Nőgyulladás: okai, tünetei, lehetséges szövődmények. A candidiasis kezelésének módszerei a nők körében

A kandídium olyan visszatérő fertőző betegség, amely a hüvelyi nyálkahártyára és a méhnyakra hat.

Hívhatja, hogy Candida osztályba tartozó gomba.

Vizsgáljuk meg részletesebben a nõk candidiasis tüneteit és a kellemetlen betegség felszámolásának módszereit.

Nőgyulladás: okai

A candidiasis kialakulásának megakadályozására, vagy a közös szókimondóban a nőknél a szúrás:

1. A hormonokkal, különösen a magas ösztrogén hormonnal rendelkező gyógyszerek hosszabb bevitele. A tudósok bebizonyították, hogy azok a nők, akik ezt a nemi hormont kapják, többször növelik a Candidiasis kockázatát. Ezenkívül nem csak orális készítmények, hanem hormonokat tartalmazó gélek és orális fogamzásgátlók is lehetnek.

2. Az antibiotikumokkal végzett kezelés lendületet adhat a mocsok további megjelenésének. Ezt bizonyítja az a tény, hogy ezek a szerek együtt fertőzés drámaian elnyomja a szervezet immunrendszerét, így érzékenyebbek a Candida típusú gombák.

3. Diabetes mellitus. Ezzel a betegséggel a nő anyagcseréje élesen megzavarodik, ami növeli a vizeletben a cukorszintet. Emiatt a betegség vulvovagulusában kedvező környezet alakul ki a candidiasis kialakulásában.

4. Az immunrendszer hirtelen csökkenése hosszabb ideig tartó betegség esetén, egy közelmúltban végzett műtét vagy túlterhelés után. Ezenkívül az ilyen állapotot a stressz, a megfázás vagy az alváshiány okozhatja.

5. Fertőzés nem védett szexszel a fertőzés hordozójával. Gyakran előfordul, hogy az ember nem is sejti, hogy ő a gomba Candida fókuszt semmilyen tünetet nézte otthon (betegség is előfordulhat monoton, nem jeleníti riasztás).

6. A nő hormonális hátterében bekövetkező változások a menopauza vagy a fogamzásgátló tabletták hosszú bevétele esetén fordulhatnak elő.

7. Allergiás reakció a Candida gombájának krónikus “hordozója” következtében. Ugyanakkor, a tudósok úgy találták, hogy a nők, akik nem reagálnak a hagyományos kezelésre, antitestek a gomba Candida mutattunk hüvelyváladék.

Ennek alapján azt találták, hogy ha a candidiasis rosszul bánnak, minden okunk megvan, hogy nem csak az a nőgyógyász, hanem a allergológus.

8. A nőkben a hüvelyben fellépő dysphobia.

9. A terhesség időtartama.

10. alultápláltság (különösen kezelésére ezt a túlzott alkoholfogyasztással és édes, ami miatt a diéta a nők tartalmazott nagy mennyiségű szénhidrát).

11. Túl keskeny fehérnemű viselése. A helyzetet tovább bonyolítja, ha a nő gyakran visel szintetikus alsónemű, teljesen lélegző és megteremti a hatása „üvegház” – az ideális feltételeket a baktériumok növekedését.

12. A szexuális úton terjedő betegségek jelenléte.

13. Ne kövesse szigorúan a személyes higiéniai szabályokat.

14. Onkológiai patológiák.

15. Elhízás.

16. A hasznos vitamin és nyomelemek akut hiánya.

17. A test súlyos hipotermiája.

Nőgyulladás: tünetek és jelek

A candidiasis leggyakrabban a következő tünetek társulnak:

1. A fehér, megfázott folyadék megjelenése vizelés után.

2. fehér bőrkiütés megjelenése a nyálkahártyákon. Ebben az esetben, annál hosszabb ideig nő a kezelés, annál több kiütés fordul elő.

3. A nemi szervek viszketése, amely idővel csak növekedni fog.

4. A női nemi szervek égése és vörössége.

5. A kellemetlen érzések megjelenése a nemi közösülés során, a mikrotörések és gyulladások kialakulásának következtében.

6. Fájdalom és fájdalom a vizelés alatt.

7. Késleltetett vizelés.

Fontos megjegyezni, hogy a candidiasis akut formájával a fenti tünetek csak 1-2 napon belül alakulhatnak ki.

A krónikus formában, a viszketés és a fehér ürítés mellett, a nő nem érezhet több tünetet. Ebben az esetben a betegség hullámosodni fog, súlyosbodási periódusokkal (ez általában megfigyelhető az immunitás gyengülésével).

Nőgyulladás: kezelés

A hagyományos trombita terápiás kezelés a következőket foglalja magában:

1. Gyógyszerek felállítása az immunrendszer erősítésére.

2. Vitamin komplexek célja.

3. A hüvelytabletta gombaellenes hatással (Terzhinan, Betadin). Segítségükkel elnyomhatja a gomba aktivitását és visszaállíthatja a normál mikroflórát a páciens hüvelyében.

4. Ha az orrfolyadék hormon tartalmú gyógyszerek bevitelét okozta, akkor az ilyen gyógyszereket törölni kell. A beteget további vizsgálatoknak kell alávetni, és más gyógyszereket (biztonságos analógokat) kell előírni.

5. A fogorvos kezelésében nagyon fontos, hogy megtalálja a betegség legfőbb okát, és megszüntesse. Emiatt a párhuzamos terápiát néha nőgyógyászati ​​megbetegedések kezelésére használják nőkben vagy szexuális úton terjedő patológiákban.

6. Az orális gombaellenes hatóanyagokat (Nystatin) hosszú ideig (legalább egy hónapig) kell bevenni.

7. A flukosztát egy hatalmas gyógyszer, amelyet csak kétszer kell bevenni. Célja a gombás tevékenység gyors elnyomása.

8. A mikonazol hüvelykúp. Segítenek a fájdalom, égés és viszketés megszüntetésében. Használatuk időtartama 7-10 nap.

Ezenkívül a kezelés alatt a páciensnek ajánlott ideiglenesen tartózkodni a szexuális kapcsolattól, hogy ne fertőződjön meg a partnerrel. Emellett a nőnek szükségszerűen követnie kell a bensőséges higiéniát és a változó párnákat a lehető leggyakrabban.

Nőgyulladás: kezelési jellemzők és megelőzés

Ha megszünteti a fájdalom akut irányát, gyakorolhatja az ilyen népi kezelési módszereket:

1. A kamilla, a kalendula és a tölgyfa kéreggel végzett üledékes fürdők kivitelezése. Ismételje meg az eljárást naponta, lehetőleg lefekvés előtt.

2. Ülő fürdő szódával (1 teáskanál szóda 1 liter vízre) és további 1 tk. jód. Az eljárás időtartama nem haladhatja meg a húsz percet.

3. Májoldattal (1 kanál méz egy pohár vízzel) a nyálkahártya érintett területein. Ismételje meg az eljárást naponta kétszer: reggel és este.

4. Nagyon hatékony a kefir (mindig friss) használata. A maszkot gézzel töröljük és a hüvelybe helyezzük. Hagyjon néhány órát, lehetőleg egész éjszaka. Egy ilyen terápiás tampon segít a normalizálásnak a hüvelyben lévő mikroflórán és megszüntetni a candidiát.

A tusolás kockázatának csökkentése érdekében tartsa be ezeket az orvos ajánlásokat:

1. Viseljen kényelmes pamut alsóneműt.

2. Rendszeresen tartsa be az intim higiéniát (legalább kétszer mossa le naponta). Szintén kívánatos különleges géleket használni a tejsavas bázisú intim zónára. Ezek az alapok kedvező mikroflórát hoznak létre a nyálkahártyákon.

3. Nem ajánlott tamponokat egymás után három óránál hosszabb ideig alkalmazni. A napi párnákat két-három óránként meg kell változtatni.

4. Antibiotikumok kezelésénél fontos, hogy speciális bifidobaktériumokat alkalmazzunk a bél mikroflóra fenntartásához.

5. Ne használjon színes, sokkal kevésbé ízesített toalettpapírt vagy szövetet.

6. Meleg időben hosszú ideig nem tartózkodhat nedves fürdőruhában.

7. Az édes és a liszt fogyasztását minimálisra kell csökkenteni.

8. Gazdagítsa a diétát gyümölcsökkel és zöldségekkel, mivel hasznos vitaminokat tartalmaznak. Ezen kívül vitamin komplexeket is kaphat.

9. Kerülje az alkalmi szexuális kapcsolatokat. Ha ez megtörténik, óvszer használata kötelező.

10. Rendszeresen látogasson el egy nőgyógyász profilaktikus ellenőrzésre. Ugyanakkor fontos, hogy a szexuális partner is minden tesztet elvégezzen.

11. A candidiasis első jeleinek megfigyelésekor haladéktalanul konzultáljon orvosával, amíg a betegség el nem hárul.

12. Ne habozzon anélkül, hogy sürgősen újra lemosnia a mikroflórát a hüvelyből. Általában a nőgyógyászok nem javasolják, hogy gyakran alkalmazzák a nőket. Ez egy szélsőséges intézkedés, amely súlyos gyulladásos folyamatokban megengedhető.

13. Kerülje el a stresszt és a súlyos idegi törzset.

14. Irányítsd a súlyodat és kerüld el az elhízást.

15. Ne írjon elő öngyilkossági fogamzásgátlót (tablettát). Ezeket orvosnak kell kiválasztania. Ugyanez vonatkozik a hormon tartalmú gyógyszerekre is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 29 = 39