Behandling af flade fødder hos børn derhjemme - er det rigtigt? Hvilke metoder til behandling af flade fødder hos børn er effektive?

Flad fødder hos børn – dette er en reversibel reaktion, som er præget af en ændring i fodbenets benbuer. Årsagerne til denne patologi kan være forskelligartede, og de fleste af dem er erhvervet. En sygdom kan diagnosticeres i ammende af en specialist, men oftest ses det hos børn over 5 år. Hver forælder er interesseret i spørgsmålet om, om flade fødder kan behandles hos børn derhjemme.

Årsager til patologi

Afhængigt af årsagerne til sygdommen kan det være medfødt eller erhvervet. Denne form for fremskrider i tilfælde af, at der i de gener, der går fra slægtninge, er ukorrekte oplysninger om ledbåndets styrke. En sådan patologi kan bestemmes hos en nyfødt, men oftere forekommer det hos børn 2-3 år. Kan kombineres med andre patologier i udvikling.

Identificere sygdommen i en tidlig alder kan kun specialist. Dette gøres af ortopædere. Op til 5 år er stigningen fyldt med fedtvæv. Af den grund vil det farvede tryk ikke give de nødvendige oplysninger på arket.

Erhvervet sygdom forekommer i førskolebørn. Flere faktorer kan provokere en patologi:

· Lavmætning af knogler med calciumsalte

· Overvægt, der opstod på grund af overspisning eller hormonelle fejl

Traume til fødderne;

· Forkert belastning på foden

· Brug af fodtøj af lav kvalitet

· Mangel på fosfor og calcium

· Børns poliomyelitis.

Bestem omfanget og årsagen til sygdommen kan kun være specialist, efter at barnet er undersøgt.

Hjemmebehandling for flade fødder

Det er muligt at behandle flade fødder hos børn derhjemme ved hjælp af konventionelle foranstaltninger. De er som følger:

1. Om sommeren kan du gå og barfodet. Stop dit valg på en stenagtig overflade. På fodsålen er der alle aktive punkter, så du kan ikke kun danne anatomiske hvælvinger, men også bare for at styrke dit helbred.

2. Svømning vil hjælpe i kampen mod flatfoot. Bevægelser af lemmerne på samme tid udvikler rotationsbevægelser af fødderne. Hvis patologien er i let form, så kan du vælge en skisport eller kunstskøjteløb.

3. Et godt resultat viser en fodmassage. Enkle teknikker anvendes. Til øvelser bruger æltning, strøg, klemning, gnidning. Sådanne handlinger styrker muskler og ledbånd, og tonen fører til korrektion af fødderne.

4. Du skal lære at flytte barnet korrekt. Inden for et par minutter, 7 gange om dagen, bede ham om at flytte rundt. Hovedet skal hæves, og skuldrene rettes op. Fødder skal være parallelle med hinanden og være strengt vandrette.

5. En vigtig betingelse er terapeutisk gymnastik.

Når du gør alle punkter, kan du slippe af med de flade fødder af huset.

Behandlingen af ​​babyer sigter mod at styrke musklerne. For at kurere denne patologi er det nødvendigt at følge visse anbefalinger:

1. Vælg kun sko i størrelse og fiks foden med en hård ryg. Det er vigtigt, at der er en supinator. Ortopædiske indlægssål er også velegnede.

2. Med sådan patologi er det forbudt at bære sko på en flad sål.

3. Når du går, skal du holde din kropsholdning.

Terapeutiske øvelser mod flade fødder

Behandling af flade fødder hos børn i hjemmet er at udføre en række øvelser. Flad fod er en sygdom i det muskuloskeletale system. Derfor er det vigtigt at distribuere belastningen korrekt, når du udfører øvelser. Hvis det ikke distribueres korrekt, kan det medføre farlige lidelser i voksenalderen.

Komplekset af øvelser er som følger:

1. Når du går, gå på dine sokker, og dine arme strækkes højt op. Sæt derefter dine hænder på din talje og bevæg dig rundt på dine hæle. Hold dine hænder i samme position og bevæge sig på ydersiden af ​​dine fødder.

2. Stående hænder i stående stilling på taljen og stå på ydersiden af ​​foden. Torso dreje til højre og derefter til venstre. Stå på ydersiden af ​​foden og stå op på tæerne.

3. Stående på en pind til at sidde med arme udstrakte fremad. At flytte på en pind, sætte fødder som tværs og langs.

4. Udfør sådanne øvelser i en siddestilling:

· Forlæng lemmerne fremad, kast bolden og fange det

· Træk dine ben fremad, klem og løsn dine fingre

· Stret dine ben fremad og forsøg at strække dine sokker så meget som muligt;

· Forlæng benene fremad, reducer og fortynd dem, forbinder fødderne

· Bøj lemmerne i knæene, plant og bevæg hælene.

For at slippe af med denne patologi er det nødvendigt at udføre alle øvelserne løbende i flere år. En dag tager ikke mere end en kvart time. Udfør alle øvelserne igen og gentag et par gange.

Alle handlinger med en sådan sygdom skal gøres på en bare fod. Hovedvægten er på at ælte fodens muskler og forhindre forandringer i led og ben. Komplekset af alle øvelser vil kun kunne udpege den behandlende læge, men de fleste metoder er meget ligner hinanden. De omfatter:

1. Rotation af fødderne i forskellige retninger, bøjning og forlængelse af fingrene.

2. Udfold fødderne og skiftevis klatre fra hælen til tåen.

3. Gå på plads med et hurtigt tempo.

4. Alternate angreb fremad med en drejning på 180 grader.

5. Squats står på en bøjle eller pind.

6. Tag fat i og løft fødderne på forskellige små genstande.

Sådanne øvelser skal gentages 5-10 gange.

Anbefalinger af healere

I tilfælde af kompleks behandling af flade fødder hos børn derhjemme, kan du bruge folkemægler. Følgende opskrifter har den maksimale effektivitet:

1. Tag blade af malurt, skyl og tør dem selv. Derefter fastgøres til fødderne og fastgøres med en bandage. På toppen af ​​dette bandage sættes på sokker.

2. Det er nyttigt at lave bade med havsalt. For 1 liter vand skal du have en spiseskefuld salt. Sådanne procedurer styrker knoglerne og slapper af musklerne.

3. Hjælp og kontrast bade. Før proceduren skal benene skrues i 1-2 minutter. Efter skylning af dem under køligt vand. Hæld en afkogning af egebark i et varmt bad.

4. Ikke mindre effektive bade med afkogning af mynte.

5. Effektive bade med tilsætning af salvie.

6. Spirituel tinktur af immortelle hjælper med at lindre smerter i leddene.

Denne metode er hjælp, derfor er det nødvendigt at inkludere det i den komplekse terapi.

Healers anbefaler også terapeutisk massage som behandling for flade fødder hos børn derhjemme. Denne teknik er velegnet til alle faser af børns flade fødder. Fremgangsmåden er lavet af sin forælder, hvor teenageren byder på selvmassage. Procedurer udføres ved hjælp af hænder, specielle ortopædiske tæpper, bolde og ruller. Du kan selv lave dette tæppe. På tæppet skal klistres på gamle knapper, låg fra flasker, stykker af puslespil.

Massage ved hjælp af hænder justerer blodcirkulationen, normaliserer muskeltonen. Det er vigtigt at inkludere vibrationselementer. Ved at bruge en finger på foden er det nødvendigt at tegne en figur på syv. Det er nødvendigt at trække fra tommelfingeren til sidst og spore kurven til hælen.

Massage involverer eksponering ikke kun for foden selv. For at eliminere patologien skal du massere hofterne, balder og skinne. Dette gælder også for nedre ryg. Masser af enhver del af kroppen skal startes med blid strøg, gnidning og æltning. Så snart huden er opvarmet, kan du begynde at tingle og pokolachivaniyu. Afslut sessionen med en afslappende strejf.

Forebyggelse af en sådan lidelse er yderst nødvendig. Næsten hver anden person klager over træthed og smerter i benene. Selv de mennesker, der fører en aktiv livsstil, genindlæser deres fødder. Derfor skal du fra tid til anden udføre afslappende øvelser. Dette problem bør gives maksimal opmærksomhed, da komplikationer og alvorlige konsekvenser i fremtiden er mulige.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 70