Euharis: otthoni gondozás (fotó). Miért nem virágzik az Amazon liliom: az eukherisz problémái otthon

Az Eucharisz (eucharisz) az Amazonas szubtrópusi erdeiből származik.

Ezzel kapcsolatban a növény második nevet kapott – az amazóniai liliomot, noha a virág alakja inkább egy nárcisz.

Népszerűség a beltéri virágkertészet euharis megszerzett köszönhetően elegáns fehér virágok finom kellemes illata.

Az otthon termesztett növények összes létező faja közül mindegyik alkalmas:

• eucharisz fehér;

• Eucharisz nagyvirágú vagy amazóniai (grandiflora);

Eucharisz fogatlan (callifruria).

A trópusi származás ellenére az Amazonas liliom a gondozásban szerényen változik, és egyszerű szabályoknak megfelelően évente kétszer élvezheti a virágzását.

Euharis: otthoni gondozás. Szaporodás, transzplantáció

reprodukció

Az Euharist vegetatív módon termesztik és magokat. Otthon az első módszert használják. Az amazóniai liliom nagy leánygolyócsaládot alkot. Csak akkor válassza el őket, ha eléggé el vannak választva az anyavilágtól. Jobb, ha ez március-április. Az elválasztott gyermekek külön edényekben ülnek az előkészített talajjal.

Euharis: otthoni gondozás (fotó). Miért nem virágzik az Amazon liliom: az eukherisz problémái otthon

A gyermekek készen állnak a transzplantációra

transzplantáció

Az Euharist komolyan érinti a földi kóma zavara és a gyökerek károsodása, ezért 3-4 évente egyszer kell átültetni. A transzplantációra utaló jel arra utal, hogy számos lányégő izzót képeznek. Elkülönítve őket az anyavilágtól vagy sem, a virágüzlet céljaitól függ:

• ha szükséges a növény szaporodása, akkor minden baba külön tartályba kerül;

• Ha egy buja virágzó növényt szeretne kapni, akkor jobb, ha a hagymát családot elválasztás nélkül átültetik.

A transzplantáció legjobb ideje március. Az egészséges növények új fazékba kerülnek, anélkül, hogy megsemmisítenék a földi kómát. Az átültetés előtt megbetegedett egyedeket meg kell vizsgálni az izzó rothadásának. Ebben az esetben a talajt gyengéden megrázzák vagy lemossák a gyökerekről, a sérült részeket levágják, a részeket fertőtlenítik és fungicidekkel kezelik. A levél levelek a talajban 4-5 cm-re vannak eltemetve.

Euharis: otthoni gondozás (fotó). Miért nem virágzik az Amazon liliom: az eukherisz problémái otthon

Eucharis ültetése: 4-5 cm mélyen ültetett gyökerek és levelek

Ha nincsenek levelek, akkor az izzót úgy helyezik el, hogy a csúcsa a talajszint felett maradjon. Ez elősegíti a növény fejlődésének megfigyelését.

Az ültetésre a tapasztalt virágtermesztőknek ajánlott keskeny és nagy edényeket használni az alján lévő lyukakkal. Kötelező vastag vízelvezetés, hogy megakadályozza a nedvesség stagnálását és a gyökérrendszer bomlását.

Ha gyökerektől és levélektől fogva van hagyma, akkor az edényt oly módon kell venni, hogy a fazék peremétől az izzóig terjedő távolság legfeljebb 2-3 cm legyen, és a hordozót fel kell hígítani homokkal és kissé nedvesíteni. Ültetett növény fel egy világos meleg helyen.

Az első 14-20 nappal az átültetést követően az euharis mérsékelten öntözött – ahogy a talaj megszárad. Ha levél leveleket ültetnek be, rendszeresen permetezik őket. A levélzetlen izzókban új hajtások 30-45 nappal az ültetés után jelennek meg.

Euharis: otthoni gondozás. Talaj, hőmérséklet és páratartalom, öntözés, trágyázás

talaj

Az Amazon liliom számára a termékeny talaj jó levegővel és nedvesség áteresztőképességgel jár. Ezt figyelembe kell venni a talaj keverékek önkomponenseként. A termeléshez olyan összetevőket kell használni, mint a humusz, levélföld, homok, tőzeg (1: 2: 1: 0,5). A pot alján egy extrudált agyagból, kókuszhéjból és egy kis zúzott kőből van szükség a vízelvezetés rétegére a felesleges nedvesség kiáramlása érdekében. Ha az üzletekben eladott keverékeket választja, a legjobb az amaryllis talajon.

elhelyezkedés

Az Eucharisz jól növekszik a félhomályban, és nem tolerálja a közvetlen napfényt. Otthon, optimális helyszíne lesz a keleti vagy nyugati irányú ablak. Nyáron a növény friss levegőre küldhető, miután megvédte a védelmet a déltől és a csapadéktól.

Hőmérséklet és páratartalom

A trópusok ez a natív termofil, ezért a növekedés és a virágzás időszakában a legoptimálisabb hőmérsékleti tartomány + 24-28 ° C. Nagy hőmérsékleti különbségek befolyásolják a virágok méretét – egyre kisebbek. A virágzás után a pihenés állapota az euchariszon kezdődik: ebben az időben a növény 17-18 ° C-on belül van. + 10 ° C-nál alacsonyabban, a növény eldobhatja a leveleket, és az izzók elkezdenek rothadni. Az Eucharisz nem tesz különösebb igényt a szobahőmérsékleten. Spray csak az aktív növényzet időszakában. A virágzás során ezt az eljárást óvatosan kell végrehajtani, hogy a nedvesség ne kerüljön a virágokra, tk. A csepp vizet barna foltok alkotnak. A leveleket a nedves ruhával törölje le.

locsolás

Az öntöző eucharisznak mérsékeltnek kell lennie, nem engedve a talaj túlcsordulásának és túlzott nedvesítésének. A következő öntözést a talaj szárítása után a térfogat 1/3-a (ha a talaj vizes, a növény rothadásának gyökérrendszere) végzik. Az öntözővíznek szobahőmérsékleten kell lennie. A felesleges vizet, amelyet felöntünk a serpenyőbe öntözés után, öntjük. A pihenőidő alatt csökken az “ivási rendszer” – a fazékban lévő föld félig száraz marad.

etetés

Feed euharis az aktív növényzet során minden második héten, alternáló ásványi és szerves műtrágyák a virágos növények. A virágzás befejezése után az Amazonas liliom pihenőidőt kezd, és meg kell állítani az etetést.

Euharis: otthoni gondozás, virágzási feltételek

A megfelelő gondossággal az eucharisz évente 2-3 alkalommal virágzik otthon. A virágok egymás után kinyílnak, mindegyikük 8-10 napig virágzik, kellemes, kellemes illatot sugározva. Az Amazonas liliom virágzási periódusát az öntözés és etetés egy bizonyos rendszere szabályozza.

Euharis: otthoni gondozás (fotó). Miért nem virágzik az Amazon liliom: az eukherisz problémái otthon

Az eucharisz életciklusának grafikája (a római szám a hónap száma, egy cella fél hónap). A sárga szín a növény pihenőideje, zöld-aktív növényzet, vörösvirágzás.

Ha az euharis otthon nem virágzik, akkor ez a következő okok miatt következik be:

• Helytelen leszállás. Mielőtt a fiatal növény elkezd virágozni, izzókának növelnie kell a gyerekeket 3-4 évig. A virágzás felgyorsításához, ha egy fazékbe ültetünk, néhány hagymát készíthetünk. Minél közelebb van a leszállási kapacitás, annál hamarabb érkezik a virágzás.

• A nagy hőmérsékleti ingadozások gátolják a növény növekedését és az izzó bomlását okozzák. Ennek eredményeképpen a virágzás nem következik be, de ha a növény lefektette a virág nyilakat, akkor a virágok kicsiek.

• A pihenés színhelye nem figyelhető meg. A virágzás befejeződése után 1-1,5 hónapig tart. Az öntözés mennyisége és mennyisége rövidülési idő, és eucharisz félszáraz állapotban van (a fazékban levő talajnak fel kell szárítania a térfogatát). Határozza meg a szubsztrátum szárításának mértékét a pot súlyával, a nedvesség vagy a fából készült botok speciális mutatói által, a földbe merítve. Ugyanakkor jó világításra van szükség. Amikor új hajtások jelennek meg, az öntözés növeli és megújítja a növény megtermékenyítését.

Euharis: otthoni gondozás. Az eucharisz termesztésének fő problémái

Az ápolt hibák befolyásolják az eucharisz megjelenését. A fokozatos sárgulás és a haldokló levelek természetes folyamatok. A tömeges sárgulás és a levél haldoklik, ha nem megfelelő öntözés (túlzott vagy nem megfelelő), alacsony léghőmérséklet (+ 10 ° C alatt) vagy közvetlen napfény. Ebben az esetben le kell venni az izzókat a talajról, és ellenőrizni kell őket: ha puha tapintásúak, megváltoztatták a színt, akkor ez egy bomlási folyamatot jelez. A virág megmentése érdekében a sérült részeket kivágják, a sebeket szénporral porítják, levegőn szárítják és egy új hordozóra ültetik.

Nedvesség hiányában az eucharis levelei elveszítik a turgort. Ha az öntözés után az alakjuk nem áll helyre, akkor a szállítás közben szállítás közben az oka lecsillapodhat.

A levelek csavarása és erős lehullása a gyökérzáródás károsodásának jele, vagy a piszkozatok fagyásgátlója.

Euharis: otthoni gondozás (fotó). Miért nem virágzik az Amazon liliom: az eukherisz problémái otthon

Az Eucharisz levelei lehullottak a tervezet miatt

A felnőtt levelek deformációja a levegő szárazságán történik egy növényen. A nedves szivacs törlése segít nekik a helyreállításhoz. Ha az űrlap elveszett (mind a fiatalok, mind a régiek), az ok, legvalószínűbb a kártevők megjelenése, a műtrágya feleslege, a talaj és a gyökerek alul hűtése.

A tápanyagok hiánya miatt a növény a régi levéleket ugyanúgy dobhatja ki, mint az újak. Leggyakrabban ez a télen elégtelen megvilágítással fordul elő.

Az amaryllis család egyik leggyakoribb betegsége, amely euchariszhoz tartozik, a szürke rothadás, amelynek kórokozója a Botridis gomba. Fejlődik magas páratartalom mellett, alacsony levegőhőmérsékleten és a talaj vízvisszaverődésében. A kezdeti szakaszban a levelek elveszítik a rugalmasságot, puha, barna a szélein. Ezután a fertőzött területeken megjelenik a szürke forma, és meghalnak. A betegség első jeleire a növény érintett részeit eltávolítjuk, a maradékot réztartalmú fungicidekkel (Topsin-M, Fundazol, réz-szulfát oldat) kezeljük.

Az eucharisz (és az Amaryllis egész családja) gyakori gombafertőzései megdöbbentőek vagy vörös égőek. Jellemzője, hogy a levelek, a kocsányok, a rügyek, az izzók megjelenése piros hosszúkás foltok megjelenésével jellemezhető.

Euharis: otthoni gondozás (fotó). Miért nem virágzik az Amazon liliom: az eukherisz problémái otthon

Piros égés az eucharisz izzókon

Amikor a sérülést súlyosan érintik, a levelek deformálódnak, a csigák görbülnek és leereszkednek, az izzóra rothadt foci alakul ki. Ennek eredményeként az üzem leesik és meghal. A betegség előrehaladását a hirtelen hőmérsékletváltozások és a túlzott öntözés kedveli. Idővel a pycnidia fekete foltjai alakulnak ki a foltokban – a gombaspórák forrásai. A vörös égés elleni küzdelem érdekében fontos, hogy csak jó minőségű ültetési anyagot használjunk. Az ültetést megelőzően hagymákat gasztrointesztinnel (Oxihom, Maxim, Rovral, Abiga-Peak) 30 percig kell bepermetezni és száraz (2 nap).

A kártevők közül az eucharist egy gombás szúnyog, fésülködő, pókfegyver, thrips és scute befolyásolhatja.

A gomba szúnyogok (szaridák) kicsi fekete szúnyogok, a nők tojást termelnek a növények gyökereiben. A sérülést a gyökérszövetekből származó lárvák okozzák. Ennek eredményeképpen a növény elmarad a növekedésben, elpusztul, nem virágzik. A kártevők elleni küzdelem érdekében a fazékban lévő talajt az Aktara (0,8 g / l víz) fújhatja. A jövőben állítsuk be az öntözést – a szúnyogok reprodukálódnak a vizes élőhelyen.

Az Amaryllis cseresznye a lámpa méretei alatt telepedik le. A levelek és a kocsányok görbületét, majd a növény szárítását okozza. Súlyos vereség esetén az euharist inszekticidekkel (Aktara, Akarin, Vertimec) kell permetezni.

A pók atkák a száraz levegőn belül fertőzik meg a növényeket. Ha kevés kártevő van, akkor az eucharisz földi részét szappanoldattal mossák és magasabb páratartalmat tartanak fenn. Amikor a tömeges lézió indokolt, az akaricidek (Sanmayt, Akarin, Kleshchevit, Fitoverm) használata.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =