19. december: Hvad er dagens ferie, begivenheder, fødselsdage, fødselsdage?

Helligdage december 19

St. Nicholas Day

Sankt Nicholas, eller som det kaldes ortodokse, Ugodnik Nicholas blev født i slutningen af ​​II århundrede e.Kr. på det område af det moderne Tyrkiet, i byen Patara i familien af ​​velhavende forældre. Siden barndommen har han vist dybt religiøsitet, flid og lydighed. Hverken dag eller nat ophørte Nikolay sin tjeneste for Herren. Efter hans forældres død arvede nicholas en stor formue, men gav den til de fattige og lidelsen. Så begynder Nicholas lange rejse som præst og en kæmper for kristne rettigheder. Selv i hans levetid blev sainten berømt for sine mirakler. Engang rejser ad søvejen, Nicholas vidne død af en sømand, der faldt ned fra masten på et skib på dækket, Nicholas råbte til Gud, for at frelse den afdøde, og der skete et mirakel, sømanden rose. Mere end en gang måtte han redde søfarende. Derfor er han fra tidernes ældste betragtet som søfarendes skytshelgen. Den hellige pacificerede de krigsførende folk, reddede det ulovligt fordømte og frelste dem fra pludselig og forgæves død. Efter Nicholas død blev hans rester misbrugt og plyndret, men nogle af relikvierne blev stadig bevaret. Nu hviler de i byen Bari i basilikaen St. Nicholas. Det er interessant, at begivenheden med overførslen og genbegravelsen af ​​relikvierne ledsages af mirakler af helbredelse og oplysning. I den ortodokse verden, Nicholas Wonderworkeren, højt æret saint, besætter en særlig position i kirkens hierarki.

Internationale dag for de fattige

19. december i verden fejrer dagen for at hjælpe de fattige. På jorden er der næsten to milliarder mennesker, som bor på eller nær fattigdomsgrænsen. Mest af alt er fattigdommen i Afrika og Sydøstasien ramt. De lande, der udgør “halo” af fattigdom, er svage, økonomiske og politiske, statslige enheder. Årsagen til fattigdom i mange lande i “tredje verden” er dyb korruption, dårligt uddannet befolkning, religiøse og sociale forhold. Dagen for at yde bistand til de fattige i forskellige lande i verden blev oprettet af De Forenede Nationer. Denne internationale organisation har også etableret fattigdoms kriterier: mangel på permanent bolig, arbejde, adgang til sundhed og uddannelse, mangel på mad. FN har udviklet snesevis af interstate programmer til bekæmpelse af fattigdom i verden, men på trods af de igangværende aktiviteter vokser verdens fattigdomsniveau stadigt.

Dag for Advocacy of Ukraine

Hvert år den 19. december i Ukraine fejrer advokatens dag blev ferien etableret af præsident Leonid Kuchma den 2. december 2002. 19. december blev valgt af præsidenten på grundlag af Ukraines lovgivningslov, der blev vedtaget af Det Højeste Råd i Ukraine den 19. december 1992. Efter Sovjetunionens og Ukraines sammenbrud blev suveræniteten konfronteret den unge med problemet med manglende stabile og moderne lovgivningsmæssige rammer, som klart ville regulere alle områder af statsaktivitet. Vedtagelse af “Advokatloven” gav et væsentligt bidrag til udviklingen af ​​retsvæsenet og retssystemet i Ukraine. Og etableringen af ​​en helligdag for et meget vigtigt erhverv i retssystemet – en advokat, viser hvor meget opmærksomhed landets ledelse bruger til at beskytte borgernes friheder og rettigheder.

Dag for syd-syd-samarbejde

FNs syd-syd-program er et slags memorandum mellem landene i den tredje verden (udviklingslande) med det formål at optimere økonomisk og socialt samarbejde mellem disse stater. Dokumentet blev godkendt den 19. december 2004 i hovedstaden Argentina Buenos Aires. I dokumentets beslutning understreges det særlige ansvar for de lande, der deltager i Syd-Syd-traktaten, i gennemførelsen af ​​traktatprogrammer, kontrollen med de finansielle strømme inden for rammerne af dokumentet osv. Denne pagt det internationale samfund i hvert fald ikke vende sig bort fra udviklingslandene, det gør et forsøg på at kombinere ens i socio – økonomiske udvikling af staten og tilskynde ledelse af disse lande til i fællesskab at overvinde de smertefulde økonomiske og politiske problemer. For sit vedkommende vil verdenssamfundet og De Forenede Nationer i særdeleshed opretholde uafbrudt kontrol over lande, der har forpligtet sig til strengt at gennemføre det dokument, der er vedtaget til gennemførelse.

International Leverandør Day

På denne dag i mange lande fejre en dejlig ferie – leverandørens dag. Symbolet for ferien er billedet af en guldfisk, og det er ikke tilfældigt. Stifterne af ferien, analogt med fortællingen om Alexander Pushkin. gennemført en slags allegoriske paralleller mellem ferieens symbolik og karakterens karakter. Når alt kommer til alt, afhænger forsyningsarbejderen af, hvad vi vil spise i aften, hvad vi vil klæde imorgen, besøge, og endelig om hvad vi skal gå på arbejde. Ligesom i den store digters eventyr, hvor en guldfisk kunne opfylde og opnå noget, skal forsyningsarbejderen handle på hans område. Ferieen blev oprettet den 19. december, men i mange lande fejres den 20. december.

19. december i den nationale kalender

Nikola Vinteren

Nikola er protektor for landbrug og pastoralisme, mesteren af ​​jordens farvande. Denne dag blev altid mødt med tærter. I oldtiden var det fra denne dag, at matchmaking begyndte: “Vælg en matchmaker, ikke en brud” Unge forberedte sig til vintersamlinger. Åbningen af ​​vinter messer og basarer begyndte: “Nikolsky forhandling for alle dekret.” Frosne frost begyndte på Nicholas, folk sagde: “Før Nikola er der ingen vinter i Nicholas.” Alle huskede, at vinteren ikke lever uden tre podzimkov, og at det er nødvendigt at rose vinteren efter Nikolas dag. Hvis vinteren blev forsinket af Nikolas, var det et tegn på, at hele vinteren ville blive forsvundet, og frost ville ikke komme snart. Hvis dagen sporer et spor af sne, vil vejen ikke være til jul. Hvis det var optøet på Nicholas, var det en spøgelse af en hård vinter. Folkene bemærkede, om det regner på denne dag, der vil være en stor og vellykket høst til vinterafgrøder. En klar og frodig dag blev betragtet som en rig høst. Det blev sagt, at hvis tidligere Nikola ville være hoarfrost, så er det nødvendigt at såge tidlig byg, og hvis senere i dag så så sidstnævnte. Frosten syntes før Nikola, han talte om gode havre.

Historiske begivenheder 19. december

19. december 1965 valg af fransk præsident Charles de Gaulle

Den 19. december 1965 valgte det franske folk den fremtrædende statsmand, general de Gaulle for anden gang. Valget fandt sted i sammenhæng med den socioøkonomiske krise og det relative fald i statschefens popularitet. De Gaulle forventede at vinde straks i første runde, men ikke den stabile situation i landet og et betydeligt fald i ratingen, overtrådte hans planer. Hans vigtigste rival i præsidentvalget var fremtidens præsident, François Mitterrand. De Gaulle var i en tilstand med ekstrem nervespænding, kun resultaterne fra anden runde bragte ham lettelse. Den generelle forbipasserende Mitterrand med 9%, valgresultatet var som følger: Charles de Gaulle 54%, Francois Mitterrand 45%. Men de Gaulle anden sigt blev hans ende af politisk karriere. De mislykkede reformer af Pompidous kabinet, regeringens monopolisering af medierne, opbygningen af ​​våbenvæsenet førte til en mærkbar nedgang i befolkningens levestandard og naturligvis til populær utilfredshed. Som følge af maj 1968 optøjer, der begyndte med oprør af studerende og sluttede i en landsdækkende protest, blev præsident de Gaulle tvunget til at træde tilbage.

19. december 1946 Begyndelsen af ​​krigen i frankrig i indokina

19. december 1946 betragtes som datoen for udbruddet af den militære konflikt i Indokina. Krigen delte Vietnam i to dele, ødelagde hele landets sociale og økonomiske infrastruktur, dræbte tusindvis af liv. På tidspunktet for konflikten tilhørte Vietnam Frankrig som koloni, men de koloniale styrker i landet var ikke store. Efter alt, kun det endte Anden Verdenskrig og Den Franske Republik kom fra det formelt og tabe er meget svage side, og derfor indeholder betydelige militære styrker i kolonierne ikke kunne. Dette blev udnyttet af de vietnamesiske kommunister. Deres sabotageoperationer mod de franske tropper markerede også starten på en blodig konflikt, der varede indtil 1954. Under de militære operationer brugte franske tropper det forbudte middel til krig: napalm, kemiske bomber, bakteriologiske våben. De franske kunne dog ikke bryde modstanden fra vietnamesiske patrioter, og i 1954 forlod de Vietnam efter at have mistet krigen.

19. december 1154 år i Westminster Abbey kronet King Henry II

Midt i en lang og vanskelig fejd blev Henry II, storebarnet af William Erobreren, grundlæggeren af ​​Plantagenet-dynastiet, kronet. Som en arv fra sine forældre ud over den engelske krone fik han store besiddelser i det vestlige Frankrig. Heinrich viste sig for at være en talentfuld statistiker, han styrede landet i 35 år. I løbet af denne lange tid formåede han at etablere en relativ orden i landet. Han formåede at sætte en stopper for straffrihed vilkårlige baroner, som på det tidspunkt, stod bortset fra kongemagten, ophørte med at betale skat, og nogle begyndte at erklære sin tilbagetrækning fra jurisdiktion af den engelske krone. Kongen genoplivede den kongelige hær, restaurerede nogle af de tabte territorier, indførte et nyt retssystem. Ved afslutningen af ​​Henriks regering begyndte skrig i sin familie, den fremtidige konge af England, Richard, tog føringen.

19. december 1863 Engelskman Frederick Walton patenteret linoleum

Prototypen af ​​linoleum var en linnedække imprægneret med olie, en sådan belægning blev lavet i 1627. I 1763 fik den britiske opfinder Smitt et patent for fremstillingen af ​​den oprindelige gulvbelægning og udstedt en instruktion til opfindelsen, der beskriver produktionsprocessen. Smith foreslog at anvende varme gummi harpiks, linolie og bivoks på linned klud. Senere i blandingen – imprægneringen blev tilsat til jorden kork, dette produkt var mere som et moderne linoleum, men det blev kaldt en kaptalikon. 19. december 1863 modtog Brit Walton en licens til avanceret teknologi til fremstilling af den såkaldte linoxin. Kort efter tre år begyndte industriproduktionen ifølge denne opfindelse, som spredte sig over hele verden og nu forbliver et meget populært gulvbelægning.

19. december 1939 Den legendariske T-34-tank kom ind i Sovjetunionens tjeneste.

Tanken blev oprettet Kharkov KB, i perioden 1942 til 1945 begyndte den at blive masseproduceret i Urals og Sibiriens fabrikker. Tanken er blevet ændret mange gange, dens seneste ændringer er stadig i brug i nogle lande i den tredje verden. Udseendet af T-34 på fronterne i den store patriotiske krig brækkede situationen i krigen på siden af ​​Sovjetunionen.
Med sine tekniske, kamp- og ballistiske kvaliteter er tanken anerkendt som en af ​​de bedste mellemtanker i hele æra af anden verdenskrig. Takket være sin kamp og heroiske historie blev T-34 et symbol på sejr, en udførelsesform for det sovjetiske heroiske kamp mod de tyske angribere.

19. december 1991 tildelt den sidste i Sovjetunionens orden af ​​den røde stjerne

Ordren blev etableret af præsidiet for den centrale eksekutivkomité i Sovjetunionen 1930/04/06 år, for den store og fortjenstfulde service til den sovjetiske fædreland, i krig og fred, for at sikre sikkerheden i USSR. Orden af ​​den røde stjerne er tildelt til:
Tjenestemænd af alle væbnede styrker, KGB-embedsmænd, Indenrigsministeriets medarbejdere
Militære enheder, krigsskibe, foreninger, virksomheder, organisationer og institutioner
Til særligt mod, kæmper mod, kompetent og vellykket ledelse af militære operationer
Dele og formationer af hæren, der forårsagede betydelig skade på fjenden
For hans tjenester i beskyttelse og beskyttelse af Sovjetunionens statsgrænse
For det specielle mod og frygtløshed, der er vist i kampsituationen, kombineret med faren for livet
Til udførelse af specielt hemmelige opgaver og andre udnyttelser begået i fredstid
For opnåelse af forbedringer og styrkelse af moderlands forsvar
Til udvikling af militær videnskab og teknologi
I 1995 blev bekendtgørelse af Røde Stjerne tildelt 3,876,740 mennesker, den nyeste pris-begyndte i den sovjetiske periode: Permyakov Gennady A., Petrenko Alexander, Vladimir Shamanov, Lyakh Vladimir

19 december blev født:

Leonid Brezhnev (1906-1982), den store statsmand og partifigur

Han blev født i byen Dneprodzerzhinsk, studeret i landskaderegionen i byen Kursk. I 1931 sluttede Brezhnev til festen. På bare 7 år tog han stilling som sekretær for det regionale udvalg. Da krigen begyndte, fungerede Brezhnev som stedfortrædende leder af sydfronten, tjente som oberst, og blev snart en stor general. I slutningen af ​​krigen gik Brezhnevs politiske karriere hurtigt op. Han fungerede som sekretær for Ukraines regionale udvalg, efter Moldova. I 1952 blev Leonid medlem af centralkomitéen og centralkomiteens præsidium. Efter Stalins død foreslog Khrusjtjov at sende ham til posten som sekretær for Kasakhstans kommunistiske parti. Snart vendte Brezhnev igen tilbage til centralkomiteen, og efter tolv måneder blev han et æresmedlem af præsidiet.
I 1960 tog Leonid Ilich i sin biografi en anden prestigefyldt postformand for præsidiet. Brezhnev deltog i sammensværgelsen for at fjerne Khrusjtsjov, og derefter tog posten som partileder. Under den tid, hvor han var ansvarlig, erstattede partistrukturen statens struktur.

Galina Volchek (1933), teaterdirektør, skuespillerinde

Biografen sprængte ind i Galinas liv fra barndommen, fordi pigen blev født i filmdirektørens familie. Efter eksamen blev Galina Borisovna skaberen af ​​Young Actors Studio, som senere blev kaldt “Contemporary”. Skuespillernes hele kreative biografi er tæt forbundet med dette teater. Et par år efter oprettelsen af ​​dette teater blev Volchik den overordnede direktør der og derefter sin vejleder. Efter at have startet sin karriere som skuespillerinde og har opnået en utrolig succes med at handle, begyndte Volchek at lede. Hendes første skuespil “Two on the swing” havde en fantastisk succes og forblev i det teaterrepertoar i mere end 30 år, fordi det var meget glad for offentligheden. I ethvert regissørers arbejde Galina er der en slags psykologi, hun ved, hvordan man forbinder de lyseste individer, altid stoler på skuespilleri. I alle hans værker forbliver han trofast mod sin egen stil, men er i konstant efterspørgsel efter nye formationer, indbydende ledere af forskellige teaterskoler til at arbejde, altid udvidelse af repertoaret. Galina var engageret i teatralpædagogik og i udlandet. Denne kvinde har en stærk karakter og meget farverigt udseende, så hun blev ofte inviteret til at optræde i film. Leger heltinder Volchik udrustet med deres egen karaktertræk. Nu handler Galina Borisovna Volchek ikke i film, og spiller næsten ikke i teatret. Hun gik hovedet ind i direktørens erhverv. På sin kreative vej er der mere end 30 forestillinger, blandt dem russiske og verdensklassikere, bemærkelsesværdige værker af forskellige forfattere: nutidige, indenlandske og udenlandske.

Edith Piaf (1915-1963), en fransk skuespillerinde og sanger

Født i en aristokratisk familie, men på trods af denne pige fik en hård barndom. Hendes mor havde en mislykket karriere som skuespillerinde, og straks efter Ediths fødsel gav hun hende til at rejse sin mor. Bedstemorens opdragelse var forfærdeligt, hun behandlede barnet meget dårligt. På dette tidspunkt var Ediths far på forsiden, da han lærte, hvor grusomt han behandlede sit barn, besluttet at sende pigen til at rejse sin mor. I det øjeblik viste det sig, at Edith var helt blind. Efter at have mistet alt håb om genopretning, tog mormor pigen til den hellige helbreder Teresa, og et mirakel skete – Edith så igennem. Det skete i en alder af fem. Da pigen var 8 år gammel, tog hendes far hende til Paris, hvor de arbejdede sammen i forskellige firkanter – Edith sang, og hans far viste forskellige akrobatiske tricks. I en alder af 15 forlod Edith hjem på grund af et skænderi med sin far. Hun tjente hende ved at synge på gaderne, men en dag blev hun ansat af en lokal cabaret. Der mødte hun sin fremtidige mand, og et år senere fødte sin datter. Dette ægteskab mislykkedes. Edith fodrede hele familien og arbejdede stadig på sin datter. Snart faldt Ediths datter alvorligt syg. Efter at have tilbragt et par dage på hospitalet med barnet blev Edith også syg, men genoprettet, og hendes datter døde desværre. Young Edith var da kun toogtyve år gammel. Når livet i Edith havde denne sorte stribe, og syntes at ikke se lyset, havde hun mødt med Raymond Asso, det var ham, der “far” den berømte og den store Edith Piaf. Takket være ham udførte Edith først i den mest berømte musikhal i Paris. Denne forestilling blev betragtet som en indledning til erhvervet. Desværre har Edith straks fik en to-bilulykke, hun havde flere brud, smerten var uudholdelig, og at en sådan som dens lette hendes stukket morfin, på grund af dette, Edith blev narkomaner. Edith Piaf blev skudt i en historisk film. Fire år senere udførte hun i Olimpia koncertsal, succesen med denne forestilling var fantastisk. Så gik hun på en rundvisning i Amerika, som varede elleve måneder. Ediths skema var meget fuld af forestillinger og ture, og hendes helbred kunne ikke stå så fysisk og vigtigst, følelsesmæssige belastninger. Ved 46 år opdagede sangeren leverkræft. Trods dette udførte og udførte Edith. I slutningen af ​​hendes forestilling stod publikum op og applauderede den store Edith i fem minutter.10.10.1963 var den store sanger væk.

Albert Abraham Michelson (1852-1931), amerikansk fysiker, nobelpristager

Denne fremragende mand blev født i familien af ​​en købmand i Preussen. I begyndelsen af ​​barndommen emigrerede familien Albert til Amerika, hvor fyren begyndte at studere ved Naval Academy i USA. På det tidspunkt var han allerede interesseret i fysik og måler lysets hastighed. For at optimere målemetoden begyndte forskeren at arbejde i 1877. Efter at have nået de første resultater stoppede Albert ikke og fortsatte med at søge en hvidere metode. For hele øvelsen lykkedes det at gøre 36 forskellige måder, hvorved man kan måle lysets hastighed. I sine teknikker brugte han spejle og elektrooptik. I 1883 blev forskeren tildelt professorens titel, og han blev inviteret til skolen for anvendt videnskab. På dette tidspunkt i hans liv engagerede han sig grundigt i forbedringen af ​​interferometeret, som i fremtiden blev navngivet til hans ære. Forskeren underviste ved University of Clark og University of Chicago. Denne forsker tilhører det berømte eksperiment, som bestemmer hastigheden af ​​Jordens bevægelse i forhold til etheren. Albert målte også størrelsen af ​​stjernerne, bestemt Betelgeuse-stjernens diameter ved hjælp af et interferometer. Albert Abraham blev den første amerikaner, der blev tildelt Nobelprisen i fysik.

Navnedage den 19. december:

Maxim, Nikolay.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6