Növelje a szamócát vegyi anyagok nélkül: megtermékenyítsen jóddal tavasszal. A nagy termés titkai: hogyan és miért kell megtermékenyíteni az epret?

A legelõnyösebb és nagyobb bogyók a szamóca a kémia nélkül termesztett gyümölcs.

És ez nem egy mítosz!

A műtrágyák megfelelő ültetése és megfelelő időben történő alkalmazása segít a szamóca egészséges megőrzésében és a kártevőkkel szemben ellenállónak.

Tehát nem kell kémia.

Tavasszal etetjük a szamócát: hogyan, és mikor táplálkozunk

A szamóca gondozása kora tavasszal kezdődik, amikor a hó csak lejött. Ez a tavaszi ápolás segít a növénynek a téli fagyokból való felépülésében és jól felkészülni a következő szezonra.

A tapasztalt kertészek először távolítsák el a burkolóanyagot az ültetvényektől, távolítsák el a régi leveleket, lazítsák meg a sortávolságot, és csak etessék a szamócát.

Oroszország különböző területein különböző módokon kell bevezetni a műtrágyákat. A déli régiókban április közepétől indulhat. De az északi régiókban jobb, ha május közepén várni és etetni epereket.

A növény tetején lévő öltözködésre és a virágzás időtartamára gyakorolt ​​hatások. Ha késői késői eperfajtákat trágyázol, a hasznos anyagok gyorsan megmosódnak, és a virágzás ideje alatt a növényeknek semmi sem marad. De ha elhalasztja a korai fajták felső öltözetét, akkor az aratás elhanyagolható lesz.

Hogyan kell megfelelően etetni a szamócát?

Egy évig a növénynek három alapvető felső kötszerre van szüksége, amelyeket a bokor fejlődésének figyelembevételével végezni.

1. Az első alkalommal a szamócát közvetlenül a tél után tavasszal táplálják. A virágzás előkészítéseként.

2. A szamóca második felső öltözetét közvetlenül a betakarítás után kell elvégezni. Ez segít a növénynek a termésből való visszanyeréshez és a tápanyag-ellátás újbóli feltöltéséhez.

3. Utoljára a műtrágyázást szeptember közepén. Ez segít az erőforrás megszerzésében és a betegségek és kártevők kezelésében.

A szamóca tavaszi takarmányozásához szükséges. Nem tehet anélkül, hogy további táplálékot kapna, hogy jó betakarítást érjen el és ellenálljon a betegségeknek.

A betegségek megelőzése érdekében takarmány etetni jódot

A tapasztalt kertészek azt mondják, hogy a közönséges jód megakadályozhatja a szamóca néhány betegségét, ha néhány cseppet ad hozzá az etetéshez. Miért csinálják ezt, és hogyan kell megfelelően etetni a szamócát?

Melyik jódot egy növénynek

Néhány gyógyszert nem csak emberi kezelésre használnak, hanem kerti ágyaknál is. És a jód sem kivétel. Antiszeptikumokra utal, ami azt jelenti, hogy megakadályozza a különböző rothadás és bakteriális betegségek megjelenését.

Permetezéshez és öntözéshez 5 és 10% alkoholt tartalmazó jódoldatot használjon, amelyet gyógyszertárban vásároltak. A jód-kiegészítést eperrel kora tavasszal hajtják végre, hogy ösztönözzék a növény növekedését és megelőzzék a lisztharmat és a szürke rothadás ellen.

Hogyan készítsünk megoldást az eperkötésre?

A jódoldatot nemcsak a gyökér etetésére, hanem a levél permetezésére is használják. Azonban a lombos önteteknél a jód koncentrációjának kevesebbnek kell lennie, ami segít a növény égési sérülésekor.

1. A rugós alátétet a levelek levágása után egyszer elvégzik.

Amikor a régi lombozatot eltávolítják, az ágyat jól meg kell öntözni és jeget adni a gyökér alá eperbe. Az ilyen kezelések jó hatással vannak a bokor állapotára.

Az oldat elkészítéséhez 10 liter vízre van szükség, ahol 15 csepp jódot adnak hozzá. Keverjük össze egy fa botot és vizzük a növényeket.

2. A fiatal rozetták telepítése előtt a talajt jódoldattal kell eloszlatni.

Az ilyen kezelést követően az eper nem fél a betegségektől. A kirakodást előkészített talajban legfeljebb néhány nappal kell elvégezni.

A munkaoldat elkészítéséhez 3 csepp jódot kell feloldania 10 liter vízre.

3. A lapon levő lisztharmat-permetezés megelőzésére.

Permetezéshez 10 liter víz, 1 liter tej és 10 csepp jód oldatot készítünk. A permetezést felhős időben vagy este töltik be.

A kezelést tíz naponként végezzük. Szezononként három kezelést ajánlatos elvégezni.

4. A szamóca virágzása előtt hasznos jóddal kiegészíteni.

Ahhoz, hogy tavasszal jó betakarítást érhessünk el, jó ötlet az alábbi megoldásokkal etetni a szamócát. 10 liter vízhez 30 csepp jódot, 1 teáskanál bórsavat és 1 csésze hamut. Az oldatot több órán keresztül ragaszkodni kell, jól keverje össze, és 500 ml-re a bokor alá kell etetnie.

Hasznos, ha a mosószeres oldatokhoz olyan ragasztóanyagot használunk, amely nemcsak a jód ionokat képes gyorsan elpárologni a levél felületéről.

Hogyan működik a jód a szamócára?

A nyári rezidensek egy nemzedéke azt állítja, hogy a jód jól illik a szamóca betegségeihez. De emlékeznünk kell arra, hogy a kórokozók és a patogén gombák nem csak a növény leveleire, hanem a körülötte levő talajra is. Ezért nemcsak permetezést, hanem gyökér etetést is el kell végezni.

Csak oly módon, hogy ismételten alkalmazza a megoldásokat, megkaphatja az eredményt. A kezelést évente több alkalommal végzik, de legfeljebb három. A szórók közötti időtartam 10 nap. Minden kezelésnek a bogyók kialakulása előtt kell befejeződnie.

A jódoldat és a fitoszporin kombinációja segít a gomba teljesen elnyomni.

Jód alkalmazása a webhelyen?

Ne felejtsük el, hogy a jód gőzök mérgezőek! Mindenben meg kell figyelni az intézkedést, hogy ne károsítsa a növényeket és a talajt.

  • Ha a szamóca alá helyezett gyepterületeket elosztják, akkor nem fogják tudni javítani a gyógyszertári jódot! Nem rendelkezik az ásványi műtrágyák jóddal alkotott összes tulajdonságával. Ez teljesen más. Ott a szükséges elem egy olyan formában található, amely könnyen hozzáférhető a növények számára, és vízben könnyen oldódik. Gazdagítsák a talajt jóddal csak ásványi trágyák segítségével. A gyógyszeres jódot kis koncentrációban alkalmazzák, és csak a betegségek leküzdésére.

  • Meztelen csigák, amelyek ártanak az eperben, nem jönnek el, ha jóddal dolgoznak. A legjobb esetben elhagyják a kertet, de nem sokáig. Ezek elleni harcokat használnak.

A vegyszerek nélkül termesztett szamóca nem kevésbé lesz érzékeny a kezelésekre, különben elveszítheti a terményeket és károsíthatja a talajt. Az oldatok elkészítéséhez a jód koncentrációját pontosan meg kell figyelni anélkül, hogy meghaladnánk. A szabály szerint kell cselekedni: a legfontosabb dolog nem bántani!

Növelje a szamócát vegyszerek nélkül: hogyan táplálkozzon tavasszal

Azok a kertészek, akik nem kívánják használni a kémiát a helyszínen, sikeresen használják a népi műtrágyákat a tavaszi eperkötésekhez.

1. A molybogyó vagy a madár ürülékének ténye jól bizonyított. Az infúziót 1:10 arányban tenyésztik, és ültetik őket. Kiváló műtrágya a tavaszi ébredéshez és a zöld tömeg felépítéséhez.

2. A szamóca legjobb műtrágyája az élesztő és a rozskenyér alapja. Az oldat elkészítéséhez 50 gramm élesztőt és fekete kenyérréteget keverünk össze egy pohár cukorral és egy vödörbe öntjük. Ragaszkodjon a megoldáshoz egy napos helyen, amíg az erjesztési folyamat meg nem szűnik. A kész infúziót 1:10 arányban hígítjuk, és megkeverjük a szamócát. Túl sok, nem szükséges elviselni ezt a receptet, csak egy-két további kötszer szezononként.

3. A virágzás előtt a növényeket hamuval táplálja.

Növelje a szamócát a vegyszerek használata nélkül. Meg kell tanulnod, hogyan kell megfelelően táplálni a növényt, megérteni: miért takarmány epereket és figyelemmel kíséri a növények állapotát? Idővel megelőző kezelést alkalmaznak jóddal a betegségek ellen, és készítsék el a szükséges szerves trágyákat is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 + = 49