Mit tegyek, ha a cica nem eszik vagy inni? Mi az oka, és hogyan segíthet a cica, ha nem eszik vagy inni

A házban megindult egy puha bolyhos. Most a tulajdonos felelős az egészségéért és a megfelelő táplálékért. Az evés és az ivás hirtelen kudarca mindig aggodalomra ad okot.

Meg fogjuk érteni az okokat, és megtudjuk, mikor megpróbálhatja megtalálni a probléma kulcsát, és amikor azonnal kapcsolatba kell lépnie az állatorvossal.

A cica nem eszik és nem iszik, az ok az új otthonhoz való alkalmazkodás

Néhány órával ezelőtt egy macskaasszony felügyelete mellett játszott testvéreivel és testvéreivel, és most hirtelen egy teljesen ismeretlen helyen találta magát. A gyerek mindent megrémít – hangos és éles hangokat, furcsa szagokat, szokatlan tárgyakat és embereket. A macskákat általában hangsúlyozták. Egy erős ijedtség, egy új helyre költözés átmenetileg megfosztja őket az étvágyuktól. Ezért ha egy kis macska az első napon figyelmen kívül hagyja a javasolt ételt és elrejti a távoli sarkot, ne pánikoljon egyszerre. Próbáljon meg egy megfélemlített állatot megközelíteni. És ha még nem lép kapcsolatba, csak adj neki időt arra, hogy megkönnyebbüljön.

Az új házban a cica nem tudja, hol van a tál. Kicsi nem valószínű, hogy megtalálja az utat a konyhába, egyre éhes. Először a vizet és az ételt közelebb kell tartani ahhoz a helyhez, ahol a baba telepedett. Amikor jól megkezdi a táplálkozást, taníthatja meg neki, hogy enni a kijelölt sarokban.

Fontos, hogy megkérdezzük az előző tulajdonosokat, hogy mit eszik a cica. Szokatlan ételek is vezethetnek az evés megtagadásához. Próbáld meg elsõként ismertté tenni a babát. Ügyeljen a tálra. A macskák nagyon érzékenyek a szagokra. Talán az oka annak, hogy a cica nem eszik vagy nem iszik, az az anyag különleges illatával van lefedve, amelyből a macska tányér készült. Gyakran a kémiai illat műanyag tálakkal rendelkezik. Ebben az esetben próbáljon kerámia edényeket használni a macskaeledelhez.

Mi van, ha a kis cica nem tud enni és inni?

Az is előfordul, hogy egy kis áfonya túl hamar felszabadul a macska anyjától. A tenyészállatok tapasztalt tenyésztői a 3 hónaposnál fiatalabb új tulajdonosok számára adják a cica új életét, amikor már tudja, hogyan kell enni, egy bizonyos ételhez szokott. Ha a macskát teljesen kislányból vették ki, vagy csak egy kisbabát találtak az utcán, akkor valószínűleg nem csak enni anyatejet. A kölyök nem tudja, hogyan kell kijönni egy tálból. Sőt, nem is szokott ivóvizet használni.

Mit tegyek, ha a cica nem eszik vagy inni? Mi az oka, és hogyan segíthet a cica, ha nem eszik vagy inni

Ezt a macskát pipettával vagy cumisüveggel kell ellátni. Ezenkívül a macska tej speciális helyettesítője javasolt. Ezután fokozatosan hozzászokhat a cica elé a tálból, enni nedves ételeket. Jó módja az, hogy felajánlja a bébiételet a kezéből, néha segít a kiscicáknak új ételeket fogyasztani.

A cica nem eszik és nem iszik – mi a teendő, mikor szólal meg a riasztás?

Az étel és az ital elutasításának okait alaposan meg kell becsülni a cica állapotát és viselkedését. Ha az állat egyszerűen nem akar enni – ez. Azonban a vonakodás az ivóvíz és az általános letargia kombinációjától, az apátia nagyon zavaró tünet.

A tulajdonosnak minden bizonnyal figyelmeztetnie kell a következőket:

• ismételt hányás, még a vízből is;

• a cica állandóan fekszik, és nem kel fel;

• az állat felhős szemű;

• a prém elhalványult, kusza, rendetlenül néz ki;

• intenzív nyálképződés;

• a hasának gyomra van, néhány napja nincs széklet, vagy ellenkezőleg, gyakoribb és folyékonyabb;

• a szemből és a kifolyóról jól látható ürítés.

A jelek egy vagy több jelenléte, párosulva a cica sürgetlenségével, hogy enni és inni is, komoly okot jelent a sürgős orvoshoz.

A cica nem eszik és nem iszik, az ok betegség

Ha az élelmiszer és a víz elutasítása több mint egy napig tart, és más szorongásos tünetek társulnak, valószínűleg a cica beteg valamivel. Ez különösen akkor lehetséges, ha a bolyhosot az utcáról vették, vagy a “madárpiacon” vásárolták. A törzskönyves kiscicák tenyésztőinek állat-egészségügyi útlevelet és előírt védőoltásokat kell eladniuk. Senki nem vakcinázott egy utcai macskát, és nagyon nagy a veszélye annak, hogy elkapja a fertőzötteket. Ráadásul a kis állatok gyengébbek, mint a felnőttek, és még nem rendelkeznek immunitással a betegségekkel szemben.

Tehát, ha a cica nem jól eszik, a féreg lehet az oka. Parazitizálás a szervezetben, súlyos mérgezést okoznak. Kotik fogyásban van, beteg és hány, nem hajlandó enni, de az ivás többet kezd. Lassú, nehéz légzés, laza széklet, dagadt daganat. Ebben az esetben szükség van egy állatorvos segítségére. Fel fog venni egy olyan gyógyszert, amely segít megszabadulni a parazitáktól.

Az élelmiszer és a víz visszautasítása mérgezést, súlyos megfázásokat, gyulladásos folyamatokat jelenthet a szervezetben, valamint veszélyes vírusos betegségeket, például panleukopeniát (pestis) vagy akár veszettséget. Akut fertőző folyamatban az állat állapota hirtelen romlik, a hőmérséklet akár 40-41 fokos is lehet, a cica gyengül, erősen lélegzik, nem akar, vagy nem tud felállni, és teljesen megtagadja az etetést.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a cica még mindig nagyon kicsi, és súlyos betegségei gyengülnek. Például egy macska pestisével a fiatal állatok 90% -a meghal. Ezért, hogy a baba a lehető leghamarabb segítse a baba életét, a halogatás életet költhet.

Összegezzük: mi a teendő, ha a cica nem eszik és nem iszik

Először is gondosan figyelnie kell az állatot. Ha nincs más riasztó jelenség, megpróbálhatja megváltoztatni az ételt, a tálat, minimalizálni a stresszes helyzeteket.

De ha a csecsemő állapota aggodalomra ad okot, és a tulajdonos nem tudja kitalálni önmagát, ne vesztegesse az időt, kérdéseket tegyen fel mindenféle fórumon. Szükséges azonnal átvinni az állatot az állatorvoshoz, vagy hívni az orvost. A teljes munkaidőben végzett vizsgálatok és tesztek segítenek meghatározni a betegség pontos okát, és azonnal előírni a kezelést. Ha a félelem nem erősödik meg, a hivatásos orvos ajánlásokat fogalmaz meg a megfelelő táplálkozásról. És csak győződjön meg arról, hogy az állat egészséges, soha nem szükséges.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =