Kate Beckinsale - életrajz, karrier, személyes élet, érdekes tények, hírek

Angol színésznő Kate Beckinsale (Catherine Beckinsale) 1973-ban Londonban született, július 26-án. Édesanyja, Judy Lo népszerű színházi és televíziós színésznő volt, és az apja, a híres televíziós komikus Richard Beckinsale az egész Anglia kedvencévé vált. Amikor Kate csak hat éves volt, meghalt, és hamarosan egy új férj, Judy Lo és Kate mostohaapja, Roy Battersby irányítása alatt állt. Így a jövő csillagnak négy fele testvére és egy nővére volt. A számos Beckinsale-Battersby család barátságos volt, és Kate továbbra is szoros kapcsolatban áll a testvéreivel.

Azonban fiatal korban a lány finom természete okozta számos stresszt és instabil állapotot, ami még anorexia kialakulásához vezetett. Azonban a tizenéves problémák nem akadályozták meg Miss Beckinsale-t abban, hogy a Godolphin és Latymer magániskolákban ragyogó oktatásban részesüljön. Ezután Kate francia és orosz irodalmat tanult az Oxfordi Egyetemen. Úgy döntött, hogy megy a nyomában a szülők és elkezd színészi karrierjét, soha nem végzett egyetemet, és elnyerte a fokozatot, azonban az idegen nyelvek ismerete és az irodalom nem csak jól jöhet a színészi mesterséget.

Kate Beckinsale – a csillagos karrier kezdete

Kate első szerepe volt a “Az egyik a szél ellen” című filmben a második világháborúról (1991). Az egyetem első tanulmányi évében Beckinsale-t felkérte, hogy vizsgálja meg a Kenneth Branagh által irányított “Much Ado About Nothing” című Shakespeare-játékot. Majd amikor elhagyta a tanulmányait, és a színjátszásra összpontosított, számos alacsony költségvetésű filmben több szerepet játszott, miközben a színházban és a televízióban dolgozott.

Kate Beckinsale – egyre népszerűbb

Az első nagy amerikai festmény, amelyben Kate lelőtték, “The Ruined Palace” (1999), nem vált sikeressé. Azonban, miután a “Pearl Harbor” című filmben (2001) játszott, ahogyan azt mondják, felkeltek híresek, és számos képen kezdtek meghívókat fogadni, amelyek később nagyon sikeresek voltak.

Szintén Kate nevezték a magazin “Hello!” a legszebb nő Angliában 2002-ben. A következő évben a Maxim magazin a HOT 100 kategóriában szerepelt, ahol a 16. helyen szerepel. 2005-ben az FHM magazin, Kate 71 helyen szerepelt a rangsorban, amely a világon száz legszexisebb nőt gyűjti össze, 2009-ben pedig az Esquire magazint őrizték fel az élő nők legszexisebb életévé.

Kate Beckinsale – a legjelentősebb szerepet

Miután a “Pearl Harbor” Kate volt néhány nagy kép, nem érkezett, azonban az elismerést a kritikusok, például “Intuition” (2001), “Van Helsing” (2004) és mások. Ezt követte a munka a film “The Aviator” ( 2004), számos Golden Globe-t és öt Oscar-díjat kapott. Ehhez a szerephez Kate 9 kg-ot tett fel.

2003-ban Beckinsale vámpír játszott Selena a filmben „Another World” című 2006-ben dolgozott a folytatást ez a film „Underworld: Evolution”. A film hatalmas kereskedelmi siker volt, és 26 millió dollárt gyűjtött össze az első hétvégén. Ezt követte a filmet „Click: távirányító az élet” (2006), „Az üresedési” (2007), „Snow Angels” (2008), ami szintén nagyon sikeres lett, valamint a folytatása a film „Another World” és más festmények.

Kate Beckinsale – személyes élet

Kate lánya az angol színész Michael Sheena, akit a színésznő született 1999-ben. Lily volt a fiatal Selina szerepe a “Another World: Evolution” filmben.

2003-ban ők útjai elváltak Sheen, és néhány hónap Beckinsale eljegyezte rendező Len Uayzmanom, aki filmre „Another World”, és 2004 májusában voltak házasok.

Kate Beckinsale – érdekes tények

  • Miközben Kate orosz irodalmat tanult az egyetemen, oroszul ismeri.
  • A színésznő nagymamájának burmai gyökerei vannak, ezért Kate szeret beszélni az ázsiai megjelenéséről, amelyet állítólag gyermekkorában tartott.
  • Azt mondják, hogy Kate szeret beszerezni egy erős szót beszédében. Ugyanakkor a barátok és a kollégák úgy vélik, hogy ez nem a legkevésbé rabló.

Kate Beckinsale – a mai nap

Ma a színésznő a férje, Lena Wiseman “Remember All” című képein dolgozik, amely premierje 2012. augusztus 3-án várható. Ez a film az Arnold Schwarzenegger híres festményének remakeje lesz, és Kate Laurie képmása lesz benne, amelyet Sharon Stone színésznő első filmjében játszik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =