Dyrkning af cinquefoil: skønhed og fordele på dit websted. Hvad skal reglerne overholdes, når man dyrker en tinder?

Cinquefoil (på en anden måde – kyllingete) – en flerårig buskig plante.

Det er blevet introduceret i kultur i meget lang tid og dyrkes som en dekorativ.

Og i de senere år er spindlen blevet udbredt og som et nyttigt værktøj i opskrifter af folkemedicin.

Mange sorter af buske er koldt-resistente og uhøjtidelige i omhu. Prøv, og du vokser det på dit websted – en fremragende mulighed, når du dekorerer haven.

Populære sorter af cottonwood: hvilket er bedre?

Der er allerede mange sorter af cinquefoil – over 500. Hver af dem er kendetegnet ved dets modstand mod ydre forhold, tidspunktet for plantning og blomstring, blomsterblomsters størrelse og farve og stængernes højde.

Gartnere kan vælge en af ​​følgende populære arter i landskabsdesign:

Cinquefoil Altaic. Planten strækker sig til 35 cm i længden, hvilket gør det muligt at bruge det i udsmykning af rockeries og klippehaver. Blomster – op til 15 mm i diameter, opsamles i blomsterstand.

Potentil strålende. En smuk busk med bløde lyserøde blomster og sølvfarvede blade. Han er meget lysende og elsker hyppig fugtning af jorden. Designere brugt på de alpine bakker.

Crenellate uden stængler. Den laveste repræsentant for hele familien – vokser kun op til 6 cm i længden. I løbet af blomstringen danner miniature urteagtige buske blomstrer op til 17 mm i diameter.

Nepalesisk nepalesisk. Repræsentanter for denne art er berømt for lang blomstring – op til 55 dage. Mættede røde eller mørke lyserøde blomster vil dekorere enhver have. Hybriderne fra den nepalesiske bomuldspot er udledt – Floris, Miss Wilmott, Roxanne.

Cinquefoil er mørk rødlig-blodig. Plantens højde er op til 60 cm. Blomsten begynder tidligt – allerede i juni. Blomstrer – op til 5 cm i diameter, skarlagen. Et smukt udvalg af mørk blodrød kanel – Gibson’s Scarlet.

Hybrid Stone. Med hensyn til omsorgsreglerne kan buskassen nå op til 90 cm højde. Blomstrer af de afledte plantesorter er slående – gul, lilla, lyserød, lys rød. Populære ornamental sorter af hybrid telt – Plena, Vulcan, Master Floris, Gule Dronning.

Apennine cattail. Den er flerårig, som vokser til en længde på kun 15 cm. Den er plantet normalt på stenrige klippehaver.

Arktiske ørn. Repræsentanter for arten tolererer kulden godt, men der er kun gode vækstrater i de tændte områder. Blomster – rige gule. Bladene er mørkegrønne med en let kant.

Cinquefoil hvid. Planten strækker sig til en længde på op til 25 cm. Blomsten under gunstige forhold starter tidligt – i midten af ​​maj. På stilkene blomstrer op til 3 cm på tværs. Cinquefoil hvid er uhøjtidelig i pleje og godt overvintrende.

Goatee Goatee. En uhøjtidelig plante med gule blomsterstande – kan blomstre aktivt selv i en terræn med en ugunstig økologisk situation. Et skyggefuldt sted vil gå til buskuren.

Hver slags tentakel danner en tyk løvkrone og tolererer godt en dekorativ “hårklipp”. Du kan vælge en af ​​sorterne.

Hvilket sted at vælge til plantning af brosten?

Trods det faktum, at cinquefoil betragtes som en ikke-kvægmire plante, tage hende det rette sted! Hvis alle betingelserne er opfyldt, kan planten blomstre indtil begyndelsen af ​​koldt vejr.

Stedet for aktiv vækst af busken skal være:

• med frugtbar jord (men lammene kan også komme op),

• med moderat humusindhold i jorden,

• godt oplyst

• med en pH på 7-8,5

• beskyttet mod de nordlige vinde,

• godt drænet.

Særligt vigtigt er belysningsniveauet, da ikke alle sorter af lapchatka vokser godt i skyggen. På grund af manglende solstråler erhverver blade og blomstrer ikke en så lys farve.

Har du allerede besluttet, hvor du senere vil vokse en cottonback? Du kan begynde at forberede jorden til plantning.

Dette vil kræve en række landbrugsforanstaltninger:

• Dug op på stedet og fjern alle ukrudt.

• Forbered landingsgrave med en dybde på 40-60 cm. Bund ned et lag grus for bedre dræning. Det gør ikke ondt for at tilføje til hullet en blanding af sand med humus og 100 g kalk eller træaske, så plantningerne bedre afregnes på et nyt sted. Afstanden mellem hullerne afhænger af den valgte planteart. For at skabe hækninger skal du holde en afstand på 50-70 cm mellem de enkelte prøver.

Når plantningskassen er klar, kan du begynde at plante bomuldsløfterne på en af ​​de mulige måder.

Metoder til plantning af tin på stedet

De mest populære måder at plante tentacles er frø og forberedte frøplanter. Begge muligheder er enkle og kræver ikke gartnerens særlige færdigheder. Hvilken man skal vælge?

Vær opmærksom – ikke alle plantearter reproducerer godt ved frømetoden! For eksempel er den hvide bomuld kun plantet af kimplanter. Et andet problem med såning er svært at få materialet selv. Great, hvis du får frøene fra venner, der har samlet dem fra deres egne planter. Men det er ikke en kendsgerning, at alle reglerne blev fulgt – måske vil anlægget ikke stige op. Derudover kan du se den smukke blomstring ikke tidligere end i 2 årstider.

Landingsreglerne er i dette tilfælde som følger:

• Plant planterne i foråret eller sommeren, når der opstilles en varm temperatur på gaden.

• Forsugede frø til en dag i vanddypen i dybdehullet på højst 2 cm. Der er en anden måde – sprøjt kun frøene på jordens overflade med lidt at trykke dem med en finger i jorden.

• Frøene er små, så tag dem ikke med et tykt lag jord.

• Fugt området med rigeligt vand.

• Efter 2-3 uger, når små spirer trænger ind i jorden, arrangeres dem i den rigtige afstand og begynder at pleje plantningerne.

Dyrkning af cinquefoil: skønhed og fordele på dit websted. Hvad skal reglerne overholdes, når man dyrker en tinder?

(Voksenplanteplanter)

Plantning af hæklede frøplanter er meget mere praktisk! Men når man køber et plantemateriale, skal man være opmærksom på kvaliteten – der er ingen spor af sygdomme og skadedyr på løvet.

Dyrkning af cinquefoil: skønhed og fordele på dit websted. Hvad skal reglerne overholdes, når man dyrker en tinder?

(Frøplanter)

Denne metode er mere enkel – du behøver ikke at forberede plantematerialet på forhånd og vente på flere års blomstring. For begyndere er det værd at vælge denne agrotechnics.

Plant bushen som denne:

• Rød rødderne med en særlig sammensætning for bedre rødning.

• Plante frøplanterne, så dens nakkestørrelse er på jorden.

• Overfladen jorden, og hæld et par nåle eller savsmuld omkring kimplanterne som mulch.

Regler for pleje af skomageren

Erfarne gartnere har en vækstfaktor på 10-15 år. En uhøjtidelig plante for en sæson giver en god stigning i den grønne masse, hvilket sikrer hurtig plantning af stedet – dette gælder især for arter, der har lys farve.

Pleje regler er enkle:

vanding. Vanding blodprøven sjældent – det er nok 1-2 gange om måneden. Hvis sommeren viste sig for at være varm, skal du sørge for, at jorden rundt om busken ikke tørrer meget op. Ved hyppig vanding behøves kun unge planteplanter – fugter jorden en gang om ugen. Brug ikke koldt vand – det kan ødelægge plantens rødder! Den gennemsnitlige vandningshastighed er 1-1,5 spande til hver prøve. For at forhindre, at fugt hurtigt fordampes, skal du regelmæssigt opdatere mulchlaget under plantningerne.

fodring. I begyndelsen af ​​foråret bliver mineralske gødninger (100-150 g) bragt under busken – køb et specielt kompleks, der er egnet til prydplanter. Før blomstringsbegyndelsen foder capercaillus med kalium og fosfor – dette vil bidrage til holdbarheden af ​​knopper og deres mere levende farve. Tættere på efteråret, befrugte sengen med mineraler igen.

Løsning og ukrudt. Løs ikke dybt, da rodets rotationssystem er placeret tæt på jordoverfladen! Ukorrekte handlinger vil medføre beskadigelse af rødderne, så tag dig ikke op i jorden dybere end 7 cm. Sørg for, at blomsterbedet ikke er overgroet med ukrudt, og fjern jævnligt skuddene herfra. Væsentlig reducerer væksten af ​​mulch ukrudt med et lag på 5 cm.

beskæring. I løbet af hele sæsonen, fjern fra kvisterne falmede blomstrer og tørrede blade – så du vil forlænge blomstringen i lang tid. For sæsonen skal du bruge 2 dekorative “hårklipp” af busken. Hvis du ikke gør dette, vokser stilken stærkt – der vil ikke være noget dekorativt udseende. Fjern fra plantene alle de beskadigede kviste og stilkene rettet mod midten af ​​bushen. Kronen kan gives den mest bizarre form – en firkant, en cirkel, dyre figurer. Foryngende beskæring udføres hvert 5. år i midten af ​​april – busken er skåret næsten til jorden. Så planten er helt “fornyet” – forventer en rigelig blomstring til næste sæson. Inden foryngende beskæring glem ikke at fodre planten med mineralske eller komplekse gødninger.

Cattail godt tolererer vinterforkølelse. Og frostbestandigheden af ​​det med årene stiger kun. Derfor kan planten i det sydlige og tempererede klima heller ikke være beskyttet til vinteren. Kun i nord for at forhindre skuddød, kan du passe på beskyttelse af bushen. Bøj grene til jorden (dette kan ikke gøres) og dække dem med polyethylen eller ikke-vævet materiale.

Dyrkning af cinquefoil: skønhed og fordele på dit websted. Hvad skal reglerne overholdes, når man dyrker en tinder?

(En af måderne at dække spindelvævet på)

At vindstød ikke hævede sådan en “kappe”, fastgør kanterne af materialet med sten eller indsatser. Ifølge observationer fra erfarne gartnere kræver alle sorter med lyserøde eller røde blomsterarter nødvendigvis et let vinterhus.

Fremgangsmåder til reproduktion af spindelvæv

Når du bliver en reel pro i problemerne med voksende tin, kan du udvide plantepladsen. Nu er det ikke nødvendigt at købe kimplanter i planteskoler – brug de planter til avl, der aktivt blomstrer i din blomsterbed.

Gardeners multiplicere cottonback på flere måder:

glider. Dette er den nemmeste metode, og derfor og oftest anvendes i dekorative havearbejde. Teknologi sådan – skær skyderen, bøj ​​til jorden, i klippens sted, fastgør stænglen med et hårnål, drys det med jord. Efter et stykke tid vil rodsystemet ses ved afskæringen – det kan løsnes fra moderplanten og plantes på et fast sted.

Dyrkning af cinquefoil: skønhed og fordele på dit websted. Hvad skal reglerne overholdes, når man dyrker en tinder?

(Reproduktion ved lag)

division. Du kan opdele busk fra en alder af 4 år. Processen udføres i forår og efterår, hovedtræk – på gaden skal der være varmt vejr. Vælg en sund proces med vækstknopper og løs det fra moderens busk. Plant plantematerialet på et nyt sted med samme teknologi som frøplanten.

Dyrkning af cinquefoil: skønhed og fordele på dit websted. Hvad skal reglerne overholdes, når man dyrker en tinder?

(Bomuldsstof)

stiklinger. Spreds til stiklinger skåret i begyndelsen af ​​sommeren med sidste års skud. For at de skal blive bedre, skal du fjerne bundblade. Rooting udføres på det skraverede område efter behandling af stiklinger med en særlig løsning. I flere uger er det bedre at dække flugt med en glasburk for at skabe drivhusforhold. Sprøjt regelmæssigt skyderen med vand. På et permanent sted, bære den voksne plante.

Dyrkning af cinquefoil: skønhed og fordele på dit websted. Hvad skal reglerne overholdes, når man dyrker en tinder?

(Spåntagning af bomuldsdug)

frø. Hvis du vælger denne særlige form for udbredelse af cinquefoil, skal du være forberedt på, at kvalitetsegenskaberne ikke altid overføres til den nye plante fra moderfabrikken. Saml frøene i sensommeren eller midt på efteråret. Mange gartnere plante buske umiddelbart efter at have samlet frøene. I år vil du ikke udføre plantearbejde? Derefter tørres det opsamlede materiale og pakkes i en pose. Det vil bevare sine egenskaber i 3 år.

Sygdomme og skade på foden

Når du dyrker tin, behøver du ikke ofte at udføre forebyggende foranstaltninger til at “udrydde” insekt skadedyr og behandlingsplantager. Planten er næsten aldrig syg, og billerne kan ikke lide det.

Kun lejlighedsvis lider af rustens udbredelse. Denne svampesygdom, manifesteret i form af orange runde pletter på bladene. Nogle gange er de synlige på stilkene.

Dyrkning af cinquefoil: skønhed og fordele på dit websted. Hvad skal reglerne overholdes, når man dyrker en tinder?

(Rust på spindelens blade)

Rust fører til for tidlig forvitring af den grønne masse.

I fremtiden vokser blodbanen dårligt og ikke så rigeligt. Svampe vises med hyppigt regnvejr og lave temperaturer. Vil hjælpe med at klare sygdommen sprøjtning 1% opløsning af Bordeaux væske.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2