Chokoladefondue er den mest romantiske godbid! Vi laver lækker hvid og mørk chokoladefondue til glæde

Chokoladefondue er den mest romantiske ret, du kan tænke på. En sådan godbid kan tilberedes til Valentinsdag den 8. marts, eller blot arrangere en venlig sammenkogning, dipping slik i smeltet chokolade. Fondue i oversættelse betyder “smeltet”. Massen er halvflydende, viskøs, ideelt tilslutter stykker af frugt, kager, marshmallows. Men især lækker er jordbærbær. Det er på tide at springe ind i chokoladeforlængelsens verden!

Chokoladefondue – generelle principper for madlavning

Traditionel smeltet chokolade er tilberedt og serveret på et bord i en speciel fondue. Enheden er en brænder med en kedel, nogle gange er et lille stearinlys placeret til en lille flamme. Men oftere opvarmes chokolade på en komfur i en kasserolle, i en mikrobølgeovn, i et vandbad, og kun så hældes den i en speciel bowler. Så det viser sig meget hurtigere og bedre.

Hovedbestanddelen er chokolade, og der er ingen måde at gemme den på. Billige fliser er ikke meget velsmagende, giver ikke en god smag, og når de opvarmes kan de krølle op. Porøs chokolade som “Aerial” er heller ikke egnet til smeltning. Det er ønskeligt at vælge velsmagende og kvalitetsfliser, du kan bruge hvid chokolade, men det er lidt småt, nedenunder er en opskrift og med den.

Hvad kan der tilføjes til chokolade:

• Smør;

• fløde eller mælk

• Cognac, spiritus osv.

Nogle ingredienser er lagt til konsistens og forbedret smeltning. De tillader ikke massen at hærde hurtigt, hvilket gør det mere flydende. Noget er tilsat til smagen og aromaen.

Ud over fonduet er der normalt specialspydspidser. Men du kan bruge pinde eller gafler. De lægger stykker frugt, bær, marshmallow eller marshmallow, kiks, tørrede kiks kuber, så dyppes alt dette ind i en viskøs masse og bruges. Chokolade bør ikke afkøles, ellers vil der blive opnået meget tykke lag, men det bør ikke brænde læber.

En simpel chokoladefondue opskrift på komfuret

Dette er den enkleste og mest almindelige version af chokoladefondue. Den er forberedt på almindelig fløde. Fatiness vi bruger i gennemsnit, 10% vil være lille, det er bedre at tage lidt mere.

Ingredienserne

• 200 g mørk chokolade;

• 200 ml creme 15 er bedre end 20%;

• 1 spsk. l. spiritus.

forberedelse

1. På forhånd, og tør frugt, bær, kog cookies og andre slik, så er der ingen tid til det.

2. Brug panden, hvis vægge ikke holder mælk. I sådanne fartøjer er der normalt kogt grød. Du kan tage en lille cossack. Hæld fløden, læg varmen på ovnen.

3. Åbn chokoladen. Det vil tage to standardfliser. Vi knuser det i terninger. Du kan hugge i mindre stykker med en stor kniv.

4. Hæld chokoladen i fløden, start smeltning.

5. Da fonduen er kogt lige på komfuret, forlader vi ikke et øjeblik, vi rører hele tiden massen. Dette vil ikke lade det brænde ud og give en mere jævn opvarmning.

6. Så snart alle chokoladeopløsninger opløses, bliver massen ensartet og ligner flydende glasur, sluk for komfuret og tilsæt væske.

7. Vi hælder flydende chokolade i kedlen fra fonduet eller i enhver anden skål, hvor det er muligt at opbygge opvarmningen.

8. Installer den på specialstativer. Fra nedenunder tændes brænderen eller lyser et lille stearinlys.

9. Vi lægger al denne konstruktion på bordet, flytter de tilberedte slik, holder os til pindene og forsøger!

Chokoladefondue i mikrobølgeovn

En af de nemmeste opskrifter af chokoladefondue. Behandlingen vil blive kogt i mikrobølgeovnen. Vi skal også forberede godter på forhånd, så vi ikke bliver distraheret, dekorere og servere bordet, læg sticks eller spydstykker til at strække stykkerne.

Ingredienserne

• 150 g chokolade;

• 100 ml fløde

• 1 tsk. smør.

forberedelse

1. Hæld fløden i en skål til en mikrobølgeovn, læg i et minut til opvarmning.

2. Vi smuldrer chokolade og smør hurtigt.

3. Vi tager fløden ud, fylder chokoladebunkerne og sæt smør, rør om for at stuerne begynder at smelte lidt.

4. Sæt chokoladen i mikrobølgeovnen i 10 sekunder.

5. Tag skålen op, rør om.

6. Varm yderligere 10 sekunder og rør igen.

7. Gentag, indtil alle stykkerne smelter.

8. Derefter hælder vi flydende chokolade i fondushnitsu eller simpelthen i en skål, serveret til det allerede serverede bord.

Chokoladefondue med mælk

Spis ikke altid fløde, mælk er i køleskab oftere. Med det kan du også forberede fondue, men kun hvis du har et godt smør. Spreads og margarines fungerer ikke.

Ingredienserne

• 200 g mørk eller god mælkchokolade;

• 50 g smør;

• 150 ml mælk 3,2-4%.

forberedelse

1. Hæld mælken i en gryde, sæt en komfur på.

2. Skær smørret i små stykker, tilsæt til mælk, alt dette smelter på en lille ild, men kog ikke. Forvarm til en homogen væske og fjern ilden i det mindste.

3. Skær nu den sorte eller mælkchokolade, tilsæt til mælken og rør.

4. Vi fortsætter med at varme op på den mindste ild, så blandingen smelter langsomt, bliver glat og skinnende.

5. Når alle stykkerne er opløst, kan du tilføje lidt cognac, vanille, kanel til din smag. Rør godt.

6. Vi hælder chokolademassen i fonduet, vi sender det til bordet.

Hvid chokoladefondue på et vandbad

Hvid chokolade tilhører de mest lunefulde arter og smelter ikke altid. Det er meget vigtigt for madlavning at bruge gode fliser, samt helt tørre retter. Hvis glasuret får i det mindste en dråbe vand, kan massen krølle op i flager.

Ingredienserne

• 150 g hvid chokolade;

• 30 g olie 72% fedt;

• 100 ml fløde med 25-30% fedt.

forberedelse

1. Du skal lave et vandbad. For at gøre dette skal du vælge to sådanne potter, så man kan komme frit ind i det andet, men det svigter ikke, men holder håndtagene.

2. I en stor kasserolle hæld vandet, læg på komfuret. Bare på komfuret kan hvid chokolade ikke opvarmes.

3. Vi installerer en lille gryde ovenfra og tilføjer creme til det, vi introducerer et stykke smør. Vi begynder at opvarme.

4. Vi smuldrer chokoladen og smider den i en kasserolle. Grå på en lille ild. Det må ikke koge enten denne masse eller væsken i panden.

5. Så snart alle stykkerne spredes, hældes den hvide chokolademasse i serveringsskåle. Vi sætter det på bordet.

6. Hvid chokolade serveres også med jordbær, kiks, specielt vellykket kombineret med bananer, smager godt med svesker.

Chokoladefondue med creme 30% i fondue

Denne opskrift refererer også til de enkleste muligheder, da den er udarbejdet på basis af fed creme og ikke kræver transfusion, men processen vil tage længere tid. Chokolade smelter jævnt i fonduet med et lille lys, hvis det sker i overensstemmelse med alle reglerne.

Ingredienserne

• 1 chokolade med 70% kakao;

• 50 ml cremet fløde.

forberedelse

1. Creme bør forvarmes. Du kan hælde dem i en gryde og holde lidt på ovnen eller skubbe den i et halvt minut i mikrobølgeovnen. Da produktet bruges meget lidt, vil det ikke tage meget tid.

2. Vi hælder fløden i en fondue skål, godt eller i en bowler kalder alle denne skål på forskellige måder.

3. Installer den på en speciel stativ.

4. Under et sted skal et lys sættes i brand.

5. Bryd chokoladen i små terninger. Jo mere kakao i det, desto bedre smelter det. Derfor anbefales det ikke, at fondue tager billige fliser.

6. Hæld chokoladen over til fløden, begynd at smelte.

7. Rør regelmæssigt massen. Til dette er det bedst at bruge en træspatel. Massen skal løftes fra bunden. Generelt har de schweiziske hyrder, der opfandt de første produkter til at smelte, produceret bevægelser, der beskriver figuren otte, det vil sige tegn på uendelighed.

8. Når alle chokoladestykker er smeltet, vil de kombinere med cremen, du kan begynde at spise fondue.

Chokoladefondue med appelsinsirup

Tilsvarende kan du bruge kirsebærsirup, det går også godt med chokolade. Hvis delikatessen udelukkende er tilberedt for voksne, kan vi sikkert erstatte sirupper med likører.

Ingredienserne

• 180 g chokolade;

• 80 g fløde

• 40 g olie

• 25 ml sirup.

forberedelse

1. Hæld fløden i en gryde eller i en skål, læg i et vandbad.

2. Så snart massen er lidt opvarmet, tilsættes blødgjort eller hakket smør.

3. Smør chokoladen, send den til fløden. Stir.

4. Varm fonduet op, indtil alle stykkerne er smeltet. Rør for at sikre, at varmen fordeles jævnt.

5. Hæld i sirupen, rør hurtigt. Eller brug en likør med appelsin eller kirsebærsmag.

6. Varm chokoladen sammen med det i et øjeblik for at forbedre smagen.

7. Vi hælder i serveringsskålen.

8. Sæt fonduet på bordet, stræk søde og nyd det!

Chokoladefondue – nyttige tips og tricks

• Det er bekvemt at skrabe resten af ​​chokoladeglasuret af med en silikonspatel. Hun fjerner hele laget helt og efterlader ingenting i gryden.

• Hvis der er en halvtegnet chokolade på bunden af ​​gryden, kan den opvarmes og bruges til forskellige desserter. Enten varm op, tilsæt lidt sukker, mælk og få en meget lækker drink som varm chokolade eller kakao. Det kan også bruges til at imprægnere kiks, men efter afkøling.

• Hvis chokoladen ikke lykkes, krølles med flager eller der er mange små korn i den, så er den ikke egnet til fondue. Men det kan afkøles, blandes med kondenseret mælk og pisket smør. Få en god fløde til hjemmelavede kager og bagværk.

• Det er ikke altid muligt at finde cremer med højt fedtindhold i butikkerne, men ofte er creme creme 25-30%. Det kan også bruges til smeltning, blandes i halv med smør.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =