19. maj: Hvad er ferien i dag. Begivenheder, navedage og fødselsdage den 19. maj.

Helligdage maj 19

World AIDS Day

Hvert tredje søndag i maj husker verden mennesker, der døde som følge af den terminale fase af hiv-infektion – AIDS (erhvervet immunbristsyndrom). Overtagelse af ofrene foregår med det formål at informere befolkningen og henlede opmærksomheden på det alvorlige problem, der er forbundet med immunforsvarsvirusens store spredning. Ofte udvikler folk falske ideer om transmission af hiv, så inficerede mennesker bliver ofte udsolgt i samfundet. Mange gemmer deres diagnose for at undgå fordomme mod sig selv og leve et normalt liv: de arbejder, studerer, går i offentlig transport, skaber en familie mv.

For første gang blev denne dag markeret i 1983 i USA. Nogle få år senere kom bevægelsen mod denne sygdom op med symbolet på et rødt bånd, fastgjort til tøjet og viste aktivisternes medvirken (og simpelthen ikke ligeglade mennesker) til løsning af et stort problem. Denne egenskab blev opfundet af karikatur kunstner Frank Moore.

Ifølge statistikker er omkring 50 millioner mennesker på planeten inficeret med immundefekt viruset. Og det er kun officielle data, faktisk er der mange flere. Det overvældende flertal af HIV-inficerede mennesker er unge i en aldersgruppe på 16 til 40 år. Ca. 70% af de inficerede mennesker bor i Afrika, hvor forekomsten blandt voksne befolkningen varierer fra 30 til 90% afhængigt af regionen. I de senere år er dødeligheden af ​​AIDS-virkningerne i udviklede lande markant faldet takket være nye antiretrovirale lægemidler og fri behandling.

På denne mindeværdige dag husker alle verdens indbyggere deres kære, slægtninge, venner og kun bekendtskaber og fremmede, der er ramt af aids. Aktivistiske bevægelser mod spredning af hiv-infektion i dag udfører forskellige aktiviteter og foredrag, der giver befolkningen al den nødvendige viden. En særlig vægt på informatisering er rettet mod den yngre generation – vor Jordens fremtid.

19. maj i den nationale kalender

Job-Goroshnikov

Hvert år den 19. maj ærer den ortodokse kirke hukommelsen om Job, en kristen helgen, den største retfærdige mand, en model af sand tålmodighed og utålelig tro på Herren. Job havde en stor og glad familie på ti børn. Ifølge livet, Satan misundte helgenes velfærd, begyndte han at friste ham og tog alt fra de retfærdige, herunder børn. Ikke desto mindre tabte Job den hellige tro.

St. Job i Rusland blev kaldt Goroshnik, på trods af at bønder plantede ærter på Egoryevs dag (6. maj). Ingen ved med sikkerhed, hvad kaldenavnet opfandt til Job var relateret til, men arbejderne talte om dette: “Kom til Job for at arbejde på hvide ærter.” I Rusland var bælgfrugter til rådighed for alle – selv den fattigste befolkning (man kan ikke hjælpe med at mindes det gamle symbolske ordsprog “at forblive på bønnerne”). Med en note, gik man om morgenen ud i gården og så duggen: hvis det er rigeligt, vil der være mange agurker, og omvendt. Desuden blev sådanne dug betragtet som meget nyttige til grønne områder. “Jeg opløste Roses Job”, udbrød folket, glædede sig om morgenens udkast.

Historiske begivenheder 19. maj

19. maj 1484 – Grundlæggelsen af ​​Annunciation Cathedral i Moskva Kreml

Opførelsen af ​​Annunciation Cathedral varede omkring fem år. Det blev samlet i lighed med gamle græske templer. I 1489 gennemførte Metropolitan Gerontius en indvielsesceremoni ved foden af ​​Annunciation Cathedral. De ni sneklædte Kreml strukturer forårsaget af det faktum, at det var til ære for bebudelsen (ni kapitler, i henhold til kirkearkitektur, der symboliserer den hellige billede af den hellige Jomfru Maria) blev bygget domkirken. Væg maleri af Bebudelses Katedral indeholder billedet af de gamle græske vismænd – såsom Aristoteles, Ptolemæus, Thukydid, Plutarch, Zeno, Platon, Sokrates; alle dem der spredte filosofiske ordsprog nær den kristne lære.

19. maj 1712 – Overførsel af hovedstaden fra Moskva til Skt. Petersborg

Siden Moskvas etablering har ingen forsøgt byens hovedstadens funktioner. Imidlertid blev den russiske hovedstad flyttet til St. Petersborg i forbindelse med dekretet af den Store Peter den Store i 1712, hvilket på den tid var en ret ung by (dengang var det kun ni år gammel). Petersburg blev et symbol på kejsers ønske om Østersøen og Europa. Fra Petrovsky-dekretet var byen officielt det russiske stats administrative center. I begyndelsen af ​​det tyvende århundrede blev St. Petersborg, der blev en bymiljøer, omdannet til det vigtigste industricenter i Rusland. Som følge af oktoberrevolutionen i 1917, på grund af frygt for nærhed til byen med uvenlige lande, returnerede bolsjevikkerne til Moskva hovedstaden, hvor den hurtige vækst i byggeri og industri straks begyndte.

19. maj 1922 – Oprettelse af den første pionerorganisation, der blev opkaldt i 1926 af All-Union Young Pioneer Organization. Lenin

I 1922 organiserede Komsomols all-russiske konference på vegne af det kommunistiske parti de første pioneromkostninger. I samme år, den afgørelse, som alrussiske af Komsomol alle pioneer enheder blev slået sammen til en enkelt børns kommunistisk organisation. I 1926, efter Komsomols 7. kongres, fik hun navnet Lenin. Pioneer-afdelinger deltog i offentlige arbejder, subbotniks, de hjalp med at bekæmpe børneforsømmelse og analfabetisme. Siden begyndelsen af ​​1930’erne, begyndte banebrydende foreninger til at danne i alle skoler, og i løbet af den store patriotiske krig organiserede massebevægelse af Timur, som stærkt hjulpet sovjetiske familier, veteraner, indsamlet skrot, på vagt på hospitaler, og også deltog i plantning og høst. I 1991 med sammenbruddet af sovjetmagten af ​​Pioneer organisationen er blevet væsentligt undermineret, og da denne periode gradvist blive til intet.

19. maj blev født

Mikhail Kamensky (1738 – 1809 gg.) – Russian Field Marshal General. Med begyndelsen af ​​Paul I ‘s regering fik Kamensky titlen Grev. I 1806 blev han under krigen med Frankrig udnævnt til øverstbefalende for den russiske hær. Varede kun et par dage.

Vasily Berkh (1780 – 1835 gg.) – en militærhistoriker, der deltog i den første runde-verdens ekspedition, som fandt sted fra 1803 til 1806. I 1828 godkendte kejser Nicholas den første Berkh til stillingen som historiker for den russiske flåde.

Gary Kildall (1942 – 1994) – en fremragende amerikansk programmør, der udviklede operativsystemer til den første pc og grundede virksomheden “Digital Research”.

Natalia Oreiro (født i 1977) er en uruguayansk sanger og filmskuespillerinde (heroinen fra de argentinske serier). Med rollen i serien “Rig og berømt” kom berømmelse til Natalia selv. I 2012 blev hun mor til en charmerende søn. Siden for nylig driver sangerinden sin egen virksomhed for at skabe designer tøj.

Navnedag maj 19

Navn May day 19 fejres repræsentanter navne: Tamara, Denis, Job, Michael, Hope, Nicholas, Danakt, Ivan, Fedor, Martha, Mary, Emma, ​​Mila, Roman, George, Mika Patrick, Vyacheslav og Jacob.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4