At dyrke et græskar på stedet er en stor fornøjelse! Hvilken slags og hvilken måde at dyrke et græskar til en nybegynder sommerboer?

Græskar – varmelovende afgrøde.

Det viser kun fremragende vækst i de sydlige regioner, da den suspenderer sin udvikling allerede ved en temperatur under +15 ˚C.

Men i et tempereret klima, hvis du følger reglerne om pleje, kan du i slutningen af ​​sæsonen samle en rigelig høst af grøntsager.

Og de holdes indtil selve foråret. Vælg en passende sort, forberede stedet, og du kan fortsætte med plantningen.

Græskar kvaliteter

Græskar er en årlig plante. Afhængigt af sorten kan frugterne have forskellige former, størrelse og farve.

For at gøre det lettere for landmænd og opdrættere, er alle kulturelle sorter opdelt i typer:

Table Gourd. Den mest almindelige art, der passer perfekt i et tempereret klima. Frugter bruges til kulinariske formål og til dyrefoder. Deres pulp er moderat saftig, med fibre. Populære sorter – Bush Orange, Gribovskaya Bush 189, Pumpkin Altai 47, Spaghetti.

Muscat græskar. Sorter af denne art betragtes som de mest lækre. I de midterste breddegrader er det ikke let at dyrke dem, fordi planten elsker en overflod af sollys og en høj temperatur. Græskar modner meget senere – indtil fuld frugt modning er mindst 140 dage. Populære sorter – Pearl, Muscat, Vitamin.

Stort frukt græskar. Frugter er større end repræsentanter for andre arter. Kulturen dyrkes ofte kun til fødevareformål, men mange sorter er egnede til madlavning. Et særpræg ved storfrugter græskar er god holdbarhed (op til 7 måneder). Populære sorter – Gribovskaya vinter, Volga grå.

Når du vælger en sort, skal du overveje dens vinterhardhed, da ikke alle af dem kan modstå stærk afkøling. Derudover er det meget vigtigt, at frugterne har tid til at modnes før begyndelsen af ​​efteråret frost, og de kan begynde i nord i september.

Varianter af modstand mod kulde:

• Crumb, Amazon, Volga Gray – til dyrkning i syd.

• Adagio, Medicinal, Altai – til dyrkning i nord.

• Gribov bush, Smile, Freckle, russisk – til dyrkning i tempererede klimaer.

Hvad angår smag af græskar, afhænger alt af personlige præferencer. Mange sorter er generelt universelle – de bruges til madlavning af korn, saft, salater. Men der er også specielle, beregnet til børns og kost menuer – Amazon, Almond, Børne delikatesse, Zorka.

Græskar dyrkning. Forbereder jorden til plantning

Når du vælger et sted til plantning af et græskar, skal du sørge for at stedet var godt oplyst af solen og ikke blæst væk af stærke vinde. Grøntsager udvikler sig ikke godt i moseområdet. Hvis jorden på sitet syres, skal du tilsætte aske eller kalk ved gravning. også overveje afgrøde:

• Gode forgængere af græskar – alle siderater, løg, belgfrugter, kål.

• Dårlig forgængere af græskar – kartofler, solsikker, kød og squash, agurker, meloner.

Græskar er ikke krævende på jordens sammensætning. De eneste betingelser, der skal opfyldes inden plantning, graver og befrugter jorden. Flyd jorden til en dybde på 27-35 cm umiddelbart efter høstning af de tidligere afgrøder – så det vil ikke miste fugt i løbet af vinteren. Om foråret før plantning, grave igen sengene med tilsætning af gødning – du kan bruge gødning i en blanding med mineralgødning.

Dybden af ​​hullerne – 6-7 cm, holder afstanden mellem hullerne på mindst 90 cm Mange landmænd plante græskar forskudt til rodsystem hver græskar nok plads til en normal udvikling – .. Så planterne vil ikke blande sig med hinanden. Hvis der er lette frugtbare jordbund i haven, er det ikke nødvendigt at lave senge til at plante græskar – frøene kommer ned direkte til hullerne. Hvis der er tung jord er bedre at forberede de høje kamme – så det er muligt at beskytte planten mod fugt på stagnation del.

Græskar dyrkning. Forbereder frøene til plantning

Frø køber kun i tillid til butikker eller i specialiserede planteskoler. Dårlig kvalitet plantemateriale (seared, lang holdbarhed) vil føre til, at skuddene vil blive vist senere, og græskar har ikke tid til at modnes til toppen frost. Læs oplysningerne på emballagen – sørg for, at mærket er egnet til dyrkning i dit område.

For at fremskynde spiring af frø er det bedre at fordybe dem. 1-2 dage, hold plantematerialet i en fugtig klud, og til tider fugtgivende det. Mange gartnere bruger og andre forberedelse teknologi – den første frø opvarmes (fx i en ovn) ved 40 ° C i 9 timer og derefter ved 12 timer indpakket i gaze gennemvædet i asken opløsning.

At dyrke et græskar på stedet er en stor fornøjelse! Hvilken slags og hvilken måde at dyrke et græskar til en nybegynder sommerboer?

Sprouted Pumpkin Seed

Det anbefales at checke på forhånd, men om du har købt kvalitetsfrø. Flere af dem forsøger at spire. Hvis frøene ikke stinker, køb et andet materiale.

Plantning af græskar

Tidspunktet for at plante et græskar er individuel og afhænger af temperaturen på gaden. Start plantningen først efter jordens opvarmning til mindst 12-13 ° C. I de sydlige regioner plantes de spirede frø umiddelbart i jorden et eller andet sted i midten af ​​maj:

• Hæld 1-2 liter varmt vand (50 ° C) i forberedte brønde.

• Når vandet er absorberet i jorden, kan frøene blive begravet.

• Fyld gruberne med jord. Plantning er bedst dækket af en film for at skabe en drivhuseffekt for planter. Efter et par uger kan lejen fjernes.

At dyrke et græskar på stedet er en stor fornøjelse! Hvilken slags og hvilken måde at dyrke et græskar til en nybegynder sommerboer?

Voksne græskarplanter

I tempererede og nordlige klima er det bedre at forberede kimplanter på forhånd, ellers vil græskar ikke have tid til at modnes. Undtagelsen er muskatpumpkin – under alle klimatiske forhold plantes den kun på en frøplante måde! Forberedelsen begynder i april, så planten ved begyndelsen af ​​sæsonen lykkedes at få styrke.

Teknologi til fremstilling af græskarplanter:

• Tag en kapacitet på mindst 0,5 liter med næringsjord.

• Lav huller 5-7 cm dyb. Dyp frø i dem og drys jorden.

• Vandfrøplanterne regelmæssigt og gødes flere gange med mineralsk gødning.

• Plantning af kimplanter på et permanent sted udføres ikke tidligere end en måned efter udseendet af de første skud. Ordningen er den samme som ved plantning af frø. Forskellen er kun i huldybden – op til 30 cm.

At dyrke et græskar på stedet er en stor fornøjelse! Hvilken slags og hvilken måde at dyrke et græskar til en nybegynder sommerboer?

Transplanterede græskarplanter

Der er en anden måde at dyrke et græskar på, hvor rodsystemet af planten vil være i drivhuset og frugterne – i det åbne jord. For at gøre dette, i den sydlige del af drivhuset (tættere på væggen) gør huller, fyld dem med gødninger og sænk frøene i dem. Når plantene vokser til 50-60 cm i længden, løft du filmen (du kan lave snit) og lede piskene til stedet. I dette tilfælde, da grønsystemets rodsystem vil være pålideligt beskyttet mod frost, kan landingen udføres en uge tidligere end normalt.

Græskarpumper vokser stærkt. Og for at spare plads, kan du bruge den oprindelige måde at plante en afgrøde på – i tønder. For at gøre dette skal du bruge gamle metal tønder. Ideel mulighed – kapacitet uden bund. Hvis disse ikke blev fundet, bor i væggene og bund nogle få huller for at dræne overskydende fugt. En tønde er bedre at male i en mørk farve. Sæt det på et solrigt sted, og du kan begynde at forberede et næringsstof. Start arbejde i efteråret eller foråret i indeværende sæson. Jordblandingen lægges i en tønde på princippet om en varm havudsigt. Det første lag er jorden blandet med ukrudt og lidt papir, grene og stængler. Det andet lag er jorden, blandet med kompost, græs og løv. Under forberedelsen spirer græskar næringssubstrat kan hældes EM medicin til mikroorganismer hurtigt udarbejdet plantenæringsstoffer. Plant frøplanter i trommer i maj-juni, når stilkene er dannet på 2-3 fuldblader.

At dyrke et græskar på stedet er en stor fornøjelse! Hvilken slags og hvilken måde at dyrke et græskar til en nybegynder sommerboer?

Vokser et græskar i en tønde

Græskar dyrkning. Græskarpleje regler

Hvis du følger reglerne om pleje af græskar, vil du i slutningen af ​​sæsonen samle en rigelig høst af velsmagende nyttige frugter. Lad os udpege de vigtigste punkter i den agrotechnical af grøntsag:

vanding. Pumpkin er bestandig modstandsdygtig mod tørke, men forsøger at fugte jorden jævnligt, fordi den kræver intensiv vækst, fordi den kræver intensiv vækst. Til vanding skal du bruge vand med en temperatur på mindst 20 ° C, fordi den kolde væskefabrik ødelægger! Før proceduren er det bedre at løsne jorden til en dybde på 10-12 cm. Forsigtig – Skader ikke rodsystemet.

fodring. Flere gange pr. Sæson gødes græskar, således at grøntsagen ved høsten har formået at absorbere næringsstoffer. Den første fodring kan ske, når planten er i fasen med 4-6 fulde folder – brug tørt nitrophosphat (10 g pr. 1 busk). Med samme stof, men i flydende form kan du pumpe et græskar i begyndelsen af ​​vævningens dannelse. Græskar reagerer godt på gødning med aske, gødning eller mullein.

formation. Hvis du ønsker en god høst af moden frugt, skal planterne dannes. Når der ikke er overskydende æggestokke på vipperne, vil næringsstoffer være nok til at modne fuldgodsede frugter. Når du danner en plante i en stamme, skal du fjerne alle overskydende skud og æggestokke umiddelbart efter dannelsen. På selve lashen må du ikke forlade mere end 2-3 æggestokke. Klem stammen efter 3-4 blade efter den sidste ovarie. Formation i 2 stængler udføres så – på hovedstenglen forlades 2 fostre og på siden – kun en. Toppen er også plukket.

At dyrke et græskar på stedet er en stor fornøjelse! Hvilken slags og hvilken måde at dyrke et græskar til en nybegynder sommerboer?

Regler for dannelse af piske

Pulverbånd. Hvis piskene er sammenfaldende, vil frugterne ikke modtage nok næringsstoffer. Så snart de når en længde på 1 m spredes de og spreder dem forsigtigt på jorden, på nogle få steder sprinkler en lille jord. På det sted, hvor stilkene er dækket af jorden, vil der i fremtiden være rødder – dette er desuden energibesparet af en kraftig plante.

Hvornår skal man høste?

Timingen af ​​høsten afhænger af de klimatiske forhold. I syd er frugten moden i september. Men i et tempereret klima kan de kun fjernes fra sengene i oktober.

Tegn på græskar modenhed:

• tørring af peduncle,

• fast skorpe

• Skorpenes rige farve.

Høst afgrøden kun i tørt vejr!

Hvis frugterne ikke har tid til at modnes, skal de stadig fjernes fra stedet – det skal dyrkes under kunstige forhold. I 2-3 uger holdes græskar på en plan overflade på et varmt, tørt sted (du kan dække med et tæppe).

Græskar dyrkning. Sygdomme og skadedyr af græskar

Ukorrekt voksende græskar forårsager ofte sygdomme og spredning af skadedyr. Hvis du ikke danner planter eller transplanterede senge, vil det føre til fortykning af plantager, hvilket vil være et gunstigt miljø for udvikling af skadelige mikroorganismer og reproduktion af bugs.

Angiv farlige sygdomme i græskar:

bacteriosis. Det forekommer i form af små sår på plantens cotyledoner og pletter på bladene. Hvis tiden ikke er taget, kan løvet lide meget, hvilket vil føre til døden af ​​hele busken. Sygdommen spredes aktivt med stærke temperaturændringer og høj luftfugtighed. Berørte frugter skal rengøres fra sengene. Som en forebyggende foranstaltning plantes en 1% Bordeaux eller 0,4% kobberchlorid.

At dyrke et græskar på stedet er en stor fornøjelse! Hvilken slags og hvilken måde at dyrke et græskar til en nybegynder sommerboer?

Manifestationer af bakteriose på blade af et græskar

Hvid rådne. Svampe påvirker stængler, blade og frugter – over tid, dele af planten rådne og dø. Sygdommen manifesterer sig i form af en hvid plaque, som til sidst mørkner. Det spredes aktivt ved høj luftfugtighed. Affekterede dele af planten fjernes og brændes, og udskårne punkter behandles med knust kul eller 0,5% opløsning af kobbersulfat.

At dyrke et græskar på stedet er en stor fornøjelse! Hvilken slags og hvilken måde at dyrke et græskar til en nybegynder sommerboer?

Hvid rådne

Rotrot. Sygdommen kan føre til fuldstændig død af plantning. Rødder og vipper bliver en brunlig skygge, sænker deres vækst og dør gradvist af. Stærkt forbløffende prøver kan ikke gemmes. Til forebyggende vedligeholdelse plantes opløsningen med forstadieopløsning.

At dyrke et græskar på stedet er en stor fornøjelse! Hvilken slags og hvilken måde at dyrke et græskar til en nybegynder sommerboer?

Rotrot på græskar

Blandt skadedyrsinsekterne er græskar ofte angrebet af en edderkoppemid og melonbladlus. For at håndtere dem skal du bruge specielle lægemidler. Strengt følge instruktionerne på pakken, da frugterne derefter går til mad. For at forhindre regelmæssigt at løsne jorden og fjerne ukrudtet fra sengene, skal du kontrollere bladene for tilstedeværelse af insektlarver.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 42