Hvordan man renser næsen til en nyfødt? Er det muligt at rengøre en tud til en nyfødt med bomuldsknopper: hvordan man gør det korrekt

Rengøring af tuden til en baby er en af ​​de ubehagelige for ham, men den nødvendige hygiejneprocedure. Forældre bør beherske teknikken godt for at give barnet så lidt som muligt ubehag og ikke skade et lille barns næse. Behandl rengøringsprocessen med alt ansvar. Lad os se på dette problem trin for trin.

Sådan rengøres en nyfødtes næse: forberedelse

Det vil være mere bekvemt, hvis mor forbereder i forvejen alt, hvad der er nødvendigt for proceduren til rengøring af tuden. Disse omfatter:

• Steril bomuldsuld;

• Vegetabilsk olie, saltvand eller kogt vand

• Svampe;

• Aspirator og pære efter behov.

Sådan rengøres en tud til en nyfødt: lære teknik

Sjældent, hvilken slags baby forbliver rolig under hygiejniske procedurer. Normalt græder babyen, bøjer og vrider hovedet. Derfor er det bedre at bruge flagella i stedet for bomuldsknopper og kampe med indpakket bomuldsuld. Dette vil fjerne risikoen for skade på barnets næse.

Det er bekvemt, at hvis moren renser tuden til den nyfødte, vil en anden distrahere barnet, for eksempel ved hjælp af et legetøj. Hvis der ikke er nogen assistent, og du er nødt til at styre dig selv, skal du finde en måde at løse hovedet på den nyfødte på. Dette kan gøres med en fri hånd eller ved at indpakke barnet med noget blødt, for eksempel rullehåndklæder.

Brug en vegetabilsk olie til at rense næsen. Egnet solsikke, fortrinsvis steriliseret på forhånd. Dette eliminerer risikoen for mikrobiel infektion i den sårbare nasale slimhinder.

Og tværtimod forsøger du ikke at bruge modermælk som væske til at væde flagellumet (i vor tid er sådan en “nyttig” folkelig rådgivning stadig almindelig). Brystmælk, der ikke anvendes til det tilsigtede formål, vil tjene som et gunstigt næringsmedium til patogener.

Proceduren udføres normalt under babyens morgentoilet eller efter en aftenbad. Husk at dine hænder skal være rene. Som nævnt ovenfor skal du forsøge at forberede alt på forhånd for ikke at blive distraheret af småbørn, når du er i kontakt med barnet.

Vrid flere flagella fra bomuldsuld. De bør ikke være for tynde, elastiske og af tilstrækkelig længde. Bare rolig, med erfaring får du evnen til at vride den ideelle turundochek.

Brug til at blødgøre skorpen olie, saltvand eller almindeligt kogt vand. I dette tilfælde er der ingen strenge anbefalinger. Alle komponenter påvirker sparsomt slimhinden i en lille tud. Om ønsket kan du skifte løsninger. Nogle gange skal du pre-dryppe væsken i næsen. Til dette er det praktisk at bruge pipetten. Det skal steriliseres og tørres efter hver brug.

Det dæmpede flagellum skal placeres i næseboret og udføres flere rullebevægelser. Genbrug ikke flagellaen. Tør den ydre overflade af næsen, hvis den er snavset under proceduren.

Vær ikke nidkær og rengør din næse flere gange om dagen. Hvis barnet er sundt og der ikke er nogen forkølelse, er det nok at udføre proceduren en gang om dagen.

Sådan rengøres en tud til en nyfødt: forebyggende foranstaltninger

Det er meget vigtigt for tilstanden af ​​næseslimhinden under hvilke forhold værten lever. Opret behagelige forhold for dit barn:

• Lejligheden skal ikke være for varm. Den optimale temperatur for en baby er 24-25 ° C.

• Luften skal have tilstrækkelig fugtighed. Ideel til disse formål er en luftbefugter. Men ikke alle familier kan medføre ekstra omkostninger for sådanne enheder. Derfor er der en alternativ måde: fugt et rent stykke stof og hænge ved en varmekilde. Det fordampende vand vil fugtige luften i rummet. Tilsvarende er der en beholder med vand placeret i nærheden af ​​batteriet eller varmelegemet.

• Daglig vådrensning i det rum, hvor barnet lever. Vask især gulvene og tør dem støv i børnenes værelse.

• Ventilér rummet, men sørg for, at der ikke er udkast, der er farligt for barnets skrøbelige krop.

• Eliminer irriterende stoffer som støv, parfume, skarpe lugte, tobaksrøg.

• Kommunikation med kæledyr er bestemt til gavn for barnets udvikling. Men for barnetiden er det nødvendigt at begrænse denne kontakt. Animaluld er et kraftigt allergen og en yderligere irritation for næseslimhinden.

Hvordan man renser en nyfødtes næse: Barnet er syg

Forsøg ikke at suge slim ud af barnets tud uden nogen apparater. Det er ikke engang et spørgsmål om ikke at følge de grundlæggende hygiejneregler. Og i fare for moderen at fange fra barnet. Efter fødslen er en kvindes krop i høj grad svækket og bliver sårbar, selv for lavrisikoinfektioner.

Hvis dit barn har en løbende næse, bør du vide, hvordan man rengør næsen med en nyfødt aspirator. Denne specielt designet enhed kan købes på apoteket. En ende af enheden indsættes lavt i spidsen af ​​barnet. Det andet næsebor skal være fastspændt. Den anden ende af slangen holder forældrene klemmer sine læber og prøver så meget som muligt at trække i luften. I dette tilfælde skabes der et vakuum i røret, som giver dig mulighed for at fjerne indholdet af næsen. Slim fra næsen opsamles i en speciel beholder, der er placeret ved “næsen” af aspiratoren eller i midten af ​​røret. Denne metode til rengøring af næsen er hygiejnisk og sikker.

På nuværende tidspunkt er der, bortset fra mekaniske, elektroniske aspiratorer. Deres pris er højere, men de er meget mere praktisk at bruge.

En alternativ metode er rensning med en pære. Hent i apoteket en lille pære med en blød spids. Før hver brug skal du sørge for at sterilisere den ved kogning. Frigør luften fra pæren, klem den og kom ind i denne tilstand lavt i næseboret. Spred pæren. Hvis alt er gjort korrekt, skal indholdet af tuden “suge” i pærens hulrum. Denne metode kræver en vis færdighed. Så frarå ikke, hvis du ikke opnår resultatet fra første gang.

Tillykke med, du er fyldt med viden om vigtige hygiejneprocedurer. Nu slip frygt og tvivl og begynde at øve! Lad din lille en puste frit med sin lille, rene tud!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 76 =