Smerte efter menstruation - hvad siger det? Find ud af hvad der forårsager maven (underlivet) eller brystet efter menstruation og hvad man skal gøre.
Følelser under menstruation ingen vil kalde behagelige – fattige kvinder bliver tvunget til at opleve visse ulemper hver måned. Men for nogle ophører lidelsen ikke med de kritiske dage – smerter efter menstruation fortsætter. Det er trist, men oftest er det et signal om sygdom, så det er nødvendigt at finde ud af deres årsag.

Hvorfor smerter min mave efter månedligt

Desværre tænker nogle repræsentanter for den smukke halvdel af menneskeheden ikke engang på, hvorfor underkvalen gør ondt og begynder aktiv behandling på egen hånd – påfør varmevarme, ordiner analgetika. Men årsagerne til unormale tegn kan være meget alvorlige. Lad os kun overveje en del af dem.

1. Hormonal ubalance

Ubalancen mellem hormonprogesteron og prostaglandiner. Overskridelse af den tilladte mængde af sidstnævnte er en ret almindelig årsag til underlivet efter måneder. I dette tilfælde tilføjes andre symptomer – ubehageligt kvalme, opkastning, kuldegysninger, svedtendens, nogle gange gør det ondt i brystet. Prostaglandiner er ansvarlige for livmoderkontraktioner og smertefølsomhed. Derfor øger deres niveau i kroppen øget antal nedskæringer og naturligvis intensiteten og varigheden af ​​smertefulde symptomer.

2. Inflammatoriske sygdomme

Dette er en almindelig og ret almindelig årsag til, at efter en måneds smerte gør underlivet ondt og der er nogle yderligere symptomer.

– Adnexitis er en smitsom og inflammatorisk sygdom, der påvirker æggelederne og æggestokkene. Aktive patogener er chlamydia, ureplazmy, condylidae, mycoplasmaer, der kommer fra vagina. Sygdommen manifesterer sig ved at trække smerter i underkroppen og underlivet, dets triste udfald kan være infertilitet.

– Cervicitis er en viral betændelse i livmoderhinden. Det kan udvikle sig i tilfælde af erosion eller colpitis, skade under fødslen eller tidlig ophør af graviditet. Når cervicitis ikke kun gør ondt i maven efter menstruation, men også fremmer slim og purulent vaginal udledning.

– Vulvit – selv om den inflammatoriske proces griber den ydre skal af genitalorganerne, er den ret i stand til at forårsage smerte efter menstruation. Patogener er seksuelt overførte infektioner – gær svampe, forskellige mikroorganismer. Aktivér sygdommen for manglende overholdelse af korrekt hygiejne og brug af syntetiske undertøj. Yderligere symptomer – brændende, kløe, hævelse og purulent udledning.

– Endometritis er en akut betændelse i livmoderhinden. Ofte opstår efter alle former for intra-uterine interventioner – abort, diagnostisk curettage, labor og kejsersnit. Det vigtigste symptom – smerter efter menstruation, ledsaget af slimhinde sekretioner af en brunlig nuance.

3. Cyster og tumorer

Følelse af stramhed, under og efter menstruationspine underbukken – årsagen til ubehagelige symptomer kan skjule i nærvær af cyster eller neoplasmer. Vokser op, de bryder blodcirkulationen og påvirker nerveenderne og naboorganerne.

4. Tuberkulose er en sygdom, der påvirker symptomernes overflod:

– krænkelse af menstruationscyklussen

– smerte efter menstruation eller vedvarende, lokaliseret i underlivet og i nedre ryg;

– nedsat appetit og vægttab;

– nervøsitet og irritabilitet

– søvnløshed, utilpashed, udmattende svaghed;

– natlig sved

– takykardi.

Æggestokke, endometrium, æggeleder er oftest ramt.

5. Endometriose – væksten af ​​endometrielaget og indgangen af ​​endometrieceller på overfladen af ​​naboorganer. Deponering i dem og påfyldning med blod, forårsager smerter efter en månedlig, smertende eller kramper karakter, som kan vare hele cyklen. Sommetider giver smerter til endetarmen. Lignende symptomer kan også indikere en forkert position af livmoderen.

Er brystet skadet efter menstruationsperioden – hvorfor?

Hvis du er under sytten og har et kiste efter menstruationen, er det for tidligt at bekymre dig. De aldersrelaterede hormonforandringer, skelets hurtige vækst, etablering af cyklussen, er ret i stand til at tjene som årsagerne til, hvad der gør ondt i brystet efter menstruationen og på tidspunktet for dem. Men da de bliver ældre, kommer alle disse tegn til intet, fortsættelsen af ​​brystets følsomhed kan kun indikere uflaks. Først og fremmest skal du sørge for, at du ikke er gravid ved at lave en test. Hvis det ikke er tilgængeligt, kan årsagerne være:

– led skade

– nylige operationer

– overgangsalderen;

– bivirkninger ved at tage sedativer.

Det er svært at diagnosticere problemet alene, hvis testen eller analysen for hCG er negativ, og brystet stadig gør ondt efter den månedlige, skal du ikke udsætte besøget hos lægen. De faktorer, der forårsager ubehag, kan ikke være harmløse:

1. Onkologiske sygdomme – chancerne for at bekæmpe sygdommen er store nok, men kun ved rettidig påvisning af en tumor.

2. Mastopati – mere end 50% af kvinderne har dette eller det stadium i sygdommen, som ikke kun gør ondt i brystet efter menstruation, men irriterer også fornemmelsen af ​​tyngde og sprængning. Hvis det ønskes, kan du selvstændigt mærke sælerne og gøre denne enkle procedure, helst en gang om måneden.

3. Hormonale svigt – kan skyldes aldersrelaterede ændringer, seksuelle infektioner, parasitære infestationer, stress, antikonceptionshormonale midler.

Maven eller maven efter hver måned har en smerte – om det altid er nødvendigt at henvende sig til gynækologen

Rabat ikke de andre faktorer, der kan forårsage smerte efter menstruation. Mavesens nederste smerter og smerter med følgende lidelser:

– urolithiasis – stenen passerer gennem urineren ind i blæren og forårsager smertefulde fornemmelser hele vejen;

– ulcerøs colitis – betændelse i tyktarmen

– helminthic invasion – ikke kun gør ondt i maven, men også slides ud af afføringen

– Crohns sygdom er en alvorlig og sjælden sygdom i forskellige dele af tarmrøret;

– komprimering af ryggenes nerveender.

Som du kan se, kan smerter efter menstruation irritere med forskellige sygdomme, og det er ekstremt vigtigt at bestemme deres sande årsag.

Lægen skal straks kontaktes, hvis eftermorgen har smerter i underlivet, og der er yderligere symptomer:

– Efter menstruationens udløb vises udtværing;

– Brystet er forstørret, og gennemsigtigt eller hvidt indhold er allokeret fra brystvorterne;

– sekretion fra kønsorganerne ubehagelig lugt;

– temperaturen er lidt forhøjet og varer i flere dage;

– Ikke kun inden i mavesmerterne efter månedligt, men også udenfor taktilfornemmelser forværres.

Husk! At slippe af med smerten efter en periode med smerte ved hjælp af en varmere eller smerte medicinering, du simpelthen kører sygdommen inde, og det vil nødvendigvis vende tilbage igen.

Smerte efter menstruation – behandling

I tilfælde af, at maven gør ondt efter menstruation, handler tale som regel ikke om en fysiologisk proces, men om en patologisk. Derfor er det nødvendigt, og så hurtigt som muligt at opdage årsagen og straks begynde at fjerne den. Til diagnose anvendes effektive moderne metoder – ultralyd, magnetisk resonansbilleddannelse, undertiden, om nødvendigt, en punktering er taget, en grundig anamnese opsamles. Efter diagnosen er etableret lægen ordinerer behandling.

Hvis brystet gør ondt efter en måned, og diagnosen er mastopati, behandles behandlingen først konservativ. Det afhænger af alderen, sygdomsformen, den generelle tilstand og mange flere individuelle faktorer. Antiinflammatoriske og homøopatiske præparater, hormonelle og med iodindhold, diuretika. Hvis lægemiddelbehandling ikke har den ønskede effekt, kan kirurgi være påkrævet.

Infektiøse inflammatoriske sygdomme kan ikke helbredes uden antibiotika og svampesygdomme – uden specielle cremer og salver. Hvis efter en måneds smerter den nedre del af kroppen, og lægen diagnosticerede en cyste eller en neoplasme, vil det sandsynligvis være nødvendigt med en operation. Men har ikke travlt med at blive forstyrret – denne beslutning er kun taget med behørig hensyntagen til alle faktorer og strengt individuelt. Det er muligt, at for dig er den mest effektive bare konservativ terapi. Ud over lægemiddelterapi er der mange folkemæssige opskrifter, der kan lindre smerter efter menstruation i tilfælde af, at den behandlende læge ikke gør indsigelse.

Smerte efter menstruation – behandlet med folkemæssige retsmidler

1. Det gør ondt i brystet efter en periode – drik masser af væsker. Mængden af ​​almindeligt vand bør ikke være mindre end 2 liter om dagen.

2. urtete hjælper godt, hvis maven gør ondt efter menstruation. Til forberedelsen skal du tage blade af citronmelisse, timian, johannesurt og kamille i lige store mængder. I te er det godt at tilføje en ske med honning og citron.

3. Lækker og sund drikke fra tørre blade af vild jordbær (1 spsk pr. 1 glas koldt vand), du skal insistere i 6 timer. På en dag er det ønskeligt at drikke 1/2 kop.

4. Hvis brystet gør ondt efter menstruation – tag et varmt bad til natten, kan du tilføje en dråbe smagsolie eller almindeligt havsalt.

5. Prøv ikke at overbelaste dig selv i kritiske dage, hvile mere, så vil ubehagelige følelser efterlade dig sammen med kritiske dage.

6. Efter månedlige smerter i underlivet? Drikke hver dag urte tinktur: 1 del af roden af ​​valerian, så mange blade af mynte, 2 dele kamille blomster. Hæld kogende vand 1 spsk. ske blanding, insistere 30 minutter, tage tre gange om dagen til 2 spsk. skeen.

Maven efter månedlige smerter – forebyggende foranstaltninger

Hvis lægen ikke har fundet uønskede processer, og efter en måneds smerter i underlivet – kan årsagen være, at man ikke overholder den korrekte hvilemodus og arbejde. En fuldstændig søvn og god ernæring, ingen stress og slippe af med dårlige vaner er nødvendige. Gå mere i frisk luft, sport, mester flere yoga øvelser for at lindre ubehagelige smertefulde manifestationer. Når maven gør ondt efter menstruation – dette er ikke for normalt fænomen. Måske, noget du gør forkert – ikke regne med din styrke under træning, giv præference for usund mad, for længe at sidde ved computeren. Prøv at ændre noget i livet, og du er overrasket og glad for at bemærke, at smerten efter den månedlige borer dig af helt engangsbrug.

Hvis maven efter de månedlige smerter, og lægen diagnosticerede sygdommens tilstedeværelse – skulle begynde med kampen mod den underliggende lidelse. Dens succesfulde terapi vil bidrage til at fjerne smerte syndrom efter menstruation. Den komplekse kombination af lægebehandling, traditionel medicin, fysioterapiprocedurer og om nødvendigt sanatoriumbehandling vil hjælpe med pålideligt at slippe af med problemet og ikke forvente med rædsel ved starten af ​​hver menstruation. Pas på dig selv, du er værdig til det.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2