Kanna: elképesztően szép virág és otthoni gondozás ültetése. Növekvő kanna otthon: pot választás, öntözés, gondozás

Kanna, egy virág, amely szereti a napot és a magas hőmérsékletet, egyre növekszik a természet egy trópusi és szubtrópusi éghajlaton.

A természeti környezetben a canna növekszik Indiában, Kínában, Dél- és Közép-Amerikában.

Európában ez a csodálatos virág négy évszázaddal ezelőtt jelent meg.

A cári Oroszország ezt a virágot felismerte a Péter Péter kerti irodájának fejlesztése révén.

A canna termesztése különböző éghajlati körülmények között

A természetben a kanna színes és fényes virágok formájában található, különféle formákkal, nagy virágzatúakkal, amelyek különböző árnyalatok zöldek felett magasodnak. A Kanna fordításban, ez a nád, körülbelül 50 fajta települ. A növény különböző színű virágzást mutat. Vannak virágok narancs, korall, rózsaszín és sárga színárnyalatok.

A Canna egy évelő növény, amely kiterjedt rizómával rendelkezik. Grow ez a virág lehet állapotok, enyhe, mérsékelt kontinentális éghajlat a kötelező földművelésre, valamint az üvegházhatást okozó dísznövények, vagy a nyílt terepen.

Egy nagy kannavirág kertjében, amely Európában született, minden modern fajta előfordult.

Fontos! Az orosz földrajzi szélességben a nyílt pályán a téli időszakban nehéz elviselni a virágot. A virágzás alatt kanna, gyakorlatilag szagtalan, de ritkán beteg lesz, tart a szárazság, és hosszú virágzási idő június megérkezéséig az első fagy.

Canna otthon: ültetés, fajtaválasztás

Mivel a déli szélességi területeken a canna bejutását végzi, a gyökérrendszerből való megfelelő ültetés közvetlenül a talajba kerül. De a mérsékelt kontinentális éghajlatú területeken ez nem elég. Az állandó élőhelyre történő leszállás előtt a cannát meg kell termeszteni. Ezt a folyamatot tavasszal (március, április) el kell indítani.

Kezdetben a nedvesitett tőzegben vagy fűrészporban a virágzó rizst a szobahőmérsékleten tartsa, hogy a bimbók csíráznak. A vesék csírázásával a rizómák szétválasztják és eltávolítják a kiszáradt és beteg részeket. A parcellákon csíráztatott vesék legalább 2 darabot hagynak. Annak biztosítása érdekében, hogy a bokor később buja, a csírázó rügyek, meg kell őrizni a lehető legnagyobb mértékben. A rizómák részecskéit nagy fazékokba ültetik, és szobahőmérsékleten otthon vagy üvegházakban termesztik a fagy vége előtt.

Kanna, ezt a virágot fotofíliai növényként ültetik, jól felmelegített és napos helyeken, hideg széltől védve. Ezeknek a növényeknek a jobb növekedéséhez elegendő területre van szükség, ha a virágok között van távolság, akkor legalább fél méterre kell lennie.

A csonthéjas ültetés, amelyet laza talajban lévő edényben kell végrehajtani, szereti a különböző ásványi trágyák jelenlétét is. A lyukakban való telepítéshez lerakásra van szükség, majd a talaj műtrágyával keveredik. Az ültetés után a kút a vízzel jól átfolyik.

Fontos! A rhizomát legfeljebb 7 cm mélységben kell elhelyezni.

A legjobb kategóriák

A kanna termesztése otthon, ennek a virágnak a kevésbé növekvő fajtái pótolhatatlanok. Crozi – egy növény, amelynek szárszáma 50-150 cm, a nagy virágok külső hasonlóságot mutatnak a gladiolákhoz. Az ilyen típusú lemezek lehetnek sötétzöldek vagy sötét bronzok, fehér színű bevonattal.

Az ilyen típusú fajták:

• “Livadia” – 1 méter magas magasságú virágok, 20 cm átmérőjű, világos bíborvirágzatú virágokkal, nagy lila levelekkel. A nyár közepén kezdődik a virág.

• “Amerika” – ez a növény másfél méterrel eléri, 12 cm átmérőjű piros virágokat, lila levelekkel. Július elején virágzik.

• “Elnök” – a szár kb. 1 méter hosszú, vörös virágcsokrok legfeljebb 16 cm átmérőjű zöld levelekkel. A virágzás júliusban kezdődik.

Orchid faj kanna is lehet termeszteni otthon. A virágok e növény nagy virágzat, átmérője elérte a 18-21 cm a kaimochnymi élek és gazdag zöld levelek. E faj szárának magassága eléri a 2 métert.

Az ilyen típusú fajták:

• “Richard Wallace” – egy méter magasságban, sárga virágok vörös impregnálással a szirmok között. Virágzik ez a faj a nyár közepén.

• “Suevia” – virágok egy méterrel egy méterig, a virágzat citrom színe, átmérője 16 cm és sötétzöld levelek. E faj virágzása július végén megy végbe.

Különböző egyéb fajták, amelyek otthoni cannels termesztésre is alkalmasak:

• «Arany Lucifer” -, amelynek egy virág, szár hossza 60 cm, a díszítés, amelyek világossárga vörös virágzat több zárványok a felületén.

• “Orange Majic” – 60-70 cm magas növény, világos narancsvirág, sárga “torok” 8 cm átmérőjű.

• “Mrs. Oklahoma” – a növény hosszú szárral és vöröses virággal rendelkezik, sárga pöttyökkel.

Kanna: elképesztően szép virág és otthoni gondozás ültetése. Növekvő kanna otthon: pot választás, öntözés, gondozás

Más fajtákat is felvehetsz a növények termesztésére, mindent a növények további növekedésének helyétől és a megfelelő gondozásuktól függ.

Kanna – különös gonddal otthon (fotó)

A kanna és az otthoni ellátás a virágért elsősorban elegendő öntözéssel, jó világítással, teremtéssel és trágyázással van zárva.

Sokkal könnyebb otthoni gondozást végezni, mint azt mondjuk egy virágnak a kertben. Nem kell lazítani a talajt, harcolni kell a gyomokkal, és bőven vízzel megszórni a növényt.

Kannoy pot kell telepíteni egy jól megvilágított helyen, például egy ablakpárkányon, jól istállót a növény, de mindig megvédett egy kis vizet, és időnként letörölte canna levelek nedves ruhával.

Fontos! A cannári növényeknek két hónapig pihenniük kell, és csökkenteniük kell az öntözést ebben az időszakban.

Ehhez a kedvence vágja le a leveleket a bázisról 12-15 cm-re, majd az edényt egy hűvös helyre telepítve, amelynek hőmérséklete valahol 5-10 fok között legyen.

A Canna erős erősített virágcsípővel rendelkezik, amellyel kapcsolatban a virágnak nincs szüksége nyakkendőre. Az elsődleges virágzat ezen növényeknél célszerűbb eltávolítani, hogy a gyökérrendszer megerősödjön, és a növény legközelebb gyorsabb virágzást eredményezett.

Kanna: elképesztően szép virág és otthoni gondozás ültetése. Növekvő kanna otthon: pot választás, öntözés, gondozás

Canna otthon: felső öltözködés

A canna normális növekedéséhez és fejlesztéséhez tanácsos a növényet ismételten ásványi trágyákkal etetni.

Ehhez szükséges a nitrogén, kálium és foszfor műtrágyák alapú keverék létrehozása. A virágzás alatt Gangnam gyakran hiányzik elegendő tápanyagot, így a probléma megoldására, komplex etetés, mint például – a mester, Kemira vagy NPK.

A szórólapokat javasoljuk a komponens mikroelemekkel történő permetezésre.

Canna otthon: kártevők és betegségek (fotó)

Ezek a virágok meglehetősen ellenálló növényeknek tekinthetők a különböző betegségek és kártevőfajok számára, de mégis, mint sok más kanén, bizonyos védelemre is szükség van.

Ezeknek a virágoknak a gombás betegségei a következők:

• Szürke rothadás – barna foltok formájában, ez a betegség befolyásolja a virág szórólapját és hajtását, könnyen fertőzve a közeli növényeket. Annak érdekében, hogy legyőzze ezt a betegséget, nem történik meg, a virágokat a gyökér alá kell öntözni, tovább kell ültetni és a nitrogén koncentrációját elérni a levelekben.

• Rozsda gomba – túlzott nedvességtartalmú, sötét foltok formájában jelenik meg a virág levelén. Ennek a betegségnek a következménye lehet a növény teljes szárítása.

Kanna: elképesztően szép virág és otthoni gondozás ültetése. Növekvő kanna otthon: pot választás, öntözés, gondozás

Vírusos betegségek kannabisz

• Spider toy – a viráglevek táplálására, számos fertőzést hordoz. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a pók atka inváziójától, meg kell növelni a levegő páratartalmát, mondjuk a növény permetezésével.

• Árnyékolás – a gomba megjelenését elősegítő, ragadós nyálkahártyát ad.

• Levéltetvek – szedereli a gyümölcslevet a növényi szövetből, fertőzi és vírusokat hordoz. Kezelés szappannal készült oldattal.

• A csülök fertőzést hordozó vektorok, puhatestűek, amelyek hatással vannak a növényre. A csülök megakadályozása érdekében csökkenteni kell az öntözést.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 57 =