Hvordan man lærer at synge derhjemme? Regler og øvelser til selvstændig læring af sang derhjemme

I løbet af de sidste femten eller tyve år i Rusland er familiens sangkultur næsten forsvundet, og dette er et meget alvorligt tab.

Tidligere lød sangen konstant: voksne sang sammen ved samme bord; mødrene sang og satte babyerne i seng.

Folk sang netop sådan: går camping, graver kartofler, gør en forårsrengøring.

Og dog vender sangtraditionerne gradvist tilbage.

I dag drømmer et stort antal mennesker om ikke bare at synge, men gør det rigtigt, smukt. Ikke alle har mulighed for at lave vokal med en professionel lærer. Prøv i så fald at lære at synge derhjemme.

Sådan lærer du at synge derhjemme: Vi udvikler et åndedrætsapparat

Karaoke er et rigtigt fund for sangere. Mange synger hjemme, i karaoke klubber, med venner og bare sådan, for sig selv. Der er talentfulde mennesker, til hvem der er tale af natur, og så kan de ganske vist finde sig i en vokalist.

Hvordan man lærer at synge derhjemme? Først og fremmest forstår at det ikke vil være nemt eller hurtigt. Hvis du vil opnå et rigtig godt resultat, vil fungere i tre retninger:

• Udvikle korrekt vejrtrækning;

• lære at artikulere korrekt

• Vælg det rigtige repertoire.

Så hvordan å trække vejret korrekt og hvorfor er det vigtigt for dem, der ønsker at lære at synge? Problemet er, at mange fans synger godt, men de har ikke volumen og lydeffekt. Dette skyldes, at lægen udånder luften uden at holde den. Luften slutter, musklerne slapper af – lyden går tabt.

Den vigtigste fejl er at indånde luft i lungernes øverste del. Med så lav vejrtrækning stiger skuldrene og klaverstykkerne, der er en klem på nakke og ledbånd. En smuk “flight” lyd virker ikke.

Hvordan kan vi forstå, hvad der er ret vejrtrækning? Der er en meget enkel måde. Du skal ligge, slappe af og forestille dig at sove. Under søvn, ånder en person mest fysiologisk. Luften rekrutteres i lungernes nedre dele. Du kan forstå dette ved at en sovende ikke løfter brystet, men hans mave.

Det er rigtigt, mave, og du skal lære at indånde en person, der ønsker at lære at synge hjemme, uden en lærer. Et sådant åndedræt bliver ikke ved et uheld kaldet membran. Luftfyldte lunger i underdelen udvider og begynder at trykke på membranen. Der skabes en god vejrtrækning, uden hvilken du ikke får en stærk, klar lyd. Membran er hemmeligheden bag ordentlig vejrtrækning, vellykket vokal træning.

For at kontrollere om du trækker vejret korrekt, står op til væggen, spred dine skuldre og indånd, læg hånden i din mave eller (for klarhed) et udvidet objekt: en kam, en lille paraply. Hvis du føler at hånden er gået frem eller du ser, hvordan maven “skubbet” objektet, er alt i orden: det er det, vejrtrækning eller membran.

Nu skal du træne muskuløse muskler med specielle øvelser. Jo mere du træner, jo hurtigere og bedre lærer du at synge. Faktisk er jo stærkere og længere lyden trækkes, jo stærkere spændingen i musklerne. Dette vil hjælpe med at synge hele musikalsk sætning, eller endda to, uden spænding, smukt og fuldstændigt.

Hvis du indånder luft og straks udånder, er slutningen af ​​sætningerne simpelthen “smurt” eller slet ikke. Det er derfor, at amatør sanger ofte ikke “holder ud” linjen til enden. For at undgå en fælles fejl må man lære at holde åndedrætsstøtten konstant.

En god hjælp er givet af den sædvanlige svingning af pressen, men der er også professionelle øvelser.

• Maksimal Exhale, derefter, uden at få en dyb indånding, vejrtrækning “pres”, med en kraft på indånding og udånding. En sådan øvelse er kun beregnet til udvikling af membranen, så du kan ikke trække vejret i sang! Indåndingen er lavet af næsen. Ved indånding trækkes maven ind, udåndes lidt ved udånding. Hastigheden af ​​inspiration-udløb gradvist, som membranen styrkes, er det nødvendigt at øge.

• En klassisk akademisk øvelse for membranen: simulere et græd. Forestil dig at du skal ringe til en person, der er i en stor afstand. Lav et skrig af “hej!”, Feeling spændingen af ​​membranen. Gør 8 til 10 sådan “shout”.

Hvordan ånder du ordentligt mens du synger? Næse luft, fylder den nederste del af lungerne så meget som muligt. Åndedrættet skal være lydløst, frit, naturligt. Thorak- eller klavikulær vejrtrækning er uacceptabel: du vil simpelthen kvælge på sang, genindlæs ledbånd. Det er fyldt med tab af stemme, hæshed, ondt i halsen.

Du skal træne dagligt. Dette er den vigtigste betingelse for succes: Åndedræts- og artikulatoriske apparater skal modtage en konstant belastning for at blive tonet for at opretholde styrke. En veludviklet membran er elastisk, stærk. Takket være det kan du gradvist udvikle teknikken og lære at synge godt.

Sådan lærer du at synge derhjemme: vigtige øvelser

Daglige øvelser skal nødvendigvis omfatte øvelser for at styrke ledbånd og artikulation. Den oprindelige opgave er at lære at slippe af med spændinger i halsen, slappe af ledbåndene. Det vil være nødvendigt at beherske “vokalmask” – dette er et specielt ansigtsudtryk, som gør det lettere, stærkere, smukkere at synge lyde.

Øvelse “bred hals”:

• lav en “vokal maske”: smil lidt, føl dig spændingen i kindbenene;

• Træk tungen ud og hold “smilmasken”. For at gøre det nemmere kan du holde dine kinder med dine fingre;

• at holde et sådant ansigtsudtryk, trække vejret som en hund i forskellige satser. Det er vigtigt at mærke spændingen i pressen, slappe af og slappe af i nakken. Du kan hjælpe dig selv ved at lægge en blyant på din tunge, en sushi pind, en penn;

• Hold tungen og kinderne, læg kæben ned så lavt som muligt, fortsæt med at trække vejret;

• Lad ansigtets muskler være i den accepterede position og udtyd lyden “a” og skub den med maven.

I denne stilling hviler ledbåndene.

Den vigtigste kvalitet af ordentlig sang er korrekt artikulation, det vil sige en klar udtale af vokaler og konsonantlyde.

Motion for udvikling af artikulation.

• Inkluder den oprindelige sang. Nå, hvis du husker ordene for hukommelsen. Hvis ikke, skal du have en tekst før dine øjne.

• Tag en tykk markør eller en markør, knæk mellem dine tænder. Hovedopgaven er at holde markøren, når man udtaler ord. Sørg for, at de øverste tænder hænger over feltstiften. Dette vil lette lyden.

• Forsøg ikke at synge, det er vigtigt at sige ordene. Sproget på dette tidspunkt bør ikke være under eller over feltpinden. Når han bliver udtalt, vil han konstant løbe ind i en barriere og blive træt. Dette er en seriøs træning for muskler.

• Efter at du har udøvet øvelsen to eller tre gange, kan du fortsætte med at synge teksten. Lav tre gentagelser af begravelsen.

• Nu kan du synge uden en spidspen. Den nederste linie er, at det artikulatoriske apparat husker positionen af ​​ansigtsmusklerne, hvor det vil være let for ham at synge. Således gør øvelsen ikke kun mulighed for at forbedre artikulering, men også at vænne sig til “vokal masken”.

Selvfølgelig ignorer ikke og patter – et uundværligt element for udviklingen af ​​en klar diktion for alle kunstnere. Udtale tunge Twisters, være opmærksom på endelser af ord: de kan ikke “indtagelse”, bør sætningen lyde rent fra begyndelsen til enden.

Fremragende til samtidig træning af åndedrætsorganer, vokalledninger, membran, nogle vejrtrækninger på Strelnikova. Meget mange sangere er involveret i dette system, hvorfor ikke gøre det til begyndende vokalister? Grundlaget for dette paradoksale system er en særlig vejrtrækning i næsen. Det skal være skarpt, kort og støjende. Men udåndingen skal være fuldstændig unnoticeable, let, det udføres af munden. Det er nødvendigt at fokusere opmærksomhed på inspiration.

Træning “Pumpe”.

• Lav en halv pik med dine hænder nede. Ryggen er afrundet, benene har skulderbredde fra hinanden.

• Gør hældningen stærkere, som om du virkelig arbejdede med pumpen og samtidig indånder stærkt.

• Tag den oprindelige position med en stille udånding.

• Gentag. En cyklus med motion – otte åndedræt. Den fulde øvelse er 12 cykler.

Øvelse “Kram dine skuldre” er rettet mod at udvide den nedre del af lungerne, hvilket er meget vigtigt for sangere. Ved indånding skal thoraxen være fastspændt, og al luft vil skynde sig ned.

• Sæt armene parallelt med gulvet og buk ved albuerne. Den ene hånd er placeret oven på den anden.

• Skær, samtidig med en inspiration, kaste dine arme mod hinanden, omfavne dine skuldre og samtidig klemme brystet.

• Ved udånding skal du komprimere svækket, vende tilbage til den oprindelige position.

• Antallet gentagelser er det samme.

En anden stor øvelse skal udføres på samme måde som “Pump”. Men du skal lægge dine hænder på din mave. Samtidig med hældningen skal du trykke på pressen og udtale stavelser med eventuelle konsonanter og vokaler “og”, “y”, “o”, “e”. Det vil ligner den klassiske raspevka “mi-mu-me-mo”, “ri-py-re-ro” osv. Øvelse hjælper med at udvikle åndedrætsstøtte og sætte en stemme.

Sådan lærer du at synge derhjemme: Vælg et repertoire

Det er på tide at finde det rigtige repertoire. Det er ikke så enkelt som det kan synes. Det er vigtigt at fange denne tonalitet (højden af ​​lyden af ​​stemmen), hvor bundtene vil fungere så behageligt som muligt uden spænding. Hvis sangen er “din”, vil lyden flyde frit, uden klemmer.

Prøv at synge de enkelte lyde i harmoni (lyd) til den valgte sang først. Det betyder at du samtidig hører to lyde af samme højde: din stemme og musik. Hvis du har et musikinstrument derhjemme eller en tuning gaffel, kan du gøre det lydrens. Vælg en stemme lyd, så den falder sammen, fusioneres med instrumentet eller tuning gaffel. For en start kan du gøre dette uden at åbne dine læber, det er simpelthen moo.

Hvis der er optegnelser over din yndlingssang, udført af en professionel kunstner, og hvis tonalen passer dig, skal du starte med at synge. Prøv at kopiere intonation, ansigtsudtryk, sangerens bevægelser – dette vil hjælpe med at beherske sangteknikken. Ideelt set bør din stemme og kunstneren stemme helt sammen.

Det næste trin er at prøve at synge karaoke eller “minus en” af den valgte sang. Sørg for at optage din ydeevne og lytte til den. Når en person synger, hører han ikke sig selv. Analyse af posten giver dig mulighed for at se fejlene og arbejde dem ud. For eksempel, hvis du forfalder et sted, det vil sige, falder ikke ind i tonaliteten, skal du udarbejde dette fragment.

Lær at synge meget hjælpe børns sange. Normalt har de en smal rækkevidde, en behagelig og forståelig melodi. Når børnenes repertoire er mestret, kan du skifte til populær musik, romantik, folkesang, som du kan lide.

Hvis du kender et fremmedsprog – vidunderligt. Sange af udenlandske kunstnere vil udvide dit repertoire betydeligt. Hvis du ikke ved det – det samme er godt: takket være musik kan du lære sproget. Det vigtigste, at arbejdet var teknisk simpelt, lød i en oktav (det vil sige, der ville ikke være for meget forskel mellem lave og høje lyde) og havde en simpel tekst.

Bed velgørende familiemedlemmer eller venner med et musikalsk øre for at lytte til din sang. Vær ikke fjendtlig for kritik. I sidste ende lærer du bare at synge, så alle bemærkninger vil kun gavne.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 54