Kaikki ectopic raskauden - merkit, syyt, hoito

Jokaisen naisen pitäisi tietää vaarallisesta patologiasta, jonka tilastojen mukaan yli 10-15 prosenttia naisista – ektopaattinen raskaus. Komplikaatioiden välttämiseksi on välttämätöntä saada tietoa sen esiintymisestä ja virtauksesta. Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä, että ulkonäön raskauden esiintyminen on melko ennalta arvaamatonta.

Tätä patologiaa on kuvattu lääketieteellisissä käsikirjoissa 1100-luvulta lähtien. Viime aikoihin asti laiminlyödyt muodot johtivat vain kuolemaan. Nykyään modernin kirurgian avulla tämä ongelma ratkaistaan ​​paljon helpommin. Toiminnallinen lääketieteellinen teknologia mahdollistaa toimenpiteiden toteuttamisen ja vähentää käytännössä nollatilanteisiin kohdistuvia riskejä. Kuitenkin gynekologit ympäri maailmaa raportoivat keskimääräisten tilastollisten tapausten lisääntymisestä, jotka ovat varsin vaikeita diagnosointiin.

Mitä ektopista raskautta ja miten se syntyy?

Normaalilla raskaudella sorkkataudin, joka jättää munasarjojen putket, on kiinnittynyt kohduntaan, jossa se kehittyy vasta syntymän ajan. Patologisissa raskaissa maissa hedelmöitynyt munasolu ei tule kohtuun. Tämä yhteinen patologia ei pysähdy lääkäreiden yllättäjälle. Siksi ei ole tarpeen purkaa niitä väärin kiinnittyneeseen sikiönmunaan. Se voi olla munanjohtimia, munasarjoja, vatsaonteloa. Ectopic tubal raskaus on yleisin.

Muna viipymä putkissa osoittaa niiden riittämättömän aukko. Kuuden kuukauden kuluttua, kun lannoitetun munan kiinnittäminen putken seinään on kasvanut, se voi johtaa putken repeämiseen. Tällöin verenvuodon todennäköisyys veren sisäänsyöttöön vatsaontelossa on erittäin korkea. Naisen elämä tästä hetkestä on uhattuna. Siksi on tärkeää, että suunniteltaessa raskaus, tutkitaan täydellisesti ja poistetaan mahdolliset rikkomukset.

Eettopaattisen raskauden syyt

Miksi tämä ilmiö tapahtuu? Kuinka muna eksyttää “kurssista” ja löytää itsensä kehityksessäsi olevalle paikalle? Kyse on kaikista munasarjojen putkista, joiden läpinäkyvyys on rikki minkä tahansa tekijän seurauksena. Lähes aina tätä edeltää abortit tai raskaat syntymät, siirretyt tai nykyiset sukupuolielinten tulehdussairaudet, infektiot. Kohtuman limakalvo paisuu joissakin paikoissa, putket menettävät kyvyn supistua.

Ektopista raskautta voi esiintyä riittämättömän kehityksen (infantilismin) tapauksessa. Lastenputket ovat pitkiä, kapeita ja kireät, kavennetut lumenia. He eivät pysty sopimaan ja työntämään munaa eteenpäin kohtuun. Jossakin vaiheessa villous alkaa kehittyä sikiömunissa liittämään kehitykseen ja saada jatkuvasti verenkiertoa. Jos tiettyinä aikoina muna ei tule kohtuun, se on kiinnitetty paikkaan, jossa se sijaitsee. Putkien ohuet ja herkät seinät eivät venytyvät kuin kohdun kudokset, joten heidän repiensä tulee pian. Se tapahtuu noin 4-6 viikossa. Rikkoutumisen seurauksena veri virtaa vatsaonteloon, pahoinvointi ja voimakkaat kiput alhaalla vatsaan muistuttavat taisteluita. Usein tietoisuuden menetyksestä. Rupitut suuret alukset voivat johtaa kuolemaan.

Joskus skenaario tapahtuu eri suuntaan, ja sikiömuni, joka puhkeaa, virtaa vatsan onteloon. Ja sen kanssa, ja tietyn veren määrä, voi olla myös pahoinvointia ja pistelyä. Pipe-aborttia esiintyy voimakkaan kipua lieventävän kipua. Nainen voi rentoutua ja ajattelee, että kaikki on ohi. On kuitenkin liian aikaista iloita. Joka tapauksessa on välttämätöntä kiireesti kääntää erikoislääkärille sulkemaan pois peritoniitin mahdollinen kehitys – vatsakalvon purematon tulehdus.

Näyttääkö koe ektopaattinen raskaus?

Testi osoittaa ektopaalisen raskauden sekä normaalin raskauden! Eroa voidaan havaita vain ultraäänitutkimuksen tuloksena. Kaikki vain hedelmöittyneen munasolun kohtuun ei ole, eikä löydä sitä ultrassa asiantuntijoita tekee lisätestejä ja pystyä diagnosoimaan patologian aikaisintaan ajoitus. Jo toisen raskausviikon aikana poikkeama voidaan diagnosoida lisäämällä uzi-anturi vaginaaliseen syvennykseen. Seuraavaksi annetaan diagnostinen laparoskopio, joka antaa tarkimmat tulokset. Toinen menetelmä on hormonaalinen verikoke. Sen jälkeen, kun korroorihormonin (hCG) taso kasvaa merkittävästi tällä hetkellä, se voi laskea.

Mitkä ovat ulkonäön raskauden oireet?

Ensimmäisistä merkkeistä – pistävästä emättimestä (voi olla vähäistä). Sitten tuskalliset aistit alemman vatsaan kasvaen patologian kehittyessä hyvin voimakkaaksi, joskus kouristukseksi.

Voinko määrittää ektopisen raskauden?

On vaikeaa laittaa tarkka diagnoosi itsellesi – mutta voit epäillä vääriä edellä mainittujen merkkien kanssa. Jos yleinen oire raskaudesta (mesyasnyh säilyttäminen, ärtyneisyys, aamupahoinvointi, heikentynyt maku asetukset) lisättiin vielä ole vahva kipeä vatsakipu ja pienetkin verenvuoto – heti lenkkeily lantion tutkimus poissulkemiseksi patologian.

Eettisen raskauden epäilemättä asiantuntijat ehdottavat, että sairaalassa valvotaan. Tätä ei pidä hylätä, koska tarvittavat tutkimukset alkion istuttamisen sijainnin määrittämiseksi ovat helpompi suorittaa sairaalassa. Havaitsemisen alkuvaiheessa lääkärit voivat keskeyttää sen säästelemällä.

Ektopisen raskauden hoito

Hoidossa on useita tapoja, joita sovelletaan eri vaiheissa. Eettisen raskauden epäilemättä asiantuntijat ehdottavat, että sairaalassa valvotaan. Tätä ei pidä hylätä, koska tarvittavat tutkimukset alkion istuttamisen sijainnin määrittämiseksi ovat helpompi suorittaa sairaalassa. Havaitsemisen alkuvaiheessa lääkärit voivat keskeyttää sen säästelemällä.

Malotravmatichesky-menetelmää (laparoskopiaa) ehdotetaan, kun sikiönmuna säilytti säiliön edelleen. Pienellä viillolla haluttu väline työnnetään ihoon. Laparoskooppiin on optinen järjestelmä, joten kaikki näytöt ja käyttökenttä näytetään laitteen näytöllä. Tämä on melko turvallinen toiminta. Ympäröivät kudokset ja elimet eivät loukkaantuneet, tarttumista ja arpeutumista ei ole, eikä käytännössä ole kuolemantapauksia. Laite “imee” sikiömunan, joka toimii mini-aborttina. Suuri lohdutus naiselle on, että tällainen toimenpide estää putken vahingoittumisen ja jonkin ajan kuluttua hoidon jälkeen nainen voi jälleen tulla raskaaksi.

Tallenna tai poista putki?

Voit säästää putkea, jos ero ei ole vielä tapahtunut tai merkityksetön. Kun salpingus on suljettu kirurginen toimenpide. Sen jälkeen elpyminen on paljon nopeampaa, vähemmän verenkiertoa ja potilas on sairaalassa paljon vähemmän aikaa ja itse menettely on vähemmän tuskallista. Putken poistoa tutkimuksen aikana kutsutaan salpingektomyksi. Tämä menettely vähentää huomattavasti riskiä, ​​että lapsella on toistuva poikkeama.

Joissakin naisissa (4 – 8%) raskauden kudokset pysyvät putkien ontelossa, joten lääkäri voi ehdottaa lääkkeen antoa, joka estää kudosten kasvun. Tämä on metotreksaattia, jota käytetään joskus vaihtoehtona leikkaukselle. Sitä käytetään raskauden aikaisemmissa vaiheissa raskauden hormonien lisääntyessä hieman. Tämä lääke johtaa kehon raskauden kudosten imeytymiseen. Sen on pakko pistää useita injektioita, minkä jälkeen verenvuoto tapahtuu muutamassa viikossa. Tauon varhaisen diagnosoinnin ja varhaisen leikkauksen vuoksi tämä toimenpide ei välttämättä ole tarpeen. Paras päätös hoidon nimittämisestä tekee lääkäri.

Onko raskaus mahdollista ektopaattisen raskauden jälkeen ja mitkä ovat sen ominaisuudet?

Erotopian raskauden vapautumisen jälkeen valvotaan seurantaa ja “odota ja näe” taktiikkaa. Jos vain yksi putkista on vaurioitunut tai poistettu, uuden raskauden mahdollisuudet ovat melko suuret. Niitä ei kuitenkaan saa pienentää taudin syyn takia. Se voi olla infektio tai tulehdus. Heitä on parannettava. Yhdellä työputkella on mahdollista tulla raskaaksi ja täydellä lapsella. Noin 18 kuukauden kuluessa kuudesta kymmenestä naisesta tulee raskaana uudelleen.

Kuinka kauan odotan?

Gynekologit suosittelevat vähintään kolme kuukautta ennen kuin he yrittävät uudelleen. Vakavan leikkauksen jälkeen sinun on odotettava kuusi kuukautta parantamaan kaikki arvet. Metotreksaatin käytön jälkeen sinun on odotettava kolmea sykliä varmistaaksesi, että lääke on kokonaan poistettu kehosta.

Mitkä ovat mahdollisuudet toistua ektopaattisen raskauden?

Eettopaattisen raskauden toistumisen mahdollisuudet ovat lähes samat kuin ensimmäisessä rikkomuksessa: 10-15%. Ennuste on melko hämärtynyt, koska kaikki riippuu naisen erityisestä organismeista ja olosuhteista. On lähes mahdotonta vakuuttaa tätä vastaan. Erityishuomiota olisi kuitenkin kiinnitettävä infektioiden hoitoon, esimerkiksi klamydiaan, jotta voidaan jättää pois munasarjasyövistä aiheutuvat lisävahingot. Jos uusi raskaus on löydetty, on parempi nähdä lääkäri niin pian kuin mahdollista, jotta hän lähettää ultraäänitutkimuksen. Varmista, että tällä kertaa alkio kehittyy oikein.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 39