselleen. On toinenkin vaihtoehto – jos ennen hedelmöitystä migreeni vaivaavat usein, varsinkin kriittisinä päivinä, vuosia yhdeksän kuukautta, hän pystyy lepäämään niiden aggressio ja takaisin syntymän jälkeen murusia.

Tauti liittyy vaskulaarisen sävyn rikkomiseen. Klassinen muunnos migreeni alkaa näön hämärtyminen, joskus ulkonäkö aura muodossa valoa. Sitten vähitellen kipu vain yhdellä kädellä, mikä pahentaa epämiellyttävä pahoinvointi, oksentelu, tunne tykytys. Jokainen ääni antaa terävän palovamman, valonarkuus. Monet kasvot migreeni johtuu erilaisia ​​näyttöjä – kipu voi tapahtua ilman näkyvää syytä, ja katoavat jälkiä jättämättä lyhyen ajan kuluttua, mutta aivan hyväksyttäviä ja kohtauksia, jotka vaivaavat muutaman päivän, yksi toisensa jälkeen.

Lähes joka kerta, kun migreeni “suosii” vierailullaan syy-tekijöiden taustalla – liiallinen väsymys, siirretty stressi, liian kova keskustelu tai musiikin ääni, jyrkkä muutos säässä. Virheellinen ja riittämätön ravitsemus vaikuttaa valtavasti kivun esiintymiseen. Epäjähtävä päänsärky raskauden aikana aiheuttaa usein kahvia tai liian voimakasta teetä, punaviiniä ja sitrushedelmiä, juomia kaasulla, juustolla ja säilykkeillä. Alkoholi ja savukkeet ovat välttämättömiä migreenin kumppaneita.

Akuisen hyökkäyksen poistamiseksi on luonnollisesti sallittu kipulääkkeet, mutta ei aspiriinia, joka on äärimmäisen vaarallinen raskauden aikana. Harjoittelu kuitenkin vakuuttavasti osoittaa, että on tehokkainta makaamaan puoliksi pimeässä huoneessa ja yrittää nukkua. Useimmiten unen jälkeenkin kipu katoaa.

Huomio! Älä tee diagnoosi itse! Kysy päänsärkyä raskauden aikana lääkärin kanssa, ja hän auttaa eroon heistä vahingoittamatta vauvan terveyttä.

Tension päänsärky raskauden aikana

Päänsärky raskauden aikana voi olla ärsyttävää ja toisesta syystä – halu uudistaa kaikki kodin asioita ennen murusien syntymää on joskus järjetöntä. Tietenkin haluan valmistautua ainutlaatuiseen tapahtumaan niin tehokkaasti kuin omalla terveydelläni. Se ei kannata kovin täyttäviä sitoumuksia, sinun on huolehdittava täydestä lepoajasta ja rauhasta.

Syynä kipujen kärsimättömyyden puristamiseen voi tulla sekä emotionaalinen että fyysinen ylikuormitus. Jos se johtuu kehon epämiellyttävästä asennosta jonkin toiminnan aikana, olkapään ja kaulan lihasten ylivuoto on ainutlaatuinen kipu – se alkaa kaulasta ja levittyy sitten koko päähän. Voit poistaa hänen lääkärin suosittelee rauhoittavia, mieluiten mahalaukun, ja hyvä levätä. Jännityksen päänsärky, tehokas tulos on pään lämpeneminen.

Päänsärky raskauden aikana – muista syistä

Raskaus on naisen kehon ainutlaatuinen kun kaikkien järjestelmien toimivuus uudelleenorganisoidaan. Veren tilavuus kasvaa, laskupaine nousee, aluksen seinämien läpäisevyys muuttuu, vesi-elektrolyyttitasapaino häiriintyy. Muutokset voivat pahentaa kroonisia vaivoja, joilla on suora vaikutus niiden ilmenemiseen. Tulos voi olla päänsärky raskauden aikana, jonka äkillinen esiintyminen voi vaikuttaa tavallisiin tekijöihin. Yleisimmät syyt:

– muutos ilmakehän paineessa, terävä säämuutos;

– silmäkanta pitkäksi ajaksi, ylivalotus, kova työ kotiin tai työpöytä;

– konflikti, aggressio, stressi;

– pahoinvointi osteokondroosiin – aivojen hapen nälänhäviö, joka johtuu kaulan astioiden puristumisesta;

– aliravitsemus, glukoosin puuttuminen;

– liikalihavuus – painostuksen taustalla yleensä nousee, ja raskauden aikana on päänsärky;

– verenpaineen nousu-alentaminen;

– hormonaaliset muutokset kehossa.

On mahdotonta olla mainitsematta vaaraa, joka valitettavasti uhkaa joskus tulevia äitejä. Viime aikoina aivokasvainten kasvun ulkonäkö ja voimakas kiihtyminen raskauden aikana ovat yleistyneet. Nykyaikainen diagnostiikka mahdollistaa sairauden tunnistamisen ajoissa ja hoitaa sen onnistuneesti. Usein tällaisissa tapauksissa tehdään keisarillinen leikkaus. Jos siis tulee säännöllinen päänsärky vaivaa, miksi tietoja, jotka ette arvaa, muista käydä asiantuntija, joka tekee tentti ja poistaa turhia pelkoja.

Päänsärkyä raskauden aikana ei käsitellä erillisenä sairaudena. Ottaen selvää syystä lääkäri nimittää hyväksyttävät toimenpiteet sen poistamiseksi. Yritä päästä eroon tulevien äitien tuskallisista ilmenemismuodoista kanssakäymisen avulla.

Päänsärky raskauden aikana – parantele itseäsi

Ensinnäkin sinun on neuvottava lääkäriltä ja levätä. Raskaus on erinomainen tilaisuus herättävästi. Jos kuitenkin päänsärky raskauden aikana ei anna levätä, käytämme neuvoja tai neuvoja, joilla on kokemusta.

1. Unelma pimeässä, täysin ilmastoidussa huoneessa mukavassa asennossa auttaa “nukahtamaan” hyökkäyksen.

2. Pese pääsi lämpimällä, miellyttävällä vedellä.

3. Pyydä miestäsi auttamaan sinua lievittämään tuskaa kevyesti pään hieronnalla sormenpäilläsi ja rentoutumaan mahdollisimman paljon.

4. Kiinnitä pään tiukasti huiviin.

5. Levitä jäätä tai vettä tiivisteen pään ajallisiin, silmäluomiin ja etuosaan riippuen kipupitoisuuden paikasta.

6. Auta kevyesti haudutettua kaali-lehtiä tiivisteen muodossa.

7. Juo lasillinen lämpimiä yrttien lientä – sitruunamaljakia, minttu, kamomilla, koiranruusu. Jos paine laskee – vahva makea tee auttaa.

Huumehoitoa pidetään myös lääkkeettömänä suosittujen homeopaattisten lääkkeiden (erikoislääkärin määräämällä tavalla), aromaterapia, akupunktio.

Vaikea päänsärky raskauden aikana – onko mahdollista käyttää lääkitystä?

Jos et voi selviytyä kipusta itse, sinun on turvauduttava todistettuun menetelmään. Älä kuitenkaan unohda, että kaikki lääkkeet eivät ole sallittuja, joten lääkärinneuvonta on yksinkertaisesti välttämätöntä. Loppujen lopuksi hoidon tehokkuus riippuu siitä, miksi päänsärky aktivoitiin raskauden aikana – poistamalla oire, et pääse eroon syystä. Sopivin huume, jonka sallittu käyttö ei vahingoita vauvaa, on tunnettu paracetamoli. Mutta se olisi myös otettava huomioon sallitut annokset ja vasta lääkärin kanssa neuvoteltuaan. Joissakin valmisteissa on parasetamolin lisäksi muita haitallisia ainesosia. Panadol Extra -valmisteessa on esimerkiksi kofeiinia, joten sitä voidaan käyttää vain alhaisen verenpaineen taustalla. Ibuprofeeni (Nurofen) voi auttaa, jos päänsärky on liian ärsyttävää raskauden aikana, mutta se on sallittua vasta kolmantenakymmenentenä viikossa. Naurettavat pillerit auttavat lievittämään kouristuksia, rentoutumaan lihaksia ja lievittämään kipua.

Älä suosna tavanomaisia ​​huumeita voimakkaasti:

– rakastettu Citramon, ja kuten Citrapar, voi olla syynä kaikenlaisiin kehitysongelmiin, erityisesti tämä on tärkeää raskauden alussa;

– Aspiriini on vaarallista vauvan sydämeen, ja raskauden myöhässä saattaa aiheuttaa synnytyksen verenvuotoa;

– Spazman, Spazmalgol, Analgin, Baralgin – saattavat olla myrkyllisiä ja vaikuttavat veren koostumukseen, päänsärkyä raskauden aikana, kun heidän apuaan ei poisteta;

– valmisteita, joilla Tryptan-sisältöä käytetään melko menestyksekkäästi migreenin hoidossa, lääkärit ehdottomasti kieltäytyvät – ne voivat aiheuttaa raskauden lopettamisen.

Jos päänsärky raskauden aikana syyllistyy selkärankaan – kannattaa harkita lääketieteellistä voimistelua. Painovoiman lisääntyessä todennäköisesti tarvitaan verenpainetta alentavia lääkkeitä, mutta lääkärin tulee tunnistaa niiden käyttökelpoisuus.

Päänsärky raskauden aikana – tarvitaan lääkärin apua

Pre-eklampsia on vaarallinen sairaus, jolle on tyypillistä korkea verenpaine ja proteiini virtsassa. Se voi tapahtua raskauden lopussa ja vaatii hätäapua. On myös tarpeen käydä lääkärissä tapauksissa, joissa:

– päänsärky raskauden aikana pahentaa pahoinvointia, näkyvää turvotusta ja paineita;

– pysyvä ja sietämätön migreeni ei ole minkäänlaista keinoa;

– Raajoissa on puutumista ja kouristuksia, niiden herkkyyden väheneminen;

– näkö, kuulo, puhe;

– päänsärky raskauden aikana on ärsyttävää aamusta, joka syntyy heräämisen jälkeen.

Päänsäryn alkaminen raskauden aikana

Tilanteen herkkyyden vuoksi raskauden aikana päänsäryn vaikeassa taistelussa etusija ei saisi olla huumeidenkäsittelyä vaan luotettavaa ehkäisyä. Kiistämättömien sääntöjen banalinen toisto – lepää enemmän, tarpeeksi nukkumaan ja syömään oikein. Nukkumisesta – “tarpeeksi” ei tarkoita yli-toimenpiteitä, on toivottavaa, että yö-poika kesti noin samaan aikaan. Sen lisääntyminen sekä unen puute voivat aiheuttaa päänsärkyä raskauden aikana.

Jos murusien syntyminen on suunniteltu etukäteen, äiti tulee ehdottomasti antaa riittävästi aikaa ja huomiota olemassa oleviin kroonisiin sairauksiin ja saada aikaa hoitoon tai ennaltaehkäisevään pahenemiseen. Päänsärky raskauden aikana on useimmiten migreenin aiheuttama, ja sen esiintyminen puolestaan ​​edistää usein eräitä elintarvikkeita. Ruokapäiväkirjan säännöllisen ylläpidon avulla on helppo määrittää, mikä laukaisee hyökkäyksen ja sulkee pois ei-toivotut tuotteet valikosta. Ravitsemus on parempi tehdä murto-osa, koska nälän tunne on myös tärkeä tekijä päänsärkyjen esiintymisessä raskauden aikana. Lähteä kävelylle, älkää olko liian laiskoja ottamaan omenaa tai banaania, keksiä, voileipiä syömään ajoissa. Paavin tulisi muistaa, että jokainen kiistely ja suhteiden nopea selventäminen aiheuttavat merkittävää haittaa rakastetun terveydelle ja vaikuttavat himoitun vauvan hyvinvointiin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 70