Er det muligt at døbe et barn til påske - præstens svar. Er det muligt at døbe et barn i faste før påske: "for" og "imod"

Ved fødslen af ​​et barn er ortodokse forældre bekymrede over spørgsmålet om hans dåb. Nogle gange er der situationer, hvor ceremonien skal holdes i posten før påske eller påske selv.

Der har været kontroverser om dette problem i lang tid, og ofte er dette spørgsmål åbent for mange forældre. For at håndtere dette problem er det nødvendigt at studere alle fordele og ulemper. Vi spurgte den ortodokse præst om dette.

Essensen af ​​dåbs nadver

Dåb er et af de syv store sakramenter af kristendommen. hans essensen i rensningen af ​​mennesket fra synder, degeneration til et nyt liv og overholdelse af troen.

Historien om dåbens ritual siger, at der efter Jesu Kristi opstandelse var meget få mennesker, der accepterede den kristne tro. Generelt blev kun voksne døbt, idet de havde gjort denne beslutning bevidst.

Som regel blev ritualet udført i hemmelighed, da ortodokse kristne blev forfulgt for troen og endog henrettet. Da kristne var få, blev nadverden udført hovedsageligt på store kirkedage.

Gradvist spredte den kristne tro mere og mere og døbte ikke kun voksne, men også babyer.

Hvornår er det bedre at døbe et barn

Der er ingen strenge tidsfrister i ortodoksi. Tidligere blev barnet bragt til templet ikke før den ottende dag i livet, men traditionelt på det fyrtreds. Dybest set skyldes det, at en kvinde efter fødslen får lov til at gå ind i templet kun på den 40. dag. Over barnets moder læser præsten særlige bønner, hvorefter kvinden kan deltage i dåb af hendes barn.

Det betyder ikke, at ceremonien skal holdes på denne dag, især hvis den falder på lånet eller en stor kirkesemester. Intet forfærdeligt vil ske, hvis du gør det lidt senere.

dog Der er en situation, hvor det er uacceptabelt at udsætte dåben. Hvis et barn er alvorligt syg, er det ligegyldigt, fastende nu eller en god ferie. Det er nødvendigt at holde en rite så hurtigt som muligt, så barnet har sin værgeengel. I dette tilfælde kan han blive døbt selv i hospitalet eller intensivafdelingen.

Vilkår for dåb

Ifølge de ortodokse kanoner er der ingen forbud på nadverden, uanset hvilken post eller ferie det falder. Det menes at Herren glæder sig over enhver, der kommer til troen for en person og ikke reparerer ham nogen hindringer. Desuden vil det være vanskeligt i princippet at afhente en dag til dåb, hvis du fokuserer på kirkedage, helligdag og mange faste. Derfor er der ingen begrænsninger for riten før påske eller efter.

Det eneste problem, der kan opstå i denne periode, er præstens banale beskæftigelse, for i fasten og på påskeugen afholdes tjenesterne næsten dagligt.

Hvert tempel har sine egne regler, så det er tilrådeligt at passe på forhånd og være enig med præsten om nadverden.

Gør dåbs nadver i faste

Nogle gange udvikler omstændighederne på en sådan måde, at dåbsritten falder på lånetiden. Og så tvivler mange forældre: Er det muligt at døbe et barn i faste? Der er intet direkte forbud mod at holde nadverden i denne periode på trods af nogle præsidiers indvendinger.

Det er dog værd at bemærke: det er sædvanligt at arrangere dåb for støjende fest og sjov, som ledsages af brugen af ​​kød og andre retter fra produkter af animalsk oprindelse samt alkohol. Dette er upassende under indlæg. Men hvis du alligevel besluttede at døbe krummen i den faste periode, kan du dække bordet fra de magre skåle og give op med at drikke alkohol.

Det menes at Den bedste dag for at døbe et barn i en post-net torsdag. På denne dag renser en person sit hjem og krop. Sakramentens adfærd i ren torsdag symboliserer befrielsen af ​​mennesket fra den oprindelige synd, sjælen er renset, og han kan mødes påsken fornyet.

Gør dåb sted på påske?

Påske for mange er forbundet med genfødsel af verden og mand til et bedre liv. Der er ingen direkte forbud mod at holde nadverden på påskedagen. Dåben kan afholdes i slutningen af ​​den festlige liturgi.

Men det er usandsynligt, at der vil være en præst, der vil blive enige om at gennemføre riten, medmindre det selvfølgelig er nødvendigt med dåb for et alvorligt syg barn. Årsagen er banal træthed.

Aften service bliver jævnt til morgen liturgi. Til enhver præst er påske en dejlig ferie, som du vil møde med din familie. Derfor bør forældre ikke kun tænke på deres ønsker, men også at passe på andre. Præsterne bestemmer på grund af overbelastning visse dage for ordningen for at regulere arbejdets rytme.

I betragtning af alt ovenfor kan svaret på spørgsmålet: om det er muligt at døbe et barn på påske, være positivt, men hvis det er værd at gøre eller ej, er det op til barnets forældre at bestemme. Måske ville det være mere hensigtsmæssigt at udsætte denne dato i flere uger, når ferien er overstået, og kirkens liv vil komme ind i det sædvanlige kursus.

Argumenter “for” og “imod” afholdelsen af ​​nadveren i faste og i påsken

Før de beslutter at gennemføre en rite i faste eller påske, skal forældrene lære alle fordele og ulemper ved et sådant skridt.

Argumenter “for”

• En person er befriet fra den oprindelige synd i perioden med universel kristen oprensning af sjæl og krop;

• Den perfekte nadver for påske er en anden grund til at samle hele familien ved bordet og fejre en ny kristes fødsel;

• Eventuelt vil sjælens særlige tilstand, som hver kristen oplever i denne periode, blive videregivet til spædbarnet, og dette vil hjælpe ham med at overføre ritten uden spænding og tårer.

Argumenter “imod”

• finde en præst, der er enig i at holde dåbs nadver, i fasten og påsken er vanskelig nok. På dette tidspunkt er præsterne tungt belastet med langvarige tilbedelse. Derudover forsøger præsten at give maksimal opmærksomhed og tid til smerten under den hurtige. Gennemføre deltagere og soborozhirovaniya. Derfor bliver de fleste præstere bedt om at udsætte riten til et senere tidspunkt, medmindre det naturligvis er en nødsituation som beskrevet ovenfor;

• Før påske, og især på påskedagen, er kirkerne overfyldte med sognebørn. En baby kan blive bange for så mange mennesker, være lunefuld og nervøs på nadverenstidspunktet;

• Støjende fester er uhensigtsmæssige i fasteperioden, og en fest bestående af magre retter kan ikke lide nogle gæster.

Sådan undgår du ubehagelige overraskelser

For at undgå problemer, har de besluttet at gennemføre en ceremoni i faste eller i påske, forældre har brug for:

• I betragtning af præstens arbejdsbyrde i denne periode skal man på forhånd aftale ham om rituets adfærd;

• Hvis dåb sker i fasten, skal du tænke omhyggeligt om festmenuen under hensyntagen til alle begrænsninger;

• Præsten vil helt klart udpege en dag og tid til en samtale med fremtidige bedsteforældre. De skal være forberedt på dette;

• Hvis det er muligt, skal ikke kun forældrene, men også forældrene tilstå og tage fællesskab før nadveren.

Det antages, at et barn født på påsken senere vil blive berømt. Desuden bliver en person født ved middagstid på Kristi lyse søndag stor, og endda i stand til at påvirke historiens forløb. En børn født i påskeugen er kendetegnet ved stærk sundhed.

På baggrund af ovenstående kan vi konkludere: Du kan døbe enhver dag. Men hvis du holder fast og tiden lider, er det bedre at udskyde ritten i et par uger for at fejre denne begivenhed, når posten er afsluttet. Og selvfølgelig behøver du ikke kun at tænke på dig selv, men om præsterne, der har meget travlt i denne periode, og der er mennesker, der har brug for hans hjælp mere.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 67