2. april: Hvad er ferien i dag. Begivenheder, fødselsdage og fødselsdage 2. april.

Helligdage 2. april

International Children’s Book Day

Hvem af os i barndommen kunne ikke lide at dykke ind i bøgernes verden: at overveje farverige billeder i dem, at læse eventyr, ikke mærke nogen omkring og med forventning venter på deres slutninger? Børnebøger er en hel verden for småbørn, hvorfra de tegner alle de vigtigste for udviklingen af ​​erfaringer, som de helt sikkert vil have brug for i senere liv. Bøger hjælper med at forme karakteren, indser linjen mellem ondt og godt, fiktion og virkelighed. Det er en skam, at børnebøger ikke altid var. Bogstaveligt for to eller tre århundreder siden eksisterede de ikke, og børn blev tvunget til at vende gennem voksenlitteratur.

Alt ændrede sig i det 19. århundrede, da offentligheden endelig erkendte, at børn skulle have deres egne bøger organiseret efter børns opfattelse – interessant, forståeligt, udvikling. Så begyndte bøndens bogsdagstid, som forresten var meget populær blandt voksne – for et livligt tilgængeligt sprog, stormfulde fantasi og humor. En af de største historiefortællere på alle tidspunkter er Hans Christian Andersen, 2. april er hans fødselsdag. På baggrund af denne begivenhed besluttede Det Internationale Råd om Børnebogen at oprette den internationale børnebogsdag den 2. april.

Dag for enhed af Hviderusland og Rusland

I 1996 blev Moskva-traktaten om dannelsen af ​​Belarus og Rusland undertegnet mellem de to lande, Rusland og Hviderusland. Et år senere underskrev Boris Yeltsin og Alexander Lukashenko den anden traktat om de to staters forening, hvilket gav en ny impuls til integrationsprocessen for de to lande. Og i maj 1997 vedtog regeringen charteret for Hviderusland og Rusland. Mens traktaten om de to staters forening mistede sin relevans, trådte en anden aftale om oprettelsen af ​​EU-staten, som blev underskrevet i december 1999, i kraft.

Dette dokument afspejler klart de to kapitlers hensigt om fast beslutsomhed om at fortsætte den planlagte trinvise bevægelse hen imod enforening af stater ind i Unionen, naturligvis med bevarelsen af ​​suveræn status. Men for nylig er et sådant ønske om politikere betydeligt svækket og svinder hurtigt.

2. april i den nationale kalender

Fotini-Kolodeznitsa

Den 2. april i den ortodokse verden hilses hukommelsen til Saint Photina Samaryanina, herredenen af ​​det berømte bibelske giver. Dette er den kvinde, der vandede Kristus fra Jakobs brønd. Efter at have snakket med Jesus, vendte hun sig til kristendommen, og lidt senere døde martyrens død for troen – fjenderne kastede hende sammen med familien i brønden.

I Rusland blev godt vand æret den dag. Folk troede, at hun ved Fotinho købte helbredende magt. Derfor begyndte brugen med den meget opvågne: morgentoilet, drikke og lægge kompresser på smertefulde områder blev nødvendigvis udført ved brug af sådant vand. Med helbredende formål blev der afholdt et andet ritual den 2. april: Bøn blev skrevet på et lille papirskrot, foldet og fastgjort til en syges hals. Tre dage senere blev et stykke papir brændt med bøn på et stearinlys, og asken blev spist med vand. I særligt vanskelige tilfælde blev bønnen ansøgt om ni eller flere dage.

Fotinho var også berømt for hør – den vigtigste leverandør af stoffer i den russiske økonomi. Om morgenen blev smukke ting sat på gaden, de blev hængt på reb, bunker af træ, grene og hegn. Birke, der vokser i værfter, blev dekoreret med håndklæder. Unge piger blev indhyllet i linned håndklæder og ledsagede med venlig hilsen. Man troede, at en sådan rite tiltrak værdige og velhavende ryttere.

Historiske begivenheder 2. april

2. april 1792 – Den første mint blev etableret i USA

Til dato er denne mynte den eneste producent af amerikanske pengesedler. Det er dens opgave at forsyne USA med det nødvendige beløb for møntpenge samt fordeling af sedler i alle banker i Fed. Hver dag producerer den amerikanske mynt op til halvtreds millioner eksemplarer af den mest varierede værdighed. Ifølge loven, der blev vedtaget i 1792, bør de amerikanske mønter på den ene side skildrer et symbol på Liberty møntsystem år, og på den anden – “USA” en ørn med ordene USA indtager en ledende stilling i verden med udstedelse af erindrings- og mindesmønter. De har som regel ikke stor popularitet i andre lande, men i hjemlandet er der stor efterspørgsel.

2. april 1982 – Argentinske tropper fangede Falklandsøerne

Før Argentina var øerne ejet af Storbritannien, men førstnævnte ønskede ikke at løse situationen og besluttede at gribe kontrol ved at undertrykke britisk modstand bestående af firs marines. Argentinas præsident, general Galtiieri, takket være aflytningen, konsoliderede den politiske situation. Men det var ikke slutningen! Efter nogen tid efter omhyggelig militær træning, genvinde det ikke-forenede Storbritannien igen øerne.

2. april 1991 – I Sovjetunionen var der et kraftigt fald i priserne

Ifølge dekretet fra den daværende leder af Sovjetunionen og ministeriets dekret blev priserne i Sovjetunionen hævet flere gange (nogle steder – endog ti gange). Fødevareforretninger og bænke har gennemgået en radikal invasion, folk, der frygter forsvinden af ​​produkter, købte bogstaveligt alt. Prisen pr. Kilo kød er firedoblet, mælk og brød tre gange. Masseangreb begyndte i landet. Med en chokerende prisstigning steg lønningerne med kun tredive procent, og erstatning for tres rubler så latterligt ud.

Efter en rekordhøje priser indtraf sociale spændinger steg til grænseværdierne, hundredvis af arbejdskraft grupper iscenesatte massive strejker og sultestrejker, krævende fratræden af ​​både Gorbatjov og genskabe den økonomiske orden i landet. I løbet af en uge oversteg antallet af strejker en million. De stoppede først, efter at regeringen havde aftalt at indrømme indrømmelser, overføre en del af virksomhederne til den republikanske jurisdiktion og stoppe overførslen af ​​de største overskud til Unionens budget.

2. april blev født

Hans Christian Andersen (1805-1875 gg.) – en stor børns historiefortæller, forfatter, dramatiker og digter. Han tjente verdensomspændende berømmelse takket være de fortællinger – bearbejdning verden folklore, skrevet på en tilgængelig, enkel og tæt på det talte sprog stil. HC Andersen gav børnene den glæde, som de tidligere blev nægtet – lille verden af ​​eventyr, “Den grimme Ælling”, “De vilde Svaner”, “Den lille Havfrue”, “Tommelise”, “Snedronningen” og mange andre.

Charlemagne (742-814 gg.) – King of Frankish, grundlægger af Carolingians dynasti. Gennem mange kampagner, der blev lavet til aggressive formål, lykkedes det Carl at skabe et stort imperium, der faktisk fangede størstedelen af ​​Vesteuropa. Under hans regeringstid udviklede sig massekultur, uddannelsesinstitutioner blev åbnet ved klostre, retslige og militære reformer blev gennemført. Men efter herskerens død faldt imperiet næsten helt sammen.

Walter Zapashny (1928-2007) – Sovjet cirkus kunstner, Folkets kunstner af RSFSR, dyre dyr træner. Sammen med sine elever deltog han i filmen af ​​nogle film: Ruslan og Lyudmila, Three Plus Two, Dersu Uzala.

Namedays den 2. april

Navn Day april 2 fejre: amfibol, Ivan, Peter Alexander, Urban, Alexander, Anatoly, Victor, Basil, tysk, Efrasiya, Domnina, ikoner, Joseph, Claudia, Kirill, Mary Maxim, Matron, Nikita Miron, Patrick, Rodion svetlana, Sebastian, Theodore, Sergei, Juliana.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 63 =