Július 20: Melyek az ünnepek ma? Rendezvények, születésnapi ünnepek és születésnapok július 20.

Ünnepek július 20

Nemzetközi sakknap

Annak a javaslatnak, hogy szabadságot hozzon létre a sakk minden rajongójának, a Nemzetközi Sakkszövetségnek (FIDE). Maga a szövetség 1924-ben alakult. Július 20. Ezért nem volt sokáig választani az ünneplés dátumát. A FIDE-javaslatot jóváhagyták, és 1966 óta a fesztivált professzionális sakkfesztiválok és az ősi játék egyszerű rajongói ünnepelték. És több millió ember van a világ minden táján. Ez a játék annyira népszerű, hogy a legkisebb faluban is legalább egy sakk klubnak kell lennie. Ez a nap mindig tele van gazdag programmal: szórakoztató rendezvények, mesterkurzusok, versenyek, előadások és szemináriumok a tapasztalatcserére. És azok, akik mérni szeretnék erejüket, részt vehetnek a veterán sakk-játékosok egyidejű játékaiban.

Perun napja

A szláv mitológiában Perunot a haragok istenének tekintették, a harcosok védőszentjének. Az ókori emberek, különösen a férfiak fele különleges tisztelettel kezelte. Ezen a napon szokás volt megszervezni a fegyvert az áldozat vérével – egy bika vagy egy kakas, különös varázslatokkal a harci felszerelés felett.

Egy másik legenda kapcsolódik Perun nevéhez. A keleti szláv legendákban azt mondják, hogy Perun megpróbálta megölni az ördögöket, és villámokat bocsátott bennük. A Thunderbolts-ból való menekülés során a gonosz szellemek menedéket találtak a vízben. Azóta itt tölti a legtöbb idejét, csak egy bizonyos időszakban – a Ivan Kupala (július 7) és Ilyina nap (augusztus 2.) között – a földre. Manapság sok zivatar van az égen, mert Perun újra el akarja lőni az ördögöket, amelyek a felszínre kerülnek. De biztonságosan fürödhet a tavakban és folyókban. De csak szigorúan az Ilin napig, amíg a gonosz szellemek visszatérnek szokásos élőhelyükhöz. A kereszténység szlávjai között és a pogányság fokozatos elhagyásával Perun szerepét Ilya prófétára esett.

Július 20-án a nemzeti naptárban

Avdotya Hayfighting. Foma the Bluebird.

Ezen a napon a parasztok óvatosan vártak egy kicsit. És nagyon aggódik, ha reggel óta esik az eső. Úgy vélték, hogy ha Avdotyu esik az esőre, akkor több hétig megy. A felesleges nedvesség károsíthatja a betakarítást és összegyűlhet a mocsokban, ami a felesleges nedvességtől egyszerűen elrontja. És az Avdotya esője gyakran fordult elő, így egy ilyen jellegzetes előtagot kapott – “széllovag”. Megpróbáltuk a mai napig az összes széna maradt a mezőkön, gyorsan felhordott a halomba, és elrejtettük a lombkorona alatt.

A Foma kezdte telepíteni kerti eper (eper), újra koca retek. A gyümölcsfákon az első termés érett: a cseresznye elpirult, az almait öntötték gyümölcslével. Az áfonya érlelte a bokrokat. A Ranberry bogyók jelezték, hogy eljött az ideje, hogy betakarítsa a kenyeret. Ezért Thomas gyakran elkezdett betakarni, még azt is mondták, hogy “a Foma fallyák eljutnak”. A gabonafélék tisztítása különleges rituálissal kezdődött. A parasztok a mezőn sétálták a dalokat, énekeltek énekeket, kezükben pedig egy törülközőt hordtak. Ez a törölköző kötve volt az első összenyomott pecsével, amelyet később a templomban szenteltek.

Történelmi események július 20

1887. július 20. tekinthető az animációs korszak kezdetének

Július 20-án a francia Emil Reynaud bemutatta a közönségnek az általa tervezett praxinoszkóp első animációs filmjét. Ez egy optikai eszköz, amely egy kis hengerből áll, mini képével tükörképének belsejében és tucatnyi képen. Amikor a henger elfordult, a képek mozgatásra kerültek, így animált effektust eredményezett a képernyőn.

1944. július 20 Németországban megpróbálták megdönteni és fizikailag eltörölni Adolf Hitlert

Nem ez volt a német vezető első kísérlete. Ilyen kísérlet volt húsz. És minden alkalommal, amikor Hitler elkerülte a halált. Úgy tűnt, hogy ismeretlen erők védelme alatt áll. A július 20-i gyilkosságot gondosan megtervezték, és elméletileg nem hagyta el a Fuhrer túlélési esélyeit. A német ellenállás aktivistái nem csak Hitler megszüntetésére, hanem a fasiszta rezsim megdöntésére irányultak. Klaus von Stauffenberg alezredes megbízott gyilkossági kísérleteket bízott meg a Führer által folytatott találkozón. Az irodába lépve az alezredes nem messze feküdt Hitlertől, és az asztal alatt egy bombát helyeztek az aktatáskára. A robbanást tíz perc múlva megdöbbentették. Hívás ürügyén Klaus elhagyta a szobát. A bomba felrobban a megfelelő időben. Hitler megsebesült, de még mindig életben volt. Amint később kiderült, a padlón álló portfólió zavarja valakit, és az asztal alá tolódott. A robbanás során a nehéz tölgyfedél elszállt. A próbálkozás kísérlete ismét sikertelen volt.

1973. július 20 meghalt a legendás Bruce Lee

Bruce Lee-t a harcművészetek elismert mestereinek tekintették. Aktívan szerepelt a filmben, a színész, a trükkök igazgatója, a rendező. Évének 33 éve harmincnyolc filmben szerepelt. Bruce Lee neve legalább egyszer életében, de mindenki hallotta. Az a tény, hogy a harcművészetek nagyon népszerűek a nyugati országokban, a színész nagy érdemei. Az akciófilmek forgatásakor több millió imitátust és csodálót szerzett. Karate, jiu-jitsu, kung fu, titkos és hivatalos szakaszok, mint a gomba, világszerte kicsi és nagyvárosokban nőttek fel. Azoktól, akik tanulmányozni akartak, nem volt szabadon. Bruce Lee halála váratlanul jött, népszerűségének csúcsán. Agyi ödémájából halt meg, állítólag egy fejfájásból származó pirulát. Mi okozta a duzzanat nem ismert, mert elemzések nem történtek. Ezért a mester halálának valódi okairól a mai napig nem szűnik meg.

Július 20-án született

Carlos Santana (született 1947), amerikai, mexikói gitáros

Carlos Santana valóban az egyik legnagyobb gitáros a világon. Ő rendkívül tehetséges és nagyon eredeti: játékstílusa meghatározható az első akkordokból. A sztringen keresztül Santana összeolvad a gitárral, hangulatot adva neki, és cserébe válaszol. Hol fog sírni, ahol nevetni fog, ahol megérinti a lélek húroit, vagy szomorú lesz. A játék stílusa keveredik a latin, az amerikai és a rockzene ritmusaival. Santana tekinthető a latin rock egyik alapítójának, tk. nagymértékben hozzájárult ehhez a zenei stílus népszerűsítéséhez. Zenei pályafutásának elején Carlos volt a “Santana” zenekar gitárosa, később szólót játszott. Előadásában olyan dalok, mint a “Black Magic Woman”, a “Maria Maria”, a “Smooth”, a “Game of Love” és még sokan mások lettek.

Alexander Zhulin (született 1963), egy orosz figura korcsolyázó

A korcsolyázás során a jövő csillagát a nagyanyám vezette, amikor ötéves volt. A versenyen Zhulin “magányos” volt, és 1980 óta. táncolni kezdett Maya Usovával. A pár világos és dinamikus volt, de sokáig szerencsétlenek voltak. Nem volt elég szerencsés az első helyen. Örök versenytársaik voltak Klimova és Ponomarenko, később – Grischuk és Platov. Első alkalommal, Fortune fordult Zhulin és Usova 1991-ben. amikor a Szovjetunió bajnokai lettek, és 1993-ban, amikor megnyerte a Világ- és Európa-bajnokságot. Miután a korai pályafutó pályafutásáról diplomázott, Alexander átállt a coachingra. És az edző jónak bizonyult. Képzett Alexander Abt, a pár – Vazgen Azroyan-Anastasia Grebenkina, Peter Chernyshev-Naomi Lang és még sokan mások. De a leghíresebb diákjai az olimpiai bajnokok Roman Kostomarov és Tatiana Navka.

Névnap július 20-án

Az elnevezések a mai napon ünnepeljék: Német, Thomas, Nikon, Sergei, Evdokia (Avdotya), Euphrosyne

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =