Hogyan távolítsuk el a ruhák otthoni foltjait. A legjobb módszerek a ruhák otthoni foltok elleni küzdelemre rögtönzött eszközökkel

A kiömlött lé, a tea, a kávé, a csokoládé vagy a rozsda nyoma elrontja kedvenc divatját és hangulatát.

Ki tudom távolítani a foltokat a ruháimról otthon?

A népi gyógymódok biztonságosabbak és kíméletlenebbek, ami különösen fontos a gyermekruházat számára, amit nem akarok kémiai reagensekkel kezelni.

Lehetőség van eltávolítani a ruhadarabokat otthonról?

A tisztítások sikere sok szempontból a hatékonyságtól függ. Sokkal könnyebb megbirkózni minden friss szennyeződéssel, amíg mélyen beágyazódik a szövetbe és elszárad. Ehhez a házhoz a hostess arzenáljába mindig rendelkezésre kell állnia, és hatékony eszközökkel kell rendelkeznie:

• ammónia-alkohol;

• hidrogén-peroxid;

• glicerin;

• burgonyakeményítő;

• ecet, étkezési szóda, asztali só.

De vannak olyan foltok, amelyek teljesen mosnak otthon nehéz. Például tiszta olajnyomok, kátrány, műszaki olaj, egyes festékek és lakkok. Egy durva, vastag szövetet kipróbálhat benzinnel, vékonyabb kerozinnal. De az agresszív eszközökből származó vékony termék végül romlik. A foltok, amelyek otthon nehéz megszabadulni, tartalmazzák a rozsdát, a nedvesség és a penész nyomát.

Nem hatékony eszközök a nagyon intenzív, bőséges szennyezés elleni küzdelemben. Kipróbálhatók önállóan, és a maradék nyomokat cardinális módszerekkel vagy száraz tisztítással kell megmenteni.

A foltok otthoni eltávolítása rögtönzött eszközökkel

Vérfoltok. Az ilyen nyomok származtatásának fő szabálya, hogy csak hideg vizet használjon. A vér részét alkotó fehérje a magas hőmérséklet hatására visszahajtódik, ezért a termék nem állítható vissza. Friss kicsi foltokkal tökéletesen kezeli az erős sóoldatot, melyben a tárgyat át kell áztatni és 15 percig hagyni kell. A só tökéletesen elnyeli a vérkomponenseket, és a foltok teljesen lemosódtak.

Tökéletesen megoldja a hidrogén-peroxid problémáját. Tegye rá egy pamutpárnára és tisztítsa meg a szennyezett területet. Ez a módszer nagyon hatékony és a szárított vér foltjai, de nem illeszkedik a finom szövetekhez (sifon, selyem), mivel a peroxid károsíthatja a dolgot. A könnyű, vékony anyagból készült ruhákat egy csomós burgonyakeményítővel és vízzel kell tisztítani.

Ha a terméknek sok vérfoltja van, akkor ammóniával oldott oldatba öntse, 20 ml alkohol / liter víz kiszámításával. A feldolgozás után a dolgot meg kell mosni és öblíteni kell hűvös vízzel.

Ketchup nyomai. A friss piszok kiválóan megjelenik. Először óvatosan távolítsa el a felesleges termékeket kanállal vagy késsel, ne dörzsölje a ketchupot a ruhába. A helyszínt folyékony mosószerrel kell lemosni az edények mosásához és alapos tisztításhoz öreg fogkefével. A szennyezett területet óvatosan öblíteni kell a vízben. Ha az ösvény továbbra is fennmarad, akkor elő kell készíteni egy szódabikarbónát és hidrogén-peroxidot, a szennyeződést alkalmazni. Finom dolgok esetén hígítsuk fel az oldatot vízzel. Elég 15 percig tartani, és mossa le a terméket.

Ruhán, teán, kávén, kakaón átszivárogtatva. Ha a friss piszok nem mossa megfelelően, készítsen megoldást 2 evőkanál glicerin és fél teáskanál ammónia. Törölje le a foltokat, hagyja 15 percig, és mossa meg a terméket.

Berry juice. Egyenlő mennyiségben, vegye le a citromlevet és az asztali ecetet. A kapott oldatot megfestettük. 15 perc múlva a terméket mossuk.

Tintafoltok. Figyelemre méltóan az ilyen szennyeződések oldatával ütközik: 1 pohár meleg víz, 1 evőkanál ammónia és azonos mennyiségű hidrogén-peroxid. Nedvesítse az őrölt pamut lemezt a szennyezett helyen és hagyja 15 percig. A festéket mosószappannal mossa le, ismételje meg az eljárást, ha szükséges. Ezenkívül hatékonyan harcol a tinta, a golyóstoll és a gélgyűrű glicerinének nyomainak egyenlő arányban az etil-alkohollal. Bőven kell áztatni a festékjavítást, és egy óra múlva öblíteni.

Nyomokban a festék. A legegyszerűbb az akril és vízbázisú festék mosása, vízben oldódnak, eltávolításuk csak türelmet és kitartást igényel. A friss foltokat meleg vízzel mosószappannal, mosóporral és mosogatószerrel mosogatjuk. A merev foltok eltávolításához használjon fogkefét és óvatosan tisztítsa meg a szennyeződéseket.

Az olajfestékkel jobban megbirkózik. Agresszív oldószerek: aceton, finomított benzin, fehér szellem elronthat egy dologot, különösen színes vagy gyapjú. Könnyen vastag szövetekre alkalmasak, nagyon gondos használatot igényelnek, és nem garantálják a kiváló eredményt.

Csepp gépi olaj. Ha kicsi – nem lehet könnyen eltávolítani. A szennyezett helyeket takarni kell a fogporral, krétával vagy porcukorral. Tartsa az órát. Ezután mossa le háztartási szappannal és hagyja el az éjszakát.

Nyomokban a fű. A friss szennyeződések az oldat alkalmazásából jelentősen fellazulnak: 1 evőkanál ammónia 600 ml vízhez. Ezután kézzel mossa meg a dolgot mosószappannal.

Jód és zelenki pontok. Kiváló hatás csak új szennyeződések esetén könnyű elérni. A burgonyakeményítő vagy a burgonyaszelet tökéletesen megtisztítja a jódot. A zöldséggel egyenlő arányban keveredik a hidrogén-peroxid vízzel.

Hogyan távolítsuk el a foltokat a ruhákból otthon és ne rontsuk el

A népi jogorvoslatok meglehetősen hatékonyak, takarékosak, egészségesebbek és a dolgok biztonságosabbak. Annak érdekében, hogy ne tisztítsák meg a terméket tisztításkor, egyszerű szabályok vannak.

• Helyezzen vízálló hordozót, például celofánt vagy abszorbens rongyot a szennyeződés helyén.

• Rendkívül fontos, hogy kipróbálja a terméket egy kis területen. Használhatja a hajtószíjat, a varrási juttatásokat, a mandzsetta alsó részét. Különös figyelmet kell fordítani a könnyű, vékony szövetekből készült termékekre.

• A helyszínt gondosan kell kezelni, a széltől a középpontig, hogy ne növeljék a szennyeződés kontúrját és területét.

• Gondoskodni kell a forró víz használatáról. Néhány helyet a hőmérséklet hatása alatt a szövetbe eszik, és nem lehet tisztítani. Jobb, ha a szennyezett tárgyat hideg vízben mossa le.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =