Hogyan lehet vágni egy cica körmeit? Miért egy kisállat-manikűr, és hogyan kell megfelelően vágni a karmok, hogy ne ártsanak a cica

A cica karmai vágása nem a legegyszerűbb, hanem az elérhető feladat. A kezeléshez segíteni kell a készségeket, a speciális eszközöket a macska manikűrének és az állat megközelítésének megtalálásához.

Miért vágja el a cica karmát?

Azonnal foglaljon helyet – a bútorok és tapéta vágó karmok nem mentenek. Ennek a célnak a elérése érdekében csak egy módja van – az állat korai és kompetens edzése a karcolásért. Végtére is, mihelyt a karmok le vannak vágva, a cica újból élesíteni fogja őket. Ez a macska természetében rejlik. És a tulajdonostól függ, hogy a kedvtelésből tartott állatok szigorúan kijelölt helyen vannak.

Miért kell vágnunk a karmunkat? Azok a macskák, akik kizárólag otthon élnek, és egyáltalán nem mennek ki, a karmok gyorsabban nőnek, mint a kóborolt ​​testvéreik. Miért? Igen, mert az utcai állatok aktívan fésülködnek, futnak a földön, sziklák, aszfalt, másznak a fákon. A sertés-homoszexuálisnál a karmok olyan hosszúak lesznek, hogy a szőnyegekre, takarókra, bútorok kárpitozására ragaszkodnak hozzá. Észrevettük, hogy a cica a szőnyeg sűrű bolyhosába dugta a karját, és nem tudta kivenni az útból – ezért itt az ideje, hogy megcsinálja az állat manikűrjét.

Szintén túl hosszú és éles karmokkal a cica megkarcolhatja a házigazdákat, elfelejtve a játék során. Ez a másik oka a karmok vágásának, különösen ha kisgyerek van a házban.

Annak érdekében, hogy a macskák körömvirágait rendben tartsák, elég, ha havonta kétszer vágják le őket az első lábakon és havonta egyszer – hátulról. De ha a cica egy országos vagy vidéki házban lakik, a tulajdonosok elengedik, jobb, ha megtagadják a karmáik leütését. Ellenkező esetben a háziállat természetes úton marad az utcán.

Hogyan vágjunk egy cica karmát – válasszuk ki a szerszámot

A hagyományos olló vagy a női manikűr készlet nem fog megtenni – csak a cica karmát hajlítják. Ennek az eljárásnak a végrehajtásához speciális koagulázók vannak, amelyek egy állatkereskedésben találhatók. Számos típus létezik:

Hogyan lehet vágni egy cica körmeit? Miért egy kisállat-manikűr, és hogyan kell megfelelően vágni a karmok, hogy ne ártsanak a cica

Ollók ollókhoz. Kívülről, ezek elég rendes kis ollók, a pengékre, amelyekből speciális betétek készülnek. Kényelmes egy macska karmot elhelyezni benne.

A gilotin. A név tükrözi a cselekvés elve – éles pengé szó szerint levágja a karomot. A penge élességének és megbízhatóságának köszönhetően sok macskatulajdonos választja ezt a lehetőséget. Van azonban egy mínusz is – amikor a mechanizmus működik, nem láthatja, hogy egy darab karom hogyan vág le. Tapasztalat és megfelelő készség hiányában túl sokat vághat, és a pet fájdalmat okozhat.

Vágó karmok. Könnyen használható és biztonságos. Ez az eszköz egy korlátozóval van ellátva, amely segíti a karmok egy bizonyos hosszúságú vágását. Ezenkívül egy ilyen koherternek van biztosítéka, nem teszi lehetővé a pengék nyitott állapotban való nyitását.

Van egy professzionális eszköz – egy elektromos csiszológép, amellyel a karmokat őrlik. Otthon, ritkán használják, gyakrabban megtalálható az állati boltokban.

A vékony és puha kogotochkov kis kiscica elég lesz scotch-olló, akkor is választhat egy pruner. De jobb, ha elhagyja a giljotint a felnőtt állatok merev karmai kivágásához. A vásárlás előtt célszerű felmérni, mennyire hasznos a szerszám, és hogyan esik bele a kézbe. Nos, ha vannak gumikarok, úgyhogy nem csúsznak el. És a pengéknek minőségi acélból kell készülniük és élesen meg kell élesíteniük.

Hogyan vágjunk egy cica karmát – felkészülünk az eljárásra

Meghatároztuk a műszert. Az eljárás megkezdése előtt fertőtleníteni kell – dörzsölni az alkohollal. Szintén meg kell tartani a vért megakadályozó eszközt, például a hidrogén-peroxidot és a gyapotot vagy a gyapotot. A pontatlan fodrász karmai vérezhetnek, hogyan kerülhetők el, az alábbiakban beszélünk.

A siker fele, ha nem több, a megfelelő pillanat kiválasztása. Ne próbálja meg vágni a játszott macska karmát, erőltetni az állatot, erővel tartani. A manikűrnek a macska életében meg kell történnie. És ha gyermekkorától fogva társul egy kedvtelésből tartott kedvtelésből, kellemetlen érzéssel, ez a folyamat valódi kínzássá válik mind a macska, mind pedig a mesterei számára.

A karmok legszebb ideje, amikor a cica fáradt az aktív játékokban, tele van töltelékkel, hajlamos aludni. Vigye be a babát a karjaiba, simogassa, nyugodjon le. Keressen egy asszisztenst előre – sokkal könnyebb lesz, ha egy ember tartja és elvonja a cica, és egy másik levágja a karmokat. Szintén szükséges egy jól megvilágított helyet kiválasztani az eljáráshoz, és ne felejtsd el kezet mosni.

Hogyan lehet vágni a karmai egy cica – a folyamat vágás

Az eljárás fájdalom és vér nélkül ment, meg kell értened, hogy a macska karma rendezett. Nyomja le a macska ujját a párnán, engedje el a karomot, és nézze meg a fényt. A kancsótest és a rózsaszín pép, amelyben az erek és az idegvégződések találhatók, jól láthatóak. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a pépet, és ne okozzon fájdalmat a kedvtelésből tartott állatoknak, a karom rózsaszín részéről néhány millimétert kell visszavonulnia.

Nehéz, ha a cica karmai sötét színűek, és a cellulóz nehezen látható. Itt kövesse a “kevésbé jobb” szabályt. Vágjon le egy kicsit, vagy bocsássa a karmot az állatorvosnak. Ezt az eljárást szinte minden klinikán végezzük.

Tehát az otthoni karmok lerövidítésének folyamata így néz ki:

• óvatosan tartsa a cica lábát, nyomja meg az ujját, és engedje el a karomot.

• Néhány milliméterre visszahúzódunk a cellulózról, a karmok függőlegesen vannak és levágjuk a karom éles hajlított hegyét, a képen a megfelelő vágási szög látható:

Hogyan lehet vágni egy cica körmeit? Miért egy kisállat-manikűr, és hogyan kell megfelelően vágni a karmok, hogy ne ártsanak a cica

• Hasonlóképpen minden karmot vágunk, a vágási hely további feldolgozását egy körömfájllal is elvégezhetjük.

Ne felejtsük el, hogy a macskák első lábai ötödik ujjal rendelkeznek, a karomra pedig gondoskodni kell. Rendben van, ha egy időben nem lesz képes egyszerre vágni a cica minden karmával. Ezt több megközelítésben is meg lehet tenni. A legfontosabb dolog az, hogy az eljárás olyan kényelmes és biztonságos a kedvtelésből tartott állatok számára, amennyire csak lehetséges.

Ha meg szeretné tudni, hogy a macskák karmai vágási folyamata hogyan lehetséges a videón:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 76