Sådan dyrkes agurker derhjemme (foto). Plantning og pleje af indendørs agurker, befrugtning, belysning, vanding

Ønsker du at forlænge agurksæsonen, men der er slet ikke noget drivhus eller en grøntsagshave? Løsningen er at dyrke agurker derhjemme. Grøntsager på vindueskarmen – det er ikke et vidunder i lang tid.

Selvfølgelig har processen sine egne subtiliteter, som vi vil diskutere.

Sådan dyrkes agurker derhjemme (foto). Plantning og pleje af indendørs agurker, befrugtning, belysning, vanding

Egnede sorter af agurker til dyrkning derhjemme

For at få en afgrøde på vindueskarmen, kan du ikke bare plante frøene i jorden, som blev taget ukendt hvor. Frugter kan ikke vente. Faktum er, at der produceres specielle sorter af agurker derhjemme.

I åbent terræn er det muligt at plante nogen sorter af denne grøntsag, som i frisk luft bliver de bestøvet af bier. Men i rummet, og selv om vinteren, er der ingen at bestøve dem. Derfor har opdrættere bragt specielle sorter, der ikke kræver bestøvning – partenokarpi. De er for det meste kvinders blomster, høsten er altid stabil og god. Disse kvaliteter er egnede til drivhus landbrug og rumforhold.

Sådan dyrkes agurker derhjemme (foto). Plantning og pleje af indendørs agurker, befrugtning, belysning, vanding

Anbefalede sorter af agurker:

• Mod. En ny tidlig modnesort, de første frugter modner den 40. dag efter spiring. Zelenians op til 15 cm lange.

• Shchedrick. Plantebuketype. Ved hver knude dannes op til 8 agurker. I rummet giver op til 20 frugter fra busken.

• “Khutorok”. Ripen en måned efter såning frøene. De har en fremragende smag.

• The Khrustik. En stærk hybrid. I rummet giver op til 40 frugter fra busken. Det tager meget plads.

• “Prestige”. Frugter modner ikke samtidig, frugtperioden forlænges i en måned.

• april. En tidlig hybrid, frugter på dag 45 efter plantning. Frugter op til 20 cm.

• “Dreng med en finger”. Zelenians små, op til 8 cm, mørk farve med bumser. Bushes kraftig.

Som du kan se, er valget af sorter godt. Hvis det er svært at få disse, så tag nogen sort for drivhuse. Overvej kun vækstkraften af ​​busken.

Plantning og voksende agurker derhjemme

Før du begynder at plante frø, skal du forberede en passende beholder, jord og frø.

Sådan dyrkes agurker derhjemme (foto). Plantning og pleje af indendørs agurker, befrugtning, belysning, vanding

Til husholdningsplanter vælges en stor beholder eller beholder til kimplanter. I det nødvendigvis lave en drænåbninger. I en gryde er kun et frø plantet. En beholder på 70 cm i længden kan såge 5 frø. Men beholderens bredde skal være tilstrækkelig til rodsystemet. Bushens rødder vokser kraftigt.

Vigtigt! For 1 plante har du brug for en gryde på mindst 4 liter. Dræningstykkelsen er 3 cm.

Det er vigtigt at være opmærksom på jorden, hvor agurker vil blive dyrket. Brug i hjemmet en nærende, løs jord. Det købes i butikken, en primer til kimplanter af grøntsager er egnet. Men det er bedre at lave jordblanding uafhængigt, det omfatter:

• Havejord;

• skovjord;

Humus;

• groft sand

• træaske;

• Overbydes savsmuld.

Bland alle ingredienserne i lige dele. Inden plantning af jorden desinficeres på enhver tilgængelig måde. Fordel primeren over alle beholdere og lad i nogle dage falde.

Sådan dyrkes agurker derhjemme (foto). Plantning og pleje af indendørs agurker, befrugtning, belysning, vanding

Frø planteres før plantning. For at gøre dette, fordybes de i en opløsning af kaliumpermanganat og vaskes derefter i rent vand. Krympe i våd savsmuld eller sække. Når frøene proklyutsya, skal de straks plantes.

Agurker er plantet i etaper, så friskgrønt kommer regelmæssigt på bordet. Men fra november til marts skal de have brug for yderligere belysning. Dybden af ​​plantning frø er 1,5 cm. Før spiring holdes potten under en film.

Hvordan man skaber egnede betingelser for dyrkning af agurker i huset

Om vinteren ligger planter kun på sydsiden. Egnet vindueskarm, opvarmet loggia eller lyst værelse. Til planter er det vigtigt ikke kun at varme, men også lys. Lysdagen for en agurkekultur er 16 timer. Hvis naturligt lys ikke er nok, skal det tændes med lamper. Rumtemperaturen opretholdes ved +20 ° C. Planter bliver regelmæssigt vandet og drysset.

Dyrk grøntsagene kun på trelliserne. De forbereder sig selv. Hver lash er bundet op for at give det en bedre dækning, og lad det vokse frit.

Om sommeren og efteråret kan agurker dyrkes på en balkon. Det vigtigste er, at planterne får nok lys og er beskyttet mod udkast. I varmt vejr er gryderne pritenyayut.

Pas på agurker i hjemmet: vokse og danne en buske, vanding og befrugtning + fotos

Agurker vandes efter behov, men giver jorden en tørhed på 5 cm. Derudover sprøjtes buskene regelmæssigt for at øge luftens fugtighed omkring planterne.

Foder indendørs agurk 2 gange for hele perioden. Brug infusionen af ​​bananskræl. Som et blad top dressing, tag valle. Hvis du tilføjer et par dråber jod til det, får du et forebyggende middel mod sygdomme.

Erfarne gartner bruger mineralske blandinger til fodring. Du kan bruge blandinger til blomstrende og nitrofosque. Første gang befrugte på dag 15 fra skud, hvorefter yderligere mad introduceres hver 20-25 dage.

For at indsamle en god høst er det vigtigt ikke kun at pleje planterne, men også at danne buske for at normalisere antallet af frugter. Pinch hovedskyen over 5 blade, så begynde at vokse laterale piske, som vil danne hovedafgrøden. Sidens vipper klemmer over 10 ark. På en plante er der 2-3 bindestreger tilbage, resten bliver fjernet. Hjemme mangler bushen styrken til at fodre alle skudene.

Sådan dyrkes agurker derhjemme (foto). Plantning og pleje af indendørs agurker, befrugtning, belysning, vanding

Tip! På en gren forlader op til 10 greens, resten rydder ud.

Hvad forårsager agurker, hvis de dyrkes derhjemme

Sygdomme af agurker og udseendet af skadedyr er forbundet med ukorrekt pleje. Fra den tørre luft på plantens blade regner en edderkoppemid. På bagsiden af ​​arket er en tynd spindelvæv synlig, insektet er svært at opdage, da det har en skjult livsstil. For at slippe af med skadedyret skal du udføre en række behandlinger ved hjælp af lægemidlet “Fitoverm”. Det er et biologisk præparat, der ikke er giftigt for mennesker.

Sådan dyrkes agurker derhjemme (foto). Plantning og pleje af indendørs agurker, befrugtning, belysning, vanding

Voksende agurker i hjemmet, nøje overvåge temperaturregimet, tillader ikke udkast. Med pludselige temperaturudsving begynder buske at smerte. Oftere møder hjemme kultur:

• pulveriseret meldug;

• rodrot;

• Fusarium;

• Antracnose.

I rummet er det tilladt at anvende det biologiske præparat “Fitosporin”.

Frugtsamling

På værelset nedbrydes grøntene straks, når de har nået den rigtige størrelse. Lad ikke frugten vokse mere end 10 cm. Hvis du samler unge agurker, så øger æggestokken, bushen vil blomstre igen.

De fleste drivhuse er ikke kun egnet til frisk konsum, men også til betning. Hvis du følger alle reglerne, så bliver høsten rig. Næsten hele vinteren kan du nyde friske agurker.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 79