Graviditet: Hvilke vanskeligheder afventer os og hvordan man håndterer dem?

Graviditet er en meget glædelig begivenhed, hver kvinde ser frem til fødslen af ​​barnet. Men under graviditeten afventer en kvinde også nogle ikke altid behagelige fornemmelser, som det er nødvendigt at vide og ikke panikere, når de ser ud.

Så hvad kan du forvente?

Forgiftning.

Disse er ubehagelige følelser forbundet med forandring af hormonel baggrund – kvalme eller opkastning om morgenen, øget salivation, bevægelsessyge i transporten, mangel på appetit. De kan til en vis grad være til stede i næsten enhver kvinde indtil omkring 12-14 ugers graviditet. Alle symptomerne bør ikke give gravide stærke problemer, bør ikke føre til dehydrering og et skarpt vægttab. Under alle omstændigheder, når en toksik forekommer, er det værd at konsultere med en læge. Hvordan lette dig selv en formue? Der er et par enkle tips.

1. Pas nøje på din tilstand, toksikoen bør ikke forhindre dig i at arbejde eller lede et almindeligt liv. Ved forværring kontakt straks læge.

2. Mad skal tages i små portioner, men mellemrummet mellem måltider skal reduceres.

3. Al mad skal være i varm form – for varmt eller koldt fremkalder angreb af kvalme eller opkastning.

4. Hvis du forårsager kvalme visse typer fødevarer – bare midlertidigt fjerne dem fra kosten, erstat dem med tilsvarende i sammensætning retter.

5. Brug ikke parfume og deodoranter, undgå irriterende lugt, de fremkalder kvalme. Undgå røgfyldte lokaler.

6. Hjælper med at kæmpe med kvalme morgenmad i sengen, sæt et sødt wienerbrød eller kiks, yoghurt og spis om morgenen. En håndfuld græskarfrø hjælper meget med kvalme.

7. Se vægten, fuldheden øger manifestationerne af toksikose.

8. Drik nok væsker, med dehydrering øges toksikoen.

Fænomenet giftighed er typisk for den første graviditet og anden graviditet. Flere detaljer om giftose under graviditet kan du læse her.

Gestose.

Denne såkaldte late toksose af graviditet er en komplikation og meget farlig. Det er baseret på en overtrædelse af blodcirkulationen, hvilket fører til en stigning i blodtrykket, en forringelse af tilførslen af ​​hjernen og livmoderen med fosteret. Det er nødvendigt at se nøje på din tilstand, kontrollere blodtryk, kropsvægt og urinalyse. Hvis der opstår hævelser, vises et protein i urinen. Øger trykket, har akut behov for at se en læge. Dette er farligt for dig og barnet. Men hvad kan man gøre for at forhindre gestose?

1. Besøg din læge regelmæssigt og tag urinprøver.

2. Juster din kost, reducer saltindtag, fødevarer højt i kalorier, fjern konserveringsmidler og farvestoffer fra mad.

3. Styr din vægt og blodtryk, gå meget og vær i luften.

Forstoppelse, hæmorider.

Disse vanskelige problemer opstår normalt sidst i graviditeten med stigende kompression af maven og tarmene og vener af gravide livmoder. Desuden hormonelle gravide fører til et fald i tonen i vener og tarmvæg, hvilket yderligere bidrager til deres svage arbejde. Hertil kommer, at hvis før graviditeten ernæringstilstand kvinder ikke var perfekt, og der var problemer med fordøjelsen, de mere obostratsya. Hæmorider er resultatet af forstoppelse, vægtændringer, åreknuder på benene. Dette medfører ubehag, forstyrrer appetitten og den generelle tilstand af kvinden. Et hæmorider kan også give smerte, blødning og prolaps af knuder. Hvad skal jeg gøre?

1. Sammen med din læge, revidere din kost, berige den med fiber og flydende, spis surmælkprodukter, der skal være nok protein i kosten – fisk og kød. men kulhydrater (brød, kager, slik og kartofler) bør reduceres.

2. Gå meget og gå, stillesiddende livsstil fremmer forstoppelse.

3. Prøv ikke at bruge gasproducerende produkter – bananer, druer, kål.

4. Styr bækkenmusklerne, dette er den sædvanlige gymnastik til gravide og motionsterapi.

5. Bær en særlig bandage til gravide med begyndelsen af ​​underlivets vækst – det vil hjælpe mindre pres på tarmene.

6. Ved behandling af hæmorider skal du bruge salver og stearinlys, som lægen svarer.

Halsbrand. Bøvse.

Disse ubehagelige symptomer opstår med en forøgelse i livmoderen og en forandring i mavepositionen, som bliver mindre voluminøs og mere vandret. På grund af dette er en del af maden med mavesaft kastet tilbage i spiserøret og irriterer det. Nogle gange sker dette på de tidlige vilkår. som en satellit af toksikose. Bekæmpelse af halsbrand er ikke særlig svært.

1. Spis mad i små portioner, men ofte.

2. Undgå gastrisk irriterende mad – kaffe, fedtholdig, sur eller stegt.

3. Gorge ikke på før du går i seng.

4. Sove med en let hævet pude, ikke læg dig ned umiddelbart efter måltider, buk ikke lavt.

5. Tal med din læge om de sikreste produkter til halsbrand du kan bruge.

6. Et halvt glas mælk eller fedtfattig yoghurt hjælper meget.

Mindsket hæmoglobin.

Ofte hos kvinder under graviditeten nedsættes hæmoglobin under 110 g / l, hvilket fører til en forringelse af blodtilførslen af ​​moderkagen og fosteret, moderens krops lidelse. Årsagerne kan være et stærkt forbrug af jern til behovene hos voksende krummer, hvis dets indtag er utilstrækkeligt med mad. Anæmi er farlig på grund af forsinket føtalvækst, udvikling af gestose, for tidlig fødsel og andre komplikationer. Derfor er det nødvendigt at beskæftige sig aktivt med dets forebyggelse.

1. Hvis hæmoglobinet er lidt lavere end normalt, beriger du din kost med fødevarer rig på vitaminer og jern. Dagligt i kosten skal være kød eller fisk, lever og andet slagteaffald, de er nyttige kombinationer med boghvede.

2. Spis nok grøntsager og frugter, drik saft – jern absorberes bedre i nærværelse af vitamin C.

3. Med et fald i hæmoglobin under 105 g / l, vil lægen ordinere et kursus af antianæmiske lægemidler – vitaminer og jern, som skal være fuld i mindst 2-3 måneder.

Selvfølgelig er enhver gravid kvinde unik og unik. Og måske vil alle problemer omgå dig. Det er dog bedre at vide på forhånd og være fuldt bevæbnet, og i tilfælde af ubehagelige følelser eller tvivl – igen se en læge. Dette giver dig mulighed for at udholde og føde en sund baby!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 37 =