A sajt a kiscicák számára hasznos! Milyen gyakran adhatok hozzá egy sertés sertés etetéséhez: milyen sajtot és milyen mennyiségben lehet megengedni

A kiegyensúlyozott táplálkozás az egészség megőrzése és a kiscicák teljes fejlesztése. Az emésztőszervek csak most kezdtek fejlődni, ezért figyelni kell arra, hogy a felnőtt étkezéshez való helyes áttérésről van szó. A savanyú tejtermékek, beleértve a sajtot, segítenek megoldani az állatok intenzív növekedésének számos fontos kérdését.

A sajt előnyei a kiscicák egészségére

A sajt egy savanyú tejtermék, amely vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, jól felszívódik az emésztőrendszerben, és hasznos a cica intenzíven növekvő testéhez. A savanyú tejtermék kiváló minőségű fehérjét tartalmaz, amely a “miniatűr predator” izomtömegének kifejlesztéséhez szükséges. A tejzsír nemcsak a kiscicák mozgatásának forrását szolgálja, hanem zsírban oldódó vitaminokat is megtart, és javítja a gyapjú állapotát is.

A kalcium, amely gazdag bármilyen sajtban, felelős az erős csontok és mozgó gerinc, egészséges fogak és éles karmok kialakulásáért. A sajtok közül egy fontos makroelem elvékonyodik, mint a túróból. Adjak a kiscicáknak csalós sajtot, vagy csak túródhatok? A túróval vagy a csirke tojással összehasonlítva a sajt kiegyensúlyozottabb az ásványi anyagok és a vitaminok tekintetében, ami kompenzálja a kalcium alacsonyabb felszívódását.

Az élet első heteiben a bolyhos babák immunitását a kolosztrum védő tulajdonságai biztosítják. Felnőtt ételekre fordítva gondoskodnia kell az állati vitamin és ásványi anyagok beviteléről. A sajtokkal történő rendszeres etetés C, A, E és kolin tartalmú kiscicákat biztosít, amelyek támogatják saját immunitásukat. A foszfor, a kálium és más ásványi anyagok biztosítják a petek szervrendszerének és idegrendszerének normális fejlődését.

Hogyan ellenőrizzük a cica a laktóz toleranciát

A tej és a sajt ízét a kiscicák kedvelik, de lehet őket bevinni csalikba? Az élet első hónapjaiban a tejjel és a savanyú tejtermékekkel elfogyasztott kiscicák nem okoznak komoly problémákat. Amint felnősz, nehézséget okoz a laktóz emésztése, ami gyomorpanaszhoz vagy hasmenéshez vezet. Ezért a kifejlett macskák étrendjében csak a kevesebb tejcukortartalmú erjesztett tejtermékek maradnak.

A macskák teljes laktóz intoleranciája ritka. Ezért a kiskutya sajtos etetésével kapcsolatos problémák a tejcukor asszimilációhoz szükséges elégtelen mennyiségű enzimek esetében merülnek fel. Annak érdekében, hogy egy kisállat házában csemegéket ettek, nincs nehézség az emésztéssel, és nem töltött időt a mosdóban, érdemes biztosítani a laktóz intolerancia hiányát.

Annak ellenőrzése érdekében, hogy elegendő kis cukort adni a cica számára, és nézze meg a test reakcióját. Ha nem mutat kellemetlenség jeleit, és gyakrabban látogatja meg a WC-tálcát, akkor az emésztőrendszerét sikeresen kezeli laktózzal. Csak ebben az esetben lehet sajtot és más tejterméket bevinni az étrendbe.

Ha sajtot lehet használni a kiscicák kiegészítő táplálására

Az élet második hónapjában a bajuszos kisbabák fokozatosan hozzászoknak a felnőtt ételekhez. E tekintetben az állatorvosokat gyakran megkérdezik: “Kis kiscicáknak lehet sajtot adni?”. A hús vagy a hal mellett a kiegészítő élelmiszerekből származó kedvtelésből tartott állatok tejtermékeket kapnak, 20-60 gramm sebességgel. saját súlya kilogrammjában. A sajt puha fajtái hozzáadhatók az első kiegészítő étkezéshez, de legfeljebb hetente kétszer és korlátozott mennyiségben.

Amikor a kiscicák 1,5 hónaposodnak meg, add hozzá a kemény fajtájú sajtokat a kiegészítő élelmiszerek étrendjéhez. Egy kis finomságot nagydarabra kell felszeletelni, így a takarmányozás során nem lesz nehézség. Az élet 4. hónapjától kezdődően alacsony zsírtartalmú tejtermékeket lehet táplálni:

tejföl;

túró;

joghurt;

joghurt;

joghurt;

alacsony zsírtartalmú sajtfajták.

A sajt nem szolgálhat a kiscicák fő táplálékforrásaként, még akkor sem, ha az emésztőrendszer jól illeszkedik hozzá. A növekvő petek gyomra érzékeny a sok zsírra. A sajt túladagolása a táplálékban hasmenést vagy székrekedést okoz. A súlyos emésztési rendellenességek elkerülése érdekében az étrendhez Kittens Suluguni, Edam vagy más alacsony zsírtartalmú fajtákat kell hozzáadni.

Az eltarthatóság növelése és az íz növelése érdekében jelentős mennyiségű sót adnak a sajtokhoz. A szervezetben a nátrium felesleges bevitele a víz egyensúlyának megsértéséhez vezet, ami káros következményekkel jár az állat egészségére nézve. Sajt hozzáadása a cica táplálékához, az Adyghe vagy a svájci sajt preferenciáját kell előnyben részesíteni. Kevésbé valószínű, hogy olyan sajtokat vagy sajtokat etetnek, amelyek a lágy konzisztencia ellenére gazdag sótartalommal rendelkeznek.

A sajtok ízének átadásához a gyártási folyamat fűszerek és gyógynövények hozzáadásával történik. A fűszerek közül a legnépszerűbb a hagyma és a fokhagyma. Egy kis cica testébe juttatásával ezek a növények provokálhatják a vörösvértestek halálát, ami fenyegetést jelent az egészséges fejlődésre. Ezen kívül a népszerű fűszerek rendkívül mérgezőek. A kiscicák emésztési szerveinek kialakítása nagyon gyengéd, ezért meg kell győződni arról, hogy a sajt nem későn vagy rossz minőségű.

Az olcsó kekszkeményedés az ételben károsíthatja a kiscicákat. Szinte minden alacsony árú sajt tartalmaz különböző tartósítószereket és stabilizátorokat, valamint festéket. Mindezek az adalékok súlyosan károsítják a kiscicák belsejét és máját, ráadásul a vegyi anyagok rákkeltő anyagokat és nehézfémeket is tartalmaznak. A sajtot kiegészítő élelmiszerekként meg kell győződnie arról, hogy a csemegék különféle adalékoktól tiszták lesznek, és nem okoznak kedvence betegségét.

A sajt minden hasznos tulajdonsága ellenére a kiscicákban való részesedésének minimálisnak kell lennie. Amikor a petet egy adag sajtot kezelik, vagy jutalomként szolgálnak a képzésre, az intézkedést meg kell figyelni, hogy ne sérüljön a cica egészsége.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 86